Harrastekurssit

 

KEVÄTKAUDEN ALOITUS SIIRTYY - HARRASTEKURSSIT EIVÄT KOKOONNU TAMMIKUUSSA

 

TIEDOTE 14.1.2021

 

Tukiyhdistyksen harrastekurssit eivät kokoonnu tammikuussa 2021

 

Tämän hetken koronatilanteen vuoksi joudumme siirtämään harrastekurssien aloitusta.

Harrastekurssien kevätkauden oli tarkoitus alkaa joulutauon jälkeen ma 11.1.2021 alkaen. Jo aiemmin peruimme kurssit 11.-17.1.2021 väliselle ajalle. Nyt joudumme edelleen siirtämään kurssien aloitusta, minkä vuoksi kurssit eivät aloita 31.1.2021 mennessä.

Tarkkailemme viranomaisten tiedottamista, ja ilmoitamme, mikäli emme pääse aloittamaan kevätkauden tapaamisia vielä helmikuussakaan 1.2.2021 alkaen. Seuratkaa tiedotustamme yhdistyksen kotisivuilla ja Facebook-sivulla.

 

Päätös koskee seuraavia tukiyhdistyksen harrastekursseja, jotka eivät siis kokoonnu tammikuussa:

 • Kokkiklubi, maanantaisin klo 17.30–20, Sairaalanpuiston koulutalo
 • MINÄ 2.0, maanantaisin klo 18–20, Onkiniemi
 • Matkalla maailmalle, maanantaisin klo 18-20, Onkiniemi
 • Keilaus, tiistaisin klo 18–19, Kaupin keilahalli
 • Kamukulma, tiistaisin klo 18–20, Onkiniemi
 • Ukkometsot 1, tiistaisin klo 18–20, Onkiniemi
 • Tanssiliikuntaa, keskiviikkoisin klo 17.00–18.30, Nääshallin liikuntahalli
 • Ukkometsot 2, keskiviikkoisin klo 18–20, Onkiniemi
 • Tyylilyylit 1, keskiviikkoisin klo 18–20, Tuomikallio
 • Hupitupa, torstaisin klo 17.30–19.30, Tuomikallio (Huomioi muuttunut päivä ja – paikka!)
 • Luova liikunta, torstaisin klo 17-18.30, Pohjois-Hervannan koulutalo
 • Levottomat jalat-liikunta, torstaisin klo 18.30–20, Pohjois-Hervannan koulutalo
 • Tyylilyylit 2, perjantaisin klo 18–20, Onkiniemi
 • Kimallus, lauantaisin klo 10.30–12.30, Onkiniemi

 

Vielä emme tiedä, milloin voimme aloittaa kevään kurssikauden. Kun kurssitoiminta voidaan aloittaa, noudatamme todennäköisesti samoja toimintatapoja kuin syksyllä: 

 1. Vallitsevan tilanteen vuoksi toistaiseksi harrastekursseilla ei ole kahvittelua tai muita tarjoiluita. Sen sijaan panostamme entistä enemmän muuhun mielekkääseen tekemiseen ja esim. toiminnassa hyödynnettävien tarvikkeiden hankintaan.
 2. Kaikki toimintaan osallistuvat huolehtivat hyvästä käsihygieniasta. Ohjaajillamme on suojavisiirit tai kasvomaskit. Myös henkilökohtaisilla avustajilla tulee olla oma maski mukanaan.
 3. Tilojen siivousta ja kosketuspintojen desinfiointia tehdään jokaisen kurssikerran yhteydessä.
 4. Liikuntaryhmillä on edelleen suositus vaihtaa liikuntavaatteet jo lähtiessä päälle, sillä liikuntatoimen ohjeistuksesta vältämme pukuhuoneiden käyttämistä. 
 5. Tilanteen epävarmuuden vuoksi laskutamme harrastekurssimaksut vasta jälkikäteen. Yhdistyksen hallitus päättää loppukeväällä harrastekurssimaksujen hyvityksistä, kun tiedämme miten kurssikerrat ovat kevään aikana toteutuneet.

