Harrastekurssit

 

Harrastekurssikausi on päättynyt! Lämmin kiitos kaikille harrastekurssilaisimme ja ohjaajillemme yhteisistä hetkistä syksyn ja kevään aikana. Sivun alaosassa on palautelomake, jonka kautta toivomme saavamme mahdollisimman paljon palautetta, toiveita ja ideoita harrastekursseihin liittyen.

Seuraava harrastekurssihaku on käynnissä 13.8.-23.8.2019. Elokuussa tälle sivulle päivitetään haussa olevat harrastekurssien tiedot. Hakulomake on täytettävissä tällä sivulla (lomake näkyvillä vain hakuaikana). 

 

 

LIIKUNTAHARRASTUS KESÄLLE

 

TUKIYHDISTYKSEN  JA ILVEKSEN JALKAPALLOTREENIT ALKAVAT

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry ja Tampereen Ilves ry:n jalkapalloryhmä aloittaa toimintansa keskiviikkona 22.5.2019 klo 18-19.15 Amurin kentällä. 

Ryhmään ilmoittautuneiden on täytettävä tietolomake 21.5.mennessä (tämän sivun alaosassa).

Jalkapalloryhmä on tarkoitettu liikunnallisille ja omatoimisille (yli 16 v.) nuorille ja aikuisille. 

Ainakin kesän ajan jalkapalloiluun keskittynyt ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 18-19.15 Amurin kentällä (Tipotie).

Kausi alkaa 22.5. ja päättyy 18.9.2019. 

Hinta: 56 €/ kesäkausi sisältää treenien lisäksi Ilves ry:n jäsenyyden ja Ilveksen pelipaidan omalla nimellä varustettuna. Jäsenyyden myötä saa tietysti myös Ilveksen jäsenedut.

Mikäli olisit halukas liittymään ryhmään, ole mahdollisimman pikaisesti yhteydessä tukiyhdistyksen toimistolle: puh. (03) 2140 226

 

HARRASTEKURSSITOIMINTA:

Vapaa-ajan toiminnoilla on meille jokaiselle terveydellisiä, sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Harrastekurssitoiminnan tavoitteena ja tarkoituksena on tarjota iloa ja virkistystä, uusien asioiden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa itsetuntoa. Toiminta mahdollistaa osaltaan kehitysvammaisten ihmisten sosiaalisen kanssakäymisen sekä antaa heille mahdollisuuden kuulua ryhmään ja oppia toimimaan ryhmässä. Monelle kehitysvammaisista ihmisistä nämä kurssit ovat ainoa harrastusmahdollisuus.

 

YLEISTÄ INFOA HARRASTEKURSSEISTA:

 

  • Harrastekurssikausi alkaa syksyllä viikolla 39. Harrastekurssikertoja on pääsääntöisesti syksyllä 8 ja keväällä 14 toimintakertaa. Keväällä toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 3. Elokuussa on taas uusi harrastekurssihaku seuraavalle kaudelle. 
  • Ensimmäisellä tapaamisella suunnitellaan ohjelmaa syksyn kurssikerroille. Tarkemmat tiedot kokoontumisista teemoineen annetaan kurssilaisille toimintasuunnitelmassa, joka jaetaan toisella kurssikerralla. Toimintasuunnitelmasta löytyvät myös kurssin ohjaajien suorat yhteystiedot. 

  • Maksut kaudella 2018-19: Harrastekurssilaiset saavat toimistolta laskun 50,00 € lukukaudelta (20 € syyskausi ja 30 € kevätkausi). Tällä rahalla hankitaan kurssille tarvikkeita askarteluihin, kahvitarjoiluihin ja muuhun tarvittavaan. Kokkiklubissa ja keilauksessa harrastekurssimaksu on suurempi. Kokkiklubin maksu on 75 € (30 € syksy ja 45 € kevätkausi). Keilauksen maksu (ratamaksut) on syyskaudelta 75,00 € ja kevätkaudelta 95,00 €, mutta keilauskausi on myös muita kursseja pidempi. Lisäksi keilahallilta on mahdollisuus lainata keilakenkiä (2 €/kerta), ja niiden vuokra laskutetaan keilamaksun yhteydessä.

  • Tukiyhdistyksen omat harrastekurssit järjestetään Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella, minkä vuoksi etusijalla ovat tamperelaiset, itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat henkilöt sekä uudet hakijat.  
  • Myös ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista päästä harrastekursseille, mikäli paikkoja jää vapaaksi. Ulkopaikkakuntalaiset maksavat jatkossakin kurssihinnan todellisten kulujen mukaan. Kustannukset vaihtelevat kurssista riippuen, voit pyytää haluamastasi kurssista alustavan kustannuslaskelman toimistolta.
  • Ryhmiin mahtuu n. 8-12 henkeä ryhmästä riippuen, keilaukseen peräti 28 osallistujaa
  • Mikäli hakijoita harrastekursseille on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi paikka. Kurssilaisvalintoja tehdessä yritetään saada mahdollisimman monelle harrastekurssipaikka ja toimiva ryhmä, jossa on mukava käydä. Ilmoittamalla useampia kurssivaihtoehtoja voi parantaa mahdollisuuksia saada kurssipaikka.  
  • Vapaita jääneitä kurssipaikkoja voi kysellä myös kesken kauden. Jos jollekin kurssille on liian vähän hakijoita, kurssi perutaan.
  • Yhdistys saattaa järjestää vuoden mittaan muitakin projektiluontoisia / lyhytkestoisia harrastekursseja, joista tiedotetaan jäsenkirjeessä ja niihin on erillinen haku.
  • Muistathan ilmoittaa aina ohjaajalle, jos et pääsekään jollekin kurssikerralle mukaan.

 

Harrastekurssitoimintaan liittyen lisätietoja Johanna Kantaselta, puh. 050-388 6144, kantanen(a)kvtukitampere.fi tai toimistolta 03-2140 226.

TAMPEREEN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY: N HARRASTEKURSSIT 2018-2019

 

KOULUIKÄISILLE

Kouluikäisille suunnatut ryhmät toteutetaan yhteistyössä muiden tahojen kanssa, ja niihin on erillishaku. Avustuksen määrästä johtuen tukiyhdistyksen harrastekurssien painopiste on aikuisille suunnatussa harrastetoiminnassa. HIP eli Harrastava iltapäivä-kurssien hakemukset lähetetään koteihin Puistokoulun kautta. Hip-kurssit ovat maksuttomia. 

1. ja 2. Liikuntapainotteiset HIP-kurssit

Kalevanpuiston koulutalolla tiistaisin klo 14–15 ja klo 15-16. HIP-liikuntaryhmät on suunnattu liikunnallisille n. 3-8-luokan puistokoululaisille. HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. 

3. HIP- Partio

Sairaalankadun koulutalolla keskiviikkoisin klo 13.45-14.45

HIP-Partio on suunnattu 1-2-luokkalaisille puistokoululaisille ja järvensivulaisille. HIP-Partiossa opetellaan ryhmässä toimimista, luonnontuntemusta, kädentaitoja ja ensiapua. HIP-Partio on lukuvuonna 2018–2019 toteutettava yhteistyöhanke, jossa ovat mukana Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n lisäksi Tampereen Puistokoulu sekä partiolippukunnat Kalevan Suuntatytöt ry ja Kalevan Karhut ry.  HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. 


*******************************************************************************************************
NUORILLE JA AIKUISILLE

4. Kokkiklubi

maanantaisin klo 17.30–20 Kalevanpuiston koulutalolla
Terveellisen arkiruoan tekemisen opettelua, leipomista ja ravitsemustietoutta. Kokkaillaan yhdessä!

5.MINÄ 2.0                                   (Uusi ryhmä!)

maanantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa

Nuorten (yli 18 v) ja nuorekkaiden aikuisten kurssi, jonka kantavana teemana on omien vahvuuksien löytäminen ja omaan elämänpiiriin liittyvien asioiden käsittely erilaisia taiteen muotoja hyödyntäen: videointia, kuvataidetta, musiikintekoa jne.

6.Keilaus

tiistaisin klo 18–19 Kaupin keilahallilla
Keilauksesta kiinnostuneille. Mikäli tarvitset henkilökohtaista avustusta tunnin ajan, otathan oman avustajan mukaan! Huomioitahan muuttuneen kellonajan.

*******************************************************************************************************
AIKUISILLE SUUNNATUT RYHMÄT

7. Levottomat jalat - liikunta

maanantaisin klo 17.30–19.00 Kalevanpuiston koulutalolla
Monipuolista sisäliikuntaa, palloilua ja höntsäilyä.

8. Tanssiliikunta

maanantaisin klo 19.00–20.30 Kalevanpuiston koulutalolla
Tanssia, luovaa liikkumista ja letkeitä lanteita musiikin tahdissa miehille ja naisille.

9. Ukkometsot 1

tiistaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille. Huomioithan muuttuneen viikonpäivän.

10. KamuKulma

tiistaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa 
Leppoisaa yhdessäoloa, ajankohtaisten asioiden käsittelyä ja erilaista tekemistä (mm. musiikkia, elokuvia, pelailua) sisältävä kurssi miehille ja naisille. Kurssi soveltuu kaikille.

11. Hupitupa  

keskiviikkoisin klo 17.30-19.30 M-Epilän toimintakeskuksella
Musiikkia, rentoutusta ja luovaa tekemistä. Kurssi on suunnattu vaikeavammaisille aikuisille.

12.Ukkometsot 2

keskiviikkoisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille.

13.Tyylilyylit 1

keskiviikkoisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

14.Tyylilyylit 2

perjantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

15. Kimallus

lauantaisin klo 10.30-12.30 Onkiniemen kerhotilassa
Laulamisesta kiinnostuneille musiikin harrastajille. Tutustutaan erilaisiin musiikkilajeihin ja tyyleihin, tehdään omia biisejä sekä harjoitellaan hyvällä porukalla! Huomioithan muuttuneen kellonajan.

 

HARRASTEKURSSIN PALAUTEKYSELY

Harrastekurssin palautekysely

Toivomme kaikenlaista palautetta harrastekursseistamme!

Mikä on ollut hyvää ja mitä voisi kehittää? Onko joku kurssi, jota toivoisit jatkossa? Toivomme palautetta sekä kurssilaisilta että läheisiltä. Sana on vapaa! :) 

Kiitos palautteestasi! 

 

TIETOLOMAKE JALKAPALLOTREENEIHIN

Tietolomake jalkapallotreeneihin

Tämä tietolomake on tarkoitettu Tukiyhdistyksen ja Ilveksen jalkapalloryhmään osallistuville. Tietolomakkeen avulla ryhmän valmentajat saavat tarvittavat tiedot turvallisen ja mielekkään harrastuksen mahdollistamiseksi. 

*
*
*
*

 

Yhteyshenkilön/ asumisyksikön tiedot:

*
*

Tietoja kurssilaisesta:

*
*
*
*

Täyttämällä tämä hakemus on annettu suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön ja luovuttamiseen ohjaushenkilöstön käyttöön. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.