Harrastekurssit

AJANKOHTAISTA  

 

Kiitämme harrastekurssilaisia ja heidän lähihenkilöitään sekä ohjaajia kuluneesta kaudesta!

 

Annathan palautetta? Äkillisen lopetuksen vuoksi emme ehtineet kerätä palautetta harrastekurssilaisilta, kuten tavoitteemme oli. Nyt toivommekin palautetta! Harrastekurssilaisten lisäksi toivoisimme palautetta kurssilaisten läheisiltä, kotiväeltä, mukana olleilta avustajilta tai asumisyksiköiden henkilökunnalta. Mitä hyvää kurssilla oli ja mitä kannattaa toteuttaa jatkossakin? Missä olisi parantamisen varaa? Onko sinulla ideoita tulevaa harrastekurssikautta varten? PALAUTELOMAKE on täytettävissä tämän sivun alaosassa. Kiitämme kaikesta palautteesta! 

 

Syksyn harrastekurssihaku:

Tukiyhdistyksen harrastekurssit kokoontuvat samoilla ryhmillä syys - kevätkauden. Nyt keväällä päättyneet kurssit eivät jatku samoilla kurssilaisilla, vaan haluamalleen harrastekurssille tulee hakea hakuaikana. Voit merkitä jo kalenteriisi hakuajan: seuraavalle harrastekurssikaudelle voit hakea elokuussa 12.-28.8.2020. Lisätietoja päivitetään kotisivuillemme kesän aikana.

 

HARRASTEKURSSITOIMINTA:

Vapaa-ajan toiminnoilla on meille jokaiselle terveydellisiä, sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Harrastekurssitoiminnan tavoitteena ja tarkoituksena on tarjota iloa ja virkistystä, uusien asioiden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa itsetuntoa. Toiminta mahdollistaa osaltaan kehitysvammaisten ihmisten sosiaalisen kanssakäymisen sekä antaa heille mahdollisuuden kuulua ryhmään ja oppia toimimaan ryhmässä. 

 

YLEISTÄ INFOA HARRASTEKURSSEISTA:

 

 • Harrastekurssikausi alkaa syksyllä viikolla 39. Harrastekurssikertoja on pääsääntöisesti syksyllä 8 ja keväällä 14 toimintakertaa. Keväällä toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 3. Elokuussa on taas uusi harrastekurssihaku seuraavalle kaudelle. 
 • Ensimmäisellä tapaamisella suunnitellaan ohjelmaa syksyn kurssikerroille. Tarkemmat tiedot kokoontumisista teemoineen annetaan kurssilaisille toimintasuunnitelmassa, joka jaetaan toisella kurssikerralla. Toimintasuunnitelmasta löytyvät myös kurssin ohjaajien suorat yhteystiedot. 

 • Maksut kaudella 2019-20: Harrastekurssilaiset saavat toimistolta laskun 50,00 € lukukaudelta (20 € syyskausi ja 30 € kevätkausi). Tällä rahalla hankitaan kurssille tarvikkeita askarteluihin, kahvitarjoiluihin ja muuhun tarvittavaan. Kokkiklubissa ja keilauksessa harrastekurssimaksu on suurempi. Kokkiklubin maksu on 75 € (30 € syksy ja 45 € kevätkausi). Keilauksen maksu (ratamaksut) on syyskaudelta 75,00 € ja kevätkaudelta 95,00 €, mutta keilauskausi on myös muita kursseja pidempi. Lisäksi keilahallilta on mahdollisuus lainata keilakenkiä (2 €/kerta), ja niiden vuokra laskutetaan keilamaksun yhteydessä.

 • Alle kouluikäisten perheliikunnan perhekohtainen maksu on 50,00 € lukukaudelta (20 € syyskausi ja 30 € kevätkausi).

 • Tukiyhdistyksen omat harrastekurssit järjestetään Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella, minkä vuoksi etusijalla ovat tamperelaiset, itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat henkilöt sekä uudet hakijat.  
 • Myös ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista päästä harrastekursseille, mikäli paikkoja jää vapaaksi. Ulkopaikkakuntalaiset maksavat jatkossakin kurssihinnan todellisten kulujen mukaan. Kustannukset vaihtelevat kurssista riippuen, voit pyytää haluamastasi kurssista alustavan kustannuslaskelman toimistolta.
 • Ryhmiin mahtuu n. 8-12 henkeä ryhmästä riippuen, keilaukseen peräti 28 osallistujaa
 • Mikäli hakijoita harrastekursseille on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi paikka. Kurssilaisvalintoja tehdessä yritetään saada mahdollisimman monelle harrastekurssipaikka ja toimiva ryhmä, jossa on mukava käydä. Ilmoittamalla useampia kurssivaihtoehtoja voi parantaa mahdollisuuksia saada kurssipaikka.  
 • Vapaita jääneitä kurssipaikkoja voi kysellä myös kesken kauden. Jos jollekin kurssille on liian vähän hakijoita, kurssi perutaan.
 • Yhdistys saattaa järjestää vuoden mittaan muitakin projektiluontoisia / lyhytkestoisia harrastekursseja, joista tiedotetaan jäsenkirjeessä ja niihin on erillinen haku.
 • Muistathan ilmoittaa aina ohjaajalle, jos et pääsekään jollekin kurssikerralle mukaan.

 

Harrastekurssitoimintaan liittyen lisätietoja Johanna Kantaselta, puh. 050-388 6144, kantanen(a)kvtukitampere.fi tai toimistolta 03-2140 226.

Harrastekurssin palautekysely

 

Toivomme kaikenlaista palautetta harrastekursseistamme!

Mikä on ollut hyvää ja mitä voisi kehittää? Onko joku kurssi, jota toivoisit jatkossa? Toivomme palautetta sekä kurssilaisilta että lähihenkilöiltä. Sana on vapaa! :) 

*
*

Kiitos palautteestasi! 

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.