HARRASTEKURSSILLE HAKEMINEN:

 

Harrastekurssien hakuaika oli käynnissä 12.-28.8.2020. Voit toimittaa hakemuksen myös hakuajan päättymisen jälkeen, ja otamme sen huomioon, mikäli jossain hakemassasi ryhmässä on vielä tilaa. Esimerkiksi liikuntaryhmässä Luova liikunta (nro 13) on vielä tilaa; hae mukaan! 

 

Harrastekursseille hakeminen tapahtuu  täyttämällä hakulomake sähköisesti (lomake näkyvillä tämän sivun alaosassa) tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  

Paperiset hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa Tuomikallion ja Tukena Epilän työ- ja päivätoimintakeskuksiin. Halutessasi voit myös tulostaa hakulomakkeen (tulostettava pdf-versio), ja toimittaa sen paperisena toimistolle, ellet halua täyttää sitä sähköisenä. 

Sähköisesti lomakkeet toimitetaan tulostettavaksi Nuutisaran toimintakeskukseen, Pappilanpuiston päivätoimintaan, Wärjäämöön, Aktiiviin, Villa Vuohenojaan, Sinikelloon, OmaPolkuun, Toimintakeskus Lyyliin sekä Kiipulan ammattiopiston Tampereen yksikköön, Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön, Treduun ja Aitoon koulutuskeskukseen. Voit kysyä paperista lomaketta myös edellä mainituista paikoista tai suoraan tukiyhdistyksen toimistolta. 

Mikäli hakijoita on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa vain yksi kurssipaikka. Merkitsethän haluamasi kurssin lisäksi myös muita mieluisia kurssivaihtoehtoja, mikäli et pääse ensisijaisesti toivomallesi harrastekurssille. Kurssit kokoontuvat samoilla ryhmillä joulutauon jälkeen myös keväällä 2021. 

Hakemuksen voi toimittaa myös hakuajan jälkeen, mutta myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos kursseilla on tilaa. 

Pyydämme hakemuslomakkeissa ennakkotietoa kurssilaisesta. Tuon tiedon pohjalta kursseille mietitään keskenään sopivat ryhmät suhteessa ohjaajamäärään. Valintoja tehdessä huomioidaan muun muassa seuraavat asiat:

 • kurssilaisen kotikunta ja asumismuoto (tamperelaiset vanhempien kanssa / tuetusti/ itsenäisesti asuvat erityisen tuen henkilöt ovat etusijalla)
 • hakijan soveltuvuus harrastekurssille
 • henkilökemiat hakijoilla (voiko olla samalla kurssilla keskenään tai onko ystävyksiä)
 • hakijan ikä
 • ohjaajaresurssi ja ohjaajien ammattitaito 

Kurssilaisvalinnoista tiedotetaan kaikille hakeneille, myös varasijoille jääneille. Tieto kurssilaisvalinnoista toimitetaan kaikille hakeneille viimeistään viikolla 37.

Osa kurssikirjeistä toimitetaan yleensä koteihin yhteistyötahojen kautta (Tukena Epilä, Tuomikallio) ja osa kirjeistä postitetaan. Kurssikirjeiden mukana toimitetaan harrastekurssilasku syksyn osalta (poikkeuksena keilaus, joka laskutetaan syys- ja kevätkauden lopussa). Myös kevään lasku postitetaan kurssilaisen kotiosoitteeseen. 

Koronatilanteen mahdollinen eteneminen on herättänyt paljon kysymyksiä. Tarkkailemme tilannetta koronan etenemisen suhteen, ja tiedotamme valituille kurssilaisille mahdollisista toimintaan vaikuttavista muutoksista.

