Leiritoiminta

 

KESÄLEIRIT 2021

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ryn on tarkoitus järjestää kymmenen kesäleiriä kesä-elokuun 2021 aikana Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella. Lisäksi saamme LähiTapiolan sponsorituen aikuisten päiväleirin järjestämiseen.

Koronatilanne saattaa vaikuttaa leirien aikataulutukseen, valinnoista ilmoittamiseen ja leirien toteutumiseen. Noudatamme toiminnassamme viranomaisten ohjeistuksia. Ilmoitamme leirille hakeneille suoraan tilanteen etenemisestä.  Toivottavasti pääsemme toteuttamaan leirikesän suunnitellusti! 

Kesäleirien hakuaika on käynnissä 22.3.2021 asti. Hakuaikana tällä sivulla on täytettävissä sähköinen hakulomake. 

Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille. 

Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. 

"Muita tietoja"-kohtaan kannattaa kirjoittaa, mikäli haluaisit jonkun tietyn kaverin kanssa samalle leirille. Leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan. 

Leirit toteutetaan, mikäli niille on riittävästi kysyntää, ja pystymme ne toteuttamaan koronarajoitukset ja viranomaisten suositukset huomioiden. 

Tulostettava paperinen hakemus

PDF-tiedostoKesäleirihakemus 2021 (4 sivua).pdf (666 kB)
HUOM! TÄTÄ PDF-LOMAKETTA EI VOI TÄYTTÄÄ SÄHKÖISESTI; ainoastaan tulostamista varten! Sähköinen hakemuslomake on täytettävissä tämän sivun alaosassa. Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä, voit tulostaa hakemuksen tästä linkistä ja palauttaa toimistolle paperisena versiona. Voit myös pyytää lomakkeen toimistolta paperisena.

MITÄ LEIREILLÄ TEHDÄÄN?

 

Kaikilla leireillä pyritään mahdollisuuksien mukaan täyttämään leiriläisten toiveita ohjelman suhteen. Leireillä tehdään mukavia asioita: pelataan, musisoidaan, tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä.

Kuuslahdessa ja Mertiörannassa suosittuja ohjelmanumeroita ovat olleet uiminen, saunominen, karaoke, pihapelit ja -leikit, askartelu, soutuveneily, leipominen tai makkaranpaisto. Kuuslahden leireiltä tehdään usein joku retki, esim. ratsastustallille, kesäteatteriin tai muihin lähellä oleviin kiinnostaviin kohteisiin.

Toiminnallisella kouluikäisten päiväleirillä hyödynnämme Onkiniemen ja lähialueiden palveluita, kuten uimarantaa, puistoja ja kaupungin tapahtumia.

Tuomikallion toimintakeskuksen esteettömät tilat sijaitsevat keskeisellä paikalla ja hyvien ulkoilureittien läheisyydessä. Ohjelma on monipuolista, mukavaa kesätekemistä niin sisällä kuin ulkona. 

 

Kuuslahti
Mertiöranta

LEIRIPAIKAT JA MUUTA INFOA:

 

Kuuslahden kesäkoti sijaitsee Teiskossa Näsijärven rannalla, keskellä kaunista luontoa tarjoten puitteet mielekkäiden leiripäivien viettämiseen maalaismaisemassa. Kuuslahti sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan, sillä Kuuslahti sijaitsee Tampereen alueella. Kuuslahdessa pidettävät leirit alkavat maanantaina klo 17 ja päättyvät lauantaina klo 12. Kuuslahti leiripaikkana ei valitettavasti mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä. Kuvia Kuuslahdesta löydät linkin takaa. 

Kouluikäisten ja nuorten toiminnallisella päiväleirillä Onkiniemessä hyödynnetään paljon loistavaa sijaintia - kerhotilasta on lyhyt matka uimarannalle, leikkipuistoihin tai kaupungin palveluihin. Päiväleiri soveltuu kaikille kouluikäisille. Juhannusviikon leiri järjestetään arkipäivinä ma-to ja heinäkuussa vko 27 ma - pe klo 9-15.30 välisenä aikana. Ohjaajat vastaanottavat leiriläisiä aamuisin klo 8.30-9 (tai erikseen sovittaessa aiemmin, mikäli vanhemmalla on työeste) ja leiriläisiä voi hakea klo 15.30-16.15 välisenä aikana. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

Päiväleiri aikuisille: Leiri soveltuu kaikille aikuisille, mutta erityisesti se on kohdennettu liikkumisrajoitteisille tai enemmän tukea tarvitseville henkilöille. Leiri järjestetään tukiyhdistyksen omana leirinä Tuomikallion tiloissa (B-puoli). Päiväleiri järjestetään ma - pe klo 9 -15.30 välisenä aikana. Ohjaajat vastaanottavat leiriläisiä aamuisin klo 8.30-9 välillä ja saattavat paluukyyteihin klo 15.30-16.00 välisenä aikana. Leiriläisen tulee huolehtia kuljetukset itse. Tampereen kaupungin kumppanuusavustus ei riitä tämän päiväleirin järjestämiseen, mutta onneksemme olemme saaneet päiväleiriin LähiTapiolan sponsorituen.  

Mertiöranta on Jämijärvellä sijaitseva esteetön leiripaikka, ja tuttu leiriympäristö vaikeavammaisten/ liikkumisrajoitteisten henkilöiden kesäleirille. Myös Mertiöranta sijaitsee järven läheisyydessä tarjoten hyvät ja toimivat tilat leiriaktiviteetteihin sisällä ja ulkona. Mertiörantaan ei ole yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan kuntien rajalle asti (lisätietoja toimistolta). Leiri alkaa maanantaina klo 14 ja päättyy torstaina lounaan jälkeen klo 13.30. 

 

LEIRIHINNAT 2021:

 

Yön yli-leirin hintaan sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). 

 • Kouluikäisten Kuuslahden leireiltä (5 vrk, ma-la) peritään ylläpitomaksu, joka vuonna 2021 on 
  • alle 16-vuotiaalta 25 €/ vrk, jolloin leirihinta yhteensä 125 € 
  • 16-17-vuotiaalta 35 €/vrk, jolloin leirihinta yhteensä 175 €
 • Aikuisten (yli 18-v.) leirihinta on 350 €/ hlö / leiri Kuuslahdessa tai Mertiörannassa.

Päiväleirin hintaan sisältyy lounas, välipala, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut. 

 • Kouluikäisten päiväleirin hinta juhannusviikolla (ma-to) on 60 €/hlö/ leiri ja viikolla 27 (ma-pe) on 75 €/hlö/ leiri 
 • Aikuisten päiväleirin (ma-pe) hinta on 75 €/ hlö/ leiri. Leiri järjestetään LähiTapiolan tuella. 

Huomioithan, että: 

 • Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.

 • Leireille ei järjestetä yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

 • Todennäköisesti kesällä 2021 vältämme edelleen leirin ulkopuolisia kontakteja, minkä vuoksi emme tee retkiä leirin ulkopuolelle. Mikäli leiriltä pystytään tekemään retki turvatusti silloisen tautitilanteen mukaan, pyydetään siihen erillinen retkimaksu (n. 5-15 e/hlö) todellisten kustannusten mukaisesti. Retkikohde valitaan leirillä leiriläisten toiveiden pohjalta mahdollisuuksien mukaan, esim. ratsastus, kesäteatteri, sisäleikkipuisto tai muu vastaava. 

Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi leirit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisille ja orivesiläisille hakijoille. Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat hakijat. 

Tamperelaiset ja orivesiläiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita. Tukiyhdistyksen leireihin ei voi myöskään enää hakea Tampereen kaupungilta maksusitoumusta. 

Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, mikäli paikkoja jää. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta. Mikäli olet ulkopaikkakuntalaisena kiinnostunut jostakin leiristä, voit pyytää lisätietoja maksutavoista ja kustannuslaskelmaa kuntaasi varten toimistolta.

 

LEIRILASKUTUS

Ensisijaisesti toimitamme laskun leiriläisen osoitteeseen leirikirjeen mukana, tällöin paperinen lasku ei maksa mitään. Toivomme, että tämä tapa sopisi mahdollisimman monelle, ja että samassa taloudessa asuvat vanhemmat eivät pyytäisi erikseen sähköpostilaskua.

On kuitenkin leiriläisiä, joiden laskun maksaa eri osoitteessa oleva edunvalvoja. Näitä tapauksia varten olemme lisänneet lomakkeeseen kohdan laskun toimitustavasta. Mikäli leiriläinen asuu eri osoitteessa kuin laskun maksaja, voit valita lomakkeesta laskulle toimitustavan (sähköposti tai paperinen posti). 

 

LEIRIOHJAAJAT:

Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

 

Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226 tai suoraan

toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi

 

KESÄLEIRIHAKEMUS 2021

Valitse alla olevista haluamasi leiri, jolle haet. Jos useampi ajankohta käy, merkitse kaikki ne. 

*

 HAKIJAN YHTEYSTIEDOT

*
*
*
*
*
*
*

YHTEYSHENKILÖN YHTEYSTIEDOT

*
*

LASKUTUSTIEDOT

Ensisijaisesti toimitamme laskun leiriläisen osoitteeseen leirikirjeen mukana, tällöin paperinen lasku ei maksa mitään. Mikäli leiriläinen asuu eri osoitteessa kuin laskun maksaja, voit valita alta sopivan toimitustavan laskulle.  

*

TIETOJA LEIRILÄISESTÄ

Täytäthän alle mahdollisimman ajantasaiset ja kattavat tiedot leiriläisestä.

Hakemuksen tietoja tarvitaan leiriläisvalintojen tekemissä ja leirin ennakkosuunnittelussa, kuten ohjaajaresursoinnissa. Mikäli leiriläisen voinnissa tai elämään liittyvissä asioissa tapahtuu muutoksia leirille hakemisen ja leirin välissä, tulee niistä ilmoittaa mahdollisimman pian ennen leirin alkua toimistolle. Leirikirjeen mukana toimitetaan täytettäväksi tietolomake, johon voi kirjoittaa asioita ohjaajien toiminnan tueksi.

*
*
*
*
*

KUUSLAHDEN LEIRIT

Vastaathan näihin kahteen kysymykseen, mikäli haet Kuuslahden leirille. Mikäli haet vain muualla pidettäville leireille, voit jättää tämän kohdan tyhjäksi.


LEIREILLE HAKEMINEN

*
*

Mikäli olet hakenut myös muiden palventuottajien kesäleireille, vastaa kahteen alla olevaan kysymykseen.


ALLEKIRJOITUS

*

Hakemuksen tiedot tallennetaan yhdistyksen omaan käyttöön ja niitä hyödynnetään leirien järjestämisessä. Tietoja luovutetaan ainoastaan ohjaushenkilöstön käyttöön. Tiedot hävitetään asianmukaisesti. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus. 

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KESÄLEIRIHAKEMUS ON NYT LÄHETETTY! Kiitos hakemuksestasi kesäleirille!" Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.