Harrastekurssit

 AJANKOHTAISTA:

 

Tukiyhdistyksen harrastekurssikausi on päättynyt.  KIITOS KAIKILLE HARRASTEKURSSILAISILLE, HEIDÄN LÄHIHENKILÖILLE SEKÄ OHJAAJILLEMME KULUNEESTA KAUDESTA! 

 

Annathan meille palautetta harrastekursseista ja kuluneesta kaudesta! Mikä meni hyvin ja missä meillä olisi parannettavaa? Vai onko Sinulla uusi idea ja toive harrastekurssin sisältöön? Tämän sivun alaosassa sijaitsevalla lomakkeella voit kertoa mielipiteesi. Ja toki tukiyhdistyksen toimistolle voi myös aina soittaa tai laittaa viestiä muillakin tavoin :)

 

Hakuaika ensi kaudelle syksy 2018-kevät 2019 on käynnissä elokuussa, 14.8.-24.8.2018. Elokuussa näille sivuille päivitetään tiedot harrastekurssikaudesta, kurssien sisällöistä ja hakuohjeista. Aurinkoista kesää! 

KEVÄÄLLÄ ALKAA UUSI RINGO-BÄNDIKURSSI

 

Ringo on uusi erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille suunnattu bändikurssi, joka kokoontuu keväällä torstaisin 1.2.–26.4.2018 (ei kokoontumista hiihtolomalla 1.3. ja kiirastorstaina 29.3.).

Ringo- bändikurssilla tutustutaan musiikin ihmeelliseen maailmaan kuuntelemalla, laulamalla, eri soittimiin ja soittamiseen tutustumalla. Bändikerhon/bändikoulun vetäjinä toimii Antti Karjalainen ja Jorma Rantalainen.

Kurssi toimii torstaisin kahdessa eri bändissä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B, 33230 Tampere

Bändi 1: noin 9-13-vuotiaille, klo 15.00 -15.50

Bändi 2:  noin 14–17-vuotiaille, klo 16.00–16.50

Kahteen bändiin otetaan 4-6 soittajaa/laulaja.

Bändin opetuksessa huomioidaan jokaisen soittajan taso ja taidot toimia ryhmässä. Soittamisen opetus tapahtuu kuvionuottien avulla. Ringo sopii soittamista jo harrastaville konkareille ja innostuneille keltanokille. Aiempaa soittokokemusta ei tarvita! Kurssin hinta on 75 €/henkilö.

Kurssille voi hakea täyttämällä hakemuksen tämän sivun alaosassa 14.1.2018 asti. Hakemuksen voi myös täyttää paperisena, lomakkeen saat toimistolta pyytämällä. Viikolla 3 lähetämme kirjeet kaikille hakijoille, eli mukaan mahtuneille sekä varasijoille jääville. Hae rohkeasti mukaan!

HARRASTEKURSSITOIMINTA:

Vapaa-ajan toiminnoilla on meille jokaiselle terveydellisiä, sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Harrastekurssitoiminnan tavoitteena ja tarkoituksena on tarjota iloa ja virkistystä, uusien asioiden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa itsetuntoa. Toiminta mahdollistaa osaltaan kehitysvammaisten ihmisten sosiaalisen kanssakäymisen sekä antaa heille mahdollisuuden kuulua ryhmään ja oppia toimimaan ryhmässä. Monelle kehitysvammaisista ihmisistä nämä kurssit ovat ainoa harrastusmahdollisuus.

 

YLEISTÄ INFOA HARRASTEKURSSEISTA:

 

•Harrastekurssikausi alkaa syksyllä viikolla 39. Harrastekurssikertoja on pääsääntöisesti syksyllä 8 ja keväällä 14 toimintakertaa. Keväällä toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 3. Elokuussa on taas uusi harrastekurssihaku seuraavalle kaudelle.

• Maksut kaudella 2017-18: Harrastekurssilaiset saavat toimistolta laskun 50,00 € lukukaudelta (20 € syyskausi ja 30 € kevätkausi). Tällä rahalla hankitaan kurssille tarvikkeita askarteluihin, kahvitarjoiluihin ja muuhun tarvittavaan. Kokkiklubissa ja keilauksessa harrastekurssimaksu on suurempi. Kokkiklubin maksu on 75 € (30 € syksy ja 45 € kevätkausi). Keilauksen maksu (ratamaksut) on syyskaudelta 75,00 € ja kevätkaudelta 95,00 €, mutta keilauskausi on myös muita kursseja pidempi. Lisäksi keilahallilta on mahdollisuus lainata keilakenkiä (2 €/kerta), ja niiden vuokra laskutetaan keilamaksun yhteydessä.

•Tukiyhdistyksen omat harrastekurssit järjestetään Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella, minkä vuoksi etusijalla ovat tamperelaiset, itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat henkilöt sekä uudet hakijat.  

• Myös ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista päästä harrastekursseille, mikäli paikkoja jää vapaaksi. Ulkopaikkakuntalaiset maksavat jatkossakin kurssihinnan todellisten kulujen mukaan. Kustannukset vaihtelevat kurssista riippuen, voit pyytää haluamastasi kurssista alustavan kustannuslaskelman toimistolta.

•Ryhmiin mahtuu n. 8-12 henkeä ryhmästä riippuen, keilaukseen peräti 24 osallistujaa.

•Mikäli hakijoita harrastekursseille on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi paikka. Kurssilaisvalintoja tehdessä yritetään saada mahdollisimman monelle harrastekurssipaikka ja toimiva ryhmä, jossa on mukava käydä. Ilmoittamalla useampia kurssivaihtoehtoja voi parantaa mahdollisuuksia saada kurssipaikka.  

