Koronaviruksen vaikutukset tukiyhdistyksen toimintaan

9.11.2020

Tiedote 15.10.2020 - päivitetty 9.11.2020

 

KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSET TUKIYHDISTYKSEN TOIMINTAAN

 

Tukiyhdistys seuraa alueellisia suosituksia ja rajoitustoimia PSHP:n alueella ja huomioi yleiset ohjeistukset toiminnassaan myös käytännössä. 

Olemme arvioineet erikseen jokaisen tapahtuman kohdalla, onko se mahdollista toteuttaa turvallisesti tai millaisia riskitekijöitä tulisi ottaa huomioon. Mikäli tapahtuma/ toiminta on päätetty toteuttaa, olemme varmistaneet:

  • Osallistujaryhmä on sopivan pieni tilaan nähden.
  • Mikäli turvavälejä ei ole mahdollista toteuttaa, käytämme kasvomaskeja/ suojavisiireitä. Harrastekursseilla ja viikonloppuleireillä ohjaajamme käyttävät suojavarusteita, mutta emme edellytä maskien käyttämistä kaikilta asiakkailta. Suosittelemme kuitenkin osallistujille omien maskien käyttämistä, mikäli se on mahdollista. HUOM! 20.10. alkaen toivomme kaikkien Keilaus-kurssille osallistuvien kurssilaisten, avustajien ja lähihenkilöiden käyttävän kasvomaskia, mikäli se suinkin on mahdollista. 
  • Tilassa huolehditaan entistä tehostetummin siivouksesta ja kosketuspintojen desinfioinnista.
  • Kaikki osallistujat huolehtivat hyvästä käsihygieniasta. Kädet pestään tullessa ja lähtiessä huolellisesti, lisäksi varaamme saataville reilusti käsihuuhdetta.
  • Toimintaan ei voi osallistua sairaana (ei edes lieväoireisena), tai jos olet itse tai perheenjäsenesi on altistunut koronavirustartunnalle.
  • Toiminto voidaan perua nopeallakin aikataululla, mikäli tilanne muuttuu ratkaisevasti. Tällöin ilmoitamme suoraan tapahtumaan/ toimintaan ilmoittautuneille. Kannattaa myös seurata yhdistyksen tiedotuskanavia, joihin päivitämme tietoa (kotisivut ja Facebook). Myös toimistolle voi aina soittaa, ja varmistaa tarkempia tietoja.

Tämänhetkisen tiedon mukaisesti osa toiminnoista toteutuu suunnitellusti: harrastekurssit, omaishoidon viikonloppuleirit, yhdistyksen syyskokous sekä vanhempien vertaistukiryhmien tapaamiset (yksin arjessa-ryhmä ja itsenäistymistä pohtivien nuorten vanhemmat)

Sen sijaan osan toiminnoista olemme joutuneet perumaan tai siirtämään myöhempään ajankohtaan:

 

1. Diskot Monitoimitalo 13:ssa peruttu syksyn osalta

Olemme peruneet tukiyhdistyksen diskot syys-, loka- ja marraskuun osalta. Nyt jäsenkirjeen ilmestymisen jälkeen olemme peruneet myös jouludiskon perinteisessä muodossaan. Päätöksen taustalla on useita eri syitä.

Tällä hetkellä emme voisi taata riittävää turvallisuutta osallistujillemme koronaviruksen leviämisen suhteen. Lisäksi THL:n ohjeistusten mukaisesti Tampereen kaupunki on päivittänyt Monitoimitalo 13:n turvallisuusohjeita. Ohjeiden mukaisesti tiloissa on pienennetty osallistujamääriä, minkä vuoksi emme voisi toteuttaa diskoa normaaliin tapaan.  

Jouludiskoa emme voi toteuttaa perinteisellä tavalla. Sen sijaan teemme jouludiskon ajankohtana lauantaina 12.12. Facebook live-lähetyksen joulupukin pajalta. Vietämme yhteisen hetken musiikin merkeissä.   Lisätietoja julkaisemme lähiaikoina. 

 

2. Diskoristeily siirtyy vuodelle 2021

Diskoristeily on tarkoitettu tukiyhdistyksen diskossa kävijöille perheineen. Diskoristeily (päivä Tukholmassa) seilataan perinteisesti elokuussa. Vuoden 2020 risteily on siirretty vuodelle 2021, ja tiedotamme ilmoittautuneille uudesta ajankohdasta sen varmistuttua. Risteily on loppuunmyyty.  

 

3. Kevätristeily siirtyy vuodelle 2021

Kevätristeily oli tarkoitus toteuttaa jäsenperheille huhtikuussa 2020. Jouduimme siirtämään risteilyn ajankohtaa, emmekä vieläkään tiedä, milloin voimme risteilyn turvallisesti toteuttaa.

Risteily on loppuunmyyty, ja tiedotamme ilmoittautuneille henkilökohtaisesti, kun uusi risteilyajankohta varmistuu. Aikaisintaan risteily toteutuu keväällä 2021. Risteily toteutetaan lahjoitusvaroin.  Lahjoituksella oli tarkoitus toteuttaa risteilyn lisäksi myös muuta virkistystoimintaa vuoden 2020 aikana. Suunnitellut retket ja tapahtumat siirretään toteutettavaksi vuonna 2021 tai heti, kun koronatilanne niin sallii.

                                               

4. Jäsenistön ulkomaanmatka siirtyy syksylle 2021

Yhdistyksen ulkomaanmatka siirrettiin vuodella ja toteutetaan 1.-8.9.2021, jos silloinen tautitilanne sen sallii. Matkakohde on vaihtunut Kallitheaan Kreikkaan, Rodoksen liepeille. Matka on tällä hetkellä loppuun varattu, ja myös varasijoilla on lähtijöitä.

 

5. Kauneimmat selkokieliset joululaulut - tilaisuutta ei järjestetä 

Tampereen Seurakuntien erityisdiakonia Myötätuuli ja Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry ovat perinteisesti järjestäneet yhdessä joululaulutilaisuuden. Koronatilanteen takia joulutilaisuutta ei tänä vuonna järjestetä.  

 

6. Joulumyyjäiset järjestetään kerhotilassa

Perinteisesti olemme osallistuneet muutamiin joulumyyjäisiin, joissa olemme myyneet tuotteitamme. Koronatilanteen vuoksi Aamulehden joulumyyjäisiä ei tänä vuonna järjestetä, myöskään Taysin joulumyyjäiset eivät todennäköisesti toteudu.

Tämän vuoksi toivotamme teidät tervetulleeksi Tukiyhdistyksen omiin joulumyyjäisiin Onkiniemen kerhotilaan, Onkiniemenkatu 5 B, torstaina 3.12. klo 12–18 sekä perjantaina 11.12. klo 12–18.

Myynnissä on kynttilöitä, villasukkia ja muita kudonnaisia. Lisäksi esillä on lahjoituksena saatuja vaatteita jaettavaksi. Glögipannu on kuumana. Samalla voit myös halutessasi kertoa meille Sinun tarinasi ja muistoja yhdistyksen toiminnasta. Tervetuloa tapaamaan ostoksille ja tapaamaan meitä!

Lisätiedot toimistolta puh. (03) 2140 226