Harrastekurssit

AJANKOHTAISTA

 

Harrastekurssien joulutauko on alkanut marraskuun lopulla.

Syksyyn mahtui monenlaista mukavaa ohjelmaa: osallistuimme esimerkiksi Kortti veteraanille sekä Joulupostia ikäihmisille -kampanjoihin, ja kauttamme lähti yli 70 korttia jouluiloa tuomaan. 

Kiitokset harrastekurssilaisillemme ja ohjaajille kuluneesta syksystä! 

 

Kevätkausi alkaa joulutauon jälkeen viikolla 2eli maanantaista 8.1.2024 alkaen.

Kurssi kokoontuu samalla ryhmällä koko lukuvuoden, syyskuusta huhtikuulle. Kevätkauden kurssilaskut postitetaan tammikuussa, paitsi keilauksen osalta laskutus tapahtuu kauden päätteeksi touko-kesäkuussa.

 

Tällä hetkellä kaikki harrastekurssit ovat täynnä. 

 

Rahoituksen määrästä johtuen tukiyhdistyksen harrastekurssien painopistettä on kohdennettu nuorille aikuisille ja aikuisille suunnattuun harrastetoimintaan

Tutustu tarjolla oleviin tukiyhdistyksen harrastekursseihin tällä sivulla. 

MUUTA HARRASTUSTOIMINTAA

Tukiyhdistykseltä tiedustellaan aika ajoin erilaisia harrastamisen mahdollisuuksia yhdistyksen omien harrastekurssien lisäksi. Erityisesti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksista on tullut kyselyä, kun yhdistyksen oma harrastetoiminta on suunnattu pääosin nuoriin aikuisiin ja aikuisiin. Tiedotamme muiden seurojen, yhdistysten ja toimijoiden harrastuksista esimerkiksi jäsenkirjeessä sen mukaan, miten saamme tietoa toimistolle.

Nyt päivitimme tekemämme koontia tämän hetken tietojen pohjalta myös kotisivuillemme: https://www.kvtukitampere.fi/?x118281=2349171

Mikäli joku jäi mainitsematta, voit vinkata sitä tukiyhdistyksen toimistolle toimisto@kvtukitampere.fi

SYYSKAUDEN KOKOONTUMISET JA SYYSLOMA

  Kurssilaisten mukaan jaetaan toisella tapaamiskerralla toimintasuunnitelma, josta näkyvät kurssin tapaamiset ja ohjelmasisältö sekä ohjaajien yhteystiedot. Kurssit kokoontuvat seuraavasti:

  Maanantai 

  • Kokkiklubi klo 17.30–20.00 Sairaalanpuiston koulutalo
  • Ukkometsot 1 klo 17.30-19.30 Onkiniemi
  • Matkalla maailmalle klo 17.30-19.30 Onkiniemi

  Kurssit alkavat ma 25.9.2023. Syyslomalla 16.10. kurssit eivät kokoonnu. Maanantain ryhmillä syksyn viimeinen kerta on 20.11.2023. 

   

  Tiistai 

  • Keilaus klo 18–19 Kaupin keilahalli
  • Supernaiset klo 17.30-19.30 Onkiniemi
  • Ukkometsot 2 klo 17.30-19.30 Onkiniemi

  Kurssit alkavat ti 26.9.2023. Syyslomalla 17.10. kurssit eivät kokoonnu, paitsi keilaus kokoontuu normaalisti. Tiistain ryhmillä syksyn viimeinen kerta on 21.11.2023. 

   

  Keskiviikko 

  • Hupitupa klo 17.30–19.30 Tukena Weturin tiloissa
  • Kamukulma klo 17.30–19.30 Tukena Weturin tiloissa
  • Eläinystävät klo 17.30-19.30 Onkiniemi
  • Kultturellit klo 17.30-19.30 Onkiniemi

  Kurssit alkavat ke 27.9.2023. Syyslomalla 18.10. kurssit eivät kokoonnu. Keskiviikon ryhmillä syksyn viimeinen kerta on 22.11.2023.

