Sisarusten yhteinen leiri

Aika: 30.10.-1.11.2020
Paikka: Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

SISARUSTEN YHTEINEN LEIRI 

 

Viikonloppuleiri pe 30.10.-su 1.11.2020 Nuorisokeskus Marttisessa Virroilla

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää viikonlopun mittaisen leirin kouluikäisille kehitysvammaisille / erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä heidän 8–15- vuotiaille sisaruksille. Tapaaminen on vain kouluikäisille lapsille/ nuorille, ilman vanhempia ja alle kouluikäisiä sisaruksia.

 

Leiri järjestetään Nuorisokeskus Marttisissa Virroilla. Leirille on yhteiskuljetus Tampereen Keskustorilta, lähtö perjantaina 30.10. klo 16 ja paluu sunnuntaina 1.11. klo 15.30. Toivomme kaikkien lähtijöiden osallistuvan yhteiskuljetukseen, mutta tarvittaessa leiriläiset voivat saapua myös omalla kyydillä.

 

Leirillä on sekä yhteistä että eriytettyä ohjelmaa sisaruksille, ja toimintaa jaetaan myös osallistujien iän ja mielenkiinnon mukaan. Yhdessä tekemällä tutustutaan ja saadaan uusia kavereita, kokemuksia ja elämyksiä. Ohjelmassa on mukavaa yhteistä tekemistä, pelejä, leikkejä, ulkoilua, saunomista ja hauskanpitoa Halloween-teemalla. Leirillä keskustellaan sisaruudesta sekä rohkaistaan sisaruksia yhteiseen toimintaan ja vuorovaikutukseen. Tavoitteena on vertaistuen saaminen, sisarusten yhteinen aika ja omien kokemusten sanoittaminen. Leirillä on mukana ohjaajia, joilla itsellään on kokemusta erityisestä sisaruudesta.

 

Leirin hinta ja leirille hakeminen:

Mukaan voidaan valita rajallinen määrä osallistujia. Etusijalla ovat yhdistyksen jäsenperheiden lapset.

Leirille haetaan 15.9.2020 mennessä sähköisellä lomakkeella .

Täytättehän hakulomakkeeseen mahdollisimman tarkasti kaikista hakijoista sellaiset asiat, jotka tulee ottaa huomioon leiriä suunniteltaessa ja toteutettaessa.  Osallistujista ei täytetä enää erillistä tietolomaketta.

 

Leiri järjestetään Laine & Barkov Charityn lahjoituksen turvin. Leirin omavastuuhinta on 10 e/ lapsi.

Kaikille hakeneille ilmoitetaan leirille pääsystä tai varasijasta syyskuun aikana (hakuajan päättymisen jälkeen). Hyväksytyille lähetetään erillinen leirikirje ja omavastuulasku.

 

Muuta huomioitavaa:

Noudatamme leiritoiminnassa hyvää hygieniaa ja turvavälejä. Leirin käyttöön on varattu omat majoitusrakennukset, ja saman perheen sisarukset nukkuvat keskenään omassa yhteisessä huoneessa. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Leirillä ei ole valvovaa yökköä, mutta ohjaajat majoittuvat samoissa rakennuksissa. Marttisen puolesta ruokailuita on eriytetty eri käyttäjäryhmien kesken, joten meidän leirimme saa ruokailla rauhassa ilman muita ryhmiä.

 

Leirille ei voi osallistua, mikäli lieviäkin flunssan oireita ilmaantuu. Pyrimme järjestämään leirin, mikäli se on koronapandemiatilanne huomioiden turvallista. Leirin peruminen saattaa olla mahdollista hyvinkin viime tipassa, mikäli toimintaa koskevia rajoituksia joudutaan asettamaan. Kaikkia ilmoittautuneita informoidaan mahdollisista muutoksista välittömästi.

 

Lisätietoja leiristä: Johanna Kantaselta, p. 050 388 6144 tai kantanen@kvtukitampere.fi