•Vapaita jääneitä kurssipaikkoja voi kysellä myös kesken kauden. Jos jollekin kurssille on liian vähän hakijoita, kurssi perutaan.

•Muistathan ilmoittaa aina ohjaajalle, jos et pääsekään jollekin kurssikerralle mukaan.

***************************************************************************

Harrastekurssitoimintaan liittyen lisätietoja Johanna Kantaselta, puh. 050-388 6144, kantanen(a)kvtukitampere.fi tai toimistolta 03-2140 226.

TAMPEREEN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY: N HARRASTEKURSSIT 2017-2018

 

KOULUIKÄISILLE

Kouluikäisille suunnatut ryhmät toteutetaan yhteistyössä muiden tahojen kanssa, ja niihin on erillishaku. Avustuksen määrästä johtuen tukiyhdistyksen harrastekurssien painopiste on aikuisille suunnatussa harrastetoiminnassa.HIP eli Harrastava iltapäivä-kurssien hakemukset lähetetään koteihin Puistokoulun kautta.

1. Liikuntapainotteinen HIP-kurssi
Kalevanpuiston koulutalolla tiistaisin klo 14–15. HIP-liikuntaryhmä on suunnattu liikunnallisille n. 3-8-luokan puistokoululaisille. HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. 

(2.ryhmä HIP-liikunta klo 15-16 ei toteudu vähäisen hakijamäärän vuoksi).
 

3. HIP- Partio

Sairaalakadun koulutalolla keskiviikkoisin klo 14–15

HIP-Partio on suunnattu 1-3-luokkalaisille puistokoululaisille.HIP-Partiossa opetellaan ryhmässä toimimista, luonnontuntemusta, kädentaitoja ja ensiapua. HIP-Partio on lukuvuonna 2017–2018 toteutettava yhteistyöhanke, jossa ovat mukana Hämeen Partiopiiri ry, Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry, Tampereen Puistokoulu sekä partiolippukunnat Kalevan Suuntatytöt ry ja Kalevan Karhut ry.  HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa. 


***************************************************************************
NUORILLE JA AIKUISILLE

4. Kokkiklubi
maanantaisin klo 17.30–20 Kalevanpuiston koulutalolla
Terveellisen arkiruoan tekemisen opettelua, leipomista ja ravitsemustietoutta.

5. #omaelämä

tiistaisin klo 17.30-19.30 Monitoimitalo 13:lla. 

Itsenäistyvien nuorten (n. 16–22 v) oma kurssi, jolla tutustutaan yhdessä nuorten kulttuuriin ja ajankohtaisiin asioihin sekä itsenäisen elämän alkeisiin. Ryhmä liikkuu joustavasti kaupunkialueella vieraillen yhdessä sovituissa kohteissa.

6.Keilaus

tiistaisin klo 17.30–18.30 Kaupin keilahallilla
Keilauksesta kiinnostuneille. Mikäli tarvitset henkilökohtaista avustusta tunnin ajan, otathan oman avustajan mukaan!

7.KinoKaverit
tiistaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Elokuvakerho, jossa katsotaan elokuvia ja tutustutaan niiden tekemiseen sekä elokuvanteon eri vaiheisiin. Kurssi soveltuu kaikille.

***************************************************************************
AIKUISILLE SUUNNATUT RYHMÄT

8. Levottomat jalat - liikunta
maanantaisin klo 17.30–19.00 Kalevanpuiston koulutalolla
Monipuolista sisäliikuntaa, palloilua ja höntsäilyä.

9. Tanssiliikunta                          (Uusi ryhmä!)
maanantaisin klo 19.00–20.30 Kalevanpuiston koulutalolla
Tanssia, luovaa liikkumista ja letkeitä lanteita musiikin tahdissa miehille ja naisille.

10. Taiteen jalanjäljillä
maanantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Kuvataiteen teon eri menetelmien opiskelua ryhmässä, tavoitteena taidenäyttely.    

11. Ukkometsot 1

maanantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille.

12. KamuKulma
tiistaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa 
Leppoisaa yhdessäoloa, ajankohtaisten asioiden käsittelyä ja erilaista tekemistä (mm. musiikkia, elokuvia, pelailua) sisältävä kurssi miehille ja naisille. Kurssi soveltuu kaikille.

13. Hupitupa                    (Uusi ryhmä!)
keskiviikkoisin klo 17.30-19.30 M-Epilän toimintakeskuksella
Musiikkia, rentoutusta ja luovaa tekemistä. Kurssi on suunnattu vaikeavammaisille aikuisille.

14.Ukkometsot 2
keskiviikkoisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään pilke silmäkulmassa miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua tai ihmissuhteita. Kurssi soveltuu kaikille.

15.Tyylilyylit 1
keskiviikkoisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin, ravitsemustietouteen ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

16.Tyylilyylit 2
perjantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin, ravitsemustietouteen ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

17. Kimallus
lauantaisin klo 11–13 Onkiniemen kerhotilassa
Laulamisesta kiinnostuneille musiikin harrastajille. Tutustutaan erilaisiin musiikkilajeihin ja tyyleihin, tehdään omia biisejä sekä harjoitellaan hyvällä porukalla!

 

HARRASTEKURSSIN PALAUTEKYSELY

Harrastekurssin palautekysely

Toivomme kaikenlaista palautetta harrastekursseistamme!

Mikä on ollut hyvää ja mitä voisi kehittää? Onko joku kurssi, jota toivoisit syksyllä? Toivomme palautetta sekä kurssilaisilta että läheisiltä. Sana on vapaa! :) 

Kiitos palautteestasi!