Leiritoiminta

TUKIYHDISTYKSEN LEIRIT:

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää Tampereen kaupungin avustuksella leiritoimintaa kesäleirien muodossa. Kesällä 2019 toteutimme kymmenen leiriä kesä-heinäkuun aikana.

Vuoden 2020 kesäleirien aikataulu ei ole vielä täysin varmistunut. Tiedot tulevan kesän leirien aikatauluista ja muut tiedot päivitetään tälle sivulle mahdollisimman pian helmikuun aikana. 

Ennakkotietona; vuoden 2020 kesäleirien hakuaika on käynnissä 2.3.-20.3.2020. Hakemuksen voi täyttää hakuaikana myös näillä sivuilla sähköisesti. 

KESÄLEIRIT 2019 (HUOM; tulevan kesän 2020 aikataulut päivitetään helmikuussa)

 

LEIRIEN AJANKOHDAT, KOHDERYHMÄ JA LEIRIPAIKKA:

1. leiri           ma 3.6. - la 8.6.2019                             kouluikäisten leiri, Kuuslahti

2. leiri           ma 10.6. - la 15.6.2019                         kouluikäisten leiri, Kuuslahti

3. leiri           ma 17.6. - to 20.6.2019                         kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi

4. leiri           ke 26.6. - la 29.6.2019                          liikkumisrajoitteisten                       

                                                                                  ja vaikeavammaisten henkilöiden leiri, Mertiöranta

5. leiri          ma 1.7. - la 6.7.2019                             aikuisten leiri, Kuuslahti

6. leiri          ma 8.7. - pe 12.7.2019                          kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi

7. leiri          ma 8.7. - la 13.7.2019                           aikuisten leiri, Kuuslahti

8. leiri          ma 15.7. - la 20.7.2019                         aikuisten leiri, Kuuslahti

9. leiri          ma 22.7. - pe 26.7.2019                        aikuisten päiväleiri, M-Epilän toimintakeskus

10. leiri        ma 22.7. - la 27.7.2019                         kouluikäisten leiri, Kuuslahti

 

Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. "Odotuksia ja toiveita"-kohtaan kannattaa kirjoittaa, mikäli haluaisit jonkun kaverin kanssa samalle leirille. Leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan.

Leirit toteutetaan, mikäli niille on riittävästi kysyntää.

 

LEIREILLE HAKEMINEN:

 

Leireille hakeminen tapahtuu hakuaikana täyttämällä hakulomake sähköisesti (hakulomake näkyvillä tämän sivun alaosassa)tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  Paperiset hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa useimpiin työ- ja päivätoimintakeskuksiin, Puistokoulun Kalevanpuiston toimipisteelle sekä Raholan koululle.

Myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa.

Leiriläisvalinnoistaon tiedotettu kaikille hakeneille kirjeitse huhtikuun puolivälissä (viikko 16), myös varasijoille jääneille.

Leirille hyväksytyille lähetetään leirikirje, jossa on mukana mm. varusteluettelo tavaroista joita kannattaa ottaa mukaan, tarkat meno- ja paluuajat, yhteystiedot leirille, lasku sekä tietolomake täytettäväksi leiriläisestä.

 

MITÄ LEIREILLÄ TEHDÄÄN?

 

Leireillä tehdään yhdessä kivoja asioita: pelataan, musisoidaan, tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä. Kaikilla leireillä pyritään mahdollisuuksien mukaan täyttämään leiriläisten toiveita ohjelman suhteen.

Kuuslahdessa ja Mertiörannassa leiriohjelmassa suosittuja ovat olleet uiminen, saunominen, karaoke, pihapelit ja -leikit, askartelu, soutuveneily, leipominen, mustikanpoimiminen tai makkaranpaisto. Kuuslahden leireiltä tehdään usein joku retki, esim. ratsastustilalle, kesäteatteriin tai Teiskon museoon.

Toiminnallisilla kouluikäisten päiväleireillä hyödynnämme Onkiniemen ja lähialueiden palveluita, kuten uimarantaa, puistoja ja kaupungin tapahtumia.

