Yhteistyökumppanit tiedottavat: liikuntaharrastuksia aikuisille

21.8.2018

 

Jäsenkirjeessämme 4/2018 tiedotimme laajasti erilaisista yhteistyökumppaneidemme tarjoamista harrastusmahdollisuuksista; tässä koostetta aikuisille suunnatuista harrastuksista.

 

NÄÄSVILLEN VIRKKU-LIIKUNTARYHMÄT

 

Kehitysvammaisille aikuisille ja ikääntyneille tarkoitetut Virkku-ryhmät alkavat viikolla 36. Lähes kaikissa ryhmissä löytyy vielä vapaita paikkoja, tervetuloa mukaan liikkumaan! 

Ryhmämaksu kaikissa ryhmissä on 5 €/kerta (10 kerran jälkeen yksi ilmainen kerta).

Ryhmät kokoontuvat:

 

TasapainoVirkut on suunnattu ikääntyville kehitysvammaisille. Ryhmässä harjoittelemme lihasvoimaa, tasapainotaitoja, liikesujuvuutta ja kehonhallintaa erilaisten välineiden avulla. TasapainoVirkut soveltuu hyvin henkilöille, jotka liikkuvat itsenäisesti ilman apuvälineitä tai esim. pikkukepin turvin.

 • maanantaisin klo 13.00–14.15 Peurankallion Ruususalissa, Pirkankatu 28A, 33230 Tampere
 • tiistaisin klo 9.30–10.45 Koskikotikeskuksen alasalissa, Rongankatu 8, 33100 Tampere
 • keskiviikkoisin klo 13.15–14.30 Salhojansalin alakerrassa, Salhojankatu 27A, 33100 Tampere

 

IkiVirkut on tarkoitettu jo toimintakyvyltään heikentyneille ikääntyville kehitysvammaisille ihmisille, joilla on jo liikkumisen apuvälineitä käytössä. Sisältö on samankaltainen kuin TasapainoVirkuissa.

 • tiistaisin klo 11.00–12.15 Koskikotikeskuksen alasalissa, Rongankatu 8, 33100 Tampere

 

VoimaVirkuissa harjoittelemme lihasvoimaa kuntosalilaitteilla, pienvälineillä ja hyödyntämällä oman kehon painoa vastuksena. Lisäksi harjoittelemme tasapainon- ja kehonhallintaa erilaisilla pienvälineillä.

 • tiistaisin klo 8-9 Salhojan kuntosalilla, Salhojankatu 27 A

 

VoimaVeturi on samantyyppinen omatoiminen harjoitteluryhmä kuin VoimaVirkut. Ryhmään voi tulla myös yhdessä omaisen tai avustajan kanssa. Ryhmä soveltuu melko omatoimisille ja itsenäisesti harjoitteleville kehitysvammaisille ihmisille.

 • keskiviikkoisin 15.45–17.15 Salhojan kuntosalilla, Salhojankatu 27 A, 33100 Tampere

Virkkuset on luovan liikunnan ryhmä, joka on suunnattu ikääntyville kehitysvammaisille. Ryhmässä harjoittelemme tasapainotaitoja, voimankäyttöä, kehontuntemusta ja -hahmottamista, liikesujuvuutta sekä itseilmaisua. Virkkuset soveltuvat sekä itsenäisesti että apuvälineen kanssa liikkuville ikääntyville kehitysvammaisille. Tavoitteena on vahvistaa ryhmäläisten toimintakyvyn eri osa-alueita jokaisen omasta lähtökohdasta käsin turvallisessa ilmapiirissä.

 • torstaisin klo 9–10 Koskikotikeskuksen alasalissa, Rongankatu 8, 33100 Tampere

Ilmoittautumiset ryhmiin ja lisätietoja:

Nääsville ry:n fysioterapeutit

 • Ansku Mansikka 050 3423 934
 • Piia Tulasalo 050 3399 016
 • Kari Puntila 050 3770 463 (VoimaVeturi)

 

 

TAMPEREEN KAUPUNGIN LIIKUNTAPALVELUT

 

Liikuntapalvelut järjestää erityisliikuntaa vammaisille ja pitkäaikaissairaille aikuisille ja lapsille. Liikuntaryhmät aloittavat toimintansa syksyn alussa ja kausi kestää toukokuulle.

Ilmoittautuminen erityisliikunnan ryhmiin on alkanut 15.8.2018. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja edellyttää kurssin maksamista, mikäli paikkaa ei ole peruttu viim. 7 vrk ennen kurssin alkua.

Liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan ensisijaisesti Hellewi-järjestelmässä www.kuntapalvelut.fi/tampere

Tutustu kaikkien liikuntaryhmien tarjontaan HelleWi-ilmoittautumisjärjestelmässä tai kaupungin Vapaalla-tiedotteesta. 

 

AIKUISTEN KEHITYSVAMMAISTEN ERITYISLIIKUNTA:

 • Sportti-ryhmä tiistaisin klo 14–15

Tampereen Stadion, liikuntasali 3, Ratinan rantatie 1

Opettaja Pia Heinonen, hinta 42,00 €

 

 • Ohjattu kuntosali torstaisin klo 14–15

Nääshallin kuntosali, Näsijärvenkatu 8

Opettaja Pia Heinonen, hinta 42,00 €

 

 • Vesivoimistelu lauantaisin klo 11–11.30

Pyynikin uimahalli, Kortelahdenkatu 26

Opettajat Pia Heinonen, Anette Repo, Tuomas Mäntynen

Hinta 34,00 €

 

NUORTEN TREENIT

 

Nuorten treenit tarjoavat maksuttomia matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia kaikille tamperelaisille 11–29-vuotiaille nuorille. Ryhmien tavoitteena on löytää mahdollisimman monelle nuorelle hauska harrastus ohjattujen treenien muodossa. Syksyn ryhmistä juoksukouluun on ennakkoilmoittautuminen. Muille tunneille ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja mukaan voi tulla milloin tahansa kesken kauden. Ohjaajina toimivat ammattitaitoiset ja innostavat liikunnanohjaajat. Tule mukaan sellaisena kuin olet! Syksyn 2018 aikataulut julkaistaan pian.

Aikataulut ja lisätiedot Nuorten Tampere –sivuilta http://www.nuortentampere.fi/harrasta/

 

LÖYDÄ OMA LIIKUNTAHARRASTUS

 

Suomen Vammaisurheilu ja –Liikunta VAU ry ylläpitää listaa Pirkanmaalla toimivista seuroista, joissa on harrastusmahdollisuuksia erityisryhmille.

Tarjolla olevat lajit: ampumaurheilu, golf, hiihto, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, melonta, pyörätuolimiekkailu, pyörätuolitanssi, ratsastus, salibandy, taekwondo, taitoluistelu, uinti ja voimistelu. Tutustu seuroihin:  www.vammaisurheilu.fi/palvelut/loyda-oma-seura/pirkanmaa