Leiritoiminta

TUKIYHDISTYKSEN LEIRIT:

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ryn oli tarkoitus järjestää yhdeksän kesäleiriä kesä-elokuun 2020 aikana Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella. Lisäksi olisimme saaneet LähiTapiolan ja KVPS Tukena Oy:n sponsorituen aikuisten päiväleirin järjestämiseen.

Yhteensä tarjolla olisi ollut kymmenen kesäleiriä, joista neljä on kohdennettu kouluikäisille ja kuusi aikuisille leiriläisille. Valitettavasti leireistä toteutuu koronapandemian vuoksi vain 8 kesäleiriä. 

 

PÄIVITYS 14.5.2020: Hallituksen linjauksen mukaisesti voimme toteuttaa kesäleirejä osittain hygieniaohjeistukset huomioiden. Leiriläisvalinnat on nyt tehty ja valinnoista tiedotetaan leirikirjeillä (kirjeet jätetty postitukseen 12.5.2020). 

 

Koronapandemian vaikutukset leiritoimintaan:

Kuuslahden leirit toteutuvat pienennetyillä ryhmillä, samoin kouluikäisten päiväleiri. Leireillä on tänä kesänä enimmillään 8-9 leiriläistä sekä tarvittava määrä ohjaajia.

Kaikki leirille hyväksytyt ovat tässä vaiheessa vanhempien kanssa, itsenäisesti tai tuetusti asuvia henkilöitä. Leireillemme on hakenut paljon myös asumisyksiköissä asuvia henkilöitä. Koronavirustartuntojen leviämisen estämiseksi tällä hetkellä on rajoitettu ei-välttämättömiä vierailuja asumisyksiköihin ja kulkemista asumisyksiköistä niiden ulkopuolelle ainakin kesäkuun loppuun asti. Täten asumisyksiköissä asuvat henkilöt eivät rajoitusten vuoksi voi osallistua leireillemme. Koska hallitus käsittelee rajoitusten mahdollista purkamista tai jatkamista vasta kesäkuun aikana, joudumme tekemään päätökset leirien suhteen tämänhetkisen (14.5.2020) tiedon pohjalta. Valitettavasti siten joudumme perumaan sellaiset leirit, joille enemmistö oli asumisyksiköissä asuvia henkilöitä: aikuisten päiväleiri Tukena Epilän tiloissa sekä vaikeavammaisten/ liikkumisrajoitteisten aikuisten leiri Mertiörannassa Jämijärvellä.  

Seuraamme valtakunnallisia ohjeistuksia ja suosituksia, ja niiden johdosta leirien käytännön toteuttamiseen tulee muutoksia. Näistä muutoksista ja huomioitavista asioista on tiedotettu valituille leiriläisille leirikirjeiden mukana. Mikäli virustilanne pahenee kevään ja kesän kuluessa, saatamme joutua perumaan leirin/ leirejä.

 

KESÄLEIRIT 2020

 

LEIRIEN AJANKOHDAT, KOHDERYHMÄ JA LEIRIPAIKKA:

1. leiri          ma 1.6. - la 6.6.2020                kouluikäisten leiri, Kuuslahti

2. leiri          ma 8.6. - la 13.6.2020              kouluikäisten leiri, Kuuslahti

3. leiri          ma 22.6. - la 27.6.2020            kouluikäisten leiri, Kuuslahti 

4 leiri           ma 29.6. - la 4.7.2020             nuorten ja nuorten aikuisten leiri, Kuuslahti

5. leiri          ma 6.7. - pe 10.7.2020            kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi

6. leiri          ma 6.7. - la 11.7.2020              nuorten aikuisten leiri, Kuuslahti

7. leiri          ma 13.7. - la 18.7.2020            aikuisten leiri, Kuuslahti

8. leiri          ma 20.7. - la 25.7.2020            aikuisten leiri, Kuuslahti

 

( PERUTTU 9.leiri , ma 27.7. - pe 31.7.2020, aikuisten päiväleiri, Epilä)

( PERUTTU 10. leiri, ma 3.8. - to 6.8.2020, liikkumisrajoitteisten  ja/ tai vaikeavammaisten

                                                                     henkilöiden leiri, Mertiöranta)

 

Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. "Odotuksia ja toiveita"-kohtaan kannattaa kirjoittaa, mikäli haluaisit jonkun tietyn kaverin kanssa samalle leirille. Leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan. Leirit toteutetaan, mikäli niille on riittävästi kysyntää.

LEIREILLE HAKEMINEN:

 

Vuoden 2020 kesäleirien hakuaika oli käynnissä ma 2.3.- pe 20.3.2020. Hakemuksen voi toimittaa myös hakuajan jälkeen, mutta myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa. 

Leireille hakeminen tapahtuu  täyttämällä hakulomake sähköisesti (lomake näkyvillä tämän sivun alaosassa) tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  

Paperiset hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa Tuomikallion ja Epilän työ- ja päivätoimintakeskuksiin sekä Puistokoulun Kalevanpuiston toimipisteelle ja Raholan koululle.

