Jäsenyys

 

 

Yhdessä,

toinen toistaan tukien

etsimme vastauksia

kysymyksiin ja

toimimme

yhteisten etujen ajajina

 

Tampereen paikallisyhdistyksen perustehtävänä on edistää ja valvoa kehitysvammaisten tai vastaavanlaista tukea tarvitsevien ihmisten, heidän perheidensä ja läheistensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua toimialueellaan. Yhdistykseen kuuluu noin 780 jäsentä Tampereen alueelta.

Tukiyhdistyksemme kuuluu valtakunnalliseen Kehitysvammaisten Tukiliittoon.

Kun liityt jäseneksi paikallisyhdistykseemme, voit hyödyntää myös kattojärjestömme palveluja. Tukiliitosta löytyy mm. lakineuvoja ja lakimiehiä, jotka neuvovat jäsenistöä kaikissa edunvalvontaan liittyvissä asioissa. 

Kehitysvammaisten Tukiliiton ja sen jäsenyhdistysten kohderyhmää ei enää määritellä vain yhden diagnoosin avulla. Olemme järjestö kaikille, joiden vamma olisi aiemmin määritelty kehitysvammadiagnoosin kautta. Tämä ei tarkoita, että kehitysvamma olisi ilmiönä poistumassa - vain sitä ympäröivät sanat ja keskustelu ovat muuttuneet. Kehitysvammadiagnoosilla on aiemmin viitattu nykyistä paljon laajempaan joukkoon ihmisiä. Lääketieteen edistyessä myös diagnostiikka on monimuotoistunut. Diagnooseja annetaan nyt aiempaa hitaammin ja niiden muoto on eriytyneempi.

Kehitysvammadiagnoosin tilalle, mutta myös sen rinnalle on tullut muita määritteitä. Henkilöllä saattaa olla useita diagnooseja, joista yksi on kehitysvamma, oppimisvaikeus tai muu hahmottamisen ja oppimisen vaikeuteen viittaava diagnoosinimitys. Joskus lapsen diagnoosiksi jää "laaja-alaiset neurologiset kehityksen vaikeudet". Yhteistä näille diagnooseille on se, että ne viittaavat ennen aikuisikää havaittuihin ymmärtämiseen, oppimiseen ja arjen toimintoihin liittyvään tuen tarpeeseen.

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n jäseneksi voivat liittyä

 • kaikki henkilöt, joilla on kehitysvamma tai vastaavanlaista tuen tarvetta (esimerkiksi ymmärtämisen, oppimisen tai arjen toimintoihin liittyvää tuen tarvetta)

 • heidän perheenjäsenensä, ystävänsä ja tuttavansa

 • kehitysvamma-alalla työskentelevät ja

 • alaa opiskelevat

 • kannatusjäseneksi jokainen asiasta kiinnostunut

 

Jäsenenä saat:

 • yhdistyksen jäsentiedotteen (n. 6-7 kertaa vuodessa) ja

 • Tukiliiton toimittaman informatiivista perheasiaa sisältävän Tukiviesti-lehden tai selkokielisen Leija-lehden valintasi mukaan (halutessasi voit tutustua lehtiin Tukiliiton sivuilla)

 • ohjausta ja neuvontaa

 • mahdollisuuden vaikuttaa

 • pääset mukaan virkistystoimintaan ja vanhempainryhmiin

 

Jäsenmaksut

Jäsenmaksujen laskutuksen hoitaa Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsensihteeri, ja jäsenmaksu maksetaan Kehitysvammaisten Tukiliiton tilille (ei tukiyhdistykselle). 

 • Henkilöjäsen 25 €

 • Kannatusjäsen 100 €. Kun haluat yhdistyksemme kannatusjäseneksi, ota yhteyttä puhelimitse toimistoomme p. 03-2140 226.

 

Miten liittyä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:een?

 • Täytä alla oleva sähköinen lomake tai soita yhdistyksen toimistoon (03) 2140226. 
 • Välitämme jäseneksi liittymisen tiedot eteenpäin Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsensihteerille laskutusta varten. Ylläpidämme yhdistyksessä itsellämme sähköpostiosoitteistoa. 
 • Tervetuloa mukaan! Mikäli sinulla on kysyttävää toiminnastamme, ole rohkeasti yhteydessä ja tule mukaan tapahtumiin!

