Harrastekurssit

 

Harrastekurssihaku syksyn 2021-kevään 2022 harrastekursseille oli käynnissä 11.8.-27.8.2021! Hakemuslomake on täytettävissä sivuilla myös hakuajan päätyttyä. Myöhässä saapuneet hakemukset huomioidaan, mikäli kursseilla on tilaa. 

Tutustu tarjolla oleviin harrastekursseihin tällä sivulla.

PS. Yhdistyksellä on tarjolla myös avointa toimintaa, esimerkiksi verkkotoiminta perjantaisin, johon ei tarvitse ilmoittautua erikseen! 

HARRASTEKURSSIEN VERKKOTOIMINTA: PERJANTAIHULINAT

 

perjantaisin klo 17.30–19.00 Teams-sovelluksella

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää avointa harrastustoimintaa, johon ei tarvitse hakea eikä ilmoittautua erikseen. Kokoonnumme kerran viikossa etäyhteydellä (Teams). Syksyn ensimmäisessä verkkotoiminnassa ryhmä sai nimen PerjantaiHulinat! Verkkotoiminta on osallistujille maksutonta.

 

Marraskuun PerjantaiHulinoiden ohjelmassa: 

PE 5.11. Tuolijumppaa ja rentoutusta, ohjaajina Anna ja Outi

PE 12.11. Talvea kohti yhteislaulujen ja musisoinnin merkeissä, ohjaajina Juha ja Karoliina

PE 19.11. Tietovisa, ohjaajina  Kerttu ja Mirjami

PE 26.11.  Syksyn vika verkkokerta: Pikkujoulutunnelmaa! Ohjaajina Veera ja Kerttu

Joulukuussa verkkotoiminta on joulutauolla. Keväällä toiminta jatkuu viikolla 2, kuten muillakin harrastekursseillamme.       

 

Verkkotoiminnalla on oma pysyvä linkki, josta pääset mukaan tapaamiseen kerran alkaessa. Helpoiten löydät linkin yhdistyksen kotisivujen tapahtumakalenterista. Tule mukaan!

 

HARRASTEKURSSITOIMINTA:

Vapaa-ajan toiminnoilla on meille jokaiselle terveydellisiä, sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Harrastekurssitoiminnan tavoitteena ja tarkoituksena on tarjota iloa ja virkistystä, uusien asioiden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa itsetuntoa. Toiminta mahdollistaa sosiaalista kanssakäymistä, sekä antaa mahdollisuuden kuulua ryhmään ja oppia toimimaan ryhmässä. 

 

YLEISTÄ INFOA HARRASTEKURSSEISTA:

 

 • Harrastekurssikausi alkaa syksyllä viikolla 39. Toimintakausi on lukuvuosi eli syksy ja seuraavan vuoden kevät. Kurssikertoja on pääsääntöisesti syksyllä 8 ja keväällä 14 toimintakertaa. Keväällä toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 2. Elokuussa on taas uusi harrastekurssihaku seuraavalle kaudelle. 
 • Ensimmäisellä tapaamisella suunnitellaan ohjelmaa syksyn kurssikerroille. Tarkemmat tiedot kokoontumisista teemoineen annetaan kurssilaisille toimintasuunnitelmassa, joka jaetaan toisella kurssikerralla. Toimintasuunnitelmasta löytyvät myös kurssin ohjaajien suorat yhteystiedot. 

 • Maksut kaudella 2021-2022:

  • Syys- ja kevätkausi laskutetaan erikseen. Yleensä syyskauden harrastekurssilasku toimitetaan kurssikirjeen mukana, mutta nyt koronatilanteen vuoksi laskutamme maksun jälkikäteen joulukuussa ja touko-kesäkuussa. Myös kevään lasku postitetaan kurssilaisen kotiosoitteeseen. 

  • Harrastekurssimaksu on suurimmassa osassa kursseista 50,00 € lukukaudelta (20 € syyskausi ja 30 € kevätkausi), poikkeuksena Kokkiklubi ja keilaus.

  • Kokkiklubin maksu on 75 € (30 € syksy ja 45 € kevätkausi).

  • Keilauksen maksu (ratamaksut) on syyskaudelta 75,00 € ja kevätkaudelta 95,00 €, mutta keilauskausi on myös muita kursseja pidempi. Lisäksi keilahallilta on mahdollisuus lainata keilakenkiä (2 €/kerta), ja niiden vuokra laskutetaan keilamaksun yhteydessä. Keilauslaskut postitetaan kurssilaisille joulukuussa ja touko-kesäkuussa kausien jälkeen.

 • Tukiyhdistyksen omat harrastekurssit järjestetään Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella, minkä vuoksi etusijalla ovat tamperelaiset, itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat henkilöt sekä uudet hakijat.  

