Leiritoiminta

TUKIYHDISTYKSEN LEIRIT:

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää Tampereen kaupungin avustuksella leiritoimintaa kesä- ja talvileirien muodossa.

  • Hiihtolomaviikolla järjestämme mahdollisuuksien mukaan talvileirin. Valitettavasti vuonna 2018 ei valitettavasti toteuteta yhtään talvileiriä. Yritämme panostaa kesäleireihin ja lisätä leirimahdollisuuksia kesälle 2018
  • Kesällä järjestämme useita kesäleirejä niin kouluikäisille kuin aikuisille leiriläisille. Kesäleirien aikataulut vahvistuvat alkuvuoden 2018 aikana. 

Tällä sivulla kerromme tarkempia tietoja leiritoiminnastamme: aikataulut, hakuohjeet, hinnat, leiripaikat ja ohjelmasisällöstä leireillä. 

Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226, Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi

TALVILEIRI

 

Hiihtolomaviikolla 2018 ei valitettavasti toteuteta yhtään talvileiriä. Yritämme panostaa kesäleireihin ja lisätä leirimahdollisuuksia kesälle 2018. 

Kesäleirien aikataulut vahvistuvat alkuvuoden 2018 aikana. 

 

KESÄLEIRIT 2017

 

KIITOS MAHTAVISTA KESÄLEIREISTÄ leiriläisillemme, heidän lähihenkilöilleen sekä motivoituneille ohjaajillemme! Toivottavasti leireillään myös ensi kesänä yhdessä :) Tietoja kesän 2018 leireistä päivitetään tälle sivulle keväällä 2018. Hakuaika 1.3.-15.3.2018

 

LEIRIEN AJANKOHDAT, KOHDERYHMÄ JA LEIRIPAIKKA:

1. leiri           ma 5.6.- la 10.6.2017      kouluikäisten leiri, Kuuslahti

2. leiri           ma 12.6.- la 17.6.2017    kouluikäisten leiri, Kuuslahti

3. leiri           ma 19.6.- to 22.6.2017    kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi

4. leiri           ma 26.6.-la 1.7.2017       kouluikäisten leiri, Kuuslahti

5. leiri           ma 3.7.-pe 7.7.2017        kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi

7. leiri           ma 10.7.-pe 14.7.2017    kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi

 

6.leiri            ma 3.7.-la 8.7.2017         aikuisten leiri, Kuuslahti                               

8.leiri            ma 10.7.-la 15.7.2017     aikuisten leiri, Kuuslahti

9. leiri           ma 17.7.- la 22.7.2017    aikuisten leiri, Kuuslahti

10.leiri          ma 24.7.-la 29.7.2017     aikuisten leiri, Kuuslahti

11. leiri         ma 31.7.-to 3.8.2017       liikkumisrajoitteisten ja                                                                                                   vaikeavammaisten aikuisten leiri, Mertiöranta

 

Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. Myös leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan.

Kouluikäisten päiväleirit järjestetään Onkiniemen kerhotiloista käsin. Päiväleirit toteutetaan, mikäli niille on riittävästi kysyntää.

 

LEIREILLE HAKEMINEN:

 

Hakuaika tukiyhdistyksen kesäleireille oli käynnissä 31.3.2017 asti. Hakuajan jälkeen kevään aikana otetaan vielä hakemuksia vastaan varasijoille. 

Leireille hakeminen tapahtuu hakuaikana täyttämällä hakulomake sähköisesti (hakulomake näkyvillä tämän sivun alaosassa hakuaikana)tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  Paperiset hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa useimpiin työ- ja päivätoimintakeskuksiin, Puistokoulun Kalevanpuiston pisteelle ja Raholan koululle.

Myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa.

Leiriläisvalinnoista lähetetään kaikille hakeneille kirje, myös varasijoille jääneille.

Leirille hyväksytyille lähetetään leirikirje, jossa on mukana mm. varusteluettelo tavaroista joita kannattaa ottaa mukaan, tarkat meno- ja paluuajat, yhteystiedot leirille, lasku sekä tietolomake täytettäväksi leiriläisestä.

