Harrastekurssit

 AJANKOHTAISTA:

 

HARRASTEKURSSIKAUSI ON PÄÄTTYNYT

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n harrastekurssikausi päättyi tänä keväänä harrastekurssilaisten ja kotiväen yhteiseen kevätjuhlaan. Kevätjuhlaa vietetettiin keskiviikkona 3.5.2017 Monitoimitalo 13:lla.

Sydämellinen kiitos kaikille harrastekurssilaisillemme ja ohjaajillemme upeista esityksista ja taidonnäytteistä!

Kiitokset myös kaikille juhlaan osallistuneille avustajille, kotiväelle ja muulle yleisölle! 

Kiitokset myös kuluneesta harrastekurssikaudesta, josta on saatu positiivista palautetta kurssilaisilta itseltään, kotiväeltä sekä ohjaajilta. Toivomme saavamme lisää palautetta (sekä positiivisia asioita että kehitettävää/ muutosehdotuksia). Olethan rohkeasti yhteydessä toimistolle tai täytä palautekaavake tämän sivun alaosassa. 

 

Harrastekurssihaku ensi kauden kursseille on elokuussa (15.–25.8.2017) ja harrastekurssit aloittavat jälleen viikolla 39 eli syyskuun lopussa. Harrastekurssitarjotin tulee nähtäville tälle sivulle elokuun alussa.

Hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa kouluille sekä työ- ja päivätoimintoihin. Hakemus tulee täytettäväksi myös nettisivuillemme.

 

 

Palaute kevätjuhlasta


Harrastekurssien ja kotiväen yhteistä kevätjuhlaa vietettiin 3.5.2017 Monitoimitalo 13:lla. Nyt toivoisimme risuja ja ruusuja tapahtuman järjestelyistä ja ohjelmasta. 

 

HARRASTEKURSSIN PALAUTEKYSELY

Harrastekurssin palautekysely

Toivomme kaikenlaista palautetta harrastekursseistamme!

Mikä on ollut hyvää ja mitä voisi kehittää? Onko joku kurssi, jota toivoisit syksyllä? Toivomme palautetta sekä kurssilaisilta että läheisiltä. Sana on vapaa! :) 

Kiitos palautteestasi! 

HARRASTEKURSSITOIMINTA:

Vapaa-ajan toiminnoilla on meille jokaiselle terveydellisiä, sosiaalisia, fyysisiä ja psyykkisiä vaikutuksia. Harrastekurssitoiminnan tavoitteena ja tarkoituksena on tarjota iloa ja virkistystä, uusien asioiden oppimisen ja onnistumisen kokemuksia sekä vahvistaa itsetuntoa. Toiminta mahdollistaa osaltaan kehitysvammaisten ihmisten sosiaalisen kanssakäymisen sekä antaa heille mahdollisuuden kuulua ryhmään ja oppia toimimaan ryhmässä. Suurimmalle osalle kehitysvammaisista ihmisistä nämä kurssit ovat ainoa harrastusmahdollisuus.

 

YLEISTÄ INFOA HARRASTEKURSSEISTA:

 

•Harrastekurssikausi alkaa syksyllä viikolla 39. Harrastekurssikertoja on pääsääntöisesti syksyllä 8 ja keväällä 14 toimintakertaa. Keväällä toiminta jatkuu joulutauon jälkeen viikolla 3. Elokuussa on taas uusi harrastekurssihaku seuraavalle kaudelle.

• Maksut kaudella 2016-17: Harrastekurssilaiset saavat toimistolta laskun 50,00 € lukukaudelta (20 € syyskausi ja 30 € kevätkausi). Tällä rahalla hankitaan kurssille tarvikkeita askarteluihin, kahvitarjoiluihin ja muuhun tarvittavaan. Kokkiklubissa ja keilauksessa harrastekurssimaksu on suurempi. Kokkiklubin maksu on 75 € (30 € syksy ja 45 € kevätkausi). Keilauksen maksu (ratamaksut) on syyskaudelta 75,00 € ja kevätkaudelta 95,00 €, mutta keilauskausi on myös muita kursseja pidempi. Lisäksi keilahallilta on mahdollisuus lainata keilakenkiä (2 €/kerta), ja niiden vuokra laskutetaan keilamaksun yhteydessä.

•Tukiyhdistyksen omat harrastekurssit järjestetään Tampereen kaupungin pysyväisavustuksella, joten ulkopaikkakuntalaiset maksavat jatkossakin kurssihinnan todellisten kulujen mukaan. 

•Ryhmiin mahtuu n. 8-12 henkeä ryhmästä riippuen, keilaukseen peräti 24 osallistujaa.

•Mikäli hakijoita harrastekursseille on paljon, voidaan yhdelle henkilölle osoittaa korkeintaan yksi paikka. Kurssilaisvalintoja tehdessä yritetään saada mahdollisimman monelle harrastekurssipaikka ja toimiva ryhmä, jossa on mukava käydä. Ilmoittamalla useampia kurssivaihtoehtoja voi parantaa mahdollisuuksia saada kurssipaikka. Etusijalla ovat tamperelaiset, itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat henkilöt sekä uudet hakijat.  

•Vapaita jääneitä kurssipaikkoja voi kysellä myös kesken kauden. Jos jollekin kurssille on liian vähän hakijoita, kurssi perutaan.

•Muistathan ilmoittaa aina ohjaajalle, jos et pääsekään jollekin kurssikerralle mukaan.

***************************************************************************

Harrastekurssitoimintaan liittyen lisätietoja Johanna Kantaselta, puh. 050-388 6144, kantanen(a)kvtukitampere.fi tai toimistolta 03-2140 226.

TAMPEREEN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY: N HARRASTEKURSSIT 2016-2017

 

KOULUIKÄISILLE

Kouluikäisille suunnatut ryhmät toteutetaan yhteistyössä muiden tahojen kanssa, ja niihin on erillishaku. Avustuksen määrästä johtuen tukiyhdistyksen harrastekurssien painopiste on aikuisille suunnatussa harrastetoiminnassa.

1.ja 2. Liikuntapainotteiset HIP-kurssit
Kalevanpuiston koulutalolla tiistaisin klo 14–15 ja klo 15–16. HIP (Harrastava iltapäiväkerho)-ryhmät  on suunnattu liikunnallisille n. 3-8-luokan puistokoululaisille. HUOM! Osallistujille erillisvalinta, ei mukana tässä haussa.
 

3. ja 4. Erityislasten ratsastus

Ratsastusryhmät  järjestetään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Erityislasten ratsastusta järjestetään kurssimuotoisesti maanantai-iltaisin klo 17–18 ja  klo 18–19 Harmonia-tallilla Niihamassa. Ratsastuskurssit koostuvat 10 ohjauskerrasta. Lisätietoja ja haku ratsastukseen sähköisesti Tampereen kaupungin nettisivujen kautta www.tampere.fi/ohjattuliikunta 17.8.–23.8.2016 välisenä aikana.  Huomioithan, että soittamalla voit ilmoittautua vain 17.8. klo 9-12 (puh. 040 806 4914). Haettaessa paikkaa tulee kohdassa lisätietoja ilmoittaa ratsastajan pituus ja paino.   


***************************************************************************
NUORILLE JA AIKUISILLE

5. Kokkiklubi
maanantaisin klo 17.30–20 Kalevanpuiston koulutalolla
Terveellisen arkiruoan tekemisen opettelua, leipomista, ravitsemustietoutta jne.

6. #omaelämä

tiistaisin klo 17.30-19.30 Monitoimitalo 13:lla. Itsenäistyville nuorille (n. 16–22 v) suunnattu ryhmä. Tutustumme yhdessä nuorten kulttuuriin ja ajankohtaisiin asioihin sekä itsenäisen elämän alkeisiin. Ryhmä liikkuu joustavasti kaupunkialueella. 

7.Keilaus

tiistaisin klo 17.30–18.30 Kaupin keilahallilla
Keilauksesta kiinnostuneille. Mikäli tarvitset henkilökohtaista avustusta tunnin ajan, otathan oman avustajan mukaan!

8.KinoKaverit
tiistaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Elokuvakerho, jossa katsotaan elokuvia ja tutustutaan niiden tekemiseen, elokuvanteon eri vaiheisiin. Mahdollisesti yhteistyötä tamperelaisten elokuvakerhojen ja elokuvateatterien kanssa. Kurssi soveltuu kaikille.

***************************************************************************
AIKUISILLE SUUNNATUT RYHMÄT

9. Levottomat jalat - liikuntakurssi
maanantaisin klo 18.30–20 Kalevanpuiston koulutalolla
Monipuolista sisäliikuntaa, palloilua ja höntsäilyä.

10. Taiteen jalanjäljillä
maanantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Kuvataiteen teon eri menetelmien opiskelua, tavoitteena taidenäyttely.    

11. Ukkometsot 1

maanantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua, seurustelua pilke silmäkulmassa. Kurssi soveltuu kaikille.

12. KamuKulma
tiistaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa 
Leppoisaa yhdessäoloa, ajankohtaisten asioiden käsittelyä ja erilaista tekemistä (mm. musiikkia, elokuvia, pelailua) sisältävä kurssi miehille ja naisille. Kurssi soveltuu kaikille.

13. Palloiluliikuntaa
tiistaisin klo 19–20.30 Kalevanpuiston koulutalolla
Pelataan yhdessä eri palloilulajeja!Kurssi on suunnattu jo enemmän pelanneille ja liikuntaa harrastaneille aikuisille.

14.Ukkometsot 2
keskiviikkoisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Miehille suunnattu kurssi, jossa käsitellään miehiä kiinnostavia asioita mm. musiikkia, urheilua, seurustelua pilke silmäkulmassa. Kurssi soveltuu kaikille.

15.Tyylilyylit 1
keskiviikkoisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin, ravitsemustietouteen ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

16.Tyylilyylit 2
perjantaisin klo 18–20 Onkiniemen kerhotilassa
Naisille suunnattu kurssi, jossa etsitään omaa tyyliä, tutustutaan muotiin, hyvinvointiin, ravitsemustietouteen ja kauneudenhoitoon. Kurssi soveltuu kaikille.

17. Kimallus
lauantaisin klo 11–13 Onkiniemen kerhotilassa
Laulamisesta kiinnostuneille musiikin harrastajille. Tutustutaan erilaisiin musiikkilajeihin ja tyyleihin, tehdään omia biisejä sekä harjoitellaan hyvällä porukalla!