Harrastekurssit

 

UUSI LIIKUNTAHARRASTUS KESÄLLE

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry ja Tampereen Ilves haluavat tarjota liikuntaharrastuksen palloilusta kiinnostuneille sukupuoleen katsomatta.

Nyt on tarjolla mukava liikuntaharrastus ilman korkeita lisenssimaksuja ja kilpailutoimintaa! Ryhmä on omatoimisille ja liikunnallisille nuorille (yli16v) ja aikuisille suunnattu liikuntaryhmä, ja ainakin kesän ajan ryhmä olisi jalkapalloiluun painottunut.

Mikäli ilmoittautuneita ja kiinnostusta riittää, voi ryhmä jatkaa myös syksyn jälkeen jonkun muun kiinnostavan palloiluliikunnan parissa (sähly, sisäjalkkis tms.). Valmennuksesta vastaa tukiyhdistyksen ohjaajat, ja Ilves mahdollistaa ohjaajien koulutuksen. Ryhmän on tarkoitus kokoontua viikoittain jonakin arki-iltana ja paikkana tulee olemaan jokin keskusta-alueen kentistä.  Huhtikuussa varmistuu, minkä kentän ja ajan vuorolle saamme (alustavasti pohdittu ma tai to-iltoja). Kauden pituus on huhtikuun puolivälistä (tai heti kun lumet sulaa) syyskuun loppuun asti.

Hinta: 56 €/ kesäkausi sisältää treenien lisäksi Ilves ry:n jäsenyyden ja Ilveksen pelipaidan omalla nimellä varustettuna. Jäsenyyden myötä saa tietysti myös Ilveksen jäsenedut.

Kartoitamme nyt kiinnostusta ryhmään, joten alustavia ilmoittautumisia otetaan vastaan tukiyhdistyksen toimistolla: puh. (03) 2140 226, kantanen@kvtukitampere.fi tai kaltio@kvtukitampere.fi . Ryhmään mahtuu 12 nopeinta.

 AJANKOHTAISTA - KEVÄTKAUSI 2019

 

Tukiyhdistyksen omat harrastekurssit ovat aloittaneet kevätkauden. Kurssilaisten mukaan on jaettu toisella tapaamiskerralla toimintasuunnitelma, josta näkyy kurssin tapaamiset ja ohjelmasisältö sekä ohjaajien yhteystiedot. 

Maanantai 

 • Levottomat jalat-liikunta klo 17.30–19.00 Kalevanpuiston koulutalo
 • Kokkiklubi klo 17.30–20.00 Kalevanpuiston koulutalo
 • MINÄ 2.0 klo 18–20 Onkiniemi
 • Tanssiliikuntaa klo 19.00–20.30 Kalevanpuiston koulutalo

Maanantain ryhmillä kevään viimeinen kerta on 29.4.2019. HUOM! Ei kokoontumista talvilomalla 25.2. ja pääsiäisenä 22.4.

 

Tiistai 

 • Keilaus klo 18–19 Kaupin keilahalli
 • Kamukulma klo 18–20 Onkiniemi
 • Ukkometsot 1 klo 18–20 Onkiniemi

Tiistain ryhmillä kevään viimeinen kerta on 23.4.2019. HUOM! Keilaus ainoa ryhmä, joka kokoontuu talvilomalla 26.2.2019.

 

Keskiviikko 

 • Hupitupa klo 17.30–19.30 M-Epilän toimintakeskus
 • Ukkometsot 2 klo 18–20 Onkiniemi
 • Tyylilyylit 1 klo 18–20 Onkiniemi

Keskiviikon ryhmillä kevään viimeinen kerta on 24.4.2019. HUOM! Ei kokoontumista talvilomalla 27.2.2019.

 

Perjantai

 • Tyylilyylit 2 klo 18–20 Onkiniemi

Perjantain ryhmällä kevään viimeinen kerta on 26.4.2019. HUOM! Ei kokoontumista talvilomalla 1.3. ja pääsiäisenä 19.4.2019.

 

Lauantai 

 • Kimallus klo 10.30–12.30 Onkiniemi

Lauantain ryhmällä kevään viimeinen kerta on 27.4.2019.HUOM! Ei kokoontumista talvilomalla 2.3. ja pääsiäisenä 20.4.2019.

 

Muut kurssit:

 • HIP-liikunta kokoontuu tiistaisin klo 14–15 ja 15-16 Kalevanpuiston koulutalolla, kausi jatkuu 8.5.2019 asti
 • HIP-Partio kokoontuu keskiviikkoisin klo 13.45–14.45 Sairaalankadun koulutalolla, kausi  päättyy 24.4.2019
 • Erityislasten perheliikunta: tapaamiset tiistaisin klo 18-19 Kalevanpuiston koulutalolla.
  • Alle kouluikäisten perheliikunnan tapaamiset 15.1.- 5.3.2019, ei tapaamista talvilomalla 26.2.
  • Kouluikäisten liikuntaryhmän tapaamiset 12.3.-23.4.2019
PDF-tiedostoHarrastekurssihakemus 2018-2019.pdf (40 kB)
Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä (tämän sivun alaosassa), voit tulostaa hakemuksen tästä linkistä ja palauttaa toimistolle paperisena versiona. Voit myös pyytää lomakkeen toimistolta paperisena.

