Leiritoiminta

TUKIYHDISTYKSEN LEIRIT:

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää yhdeksän kesäleiriä kesä-elokuun 2020 aikana Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella. Lisäksi tulemme saamaan LähiTapiolan ja KVPS Tukena Oy:n sponsorituen aikuisten päiväleirin järjestämiseen.

Yhteensä tarjolla on kymmenen kesäleiriä, joista neljä on kohdennettu kouluikäisille ja kuusi aikuisille leiriläisille.  

Vuoden 2020 kesäleirien hakuaika on käynnissä ma 2.3.- pe 20.3.2020. Hakemuksen voi täyttää näillä sivuilla sähköisesti (sivun alaosassa). Hakuaikana tulleet hakemukset ovat etusijalla, ja myöhässä lähetetyt hakemukset huomioidaan, mikäli leireillä on tilaa. 

KESÄLEIRIT 2020

 

LEIRIEN AJANKOHDAT, KOHDERYHMÄ JA LEIRIPAIKKA:

1. leiri          ma 1.6. - la 6.6.2020                kouluikäisten leiri, Kuuslahti

2. leiri          ma 8.6. - la 13.6.2020              kouluikäisten leiri, Kuuslahti

3. leiri          ma 22.6. - la 27.6.2020            kouluikäisten leiri, Kuuslahti 

4 leiri           ma 29.6. - la 4.7.2020             (nuorten) aikuisten leiri, Kuuslahti

5. leiri          ma 6.7. - pe 10.7.2020            kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi

6. leiri          ma 6.7. - la 11.7.2020              aikuisten leiri, Kuuslahti

7. leiri          ma 13.7. - la 18.7.2020            aikuisten leiri, Kuuslahti

8. leiri          ma 20.7. - la 25.7.2020            aikuisten leiri, Kuuslahti

9.leiri           ma 27.7. - pe 31.7.2020           aikuisten päiväleiri, Epilä

10. leiri        ma 3.8. - to 6.8.2020                liikkumisrajoitteisten  ja/ tai vaikeavammaisten

                                                                     henkilöiden leiri, Mertiöranta

 

Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. "Odotuksia ja toiveita"-kohtaan kannattaa kirjoittaa, mikäli haluaisit jonkun tietyn kaverin kanssa samalle leirille. Leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan.

Leirit toteutetaan, mikäli niille on riittävästi kysyntää.

LEIREILLE HAKEMINEN:

 

Leireille hakeminen tapahtuu  täyttämällä hakulomake sähköisesti (lomake näkyvillä tämän sivun alaosassa) tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  

Paperiset hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa Tuomikallion ja Epilän työ- ja päivätoimintakeskuksiin sekä Puistokoulun Kalevanpuiston toimipisteelle ja Raholan koululle.

Sähköisesti lomakkeet toimitetaan tulostettavaksi Nuutisaran toimintakeskukseen, Pappilanpuiston päivätoimintaan, Wärjäämöön, Aktiiviin, Villa Vuohenojaan, Sinikelloon, OmaPolkuun, Toimintakeskus Lyyliin sekä Annalan koululle, Kiipulan ammattiopiston Tampereen yksikköön, Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön, Treduun ja Aitoon koulutuskeskukseen. Voit kysyä paperista lomaketta myös edellä mainituista paikoista tai suoraan tukiyhdistyksen toimistolta. 

Myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa. 

Leiriläisvalinnoista tiedotetaan kaikille hakeneille kirjeitse huhtikuun puolivälissä (viikko 16), myös varasijoille jääneille. Osa leirikirjeistä toimitetaan koteihin yhteistyötahojen kautta (Kalevanpuiston koulutalo, Tukena Epilä, Tuomikallio) ja osa kirjeistä postitetaan. 

Leirille hyväksytyille lähetetään leirikirje, jossa on mukana mm. varusteluettelo tavaroista joita kannattaa ottaa mukaan, tarkat meno- ja paluuajat, yhteystiedot leirille, lasku sekä tietolomake täytettäväksi leiriläisestä.

Tulostettava hakemus

PDF-tiedostoKesäleirihakemus 2020_tulostettava versio.pdf (56 kB)
HUOM! TÄTÄ PDF-LOMAKETTA EI VOI TÄYTTÄÄ SÄHKÖISESTI; ainoastaan tulostamista varten! Sähköinen hakemuslomake on täytettävissä tämän sivun alaosassa. Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä, voit tulostaa hakemuksen tästä linkistä ja palauttaa toimistolle paperisena versiona. Voit myös pyytää lomakkeen toimistolta paperisena.

MITÄ LEIREILLÄ TEHDÄÄN?

 

Kaikilla leireillä pyritään mahdollisuuksien mukaan täyttämään leiriläisten toiveita ohjelman suhteen. Leireillä tehdään mukavia asioita: pelataan, musisoidaan, tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä.

Kuuslahdessa ja Mertiörannassa suosittuja ohejlmanumeroita ovat olleet uiminen, saunominen, karaoke, pihapelit ja -leikit, askartelu, soutuveneily, leipominen tai makkaranpaisto. Kuuslahden leireiltä tehdään usein joku retki, esim. ratsastustallille, kesäteatteriin tai muihin lähellä oleviin kiinnostaviin kohteisiin.

Toiminnallisella kouluikäisten päiväleirillä hyödynnämme Onkiniemen ja lähialueiden palveluita, kuten uimarantaa, puistoja ja kaupungin tapahtumia.