   

  Torstai: 

  • Tanssiliikka klo 17.00-18.30 Kanjonin koulutalo
  • Sporttia ja tsemppistä- palloiluliikunta klo 18.30–20.00 Kanjonin koulutalo

  Kurssit alkavat to 28.9.2023. Syyslomalla 19.10. kurssit eivät kokoonnu. Torstain ryhmillä syksyn viimeinen kerta on 23.11.2023.

   

  Lauantai 

  • Kimallus klo 10.30–12.30 Onkiniemi

  Kurssi alkaa la 30.9.2023. Syyslomalla 21.10. Kimalluksella ei ole kokoontumista (kurssi päättää myöhemmin yhdessä onko kokoontumista pyhäinpäivänä 4.11.) Lauantain ryhmällä syksyn viimeinen kerta on 25.11. Lisäksi Kimallus esiintyy yhdistyksen joulujuhlassa su 3.12. Tesoman kirkossa. 

   

  Kurssien syyskauden laskutus on tehty syyskauden alussa, ja ainoastaan Keilaus laskutetaan jälkikäteen marras-joulukuussa kurssikauden päätyttyä. 

  Keväällä kurssit jatkavat samoilla ryhmillä joulutauon jälkeen viikolla 2, ma 8.1.2024 alkaen. Tämän jälkeen lähetetään kevään kurssilaskut (poikkeuksena keilaus, joka laskutetaan toukokuussa). 

  PDF-tiedostoHarrastekurssiesite S2023-K2024.pdf (588 kB)
  Esite harrastekurssitoiminnasta

  HARRASTEKURSSILLE HAKEMINEN:

   

  Harrastekursseille hakeminen tapahtuu hakuaikana täyttämällä hakulomake sähköisesti tai paperisella lomakkeella.

  • SÄHKÖINEN HAKEMUS: voit täyttää sähköisen lomakkeen (lomake ilmestyy näkyville hakuajan alettua). Huomioithan, että kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti " KIITOS HARRASTEKURSSIHAKEMUKSESTASI! Hakemuksesi on nyt lähetetty toimistolle sähköisesti."  Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille. 
  • PAPERINEN LOMAKE TULOSTETTAVAKSI (pdf): Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä, voit tulostaa hakemuspohjan alla olevasta linkistä, täyttää sen käsin ja palauttaa toimistolle paperisena versiona. Paperinen hakulomake tulee palauttaa yhdistyksen toimistolle: Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry, Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere. 

  Paperisia hakulomakkeita voit tiedustella myös yhdistyksen toimistolta tai työ/päivätoimintakeskukseltasi. 

  Paperiset hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa Tuomikallion ja Tukena Weturin toimintakeskuksiin asiakkaille eteenpäin jaettavaksi. 

  Lisäksi lomake toimitetaan sähköpostilla tulostettavaksi Nuutisaran toimintakeskukseen, Niittyveräjään, Wärjäämöön, Aktiiviin, Villa Vuohenojaan, Sinikelloon, OmaPolkuun, Toimintakeskus Lyyliin sekä Kiipulan ammattiopiston Tampereen yksikköön, Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön, Treduun ja Aitoon koulutuskeskukseen. Voit kysyä paperista lomaketta myös edellä mainituista paikoista. 

   

  Muistathan hakiessasi:

  Mikäli hakijoita on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa vain yksi kurssipaikka. Merkitsethän haluamasi kurssin lisäksi myös muita mieluisia kurssivaihtoehtoja, mikäli et pääse ensisijaisesti toivomallesi harrastekurssille.

  Hakemuksen voi toimittaa myös hakuajan jälkeen, mutta myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos kursseilla on tilaa. 

  Pyydämme hakemuslomakkeissa ennakkotietoa kurssilaisesta. Tuon tiedon pohjalta kursseille mietitään keskenään sopivat ryhmät suhteessa ohjaajamäärään. Valintoja tehdessä huomioidaan muun muassa seuraavat asiat:

  • kurssilaisen kotikunta ja asumismuoto (tamperelaiset vanhempien kanssa / tuetusti/ itsenäisesti asuvat erityisen tuen henkilöt ovat etusijalla)
  • hakijan soveltuvuus harrastekurssille
  • henkilökemiat hakijoilla (voiko olla samalla kurssilla keskenään tai onko ystävyksiä)
  • hakijan ikä
  • ohjaajaresurssi ja ohjaajien ammattitaito 

  Kurssilaisvalinnoista tiedotetaan kaikille hakeneille, myös varasijoille jääneille. Tieto kurssilaisvalinnoista toimitetaan kaikille hakeneille viimeistään viikolla 37. 

  PDF-tiedostoHarrastekurssihakemus 2023-2024.pdf (67 kB)
  HUOM! TÄTÄ PDF-LOMAKETTA EI VOI TÄYTTÄÄ SÄHKÖISESTI; ainoastaan tulostamista varten! Lomake tulee toimittaa paperisena ja täytettynä tukiyhdistyksen toimistolle.

  HARRASTEKURSSITOIMINTA:

  Vapaa-ajan toiminnoilla on meille jokaiselle terveydellisiä, sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Harrastekurssitoiminnan tavoitteena ja tarkoituksena on tarjota iloa ja virkistystä, uusien asioiden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa itsetuntoa. Toiminta mahdollistaa sosiaalista kanssakäymistä, sekä antaa mahdollisuuden kuulua ryhmään ja oppia toimimaan ryhmässä. 

   

  YLEISTÄ INFOA HARRASTEKURSSEISTA:

   

  • Harrastekurssikausi alkaa syksyllä viikolla 39. Toimintakausi on lukuvuosi eli syksy ja seuraavan vuoden kevät. Kurssikertoja on pääsääntöisesti syksyllä 8 ja keväällä 14 toimintakertaa. Keväällä toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 2. Elokuussa on taas uusi harrastekurssihaku seuraavalle kaudelle. 
  • Ensimmäisellä tapaamisella suunnitellaan ohjelmaa syksyn kurssikerroille. Tarkemmat tiedot kokoontumisista teemoineen annetaan kurssilaisille toimintasuunnitelmassa, joka jaetaan toisella kurssikerralla. Toimintasuunnitelmasta löytyvät myös kurssin ohjaajien suorat yhteystiedot. 

  • Maksut kaudella 2023-2024:

   • Harrastekurssimaksu kerätään toimistolta lähetettävällä laskulla. Syys- ja kevätkausi laskutetaan erikseen. Syyskauden harrastekurssilasku toimitetaan kurssikirjeen mukana, ja kevätkauden lasku postitetaan tammikuussa. Poikkeuksena on keilaus, joka laskutetaan kauden päätteeksi. 

   • Harrastekurssimaksu on suurimmassa osassa kursseista 60,00 € lukukaudelta (25 € syyskausi ja 35 € kevätkausi), poikkeuksena ovat Kokkiklubi ja keilaus. 

    • Kokkiklubin maksu 85,00 € (syyskausi 35 € ja kevätkausi 50 €).
    • Keilauksen maksu (ratamaksut) syyskausi 80 € ja kevätkausi 105 €. Keilauskausi on myös muita kursseja pidempi. Lisäksi on mahdollista lainata hallilta keilakenkiä, joiden vuokra laskutetaan keilalaskussa (2 €/ kerta).Keilauslaskut postitetaan kurssilaisille joulukuussa ja touko-kesäkuussa kausien jälkeen.
  • Tukiyhdistyksen harrastekurssit järjestetään Tampereen kaupungin Sivistys- ja kulttuuripalveluiden myöntämällä avustuksella, minkä vuoksi toimintaa tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisille hakijoille. Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat henkilöt.  

