PERUTTU: Voikukkia info- ja vertaistukitapaaminen erityisen tuen perheille

Aika: 30.11.2021 klo 18:00 - 19:30
Paikka: Onkiniemen kerhotila, Onkiniemenkatu 5 B, 33230 Tampere

 

PÄIVITYS 29.11.2021: Tapaamiseen ei ole tullut yhtään ilmoittautumisia, minkä vuoksi perumme tilaisuuden. Kannattaa olla yhteydessä, mikäli aihe koskettaa tai ryhmän toiminta kiinnostaisi myöhemmin. 

 

PERUTTU: VOIKUKKIA- info- ja vertaistukitapaaminen

tiistaina 30.11.2021 klo 18.00–19.30

Tukiyhdistyksen kerhotila,Onkiniemenkatu 5 B, Tampere

 

Pohdituttaako huostaanotto tai lastensuojelun asiakkuus?

Entä se, miten lastensuojelussa osataan huomioida lapsen tai vanhemman kehitysvammadiagnoosi?

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry ja Kehitysvammaisten Tukiliitto järjestävät yhdessä Voikukkia info-illan tiistaina 30.11. klo 18 - 19.30.

Illassa kuulet kokemusasiantuntija Riitta Kotirannan kokemuksia ja pääset jakamaan omia ajatuksia aiheesta. Pohdimme yhdessä, olisiko kehitysvammaisuuden huomioonottavalle vertaisryhmälle tarvetta.

Voikukkia-ryhmässä on mahdollisuus käsitellä huostaanoton aiheuttamia tunteita ja saada niihin tukea muilta. Lapsen huostaanotto herättää monissa vanhemmissa voimakasta häpeää ja voi johtaa vetäytymiseen. Muihin saman kokeneisiin tutustuminen auttaa näkemään, ettei ole ainoa ja vähentää häpeän tunnetta.

Ilta on tarkoitettu erityisen tuen perheiden vanhemmille, joissa perhettä koskettaa lapsen sijoitus tai huostaanotto. Osallistujaperheen vanhemmalla tai lapsella voi olla kehitysvamma tai vastaava tuen tarve. Toimintaan voi osallistua, vaikka lapsen huostaanotosta tai sijoituksesta olisi kulunut aikaakin.

 

Mukana illassa Voikukkia-koulutettu vertaisvanhempi Riitta Kotiranta, Taija Humisto Kehitysvammaisten Tukiliitosta sekä Johanna Kantanen Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:stä.

Tarjolla kahvia, teetä ja pikkupurtavaa. Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautumisia toivotaan 29.11.2021 mennessä, jotta voimme huomioida osallistujamäärän turvaväleissä ja tarjoiluissa. Olethan yhteydessä Johannaan tai Taijaan:

 

Voit lukea Riitan blogitekstin ”Me lastensuojelun silmätikut” Tukiliiton sivuilta: https://www.tukiliitto.fi/blogi/me-lastensuojelun-silmatikut/