 • Myös ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista päästä harrastekursseille, mikäli paikkoja jää vapaaksi. Ulkopaikkakuntalaiset maksavat jatkossakin kurssihinnan todellisten kulujen mukaan. Kustannukset vaihtelevat kurssista riippuen, voit pyytää haluamastasi kurssista alustavan kustannuslaskelman toimistolta.
 • Ryhmiin mahtuu n. 8-12 henkeä ryhmästä riippuen, keilaukseen peräti 28 osallistujaa
 • Mikäli hakijoita harrastekursseille on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi paikka. Kurssilaisvalintoja tehdessä yritetään saada mahdollisimman monelle hakijalle harrastekurssipaikka ja toimiva ryhmä, jossa on mukava käydä. Ilmoittamalla useampia kurssivaihtoehtoja voi parantaa mahdollisuuksia saada kurssipaikka. 
 • Ilmoitathan harrastekurssihakemuksessa mahdollisimman laajasti sellaisia huomioon otettavia asioita, joita yhdistyksen on hyvä tietää toimintaa järjestettäessä ja ryhmiä muodostettaessa. 
 • Vapaaksi jääneitä kurssipaikkoja voi kysellä myös kesken kauden. Jos jollekin kurssille on liian vähän hakijoita, kurssi perutaan.
 • Yhdistys saattaa järjestää vuoden mittaan muitakin projektiluontoisia / lyhytkestoisia harrastekursseja, joista tiedotetaan jäsenkirjeessä ja niihin on erillinen haku.
 • Muistathan ilmoittaa aina ohjaajalle, jos et pääsekään jollekin kurssikerralle mukaan. Näin kurssikerran aloittaminen nopeutuu.

 

KORONATILANTEEN VAIKUTUS TOIMINTAAN

 

Harrastekurssihaku kursseille oli käynnissä 11.8.-27.8.2021. Kurssit aloittavan toiminnan suunnitellusti viikosta 39 alkaen (27.9.-2.10.2021). 

Tarkkailemme koronatilannetta ja tiedotamme kurssille valituille, mikäli toimintaa ei voida käynnistää suunnitellusti, tai mikäli joudumme keskeyttämään tapaamiset kesken kauden. Mikäli toiminnassa tulee keskeytyksiä, huomioimme sen kurssimaksujen laskuttamisessa.

Kun kurssitoiminta voidaan aloittaa, noudatamme samoja toimintatapoja kuin aiemmin poikkeusaikana: 

 1. Vallitsevan tilanteen vuoksi toistaiseksi harrastekursseilla ei ole kahvittelua tai muita tarjoiluita (poikkeuksena Kokkiklubi). Linjaus koskee Onkiniemessä ja Tuomikalliossa toteutettavia ryhmiä, joissa aiemmin on ollut kahvitarjoilu. Sen sijaan panostamme entistä enemmän muuhun mielekkääseen tekemiseen ja esim. toiminnassa hyödynnettävien tarvikkeiden hankintaan.
 2. Kaikki toimintaan osallistuvat huolehtivat hyvästä käsihygieniasta. Ohjaajillamme on suojavisiirit tai kasvomaskit. Henkilökohtaisilla avustajilla tulee olla oma maski mukanaan. Suositamme kasvomaskien käyttöä myös kurssilaisillemme, otathan oman maskin mukaan.
 3. Tilojen siivousta ja kosketuspintojen desinfiointia tehdään jokaisen kurssikerran yhteydessä.
 4. Liikuntaryhmillä on edelleen suositus vaihtaa liikuntavaatteet jo lähtiessä päälle, sillä liikuntatoimen ohjeistuksesta vältämme pukuhuoneiden käyttämistä. 
 5. Tilanteen epävarmuuden vuoksi laskutamme harrastekurssimaksut vasta jälkikäteen. 

 

HARRASTEKURSSILLE HAKEMINEN:

 

Harrastekurssien hakuaika oli käynnissä 11.-27.8.2021. 

 

Harrastekursseille hakeminen tapahtuu täyttämällä hakulomake sähköisesti (lomake näkyvillä tämän sivun alaosassa) tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  

Paperiset hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa Tuomikallion ja Tukena Weturin toimintakeskuksiin. Halutessasi voit myös tulostaa hakulomakkeen (tulostettava pdf-versio), ja toimittaa sen paperisena toimistolle, ellet halua täyttää sitä sähköisenä. 

Sähköisesti lomakkeet toimitetaan tulostettavaksi Nuutisaran toimintakeskukseen, Pappilanpuiston päivätoimintaan, Wärjäämöön, Aktiiviin, Villa Vuohenojaan, Sinikelloon, OmaPolkuun, Toimintakeskus Lyyliin sekä Kiipulan ammattiopiston Tampereen yksikköön, Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön, Treduun ja Aitoon koulutuskeskukseen. Voit kysyä paperista lomaketta myös edellä mainituista paikoista tai suoraan tukiyhdistyksen toimistolta. 

Mikäli hakijoita on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa vain yksi kurssipaikka. Merkitsethän haluamasi kurssin lisäksi myös muita mieluisia kurssivaihtoehtoja, mikäli et pääse ensisijaisesti toivomallesi harrastekurssille. Kurssit kokoontuvat samoilla ryhmillä joulutauon jälkeen myös keväällä 2022. 

Hakemuksen voi toimittaa myös hakuajan jälkeen, mutta myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos kursseilla on tilaa. 

Pyydämme hakemuslomakkeissa ennakkotietoa kurssilaisesta. Tuon tiedon pohjalta kursseille mietitään keskenään sopivat ryhmät suhteessa ohjaajamäärään. Valintoja tehdessä huomioidaan muun muassa seuraavat asiat:

 • kurssilaisen kotikunta ja asumismuoto (tamperelaiset ja orivesiläiset vanhempien kanssa / tuetusti/ itsenäisesti asuvat erityisen tuen henkilöt ovat etusijalla)
 • hakijan soveltuvuus harrastekurssille
 • henkilökemiat hakijoilla (voiko olla samalla kurssilla keskenään tai onko ystävyksiä)
 • hakijan ikä
 • ohjaajaresurssi ja ohjaajien ammattitaito 

Kurssilaisvalinnoista tiedotetaan kaikille hakeneille, myös varasijoille jääneille. Tieto kurssilaisvalinnoista toimitetaan kaikille hakeneille viimeistään viikolla 37.

Kurssikirjeet on postitettu kaikille hakeneille (myös varasijoille jääneille) 15.9.2021.

SÄHKÖINEN HAKEMUS: voit täyttää sähköisen lomakkeen tämän sivun alaosassa.

PAPERINEN LOMAKE TULOSTETTAVAKSI (pdf): Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä, voit tulostaa hakemuksen alla olevasta linkistä ja palauttaa toimistolle paperisena versiona. Voit myös pyytää lomakkeen toimistolta paperisena.

PDF-tiedostoHarrastekurssihakemus 2021-2022.pdf (220 kB)
HUOM! TÄTÄ PDF-LOMAKETTA EI VOI TÄYTTÄÄ SÄHKÖISESTI; ainoastaan tulostamista varten!

TAMPEREEN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY: N HARRASTEKURSSIT 2021-2022

 

KOULUIKÄISILLE SUUNNATUT KURSSIT

Kouluikäisille suunnatut Lupa harrastaa- ryhmät (ent. HIP-ryhmät) toteutetaan yhteistyössä muiden tahojen kanssa, ja niihin on erillishaku. Avustuksen määrästä johtuen tukiyhdistyksen harrastekurssien painopiste on aikuisille suunnatussa harrastetoiminnassa. 

 

1.  Lupa harrastaa-liikunta

(ajankohta vielä avoin) Sairaalankadun koulutalolla.

Liikuntapainotteinen iltapäiväkurssi on suunnattu Sammon koulun Sairaalankadun koulutalon 3.-9-luokkalaisille. HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. Hakemukset toimitetaan kohderyhmälle koulun kautta.

 

2. Lupa harrastaa-kerho                                    

(ajankohta ja teema vielä avoin) Kalevanpuiston koulutalolla. 

Lupa harrastaa- ryhmä on suunnattu Puistokoulun Kalevanpuiston koulutalon oppilaille, ikäryhmä on vielä avoin. HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. Hakemukset toimitetaan kohderyhmälle koulun kautta. 

*******************************************************************************************************

AIKUISILLE SUUNNATUT KURSSIT

 

3. Kokkiklubi

maanantaisin klo 17.30–20.00 Sairaalankadun koulutalolla. 

Terveellisen arkiruoan tekemisen opettelua, leipomista ja ravitsemustietoutta. Kokkaillaan yhdessä! Kurssi on suunnattu itsenäistyville nuorille aikuisille (yli 18 v).

 

4. MINÄ 2.0                                                                                                             

maanantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa. 

Nuorten (yli 18 v) ja nuorekkaiden aikuisten kurssi, jonka kantavana teemana on omien vahvuuksien löytäminen ja omaan elämänpiiriin liittyvien asioiden käsittely erilaisia taiteen muotoja hyödyntäen: videointia, kuvataidetta, musiikintekoa jne.