 

PAPERINEN LOMAKE TULOSTETTAVAKSI (pdf)

PDF-tiedostoHakemuslomake 2020-2021.pdf (194 kB)
HUOM! TÄTÄ PDF-LOMAKETTA EI VOI TÄYTTÄÄ SÄHKÖISESTI; ainoastaan tulostamista varten! Sähköinen hakemuslomake on täytettävissä tämän sivun alaosassa. Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä, voit tulostaa hakemuksen tästä linkistä ja palauttaa toimistolle paperisena versiona. Voit myös pyytää lomakkeen toimistolta paperisena.

HARRASTEKURSSITOIMINTA:

Vapaa-ajan toiminnoilla on meille jokaiselle terveydellisiä, sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Harrastekurssitoiminnan tavoitteena ja tarkoituksena on tarjota iloa ja virkistystä, uusien asioiden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa itsetuntoa. Toiminta mahdollistaa osaltaan kehitysvammaisten ihmisten sosiaalisen kanssakäymisen sekä antaa heille mahdollisuuden kuulua ryhmään ja oppia toimimaan ryhmässä. 

 

YLEISTÄ INFOA HARRASTEKURSSEISTA:

 

 • Harrastekurssikausi alkaa syksyllä viikolla 39. Kurssikertoja on pääsääntöisesti syksyllä 8 ja keväällä 14 toimintakertaa. Keväällä toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 2. Elokuussa on taas uusi harrastekurssihaku seuraavalle kaudelle. 
 • Ensimmäisellä tapaamisella suunnitellaan ohjelmaa syksyn kurssikerroille. Tarkemmat tiedot kokoontumisista teemoineen annetaan kurssilaisille toimintasuunnitelmassa, joka jaetaan toisella kurssikerralla. Toimintasuunnitelmasta löytyvät myös kurssin ohjaajien suorat yhteystiedot. 

 • Maksut kaudella 2020-2021:

  • Harrastekurssilaiset saavat toimistolta laskun 50,00 € lukukaudelta (20 € syyskausi ja 30 € kevätkausi), poikkeuksena Kokkiklubi ja keilaus. Kurssimaksulla hankitaan kurssille tarvikkeita askarteluihin, kahvitarjoiluihin ja muuhun tarvittavaan.

  • Harrastekurssilasku syksystä toimitetaan kurssikirjeen mukana. Myös kevään lasku postitetaan kurssilaisen kotiosoitteeseen. 

  • Kokkiklubin maksu on 75 € (30 € syksy ja 45 € kevätkausi).

  • Keilauksen maksu (ratamaksut) on syyskaudelta 75,00 € ja kevätkaudelta 95,00 €, mutta keilauskausi on myös muita kursseja pidempi. Lisäksi keilahallilta on mahdollisuus lainata keilakenkiä (2 €/kerta), ja niiden vuokra laskutetaan keilamaksun yhteydessä. Keilauslaskut postitetaan kurssilaisille joulukuussa ja touko-kesäkuussa kausien jälkeen. 

 • Tukiyhdistyksen omat harrastekurssit järjestetään Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella, minkä vuoksi etusijalla ovat tamperelaiset, itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat henkilöt sekä uudet hakijat.  

 • Myös ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista päästä harrastekursseille, mikäli paikkoja jää vapaaksi. Ulkopaikkakuntalaiset maksavat jatkossakin kurssihinnan todellisten kulujen mukaan. Kustannukset vaihtelevat kurssista riippuen, voit pyytää haluamastasi kurssista alustavan kustannuslaskelman toimistolta.
 • Ryhmiin mahtuu n. 8-12 henkeä ryhmästä riippuen, keilaukseen peräti 28 osallistujaa
 • Mikäli hakijoita harrastekursseille on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi paikka. Kurssilaisvalintoja tehdessä yritetään saada mahdollisimman monelle hakijalle harrastekurssipaikka ja toimiva ryhmä, jossa on mukava käydä. Ilmoittamalla useampia kurssivaihtoehtoja voi parantaa mahdollisuuksia saada kurssipaikka. 
 • Ilmoitathan harrastekurssihakemuksessa mahdollisimman laajasti sellaisia huomioon otettavia asioita, joita yhdistyksen on hyvä tietää toimintaa järjestettäessä ja ryhmiä muodostettaessa. 
 • Vapaaksi jääneitä kurssipaikkoja voi kysellä myös kesken kauden. Jos jollekin kurssille on liian vähän hakijoita, kurssi perutaan.
 • Yhdistys saattaa järjestää vuoden mittaan muitakin projektiluontoisia / lyhytkestoisia harrastekursseja, joista tiedotetaan jäsenkirjeessä ja niihin on erillinen haku.
 • Muistathan ilmoittaa aina ohjaajalle, jos et pääsekään jollekin kurssikerralle mukaan. Näin kurssikerran aloittaminen nopeutuu. 

TAMPEREEN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY: N HARRASTEKURSSIT 2020-2021

 

KOULUIKÄISILLE SUUNNATUT KURSSIT

Kouluikäisille suunnatut Lupa harrastaa- ryhmät (ent. HIP-ryhmät) toteutetaan yhteistyössä muiden tahojen kanssa, ja niihin on erillishaku. Avustuksen määrästä johtuen tukiyhdistyksen harrastekurssien painopiste on aikuisille suunnatussa harrastetoiminnassa.

 

1.  Liikuntakerho

tiistaisin klo 15.00–16.00 Sairaalankadun koulutalolla.

Liikuntapainotteinen iltapäiväkurssi on suunnattu Sammon koulun Sairaalankadun koulutalon 3.-9-luokkalaisille. HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. Hakemukset toimitetaan kohderyhmälle koulun kautta.

 

2. Partio                                     

keskiviikkoisin klo 13.45 – 14.45 Sairaalankadun koulutalolla. 

Lupa harrastaa- Partio on suunnattu Sammon koulun Sairaalankadun 1.-2. – luokkalaisille. Partio on yhteistyöhanke, jossa ovat mukana Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n lisäksi Sammon koulu sekä partiolippukunnat Kalevan Suuntatytöt ry ja Kalevan Karhut ry. HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. Hakemukset toimitetaan kohderyhmälle koulun kautta. (Ryhmää ei aloiteta vielä syksyllä, joten haku tehdään kun toiminta voidaan aloittaa). 

*******************************************************************************************************

NUORILLE JA AIKUISILLE SUUNNATUT KURSSIT
 

3. Kokkiklubi

maanantaisin klo 17.30–20.00 Sairaalankadun koulutalolla. Huomioi uusi paikka!

Terveellisen arkiruoan tekemisen opettelua, leipomista ja ravitsemustietoutta. Kokkaillaan yhdessä! Kurssi on suunnattu itsenäistyville nuorille ja aikuisille (yli 16 v.).

 

4. MINÄ 2.0                                                                                                             

maanantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa. 

Nuorten (yli 18 v) ja nuorekkaiden aikuisten kurssi, jonka kantavana teemana on omien vahvuuksien löytäminen ja omaan elämänpiiriin liittyvien asioiden käsittely erilaisia taiteen muotoja hyödyntäen: videointia, kuvataidetta, musiikintekoa jne.

 

5. Keilaus

tiistaisin klo 18–19 Kaupin keilahallilla.

Keilauksesta kiinnostuneille. Mikäli tarvitset henkilökohtaista avustusta tunnin ajan, otathan oman avustajan mukaan!

 

*******************************************************************************************************

AIKUISILLE SUUNNATUT KURSSIT

 

6. Matkalla maailmalle                                                                              

maanantaisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa

Lähdetään virtuaalimatkalle eri maihin – ilman hiilijalanjälkeä! Tutustutaan kurssilaisten valitsemien kohteiden kulttuureihin ja nähtävyyksiin, kansanväliseen musiikkiin, ruokakulttuureihin ja opetellaan matkailusanastoa.

 

7. Ukkometsot 1

tiistaisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa

Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille.

 

8. KamuKulma

tiistaisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa

Leppoisaa yhdessäoloa, ajankohtaisten asioiden käsittelyä ja erilaista tekemistä (musiikkia, elokuvia, pelailua) sisältävä kurssi miehille ja naisille. Kurssi soveltuu kaikille.

 

9. Tanssiliikunta                                    Huomioi uusi ajankohta ja kokoontumispaikka!

keskiviikkoisin klo 17.00–18.30 Nääshallin liikuntasalissa

Tanssia, luovaa liikkumista ja letkeitä lanteita musiikin tahdissa miehille ja naisille.

 

10. Hupitupa                                                                          

keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 Tukena Epilän toimintakeskuksella

Musiikkia, rentoutusta ja luovaa tekemistä. Kurssi on suunnattu vaikeavammaisille aikuisille. Mikäli tarvitset paljon henkilökohtaista avustusta, otathan oman avustajan mukaan!

HUOMIO! Kevätkaudelle 2021 Hupitupa-kurssin kokoontumispäivä ja -paikka vaihtuvat. Kevätkaudella Hupitupa kokoontuu torstaisin Tuomikallion toimintakeskuksen tiloissa, kellonaika 17.30-19.30 pysyy ennallaan. Hupituvan kurssilaisille on tiedotettu muutoksesta kirjeitse. 

 

11. Ukkometsot 2

keskiviikkoisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa

Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille.

 

12.Tyylilyylit 1

keskiviikkoisin klo 18.00–20.00 HUOM; paikka vaihtunut hakuajan jälkeen Tuomikallion toimintakeskukseen (ei kokoonnu Onkiniemen kerhotilassa)

Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

 

13. Luova liikunta                                         Huomioi uusi ajankohta ja kokoontumispaikka!

torstaisin klo 17.00–18.30 Pohjois-Hervannan koulun palloilusalissa

Höntsäilyä ja monipuoliseen sisäliikkumiseen aktivointia tukea tarvitseville aikuisille.

 

14. Levottomat jalat – liikunta                   Huomioi uusi ajankohta ja kokoontumispaikka!

torstaisin klo 18.30–20.00 Pohjois-Hervannan koulun palloilusalissa

Monipuolista sisäliikuntaa, erityisesti palloilulajeja, vähemmän tukea tarvitseville pelaajille.

 

15.Tyylilyylit 2

perjantaisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa

Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

 

16. Kimallus

lauantaisin klo 10.30–12.30 Onkiniemen kerhotilassa

Laulamisesta kiinnostuneille musiikin harrastajille. Tutustutaan erilaisiin musiikkilajeihin ja tyyleihin, tehdään omia biisejä sekä harjoitellaan hyvällä porukalla!

  Harrastekurssitoimintaan liittyen lisätietoja Johanna Kantaselta, puh. 050-388 6144, kantanen(a)kvtukitampere.fi tai toimistolta 03-2140 226.

  HARRASTEKURSSIHAKEMUS 2020-2021

  Harrastekurssihakemus 2020-2021

  *
  *

  Kirjoitithan vain hakijan syntymäajan ilman henkilötunnuksen loppuosaa! 

  *
  *
  *
  *
  *

   

  Yhteyshenkilön/ asumisyksikön tiedot:

  *
  *

  Tietoja kurssilaisesta:

  Kirjaathan alla oleviin kohtiin huomioon otettavia asioita, jotka yhdistyksen on tiedettävä toiminnan järjestämisen kannalta. 

  *
  *
  *

  Merkitse alapuolelle rasti haluamasi kurssin kohdalle. Voit valita useamman sopivan kurssin. Mikäli hakijoita on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi kurssi.

  *

  Lomakkeen täyttämällä annetaan suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön ja hyödyntämiseen harrastekurssien järjestämisessä. Tietoja käyttävät kurssilaisvalintoja tekevät yhteistoiminnan jaoston ammattilaiset sekä ohjaushenkilöstö. Tietojen käyttäjiä ja tallentajia sitoo salassapitovelvollisuus. Tiedot hävitetään asianmukaisesti.

  * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

   

  Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KIITOS HARRASTEKURSSIHAKEMUKSESTASI! Hakemuksesi on nyt lähetetty toimistolle sähköisesti."  Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.