Sähköisesti lomakkeet toimitetaan tulostettavaksi Nuutisaran toimintakeskukseen, Pappilanpuiston päivätoimintaan, Wärjäämöön, Aktiiviin, Villa Vuohenojaan, Sinikelloon, OmaPolkuun, Toimintakeskus Lyyliin sekä Annalan koululle, Kiipulan ammattiopiston Tampereen yksikköön, Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön, Treduun ja Aitoon koulutuskeskukseen. Voit kysyä paperista lomaketta myös edellä mainituista paikoista tai suoraan tukiyhdistyksen toimistolta. 

Leiriläisvalinnoista oli tarkoitus tiedottaa kaikille hakeneille kirjeitse huhtikuun puolivälissä (viikko 16), myös varasijoille jääneille. Osa leirikirjeistä toimitetaan yleensä koteihin yhteistyötahojen kautta (Kalevanpuiston koulutalo, Tukena Epilä, Tuomikallio) ja osa kirjeistä postitetaan.

HUOMIOI MUUTOS: koronapandemian vuoksi lähetämme leirikirjeet kaikille hakeneille ainoastaan postin kautta. Leirikirjeet on lähetetty 12.5.2020.  

Leirille hyväksytyille lähetetään leirikirje, jossa on mukana mm. varusteluettelo tavaroista joita kannattaa ottaa mukaan, tarkat meno- ja paluuajat, yhteystiedot leirille, lasku sekä tietolomake täytettäväksi leiriläisestä.

Tulostettava hakemus

PDF-tiedostoKesäleirihakemus 2020_tulostettava versio.pdf (56 kB)
HUOM! TÄTÄ PDF-LOMAKETTA EI VOI TÄYTTÄÄ SÄHKÖISESTI; ainoastaan tulostamista varten! Sähköinen hakemuslomake on täytettävissä tämän sivun alaosassa. Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä, voit tulostaa hakemuksen tästä linkistä ja palauttaa toimistolle paperisena versiona. Voit myös pyytää lomakkeen toimistolta paperisena.

 

LOMAKKEET SÄHKÖISESTI

 

Leirikirjeen mukana on lähetetty tietolomake ja vaate-ja tavaralista, jotka ovat täytettävissä/ tulostettavissa myös sähköisesti alla olevista linkeistä. Lomakkeet toimitetaan leiriläisen mukana leirille (ei tarvitse lähettää toimistolle etukäteen) ja leirin päätyttyä takaisin kotiin.

Tietolomakkeen avulla ohjaajat toivovat saavansa leiriläisistä mahdollisimman paljon jokapäiväisissä toiminnoissa huomioon otettavia tietoja. Näin voidaan taata yksilöllinen, laadukas ja turvallinen ohjaus ja huolenpito. Tietolomakkeista on omat versiot eri leiripaikkojen mukaisesti. 

Kuuslahden ja Mertörannan leireille (täysihoitoleireille) täytetään tietolomakkeen lisäksi mukana oleva omaisuus vaate- ja tavaralistaan. 

MS Word -tiedostoTietoja leiriläisestä_Kuuslahti.doc (36 kB)
Tietolomake Kuuslahden kesäleirille, toimitetaan täytettynä leiriläisen mukana leirille. Muistathan myös vaate- ja tavaraluettelon täyttämisen.
MS Word -tiedostoVAATELISTA_kesäleirit Kuuslahti.docx (25 kB)
Vaatelista / luettelo leiriläisen mukana olevista tarvikkeista täytetään mukaan Kuuslahden leireille
MS Word -tiedostoTietoja leiriläisestä_päiväleiri.docx (18 kB)
Tietolomake kouluikäisten Onkiniemen päiväleirille, toimitetaan täytettynä leiriläisen mukana leirille.

MITÄ LEIREILLÄ TEHDÄÄN?

 

Kaikilla leireillä pyritään mahdollisuuksien mukaan täyttämään leiriläisten toiveita ohjelman suhteen. Leireillä tehdään mukavia asioita: pelataan, musisoidaan, tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä.

Kuuslahdessa ja Mertiörannassa suosittuja ohejlmanumeroita ovat olleet uiminen, saunominen, karaoke, pihapelit ja -leikit, askartelu, soutuveneily, leipominen tai makkaranpaisto. Kuuslahden leireiltä tehdään usein joku retki, esim. ratsastustallille, kesäteatteriin tai muihin lähellä oleviin kiinnostaviin kohteisiin.

Toiminnallisella kouluikäisten päiväleirillä hyödynnämme Onkiniemen ja lähialueiden palveluita, kuten uimarantaa, puistoja ja kaupungin tapahtumia.

Epilän päiväleirillä esteettömät ja monipuoliset tilat patioineen antavat mahdollisuuksia mukavaan kesätekemiseen. 

Kuuslahti
Mertiöranta

LEIRIPAIKAT JA MUUTA INFOA:

 

Kuuslahden kesäkoti sijaitsee Teiskossa Näsijärven rannalla, keskellä kaunista luontoa tarjoten puitteet mielekkäiden leiripäivien viettämiseen maalaismaisemassa. Kuuslahti sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan, sillä Kuuslahti sijaitsee Tampereen alueella. Kuuslahdessa pidettävät leirit alkavat maanantaina klo 17 ja päättyvät lauantaina klo 12. Kuuslahti leiripaikkana ei valitettavasti mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä. Kuvia Kuuslahdesta löydät linkin takaa. 

Kouluikäisten ja nuorten toiminnallisella päiväleirillä Onkiniemessä hyödynnetään paljon loistavaa sijaintia - kerhotilasta on lyhyt matka uimarannalle, leikkipuistoihin tai kaupungin palveluihin. Päiväleiri soveltuu kaikille kouluikäisille ja se järjestetään ma - pe klo 9-15.30 välisenä aikana. Ohjaajat vastaanottavat leiriläisiä aamuisin klo 8.30-9 (tai erikseen sovittaessa aiemmin, mikäli vanhemmalla on työeste) ja leiriläisiä voi hakea klo 15.30-16.15 välisenä aikana. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

Tukena Epilän päiväleiri aikuisille (HUOM! EI toteudu kesällä 2020): Leiri soveltuu kaikille aikuisille, mutta erityisesti se on kohdennettu liikkumisrajoitteisille tai enemmän tukea tarvitseville henkilöille. Päiväleiri järjestetään ma - pe klo 9 -15.30 välisenä aikana. Ohjaajat vastaanottavat leiriläisiä aamuisin klo 8.30-9 välillä ja saattavat paluukyyteihin klo 15.30-16.00 välisenä aikana. Esteettömät ja monipuoliset tilat patioineen antavat mahdollisuuksia mukavaan kesätekemiseen. Leiriläisen tulee huolehtia kuljetukset itse. Kesällä 2020 Tampereen kaupungin kumppanuusavustus ei riitä tämän päiväleirin järjestämiseen. Onneksemme olemme saaneet Epilän päiväleiriin LähiTapiolan ja KVPS Tukena Oy:n sponsorituen, ja pystymme leirin toteuttamaan.  

Mertiöranta on Jämijärvellä sijaitseva esteetön leiripaikka, ja tuttu leiriympäristö vaikeavammaisten/ liikkumisrajoitteisten henkilöiden kesäleirille. Myös Mertiöranta sijaitsee järven läheisyydessä tarjoten hyvät ja toimivat tilat leiriaktiviteetteihin sisällä ja ulkona. Mertiörantaan ei ole yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan kuntien rajalle asti (lisätietoja toimistolta). Leiri alkaa maanantaina klo 14 ja päättyy torstaina lounaan jälkeen klo 13.30. (HUOM! Leiri EI toteudu kesällä 2020).

 

LEIRIHINNAT 2020:

 

Yön yli-leirin hintaan sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). 

 • Kouluikäisten Kuuslahden leireiltä (5 vrk, ma-la) peritään ylläpitomaksu, joka vuonna 2020 on 
  • alle 16-vuotiaalta 25 €/ vrk, jolloin leirihinta yhteensä 125 € 
  • 16-17-vuotiaalta 35 €/vrk, jolloin leirihinta yhteensä 175 €
 • Aikuisten (yli 18-v.) leirihinta on 350 €/ hlö / leiri Kuuslahdessa tai Mertiörannassa.

Päiväleirin hintaan sisältyy lounas, välipala, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut. 

 • Kouluikäisten päiväleirin hinta (ma-pe) on 75 €/hlö/ leiri 
 • Aikuisten päiväleirin (ma-pe) hinta on 75 €/ hlö/ leiri. Leiri järjestetään LähiTapiolan ja KVPS Tukena Oy:n tuella. 

Huomioithan, että: 

 • Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.

 • Leireille ei järjestetä yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

 • Leiriltä saatetaan tehdä yksi isompi retki, johon pyydetään erillinen retkimaksu (n. 5-15 e/hlö) todellisten kustannusten mukaisesti. Retkikohde valitaan leirillä leiriläisten toiveiden pohjalta mahdollisuuksien mukaan, esim. ratsastus, kesäteatteri, sisäleikkipuisto tai muu vastaava. 

Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi leirit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisille hakijoille.  Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat hakijat. 

Tamperelaiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita.

Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, mikäli paikkoja jää. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta.

 

LEIRIOHJAAJAT:

Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

 

Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226 tai suoraan

toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi

 

KESÄLEIRIHAKEMUS 2020

Valitse alla olevista haluamasi leiri, jolle haet. Jos useampi ajankohta käy, merkitse kaikki ne. 

*

YHTEYSTIEDOT

*
*
*
*
*
*
*

LEIRILÄISEN TIEDOT

*
*
*
*

Mikäli olet hakenut myös muiden palventuottajien kesäleireille, vastaa kahteen alla olevaan kysymykseen.

*

Hakemuksen tiedot tallennetaan yhdistyksen omaan käyttöön ja niitä hyödynnetään leirien järjestämisessä. Tietoja luovutetaan ainoastaan ohjaushenkilöstön käyttöön. Tiedot hävitetään asianmukaisesti. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus. 

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KESÄLEIRIHAKEMUS ON NYT LÄHETETTY! Kiitos hakemuksestasi kesäleirille!" Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.