HARRASTEKURSSITOIMINTA:

Vapaa-ajan toiminnoilla on meille jokaiselle terveydellisiä, sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Harrastekurssitoiminnan tavoitteena ja tarkoituksena on tarjota iloa ja virkistystä, uusien asioiden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa itsetuntoa. Toiminta mahdollistaa osaltaan kehitysvammaisten ihmisten sosiaalisen kanssakäymisen sekä antaa heille mahdollisuuden kuulua ryhmään ja oppia toimimaan ryhmässä. Monelle kehitysvammaisista ihmisistä nämä kurssit ovat ainoa harrastusmahdollisuus.

 

YLEISTÄ INFOA HARRASTEKURSSEISTA:

 

 • Harrastekurssikausi alkaa syksyllä viikolla 39. Harrastekurssikertoja on pääsääntöisesti syksyllä 8 ja keväällä 14 toimintakertaa. Keväällä toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 3. Elokuussa on taas uusi harrastekurssihaku seuraavalle kaudelle. 
 • Ensimmäisellä tapaamisella suunnitellaan ohjelmaa syksyn kurssikerroille. Tarkemmat tiedot kokoontumisista teemoineen annetaan kurssilaisille toimintasuunnitelmassa, joka jaetaan toisella kurssikerralla. Toimintasuunnitelmasta löytyvät myös kurssin ohjaajien suorat yhteystiedot. 

 • Maksut kaudella 2018-19: Harrastekurssilaiset saavat toimistolta laskun 50,00 € lukukaudelta (20 € syyskausi ja 30 € kevätkausi). Tällä rahalla hankitaan kurssille tarvikkeita askarteluihin, kahvitarjoiluihin ja muuhun tarvittavaan. Kokkiklubissa ja keilauksessa harrastekurssimaksu on suurempi. Kokkiklubin maksu on 75 € (30 € syksy ja 45 € kevätkausi). Keilauksen maksu (ratamaksut) on syyskaudelta 75,00 € ja kevätkaudelta 95,00 €, mutta keilauskausi on myös muita kursseja pidempi. Lisäksi keilahallilta on mahdollisuus lainata keilakenkiä (2 €/kerta), ja niiden vuokra laskutetaan keilamaksun yhteydessä.

 • Tukiyhdistyksen omat harrastekurssit järjestetään Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella, minkä vuoksi etusijalla ovat tamperelaiset, itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat henkilöt sekä uudet hakijat.  
 • Myös ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista päästä harrastekursseille, mikäli paikkoja jää vapaaksi. Ulkopaikkakuntalaiset maksavat jatkossakin kurssihinnan todellisten kulujen mukaan. Kustannukset vaihtelevat kurssista riippuen, voit pyytää haluamastasi kurssista alustavan kustannuslaskelman toimistolta.
 • Ryhmiin mahtuu n. 8-12 henkeä ryhmästä riippuen, keilaukseen peräti 28 osallistujaa
 • Mikäli hakijoita harrastekursseille on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi paikka. Kurssilaisvalintoja tehdessä yritetään saada mahdollisimman monelle harrastekurssipaikka ja toimiva ryhmä, jossa on mukava käydä. Ilmoittamalla useampia kurssivaihtoehtoja voi parantaa mahdollisuuksia saada kurssipaikka.  
 • Vapaita jääneitä kurssipaikkoja voi kysellä myös kesken kauden. Jos jollekin kurssille on liian vähän hakijoita, kurssi perutaan.
 • Yhdistys saattaa järjestää vuoden mittaan muitakin projektiluontoisia / lyhytkestoisia harrastekursseja, joista tiedotetaan jäsenkirjeessä ja niihin on erillinen haku.
 • Muistathan ilmoittaa aina ohjaajalle, jos et pääsekään jollekin kurssikerralle mukaan.

 

Harrastekurssitoimintaan liittyen lisätietoja Johanna Kantaselta, puh. 050-388 6144, kantanen(a)kvtukitampere.fi tai toimistolta 03-2140 226.

TAMPEREEN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY: N HARRASTEKURSSIT 2018-2019

 

KOULUIKÄISILLE

Kouluikäisille suunnatut ryhmät toteutetaan yhteistyössä muiden tahojen kanssa, ja niihin on erillishaku. Avustuksen määrästä johtuen tukiyhdistyksen harrastekurssien painopiste on aikuisille suunnatussa harrastetoiminnassa. HIP eli Harrastava iltapäivä-kurssien hakemukset lähetetään koteihin Puistokoulun kautta. Hip-kurssit ovat maksuttomia. 