 

 

JÄSENKIRJEEN TOIMITUSTAPA

 

Kannustamme sellaisia yhdistyksen jäseniä vaihtamaan jäsenkirjeen toimitustavan sähköiseen muotoon, joilla on mahdollisuus lukea jäsenkirje sähköisenä. Jäsenkirje toimitetaan sähköpostin liitetiedostona pdf-muodossa. Ymmärrämme, että sähköinen jäsenkirje ei ole kaikille mahdollinen, ja silloin toimitamme jäsenkirjeen edelleen paperisena kirjeenä.

Vaihtamalla jäsenkirjeen toimitustavan sähköiseksi:

 • saat tiedon perille nopeammin
 • saat myös muuta jäsentiedotusta, jota ei ehditä saamaan jäsenkirjeeseen. Esimerkiksi toukokuussa saimme ilmaislippuja jaettavaksi jääkiekon MM- kisoihin, ja nopean aikataulun vuoksi välitimme tiedon vain jäsenkirjeen sähköisellä postituslistalla oleville.
 • edistät ekologisempaa toimintaa, kun voimme vähentää mm. paperin käyttöä. Myös postin kuljetuksesta aiheutuu päästöjä.
 • autat yhdistystä säästämään kustannuksissa. Posti ilmoitti korottavansa hintojaan 1.6.2023 alkaen. Postin kirjepalveluiden hinnanmuutoksilla on vaikutusta kaikkiin Suomessa toimiviin postipalveluita käyttäviin yrityksiin. Postimaksukoneella leimattujen kotimaan kirjeiden hinnat nousevat 12 %. Yhdistyksen jäsenkirjeen kohdalla puhutaan vuositasolla jo 6500 €:n kustannuksista pelkästään postimaksujen osalta. Tämä summa ei siis sisällä jäsenkirjeen kopiointi- tai muita kustannuksia, jotka tulevat postimaksujen päälle.  

Mikäli haluat vaihtaa jäsenkirjeen postitustavan, voit täyttää alla olevan sähköisen lomakkeen

 

JÄSENEKSI ILMOITTAUTUMINEN

 

Voit liittyä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n jäseneksi alla olevalla lomakkeella.


Jäseneksi ilmoittautuminen

*
*
*
*
*
*

Mikäli liityt jäseneksemme, valitse seuraavista sopivat vaihtoehdot:

*
*

Mikäli valitsit jäsenkirjeen toimitustavaksi sähkopostin, ilmoita sähköpostiosoitteesi alle.


Laskutustapa: Voit valita jäsenlaskun toimittamisen paperisella laskulla tai sähköpostiin tulevalla laskulla. Paperisen laskun yhteydessä toimitetaan paperinen jäsenkortti. Sähköpostilaskun mukana on sähköinen jäsenkortti, eikä paperista jäsenkorttia toimiteta erikseen.  

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

JÄSENTIETOJEN VAIHTUMISESTA ILMOITTAMINEN

 

Mikäli olet jo Tampereen tukiyhdistyksen jäsen, voit ilmoittaa muutoksista alla olevalla lomakkeella.

Täytäthän vain ne kohdat, joissa on tapahtunut muutoksia.


JÄSENTIETOJEN VAIHTUMISESTA ILMOITTAMINEN

*
*
*
*

OSOITTEENMUUTOS

Mikäli ilmoitat osoitteenmuutoksesta, kirjoita alla oleviin kohtiin uusi ja vanha postiosoitteesi


SÄHKÖPOSTIOSOITE

Tarvitsemme sähköpostiosoitteen, mikäli olet tilannut yhdistyksen jäsenkirjeen sähköisenä (pdf-liite sähköpostilla) tai jäsenlaskun toimittamisen sähköpostin liitteenä. Mikäli ilmoitat sähköpostiosoitteen vaihtumisesta, kirjoita alle vanha ja uusi sähköpostiosoitteesi.


JÄSENKIRJE JA JÄSENLEHTI

Mikäli haluat vaihtaa jäsenkirjeen toimitustapaa ja/ tai jäsenlehteä, valitse haluamasi vaihtoehto:

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

JÄSENYYDESTÄ EROAMINEN 

 

Mikäli haluat erota jäsenyydestä, tai siirtää jäsenyyden toiselle nimelle, olethan yhteydessä toimistollemme puh. (03) 2140 266.