M-Epilän päiväleireillä  esteettömät ja monipuoliset tilat patioineen antavat mahdollisuuksia mukavaan kesätekemiseen. Suunnittelemme ja toteutamme päiväleirin yhdessä M-Epilän kanssa.

Kuuslahti
Mertiöranta

LEIRIPAIKAT JA MUUTA INFOA:

 

Kuuslahden kesäkoti sijaitsee Teiskossa Näsijärven rannalla, keskellä kaunista luontoa tarjoten puitteet mielekkäiden leiripäivien viettämiseen maalaismaisemassa. Kuuslahti sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan, sillä Kuuslahti sijaitsee Tampereen alueella. Kuuslahdessa pidettävät leirit alkavat maanantaina klo 17 ja päättyvät lauantaina klo 12. Kuuslahti leiripaikkana ei valitettavasti mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä. Kuvia Kuuslahdesta löydät linkin takaa. 

Mertiöranta on Jämijärvellä sijaitseva esteetön leiripaikka. Myös Mertiöranta sijaitsee järven läheisyydessä tarjoten hyvät ja toimivat tilat leiriaktiviteetteihin sisällä ja ulkona. Mertiörantaan ei ole yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan kuntien rajalle asti (lisätietoja toimistolta). Leiri alkaa maanantaina klo 11.30 ja päättyy torstaina klo 13 lounaan jälkeen.

Kouluikäisten ja nuorten toiminnallisilla päiväleireillä Onkiniemessä hyödynnetään paljon loistavaa sijaintia - kerhotilasta on lyhyt matka uimarannalle, leikkipuistoihin tai kaupungin palveluihin. Päiväleirit järjestetään ma - pe klo 9-16 välisenä aikana. Juhannusviikolla leiri on neljän päivän mittainen ma - to klo 9-16.  Päiväleirit toteutetaan, mikäli niille on tarpeeksi kysyntää. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

M-Epilän toimintakeskus: Leiri soveltuu kaikille aikuisille, myös liikkumisrajoitteisille tai enemmän tukea tarvitseville henkilöille. Esteettömät ja monipuoliset tilat patioineen antavat mahdollisuuksia mukavaan kesätekemiseen. Suunnittelemme ja toteutamme päiväleirin yhdessä M-Epilän kanssa. Leiriläisen tulee huolehtia kuljetukset itse.

LEIRIHINNAT 2019:

 

Kesäleirin hintaan sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). Yhdistys myös tapaturmavakuuttaa leiriläiset leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse. Kesäleireille ei järjestetä yhteiskuljetusta.

 • Kouluikäisten Kuuslahden leireiltä (5 vrk) peritään ylläpitomaksu, joka vuonna 2019 on          
  • alle 16-vuotiailta 22 €/ vrk, jolloin leirihinta yht. 110 euroa
  • 16–17-vuotiailta 32 €/vrk, jolloin leirihinta yht. 160 euroa
 • Kouluikäisten päiväleirin hinta (ma-pe klo 9-16) on 75,00 €/hlö (sis. lounas, välipalat ja ohjaajien palvelut). Juhannusviikolla ma-to leirihinta on 60,00 €/hlö.

   

 • Aikuisten (yli 18-v.) leirihinta on 350 €/ hlö / leiri Kuuslahdessa tai Mertiörannassa.

   

 • Aikuisten päiväleirin (ma-pe) hinta on 200 €/ hlö/ leiri (sis. lounas,välipalat ja ohjaajien palvelut). Leiri järjestetään M-Epilän toimintakeskuksessa.

 • Kesäleirin hintaan Kuuslahdessa ja Mertiörannassa sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.

 • Leireille ei järjestetä yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi leirit pyritään tarjoamaan ensisijaisesti tamperelaisille hakijoille.  Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat hakijat.

Tamperelaiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita.

Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, mikäli paikkoja jää. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta.

 

LEIRIOHJAAJAT:

Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

 

Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226 tai suoraan

toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi