Sinun tarinasi

KERRO MEILLE SINUN TARINASI

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry täyttää 60 vuotta 2021. Juhlavuoden aikana haluamme nostaa mieliin tapahtumia ja asioita kuluneilta vuosikymmeniltä ja vuosilta.

Juhlavuoden jokaisena kuukautena käsittelemme eri teemoja yhdistyksen toimintaan liittyen, ja jaamme tarinoita kuhunkin teemaan liittyen niin jäsenkirjeessä kuin sähköisesti.

Haluamme kuulla mitä yhdistyksen toiminta on merkinnyt juuri Sinulle. Olet sitten kehitysvammainen ihminen, isä/äiti, sisarus, mummu, pappa, kummi, läheinen, ohjaaja, tukija, yhteistyökumppani, vapaaehtoistyöntekijä… TE KAIKKI.

Mikä on ollut sykähdyttävin hetki, muisto, tapahtuma, kohtaaminen, tunne… kerro siitä meille omin sanoin ja sanoituksin, matalalla kynnyksellä. 

Tarinan pituudella ei ole merkitystä, lyhytkin muisto riittää - tuokio, joka on ollut juuri Sinulle tärkeä ja merkityksellinen ja voisit sen meidän kanssamme jakaa, joko nimelläsi tai nimettömänä.

  • Oletko ollut mukana leirillä? Vertaistuki-illoissa? Harrastekurssilla? Discossa? Retkellä? Muotinäytöksessä? Edunvalvontatapahtumassa? Jelppiksessä? Talkoissa? Tai jossain muussa yhdistyksen toiminnassa?
  • Oletko kohdannut merkityksellisen henkilön?
  • Millaisia tunteita hetki on Sinussa herättänyt, ja miksi?

Kerro, mitä vain mieleesi muistuu.

Olisi ihanaa saada aitoja elämänmakuisia tarinoita ja kokemuksia vuosien varrelta, sillä niistä muodostuu yhdistyksen 60- vuotinen tarina.

Voit lähettää tarinasi alla olevalla lomakkeella sähköisesti. 

Voit myös lähettää sähköpostia, WhatsApp-viestin, videon, kirjoittaa kirjeen, poiketa toimistolla tai soittaa. Tarinasi voit lähettää:    

”Minulle ja meidän perheellemme oli erityisen merkittävä hetki, kun osallistuimme aikoinaan vertaistukiryhmään. Se hyväksynnän tunne ja vertaistuki, jota saimme.

Ei tarvinnut selitellä mitään. Sai itkeä, ilman häpeän tunnetta. Näki, että elämä kantaa.

Ryhmä antoi meille voimia, tukea, avasi polkuja, sieltä alkoi tärkeitä ystävyyssuhteita.”

 

Juuri Sinun tarinasi on tärkeä.

Kiitos!

 

terveisin Leena

Tukiyhdistyksen puheenjohtaja Leena Jokipakka

p.0500734186, jokiplee@gmail.com

 

SINUN TARINASI -JÄSENISTÖN LÄHETTÄMIÄ TARINOITA

 

Julkaisemme tällä erää kolme jäsenistön lähettämää ”Sinun tarinaa”. Kiitos tarinoista!

Niitä riittää julkaistavaksi myös tulevissa jäsenkirjeissä ja kotisivuilla. 

 

Minun tarinani 1: Yhdistyksen merkitys

”Mitä yhdistyksen toiminta on merkinnyt minulle? Valtavan suuri kysymys. Jouduin miettimään pitkään, miten vastata tähän. Se on antanut niin paljon lähes 30 vuoden aikana.

Oikeastaan kokonaisen identiteetin kehitysvammaisen lapsen äitinä - tai ainakin tukenut siinä. Yhdistys on tuonut elämääni osallisuutta. Olen saanut kuulua ryhmään, jakaa asioita: iloja ja huolia, haaveita ja pelkoja. Yhdistys on tuonut elämääni paljon uusia ihmisiä, ystäviä ja tuttavia, monenlaisia kohtaamisia. Olen saanut valtavasti tietoa ja tukea, mitä ilman olisin varmaan vaeltanut "pimeässä laaksossa". Iloa ovat tuoneet perheellemme erilaiset tapahtumat, retket, matkat ym.

On ollut suuri ilo saada seurata lapsemme riemua saadessaan osallistua tukiyhdistyksen järjestämille leireille, kerhoihin jne.

Jo pelkkä leirikirjeen saapuminen, saa hänessä odottavan innostuksen aikaan. Paitsi, että lapsemme on saanut leirien ja kerhojen myötä vaihtelua arkeen, ne ovat tuoneet myös hengähdystauon muille perheemme jäsenille.

Lämmin kiitos kaikille tukiyhdistyksen työntekijöille ja erityisesti Päiville ja Johannalle. Teette pyyteetöntä työtä suurella sydämellä.