  • Myös ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista päästä harrastekursseille, mikäli paikkoja jää vapaaksi. Ulkopaikkakuntalaiset maksavat kurssihinnan todellisten kulujen mukaan. Kustannukset vaihtelevat kurssista riippuen, voit pyytää haluamastasi kurssista alustavan kustannuslaskelman toimistolta. 
  • Ryhmiin mahtuu n. 8-12 henkeä ryhmästä riippuen, keilaukseen peräti 32 osallistujaa.
  • Mikäli hakijoita harrastekursseille on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi paikka. Kurssilaisvalintoja tehdessä yritetään saada mahdollisimman monelle hakijalle harrastekurssipaikka ja toimiva ryhmä, jossa on mukava käydä. Ilmoittamalla useampia kurssivaihtoehtoja voi parantaa mahdollisuuksia saada kurssipaikka. 
  • Ilmoitathan harrastekurssihakemuksessa mahdollisimman laajasti sellaisia huomioon otettavia asioita, joita yhdistyksen on hyvä tietää toimintaa järjestettäessä ja ryhmiä muodostettaessa. 
  • Vapaaksi jääneitä kurssipaikkoja voi kysellä myös kesken kauden. Jos jollekin kurssille on liian vähän hakijoita, kurssi perutaan.
  • Yhdistys saattaa järjestää vuoden mittaan muitakin projektiluontoisia / lyhytkestoisia harrastekursseja, joista tiedotetaan jäsenkirjeessä ja niihin on erillinen haku.
  • Lisäksi tiedotamme myöhemmin avoimesta harrastustoiminnasta, johon ei tarvitse hakea erikseen mukaan. 
  • Muistathan ilmoittaa aina ohjaajalle, jos et pääsekään jollekin kurssikerralle mukaan. Näin kurssikerran aloittaminen nopeutuu.

  TAMPEREEN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY: N HARRASTEKURSSIT SYKSY 2023- KEVÄT 2024

   

   Avustuksen määrästä johtuen tukiyhdistyksen harrastekurssien painopistettä on kohdennettu nuorille aikuisille ja aikuisille suunnattuun harrastetoimintaan. 

                                                                 

  1. KOKKIKLUBI

  maanantaisin klo 17.30–20.00 Sairaalankadun koulutalolla

  Terveellisen arkiruoan tekemisen opettelua, leipomista ja ravitsemustietoutta. Kurssi on ensisijaisesti itsenäistyville nuorille aikuisille (yli 18 v.).

   

  2. UKKOMETSOT 1 

  maanantaisin klo 17.30–19.30 Onkiniemen kerhotilassa    Uusi kurssiaika!  

  Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua, pelailua tai ihmissuhteita. Kysynnän vuoksi tarjolla kaksi ryhmää eri päiville.

   

  3. MATKALLA MAAILMALLE

  maanantaisin klo 17.30–19.30 Onkiniemen kerhotilassa    Uusi kurssiaika!  

  Lähdetään virtuaalimatkalle eri maihin – ilman hiilijalanjälkeä! Tutustutaan kurssilaisten valitsemien kohteiden kulttuureihin ja nähtävyyksiin, kansanväliseen musiikkiin, ruokakulttuureihin ja opetellaan matkailusanastoa.

   

  4.SUPERNAISET

  tiistaisin klo 17.30–19.30 Onkiniemen kerhotilassa   Uusi kurssiaika!

  Naisille suunnattu kurssi, jossa käsitellään naisia kiinnostavia asioita mm. hyvinvointia, kauneutta, musiikkia ja pelailua.

   

  5. UKKOMETSOT 2 

  tiistaisin klo 17.30–19.30 Onkiniemen kerhotilassa     Uusi kurssiaika! 

  Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua, pelailua tai ihmissuhteita. Kysynnän vuoksi tarjolla kaksi ryhmää eri päiville.

   

  6. KEILAUS

  tiistaisin klo 18.00–19.00 Kaupin keilahallilla

  Keilauksesta kiinnostuneille nuorille ja aikuisille. Mikäli tarvitset henkilökohtaista avustusta kurssin ajan, otathan oman avustajan mukaan!