1. ja 2. Liikuntapainotteiset HIP-kurssit

Kalevanpuiston koulutalolla tiistaisin klo 14–15 ja klo 15-16. HIP-liikuntaryhmät on suunnattu liikunnallisille n. 3-8-luokan puistokoululaisille. HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. 

3. HIP- Partio

Sairaalankadun koulutalolla keskiviikkoisin klo 13.45-14.45

HIP-Partio on suunnattu 1-2-luokkalaisille puistokoululaisille ja järvensivulaisille. HIP-Partiossa opetellaan ryhmässä toimimista, luonnontuntemusta, kädentaitoja ja ensiapua. HIP-Partio on lukuvuonna 2018–2019 toteutettava yhteistyöhanke, jossa ovat mukana Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n lisäksi Tampereen Puistokoulu sekä partiolippukunnat Kalevan Suuntatytöt ry ja Kalevan Karhut ry.  HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. 


*******************************************************************************************************
NUORILLE JA AIKUISILLE

4. Kokkiklubi

maanantaisin klo 17.30–20 Kalevanpuiston koulutalolla
Terveellisen arkiruoan tekemisen opettelua, leipomista ja ravitsemustietoutta. Kokkaillaan yhdessä!

5.MINÄ 2.0                                   (Uusi ryhmä!)

maanantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa

Nuorten (yli 18 v) ja nuorekkaiden aikuisten kurssi, jonka kantavana teemana on omien vahvuuksien löytäminen ja omaan elämänpiiriin liittyvien asioiden käsittely erilaisia taiteen muotoja hyödyntäen: videointia, kuvataidetta, musiikintekoa jne.

6.Keilaus

tiistaisin klo 18–19 Kaupin keilahallilla
Keilauksesta kiinnostuneille. Mikäli tarvitset henkilökohtaista avustusta tunnin ajan, otathan oman avustajan mukaan! Huomioitahan muuttuneen kellonajan.

*******************************************************************************************************
AIKUISILLE SUUNNATUT RYHMÄT

7. Levottomat jalat - liikunta

maanantaisin klo 17.30–19.00 Kalevanpuiston koulutalolla
Monipuolista sisäliikuntaa, palloilua ja höntsäilyä.

8. Tanssiliikunta

maanantaisin klo 19.00–20.30 Kalevanpuiston koulutalolla
Tanssia, luovaa liikkumista ja letkeitä lanteita musiikin tahdissa miehille ja naisille.

9. Ukkometsot 1

tiistaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille. Huomioithan muuttuneen viikonpäivän.

10. KamuKulma

tiistaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa 
Leppoisaa yhdessäoloa, ajankohtaisten asioiden käsittelyä ja erilaista tekemistä (mm. musiikkia, elokuvia, pelailua) sisältävä kurssi miehille ja naisille. Kurssi soveltuu kaikille.

11. Hupitupa  

keskiviikkoisin klo 17.30-19.30 M-Epilän toimintakeskuksella
Musiikkia, rentoutusta ja luovaa tekemistä. Kurssi on suunnattu vaikeavammaisille aikuisille.

12.Ukkometsot 2

keskiviikkoisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille.

13.Tyylilyylit 1

keskiviikkoisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

14.Tyylilyylit 2

perjantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

15. Kimallus

lauantaisin klo 10.30-12.30 Onkiniemen kerhotilassa
Laulamisesta kiinnostuneille musiikin harrastajille. Tutustutaan erilaisiin musiikkilajeihin ja tyyleihin, tehdään omia biisejä sekä harjoitellaan hyvällä porukalla! Huomioithan muuttuneen kellonajan.

HARRASTEKURSSIHAKEMUS 2018-2019

Harrastekurssihakemus 2018-2019

*
*
*
*
*
*

 

Yhteyshenkilön/ asumisyksikön tiedot:

*
*

Tietoja kurssilaisesta:

*
*
*

Merkitse alapuolelle rasti haluamasi kurssin kohdalle. Voit valita useamman sopivan kurssin. Mikäli hakijoita on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi kurssi.

*

Täyttämällä tämä hakemus on annettu suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön ja luovuttamiseen ohjaushenkilöstön käyttöön. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KIITOS HARRASTEKURSSIHAKEMUKSESTASI! Hakemuksesi on nyt lähetetty toimistolle sähköisesti."  Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.

 

HARRASTEKURSSIN PALAUTEKYSELY

Harrastekurssin palautekysely

Toivomme kaikenlaista palautetta harrastekursseistamme!

Mikä on ollut hyvää ja mitä voisi kehittää? Onko joku kurssi, jota toivoisit jatkossa? Toivomme palautetta sekä kurssilaisilta että läheisiltä. Sana on vapaa! :) 

Kiitos palautteestasi!