PS. Uskon, että puolisoni yhtyy kaikkeen edellä mainittuun.”

Kirjoittaja ei halua nimeään julkaistavan

 

Minun tarinani 2: Muistoja tukiyhdistyksestä

” Mieleenpainuva tilaisuus oli, kun sain pitää puheen Koskikeskuksessa valtakunnallisessa kehitysvammaisten päivässä vuonna 1989. Pääsin oikein Kansan lehteen kuvan kanssa.

Olin kutsuvieraana, kun Tulppaanitalo vihittiin käyttöön.

Pakkahuoneella olen saanut avata tukiyhdistyksen kevätkokouksen ja siellä tapasin yhdistyksen entisen johtajan Kaija Tammisen.

Jämijärvellä sain kerran juontaa joulujuhlan.
Olen ollut myös mukana varainkeruussa, kun Kuuslahden leirikeskusta on laitettu toimintaan.

2001 Päivi kävi minun 50-vuotissyntymäpäivilläni Kaukajärvellä, vaikka oli diskopäivä.

Diskossa kävin äidin kanssa, kun äiti keitti kahvia ja minä myin arpoja. Äiti toimi monet vuodet äitikerhossa. Olen myynyt monena vuotena äidin kanssa tukiyhdistyksen kynttilöitä ja äidin tekemiä sukkia. Joulunaikaan myytiin sinappia ja kinkkuarpoja diskossa. Minäkin voitin kerran joulukinkun.
Äidin kanssa käytiin diskoristeilyillä.
Äidin hautajaisissa oli Päivi ja äitikerholaisia saattamassa äitiä.

Kuuluin tukiyhdistyksen keharit sählyporukkaan monta vuotta. Antinkartanossa ja Rinnekodissa pelatessa voitettiin mestaruus.
Tukiyhdistyksen leireillä olen käynyt monta kertaa.
Mieleen on jäänyt Ikaalisissa järjestetty joulukonsertti, missä Anneli Mattila esiintyi.

Tampere talossa on käyty myös konserteissa.

Jelppisillat ovat olleet hienoja tilaisuuksia.

On ollut oikein kivaa kuulua tukiyhdistykseen.
 

Raimo Palm

 

Minun tarinani 3: Yhdistyksen merkitys

” Poikamme, joka täyttää 40 vuotta nyt yhdistyksen juhlavuonna, on vuosien mittaan ehtinyt nauttia monenlaisista yhdistyksen järjestämistä kerhoista, leireistä ja tapahtumista. Yhdistys on etujärjestönä vaikuttamisen lisäksi tarjonnut todella paljon toimintaa ja vertaistukea jäsenilleen.

Vanhempina olemme kiitollisia yhdistyksen toiminnan kautta saamistamme vapaista hetkistä, mutta myös arvokkaasta vertaistuesta. Meille mieleenpainuvimmat kokemukset liittyvät aikaan 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä, jolloin mietittiin itsenäistymistä, kotoa poismuuttamista ja aloiteltiin asuntolassa asumista. Monenlaisia ajatuksia tulevaisuudesta tuli pohdittua ja hankaluuksiakin riitti.

Oli antoisaa ja helpottavaa miettiä vaikeita päätöksiä yhdessä samassa tilanteessa olevien vanhempien kanssa. Yhdistyksen järjestämissä keskusteluissa, asumispalveluihin liittyvissä seminaareissa ja pienellä porukalla tekemisessä hyvä vertaistuki konkretisoitui yhteiseksi toiminnaksi nuortemme asioiden eteenpäinviemiseksi.

Erityiset kiitokset Päiville, joka, ei vain tässä asiassa vaan muutenkin, on antanut yhdistykselle paljon enemmän kuin yhden ihmisen työpanoksen. Hänellä on aikaa tukea ja auttaa löytämään ratkaisuja ja paneutua myös henkilökohtaisiin keskusteluihin.

Seija Aimio-Murawski

 

Tarinoita julkaistaan juhlavuoden aikana! Otamme myös lisää tarinoita vastaan alla olevalla lomakkeella. 

 

 

 

Sinun tarinasi


Mitä yhdistyksen toiminta on merkinnyt Sinulle? Mikä on ollut sykähdyttävin hetki, muisto, tapahtuma, kohtaaminen, tunne…? Kerro siitä meille omin sanoin. Tarinan pituudella ei ole merkitystä, lyhytkin muisto riittää - tuokio, joka on ollut juuri Sinulle tärkeä ja merkityksellinen. 

*
*

Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jotta voimme tarvittaessa olla Sinuun yhteydessä ja pyytää lisätietoja. Yhteystietojasi ei julkaista missään. Nimesi julkaistaan ainoastaan, mikäli annat siihen ylläolevassa kohdassa luvan. 

 

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.