   

  7. HUPITUPA

  keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 Tukena Weturin tiloissa

  Musiikkia, rentoutusta ja luovaa tekemistä. Kurssi on kohdennettu erityisesti paljon tukea tarvitseville aikuisille - oma avustaja mukaan!

   

  8. KAMUKULMA

  keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 Tukena Weturin tiloissa

  Leppoisaa yhdessäoloa ja erilaista tekemistä (musiikkia, elokuvia, pelailua) sisältävä kurssi miehille ja naisille.

   

  9. ELÄINYSTÄVÄT

  keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 Onkiniemen kerhotilassa        Uusi kurssiaika!

  Mukavaa tekemistä eläinteemalla - rakkaus eläimiin yhdistää! Keskustellaan eläimistä, pelataan, taiteillaan. Ja välillä paijataan eläinvieraita ?

   

  10.KULTTURELLIT

  keskiviikkoisin klo 17.30–19.30 Onkiniemen kerhotilassa        Uusi kurssiaika!

  Monipuolisesti kulttuurin ja taiteen eri muotoihin sekä luovuuteen keskittyvä kurssi: kuvataidetta, sanataidetta, elokuvia, näyttelyitä…

   

  11. TANSSILIIKKA

  torstaisin klo 17.00–18.30 Kanjonin koulutalolla                       Uusi kurssipaikka!

  Tanssia, luovaa liikkumista ja letkeitä lanteita musiikin tahdissa miehille ja naisille.

   

  12. SPORTTIA JA TSEMPPISTÄ-PALLOILULIIKKA

  torstaisin klo 18.30–20.00 Kanjonin koulutalolla                       Uusi kurssipaikka!

  Monipuolista sisäliikuntaa, erityisesti palloilulajeja, aikuisille.

   

  13. KIMALLUS

  lauantaisin klo 10.30–12.30 Onkiniemen kerhotilassa

  Laulamisesta kiinnostuneille musiikin harrastajille. Harjoitellaan hyvällä porukalla!

   Harrastekurssitoimintaan liittyen lisätietoja Johanna Kantaselta, puh. 050-388 6144, kantanen(a)kvtukitampere.fi tai toimistolta 03-2140 226.

   HARRASTEKURSSIHAKEMUS 2023-2024

   Harrastekurssihakemus 2023-2024

   *
   *

   Kirjoitithan vain hakijan syntymäajan ilman henkilötunnuksen loppuosaa! 

   *
   *
   *
   *
   *

    

   YHTEYSHENKILÖN/ ASUMISYKSIKÖN TIEDOT:

   *
   *

   HARRASTEKURSSITOIVOMUS

   Merkitse alapuolelle rasti haluamasi kurssin kohdalle. Voit valita useamman sopivan kurssin. Mikäli hakijoita on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi kurssi.


   Tietoja kurssilaisesta:

   Kirjaathan alla oleviin kohtiin huomioon otettavia asioita, jotka yhdistyksen on tiedettävä toiminnan järjestämisen kannalta. 

   *
   *
   *
   *
   *

   LASKUTUSTIEDOT

   Ensisijaisesti toimitamme paperisen laskun kurssilaisen osoitteeseen, tällöin paperilasku ei maksa mitään. Valitse alta sopivin laskutustapasi. 

   *

   Lomakkeen täyttämällä annetaan suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön ja hyödyntämiseen harrastekurssien järjestämisessä. Tietoja käyttävät kurssilaisvalintoja tekevät yhteistoiminnan jaoston ammattilaiset sekä ohjaushenkilöstö. Tietojen käyttäjiä ja tallentajia sitoo salassapitovelvollisuus. Tiedot hävitetään asianmukaisesti.

   *

   * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

    

   Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KIITOS HARRASTEKURSSIHAKEMUKSESTASI! Hakemuksesi on nyt lähetetty toimistolle sähköisesti."  Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.