MITÄ LEIREILLÄ TEHDÄÄN?

 

Leireillä tehdään yhdessä kivoja asioita: pelataan, musisoidaan, tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä. Kaikilla leireillä pyritään mahdollisuuksien mukaan täyttämään leiriläisten toiveita ohjelman suhteen.

Kuuslahdessa ja Mertiörannassa leiriohjelmassa suosittuja ovat olleet uiminen, saunominen, karaoke, pihapelit ja -leikit, askartelu, soutuveneily, leipominen, mustikanpoimiminen tai makkaranpaisto. Kuuslahden leireiltä tehdään usein joku retki, esim. ratsastustilalle, kesäteatteriin tai Teiskon museoon.

Toiminnallisilla päiväleireillä hyödynnämme Onkiniemen ja lähialueiden palveluita, kuten uimarantaa, puistoja ja kaupungin tapahtumia.

Kuuslahti
Mertiöranta

LEIRIPAIKAT JA MUUTA INFOA:

 

Kuuslahden kesäkoti sijaitsee Teiskossa Näsijärven rannalla, keskellä kaunista luontoa tarjoten puitteet mielekkäiden leiripäivien viettämiseen maalaismaisemassa. Kuuslahti sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan, sillä Kuuslahti sijaitsee Tampereen alueella. Kuuslahdessa pidettävät leirit alkavat maanantaina klo 17 ja päättyvät lauantaina klo 12. Kuuslahti leiripaikkana ei valitettavasti mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä.

Mertiöranta on Jämijärvellä sijaitseva esteetön leiripaikka. Myös Mertiöranta sijaitsee järven läheisyydessä tarjoten hyvät ja toimivat tilat leiriaktiviteetteihin sisällä ja ulkona. Mertiörantaan ei ole yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan kuntien rajalle asti (lisätietoja toimistolta). Leiri alkaa maanantaina klo 11.30 ja päättyy torstaina klo 13 lounaan jälkeen.

Kouluikäisten ja nuorten toiminnallisilla päiväleireillä Onkiniemessä hyödynnetään paljon loistavaa sijaintia - kerhotilasta on lyhyt matka uimarannalle, leikkipuistoihin tai kaupungin palveluihin. Päiväleirit järjestetään ma - pe klo 9-16 välisenä aikana. Juhannusviikolla leiri on neljän päivän mittainen ma - to klo 9-16.  Päiväleirit toteutetaan, mikäli niille on tarpeeksi kysyntää. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

LEIRIHINNAT 2017:

 

Kesäleirin hintaan sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). Yhdistys myös tapaturmavakuuttaa leiriläiset leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse. Kesäleireille ei järjestetä yhteiskuljetusta.

  • Kouluikäisten Kuuslahden leireiltä (5 vrk) peritään ylläpitomaksu, joka vuonna 2017 on          
    • alle 16-vuotiailta 22 €/ vrk, jolloin leirihinta yht. 110 euroa
    • 16–17-vuotiailta 32 €/vrk, jolloin leirihinta yht. 160 euroa
  • Aikuisten (yli 18-v.) leirihinta on 350 €/ hlö / leiri Kuuslahdessa tai Mertiörannassa.
  • Kouluikäisten ja nuorten päiväleirin hinta (ma -pe klo 9-16) on 62,50 €/ hlö/ leiri. Juhannusviikolla ma-to päiväleirin hinta on 50 €/ hlö / leiri. Päiväleirin hinta sisältää lounaan, välipalat ja ohjaajien palvelut.
  • Tukiyhdistyksen kesäleireissä ei voi hyödyntää omaishoidon vapaita tamperelaisten leiriläisten kohdalla.

Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi tamperelaiset hakijat ovat leireille etusijalla. Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, jos paikkoja jää. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta.

 

LEIRIOHJAAJAT:

Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

 

Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226,

Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi