Leiritoiminta

KESÄLEIRIT 2023

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää tulevana kesänä kahdeksan kesäleiriä Tampereen kaupungin Sivistys- ja kulttuurilautakunnan myöntämällä avustuksella. 

Huomioithan, että jäsenkirjeessä 1/2023 ilmoitetut alustavat kesäleiritiedot ovat osin muuttuneet! Valitettavasti emme saaneet avustukseen hakemaamme korotusta, joten kustannusten noustua joudumme karsimaan leirien määrää tälle kesälle. Tänä vuonna emme toteuta Mertiörannan leiriä emmekä kouluikäisten päiväleiriä. Myös Kuuslahden leirien pituudessa on muutoksia. 

Kesäleirien hakuaika on käynnissä 1.3.-19.3.2023. Hakuaikana voit täyttää sähköisen leirihakemuksen tällä sivulla (näkyvissä vain hakuaikana). 

  PDF-tiedostoKesäleiriesite 2023.pdf (5.7 MB)
  Tutustu kesän 2023 leireihin!

  KUKA VOI HAKEA LEIRILLE?

   

  Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi leirit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisille hakijoille, joilla on kehitysvamma tai vastaavanlainen tuen tarve. Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat hakijat. Tamperelaiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita. Tukiyhdistyksen leireihin ei voi myöskään enää hakea Tampereen kaupungilta maksusitoumusta.

  Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille. 

  Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. "Muita tietoja"-kohtaan kannattaa kirjoittaa, mikäli haluaisit jonkun tietyn kaverin kanssa samalle leirille. Leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan. 

  Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, mikäli paikkoja jää. Viime vuosina emme ole pystyneet tarjoamaan leiripaikkoja ulkopaikkakuntalaisille ollenkaan. Mikäli olet ulkopaikkakuntalaisena kiinnostunut jostakin leiristä, voit pyytää lisätietoja maksutavoista ja kustannuslaskelmaa kuntaasi varten toimistolta. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta.

  Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.

  LEIREILLE HAKEMINEN:

   

  Vuoden 2023 kesäleirien hakuaika on käynnissä 1.3.- 19.3.2023. Hakemuksen voi toimittaa myös hakuajan jälkeen, mutta myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa. 

  Leireille hakeminen tapahtuu täyttämällä hakulomake sähköisesti (lomake näkyvillä  hakuaikana tämän sivun alaosassa) tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  

  Paperiset hakulomakkeet toimitetaan Tuomikallion ja Tukena Weturin työ- ja päivätoimintakeskuksiin sekä Puistokoulun Kalevanpuiston toimipisteelle (Vuores), Sammon koulun Sairaalankadun toimipaikkaan ja Raholan koululle.

  Sähköisesti lomakkeet toimitetaan tulostettavaksi hakuajan alussa Nuutisaran toimintakeskukseen, Pappilanpuiston päivätoimintaan, Wärjäämöön, Aktiiviin, Villa Vuohenojaan, Sinikelloon, OmaPolkuun, Toimintakeskus Lyyliin sekä Annalan koululle, Kiipulan ammattiopiston Tampereen yksikköön, Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön, Treduun ja Aitoon koulutuskeskukseen. Voit kysyä paperista lomaketta myös edellä mainituista paikoista tai suoraan tukiyhdistyksen toimistolta. 

   

  LEIRIHAKEMUKSEN TIEDOT

  Pyydämme leirien hakemuslomakkeissa ennakkotietoa leiriläisestä. Tuon tiedon pohjalta leirille mietitään keskenään sopivat leiriryhmät sekä resursoidaan tarvittava määrä ohjaajia. Valintoja tehdessä huomioidaan muun muassa seuraavat asiat:

  • leiriläisen kotikunta ja asumismuoto (tamperelaiset vanhempien kanssa / tuetusti/ itsenäisesti asuvat erityisen tuen henkilöt ovat etusijalla)
  • leiriläisen soveltuvuus leirille
  • leiripaikka (ja sen soveltuvuus kyseiselle leiriläiselle)
  • huonejaot (paljonko samaa sukupuolta olevia mahtuu yhteen huoneeseen)
  • henkilökemiat leiriläisillä (voiko olla samalla leirillä keskenään tai onko ystävyksiä)
  • leiriläisten ikä
  • ohjaajaresurssi ja ohjaajien ammattitaito

  Mikäli leiriläisen voinnissa tai elämään liittyvissä asioissa tapahtuu muutoksia leirille hakemisen ja leirin välissä, tulee niistä ilmoittaa mahdollisimman pian ennen leirin alkua toimistolle.

   

  LASKUN TOIMITUSTAVAN VALINTA LEIRIHAKEMUKSESSA

  Ensisijaisesti toimitamme laskun leiriläisen osoitteeseen leirikirjeen mukana, tällöin paperinen lasku ei maksa mitään. Toivomme, että tämä tapa sopisi mahdollisimman monelle, ja että samassa taloudessa asuvat vanhemmat eivät pyytäisi erikseen sähköpostilaskua. 