 

5. Matkalla maailmalle                                                                              

maanantaisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa.

Lähdetään virtuaalimatkalle eri maihin – ilman hiilijalanjälkeä! Tutustutaan kurssilaisten valitsemien kohteiden kulttuureihin ja nähtävyyksiin, kansanväliseen musiikkiin, ruokakulttuureihin ja opetellaan matkailusanastoa.

 

6. Keilaus

tiistaisin klo 18–19 Kaupin keilahallilla.

Keilauksesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille. Mikäli tarvitset henkilökohtaista avustusta tunnin ajan, otathan oman avustajan mukaan!

 

7.Tyylilyylit 1               Huomioi uusi ajankohta ja kokoontumispaikka!

tiistaisin klo 17.30-19.30 Tuomikallion toimintakeskuksessa.

Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

 

8. Ukkometsot 1

tiistaisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa.

Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille.

 

9. KamuKulma

tiistaisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa.

Leppoisaa yhdessäoloa, ajankohtaisten asioiden käsittelyä ja erilaista tekemistä (musiikkia, elokuvia, pelailua) sisältävä kurssi miehille ja naisille. Kurssi soveltuu kaikille.

 

10. Hupitupa                                                                          

keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 Tuomikallion toimintakeskuksella   Huomioi uusi  kokoontumispaikka!

Musiikkia, rentoutusta ja luovaa tekemistä. Kurssi on suunnattu vaikeavammaisille aikuisille. Mikäli tarvitset paljon henkilökohtaista avustusta, otathan oman avustajan mukaan!

 

11. Ukkometsot 2

keskiviikkoisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa.

Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille.

 

12. Tyylilyylit 2

keskiviikkoisin klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa.

Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

 

13. Tanssiliikunta                                         Huomioi uusi ajankohta ja kokoontumispaikka!

torstaisin klo 17.00–18.30 Pohjois-Hervannan koulun palloilusalissa.

Tanssia, luovaa liikkumista ja letkeitä lanteita musiikin tahdissa miehille ja naisille.

 

14. Levottomat jalat – liikunta                   

torstaisin klo 18.30–20.00 Pohjois-Hervannan koulun palloilusalissa.

Monipuolista sisäliikuntaa, erityisesti palloilulajeja, aikuisille. 


15. Verkkotoiminta                                      Uusi kurssi! 

perjantaisin klo 17.30-19.00 Teams-sovelluksella

HUOM! Tähän kurssiin ei tarvitse ilmoittautua millään tavalla. Toivomusten pohjalta haluamme jatkaa avointa verkkotoimintaa kerran viikossa. Kurssikertojen sisältö tiedotetaan etukäteen, ja tietysti otamme toiveita vastaan! Osallistumislinkki tulee yhdistyksen kotisivujen tapahtumakalenteriin. Tule mukaan silloin kun huvittaa! 

 

16. Kimallus

lauantaisin klo 10.30–12.30 Onkiniemen kerhotilassa

Laulamisesta kiinnostuneille musiikin harrastajille. Tutustutaan erilaisiin musiikkilajeihin ja tyyleihin, tehdään omia biisejä sekä harjoitellaan hyvällä porukalla!

  Harrastekurssitoimintaan liittyen lisätietoja Johanna Kantaselta, puh. 050-388 6144, kantanen(a)kvtukitampere.fi tai toimistolta 03-2140 226.

  HARRASTEKURSSIHAKEMUS 2021-2022

  Harrastekurssihakemus 2021-2022

  *
  *

  Kirjoitithan vain hakijan syntymäajan ilman henkilötunnuksen loppuosaa! 

  *
  *
  *
  *
  *

   

  Yhteyshenkilön/ asumisyksikön tiedot:

  *
  *

  Tietoja kurssilaisesta:

  Kirjaathan alla oleviin kohtiin huomioon otettavia asioita, jotka yhdistyksen on tiedettävä toiminnan järjestämisen kannalta. 

  *
  *
  *

  Merkitse alapuolelle rasti haluamasi kurssin kohdalle. Voit valita useamman sopivan kurssin. Mikäli hakijoita on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi kurssi.

  *

  Lomakkeen täyttämällä annetaan suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön ja hyödyntämiseen harrastekurssien järjestämisessä. Tietoja käyttävät kurssilaisvalintoja tekevät yhteistoiminnan jaoston ammattilaiset sekä ohjaushenkilöstö. Tietojen käyttäjiä ja tallentajia sitoo salassapitovelvollisuus. Tiedot hävitetään asianmukaisesti.

  * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

   

  Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KIITOS HARRASTEKURSSIHAKEMUKSESTASI! Hakemuksesi on nyt lähetetty toimistolle sähköisesti."  Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.