Epilän päiväleirillä esteettömät ja monipuoliset tilat patioineen antavat mahdollisuuksia mukavaan kesätekemiseen. 

Kuuslahti
Mertiöranta

LEIRIPAIKAT JA MUUTA INFOA:

 

Kuuslahden kesäkoti sijaitsee Teiskossa Näsijärven rannalla, keskellä kaunista luontoa tarjoten puitteet mielekkäiden leiripäivien viettämiseen maalaismaisemassa. Kuuslahti sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan, sillä Kuuslahti sijaitsee Tampereen alueella. Kuuslahdessa pidettävät leirit alkavat maanantaina klo 17 ja päättyvät lauantaina klo 12. Kuuslahti leiripaikkana ei valitettavasti mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä. Kuvia Kuuslahdesta löydät linkin takaa. 

Kouluikäisten ja nuorten toiminnallisella päiväleirillä Onkiniemessä hyödynnetään paljon loistavaa sijaintia - kerhotilasta on lyhyt matka uimarannalle, leikkipuistoihin tai kaupungin palveluihin. Päiväleiri soveltuu kaikille kouluikäisille ja se järjestetään ma - pe klo 9-15.30 välisenä aikana. Ohjaajat vastaanottavat leiriläisiä aamuisin klo 8.30-9 (tai erikseen sovittaessa aiemmin, mikäli vanhemmalla on työeste) ja leiriläisiä voi hakea klo 15.30-16.15 välisenä aikana. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

Tukena Epilän päiväleiri aikuisille: Leiri soveltuu kaikille aikuisille, mutta erityisesti se on kohdennettu liikkumisrajoitteisille tai enemmän tukea tarvitseville henkilöille. Päiväleiri järjestetään ma - pe klo 9 -15.30 välisenä aikana. Ohjaajat vastaanottavat leiriläisiä aamuisin klo 8.30-9 välillä ja saattavat paluukyyteihin klo 15.30-16.00 välisenä aikana. Esteettömät ja monipuoliset tilat patioineen antavat mahdollisuuksia mukavaan kesätekemiseen. Leiriläisen tulee huolehtia kuljetukset itse. Kesällä 2020 Tampereen kaupungin kumppanuusavustus ei riitä tämän päiväleirin järjestämiseen. Onneksemme olemme saaneet Epilän päiväleiriin LähiTapiolan ja KVPS Tukena Oy:n sponsorituen, ja pystymme leirin toteuttamaan.  

Mertiöranta on Jämijärvellä sijaitseva esteetön leiripaikka. Myös Mertiöranta sijaitsee järven läheisyydessä tarjoten hyvät ja toimivat tilat leiriaktiviteetteihin sisällä ja ulkona. Mertiörantaan ei ole yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan kuntien rajalle asti (lisätietoja toimistolta). Leiri alkaa maanantaina klo 14 ja päättyy torstaina lounaan jälkeen klo 13.30.

 

LEIRIHINNAT 2020:

 

Yön yli-leirin hintaan sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). 

 • Kouluikäisten Kuuslahden leireiltä (5 vrk, ma-la) peritään ylläpitomaksu, joka vuonna 2020 on 
  • alle 16-vuotiaalta 25 €/ vrk, jolloin leirihinta yhteensä 125 € 
  • 16-17-vuotiaalta 35 €/vrk, jolloin leirihinta yhteensä 175 €
 • Aikuisten (yli 18-v.) leirihinta on 350 €/ hlö / leiri Kuuslahdessa tai Mertiörannassa.

Päiväleirin hintaan sisältyy lounas, välipala, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut. 

 • Kouluikäisten päiväleirin hinta (ma-pe) on 75 €/hlö/ leiri 
 • Aikuisten päiväleirin (ma-pe) hinta on 75 €/ hlö/ leiri. Leiri järjestetään LähiTapiolan ja KVPS Tukena Oy:n tuella. 

Huomioithan, että: 

 • Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.

 • Leireille ei järjestetä yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

 • Leiriltä saatetaan tehdä yksi isompi retki, johon pyydetään erillinen retkimaksu (n. 5-15 e/hlö) todellisten kustannusten mukaisesti. Retkikohde valitaan leirillä leiriläisten toiveiden pohjalta mahdollisuuksien mukaan, esim. ratsastus, kesäteatteri, sisäleikkipuisto tai muu vastaava. 

Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi leirit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisille hakijoille.  Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat hakijat. Aikuisten päiväleiri järjestetään LähiTapiolan ja KVPS Tukena Oy:n sponsorituella tamperelaisille hakijoille. 

Tamperelaiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita.

Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, mikäli paikkoja jää. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta.

 

LEIRIOHJAAJAT:

Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

 

Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226 tai suoraan

toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi

 

KESÄLEIRIHAKEMUS 2020

Valitse alla olevista haluamasi leiri, jolle haet. Jos useampi ajankohta käy, merkitse kaikki ne. 

*

YHTEYSTIEDOT

*
*
*
*
*
*
*

LEIRILÄISEN TIEDOT

*
*
*
*

Mikäli olet hakenut myös muiden palventuottajien kesäleireille, vastaa kahteen alla olevaan kysymykseen.

*

Hakemuksen tiedot tallennetaan yhdistyksen omaan käyttöön ja niitä hyödynnetään leirien järjestämisessä. Tietoja luovutetaan ainoastaan ohjaushenkilöstön käyttöön. Tiedot hävitetään asianmukaisesti. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus. 

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KESÄLEIRIHAKEMUS ON NYT LÄHETETTY! Kiitos hakemuksestasi kesäleirille!" Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.