  On kuitenkin leiriläisiä, joiden laskun maksaa eri osoitteessa oleva edunvalvoja. Näitä tapauksia varten olemme lisänneet lomakkeeseen kohdan laskun toimitustavasta. Mikäli leiriläinen asuu eri osoitteessa kuin laskun maksaja, voit valita lomakkeesta laskulle toimitustavan (sähköposti tai paperinen posti). 

  Sähköinen hakemus 

  Voit täyttää ja lähettää hakemuslomakkeen sähköisesti tämän sivun alaosassa

  Tulostettava paperinen hakemus (ei voi täyttää koneella)

  PDF-tiedostoKesäleirihakemus 2023 (4 sivua) (2).pdf (601 kB)
  HUOM! TÄTÄ PDF-LOMAKETTA EI VOI TÄYTTÄÄ SÄHKÖISESTI; ainoastaan tulostamista varten! Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä, voit tulostaa hakemuksen tästä linkistä, täyttää sen käsin ja palauttaa toimistolle paperisena versiona.

  LEIRILÄISVALINNOISTA TIEDOTTAMINEN = LEIRIKIRJEET

   

  Leiriläisvalinnoista tiedotetaan kaikille hakeneille kirjeitse huhtikuun puolivälissä (viikko 16) tai heti kun se on mahdollista, myös varasijoille jääneille. Osa leirikirjeistä toimitetaan koteihin yhteistyötahojen kautta ja osa kirjeistä postitetaan. 

  Leirikirjeen mukana toimitetaan täytettäväksi tietolomake, johon voi kirjoittaa asioita ohjaajien toiminnan tueksi. Leirikirjeen mukana on myös mm. varusteluettelo tavaroista joita kannattaa ottaa mukaan, tarkat meno- ja paluuajat, yhteystiedot leirille, lasku sekä vaate- ja tavaraluettelo täytettäväksi.  

  Lomakkeet sähköisesti: 

  Leirikirjeen mukana lähetetään tietolomake ja vaate-ja tavaralista. Mikäli haluat täyttää leirille tullessasi tietolomakkeen tai vaate- ja tavaraluettelon sähköisesti, voit ladata ne tältä sivulta koneellesi. Lomakkeet lisätään näkyville tähän kohtaan leirikirjeiden lähettämisen jälkeen. Täytä lomakkeet koneella, tulosta ja tuo tullessasi leirille (lomakkeita ei voi toimittaa ennakkoon sähköisesti). Tieto- sekä vaate- ja tavaralomakkeet toimitetaan leiriläisen mukana leirille ja leirin päätyttyä takaisin kotiin.

   

   

  LEIRIOHJAAJAT:

  Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

   

  Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226 tai suoraan

  toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi

   

  KESÄLEIRIHAKEMUS 2023

  Valitse alla olevista haluamasi leiri, jolle haet. Jos useampi ajankohta käy, merkitse kaikki ne.

  *

  * kysynnän mukaan toteutetaan joko leiri 3 tai 9  


   HAKIJAN YHTEYSTIEDOT

  *
  *

  Kirjoitithan vain hakijan syntymäajan ilman henkilötunnuksen loppuosaa! 

  *
  *
  *
  *
  *

  YHTEYSHENKILÖN YHTEYSTIEDOT

  *
  *

  LASKUTUSTIEDOT

  Ensisijaisesti toimitamme laskun leiriläisen osoitteeseen leirikirjeen mukana, tällöin paperinen lasku ei maksa mitään. Mikäli leiriläinen asuu eri osoitteessa kuin laskun maksaja, voit valita alta sopivan toimitustavan laskulle.  

  *

  TIETOJA LEIRILÄISESTÄ

  Täytäthän alle mahdollisimman ajantasaiset ja kattavat tiedot leiriläisestä.

  Hakemuksen tietoja tarvitaan leiriläisvalintojen tekemissä ja leirin ennakkosuunnittelussa, kuten ohjaajaresursoinnissa. Mikäli leiriläisen voinnissa tai elämään liittyvissä asioissa tapahtuu muutoksia leirille hakemisen ja leirin välissä, tulee niistä ilmoittaa mahdollisimman pian ennen leirin alkua toimistolle. Leirikirjeen mukana toimitetaan täytettäväksi tietolomake, johon voi kirjoittaa asioita ohjaajien toiminnan tueksi.

  *
  *
  *
  *
  *

  KUUSLAHDEN LEIRIT

  Vastaathan tähän kysymykseen, mikäli haet Kuuslahden leirille. Mikäli haet vain muualla pidettäville leireille, voit jättää tämän kohdan tyhjäksi.


  LEIREILLE HAKEMINEN

  *
  *

  Mikäli olet hakenut myös muiden palventuottajien kesäleireille, vastaa kahteen alla olevaan kysymykseen.


  ALLEKIRJOITUS

  *

  Hakemuksen tiedot tallennetaan yhdistyksen omaan käyttöön ja niitä hyödynnetään leirien järjestämisessä. Tietoja luovutetaan ainoastaan ohjaushenkilöstön käyttöön. Tiedot hävitetään asianmukaisesti. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus. 

  * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

   

  Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KESÄLEIRIHAKEMUS ON NYT LÄHETETTY! Kiitos hakemuksestasi kesäleirille!" Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.