Leiritoiminta

AJANKOHTAISTA KESÄLEIREISTÄ

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää tulevana kesänä 11 kesäleiriä Tampereen kaupungin kumppanuusavustuksella. Kesäleirien hakuaika oli käynnissä 1.3.-18.3.2022.

Tällä sivulla on edelleen täytettävissä sähköinen hakulomake, jolla voi hakea leirien varasijoille. Myöhästyneet hakemukset otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan.  

Leirit ovat tällä hetkellä täynnä. Hakijaan ollaan yhteydessä, jos varasija haetulta leiriltä vapautuu.

Tänä kesänä leiriasioissa voi olla yhteydessä:

 • leiripuhelimeen 040 865 7687 (käytössä vain leirin aikana).
 • kesän leirivastaava Fanny Lambergille puh. 041 479 7743 20.6.–7.8. välisenä aikana. Fanny on myös itse mukana osalla leireistä.
 • Johanna Kantaselle puh. 050 388 6144 (lomalla 24.6.–5.8.)

Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille. 

Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. 

"Muita tietoja"-kohtaan kannattaa kirjoittaa, mikäli haluaisit jonkun tietyn kaverin kanssa samalle leirille. Leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan. 

Leirit toteutetaan, mikäli niille on riittävästi kysyntää, ja pystymme ne toteuttamaan koronarajoitukset ja viranomaisten suositukset huomioiden. 

PDF-tiedostoKesäleiriesite_2022.pdf (7.2 MB)
Tutustu kesän 2022 leireihin!

LEIRIAJAT, LEIRIPAIKAT JA MUUTA INFOA:

 

Kuuslahden kesäkoti sijaitsee Teiskossa Näsijärven rannalla, keskellä kaunista luontoa tarjoten puitteet mielekkäiden leiripäivien viettämiseen maalaismaisemassa. Kuuslahti sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan, sillä Kuuslahti sijaitsee Tampereen alueella. Kuuslahti leiripaikkana ei valitettavasti mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä. Kuvia Kuuslahdesta löydät linkin takaa. 

Kuuslahdessa pidettävät leirit alkavat maanantaina klo 17 ja päättyvät lauantaina klo 12. Elokuussa on tarjolla lyhyempiä kahden yön leiriejä: kouluikäisille ma klo 17- ke klo 17 sekä aikuisille senioreille to klo 10- la klo 10. (Alunperin leiri 11 eli 4.-6.8.oli suunnattu kouluikäisille, mutta hakemusten perusteella leirin kohderyhmää vaihdettiin). 

Kouluikäisten ja nuorten toiminnallisella päiväleirillä Onkiniemessä hyödynnetään paljon loistavaa sijaintia - kerhotilasta on lyhyt matka uimarannalle, leikkipuistoihin tai kaupungin palveluihin. Päiväleiri soveltuu kaikille kouluikäisille. Juhannusviikon leiri järjestetään arkipäivinä ma-to klo 9-15.30 välisenä aikana. Ohjaajat vastaanottavat leiriläisiä aamuisin klo 8.30-9 (tai erikseen sovittaessa aiemmin, mikäli vanhemmalla on työeste) ja leiriläisiä voi hakea klo 15.30-16.15 välisenä aikana. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

Päiväleiri aikuisille: Leiri soveltuu kaikille aikuisille, mutta erityisesti se on kohdennettu liikkumisrajoitteisille tai enemmän tukea tarvitseville henkilöille. Leiri järjestetään tukiyhdistyksen omana leirinä Tukena Weturin tiloissa. Päiväleiri järjestetään ma - pe klo 9 -15.30 välisenä aikana. Ohjaajat vastaanottavat leiriläisiä aamuisin klo 8.30-9 välillä ja saattavat paluukyyteihin klo 15.30-16.00 välisenä aikana. Leiriläisen tulee huolehtia kuljetukset itse. 

Mertiöranta on Jämijärvellä sijaitseva esteetön leiripaikka, ja tuttu leiriympäristö vaikeavammaisten/ liikkumisrajoitteisten henkilöiden kesäleirille. Myös Mertiöranta sijaitsee järven läheisyydessä tarjoten hyvät ja toimivat tilat leiriaktiviteetteihin sisällä ja ulkona. Mertiörantaan ei ole yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan kuntien rajalle asti (lisätietoja toimistolta). Leiri alkaa maanantaina klo 14 ja päättyy torstaina lounaan jälkeen klo 13.30. 

 

LEIRIHINNAT 2022:

 

Yön yli-leirin hintaan sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). 

 • Kouluikäisten Kuuslahden leireiltä peritään ylläpitomaksu, joka vuonna 2022 on 
  • alle 16-vuotiaalta 30 €/ vrk, jolloin 
   • leirihinta kesäkuussa (5 vrk) 150 €/ hlö
   • leirihinta elokuussa (2 vrk) 60 €/hlö 
  • 16-17-vuotiaalta 37 €/vrk, jolloin
   • leirihinta kesäkuussa (5 vrk) 185 €/ hlö
   • leirihinta elokuussa (2 vrk) 74 €/hlö 
  • Aikuisten (yli 18-v.) leirihinta on 350 €/ hlö / leiri Kuuslahdessa tai Mertiörannassa. Minileiri senioreille elokuussa 200 €/hlö. 

  Päiväleirin hintaan sisältyy lounas, välipala, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut. 

  • Kouluikäisten päiväleirin hinta juhannusviikolla (ma-to) on 70 €/hlö/ leiri 
  • Aikuisten päiväleirin (ma-pe) hinta on 200 €/ hlö/ leiri. 

  Huomioithan, että: 

  • Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.

  • Leireille ei järjestetä yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

  • Kesällä 2021 vältimme leirin ulkopuolisia kontakteja, minkä vuoksi emme tehneet retkiä leirin ulkopuolelle. Mikäli tänä kesänä leiriltä pystytään tekemään retki turvatusti  tautitilanteen mukaan, pyydetään siihen erillinen retkimaksu (n. 5-15 e/hlö) todellisten kustannusten mukaisesti. Retkikohde valitaan leirillä leiriläisten toiveiden pohjalta mahdollisuuksien mukaan, esim. ratsastus, kesäteatteri, sisäleikkipuisto tai muu vastaava. 

  Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi leirit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisille ja orivesiläisille hakijoille. Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat hakijat. 

  Tamperelaiset ja orivesiläiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita. Tukiyhdistyksen leireihin ei voi myöskään enää hakea Tampereen kaupungilta maksusitoumusta. 

  Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, mikäli paikkoja jää. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta. Mikäli olet ulkopaikkakuntalaisena kiinnostunut jostakin leiristä, voit pyytää lisätietoja maksutavoista ja kustannuslaskelmaa kuntaasi varten toimistolta.

   

  LEIRILASKUTUS

  Ensisijaisesti toimitamme laskun leiriläisen osoitteeseen leirikirjeen mukana, tällöin paperinen lasku ei maksa mitään. Toivomme, että tämä tapa sopisi mahdollisimman monelle, ja että samassa taloudessa asuvat vanhemmat eivät pyytäisi erikseen sähköpostilaskua.

  On kuitenkin leiriläisiä, joiden laskun maksaa eri osoitteessa oleva edunvalvoja. Näitä tapauksia varten olemme lisänneet lomakkeeseen kohdan laskun toimitustavasta. Mikäli leiriläinen asuu eri osoitteessa kuin laskun maksaja, voit valita lomakkeesta laskulle toimitustavan (sähköposti tai paperinen posti). 

  LEIREILLE HAKEMINEN:

   

  Vuoden 2022 kesäleirien hakuaika on käynnissä 1.3.- 18.3.2022. Hakemuksen voi toimittaa myös hakuajan jälkeen, mutta myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa. 

  Leireille hakeminen tapahtuu  täyttämällä hakulomake sähköisesti (lomake näkyvillä  hakuaikana tämän sivun alaosassa) tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  

  Paperiset hakulomakkeet toimitetaan Tuomikallion ja Tukena Weturin työ- ja päivätoimintakeskuksiin sekä Puistokoulun Kalevanpuiston toimipisteelle (Vuores), Sammon koulun Sairaalankadun toimipaikkaan ja Raholan koululle.

  Sähköisesti lomakkeet toimitetaan tulostettavaksi hakuajan alussa Nuutisaran toimintakeskukseen, Pappilanpuiston päivätoimintaan, Wärjäämöön, Aktiiviin, Villa Vuohenojaan, Sinikelloon, OmaPolkuun, Toimintakeskus Lyyliin sekä Annalan koululle, Kiipulan ammattiopiston Tampereen yksikköön, Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön, Treduun ja Aitoon koulutuskeskukseen. Voit kysyä paperista lomaketta myös edellä mainituista paikoista tai suoraan tukiyhdistyksen toimistolta. 

  Leiriläisvalinnoista tiedotetaan kaikille hakeneille kirjeitse huhtikuun puolivälissä (viikko 16) tai heti kun se on mahdollista, myös varasijoille jääneille. Osa leirikirjeistä toimitetaan koteihin yhteistyötahojen kautta ja osa kirjeistä postitetaan. 

   

  LEIRIHAKEMUKSEN TIEDOT

  Pyydämme leirien hakemuslomakkeissa ennakkotietoa leiriläisestä. Tuon tiedon pohjalta leirille mietitään keskenään sopivat leiriryhmät sekä resursoidaan tarvittava määrä ohjaajia. Valintoja tehdessä huomioidaan muun muassa seuraavat asiat:

  • leiriläisen kotikunta ja asumismuoto (tamperelaiset vanhempien kanssa / tuetusti/ itsenäisesti asuvat erityisen tuen henkilöt ovat etusijalla)
  • leiriläisen soveltuvuus leirille
  • leiripaikka (ja sen soveltuvuus kyseiselle leiriläiselle)
  • huonejaot (paljonko samaa sukupuolta olevia mahtuu yhteen huoneeseen)
  • henkilökemiat leiriläisillä (voiko olla samalla leirillä keskenään tai onko ystävyksiä)
  • leiriläisten ikä
  • ohjaajaresurssi ja ohjaajien ammattitaito

  Mikäli leiriläisen voinnissa tai elämään liittyvissä asioissa tapahtuu muutoksia leirille hakemisen ja leirin välissä, tulee niistä ilmoittaa mahdollisimman pian ennen leirin alkua toimistolle. Leirikirjeen mukana toimitetaan täytettäväksi tietolomake, johon voi kirjoittaa asioita ohjaajien toiminnan tueksi. Leirikirjeen mukana on myös mm. varusteluettelo tavaroista joita kannattaa ottaa mukaan, tarkat meno- ja paluuajat, yhteystiedot leirille, lasku sekä vaate- ja tavaraluettelo täytettäväksi.  

  Tulostettava paperinen hakemus

  PDF-tiedostoKesäleirihakemus (4 sivua).pdf (603 kB)
  HUOM! TÄTÄ PDF-LOMAKETTA EI VOI TÄYTTÄÄ SÄHKÖISESTI; ainoastaan tulostamista varten! Sähköinen hakemuslomake on täytettävissä tämän sivun alaosassa. Mikäli et halua täyttää hakemuslomaketta netissä, voit tulostaa hakemuksen tästä linkistä ja palauttaa toimistolle paperisena versiona. Voit myös pyytää lomakkeen toimistolta paperisena.

   

  LOMAKKEET SÄHKÖISESTI

   

  Leirikirjeen mukana lähetetään tietolomake ja vaate-ja tavaralista, jotka ovat täytettävissä/ tulostettavissa myös sähköisesti kotisivuiltamme. Lomakkeet lisätään näkyville tähän kohtaan leirikirjeiden lähettämisen jälkeen. 

  Tieto- sekä vaate- ja tavaralomakkeet toimitetaan leiriläisen mukana leirille (ei tarvitse lähettää toimistolle etukäteen) ja leirin päätyttyä takaisin kotiin.

  Tietolomakkeen avulla ohjaajat toivovat saavansa leiriläisistä mahdollisimman paljon jokapäiväisissä toiminnoissa huomioon otettavia tietoja. Näin voidaan taata yksilöllinen, laadukas ja turvallinen ohjaus ja huolenpito. Tietolomakkeista on omat versiot eri leiripaikkojen mukaisesti. 

  Kuuslahden ja Mertörannan leireille (täysihoitoleireille) täytetään tietolomakkeen lisäksi mukana oleva omaisuus vaate- ja tavaralistaan. 

  MS Word -tiedostoTietoja leiriläisestä_Kuuslahti.doc (35 kB)
  Tietolomake Kuuslahden kesäleirille, toimitetaan täytettynä leiriläisen mukana leirille. Muistathan myös vaate- ja tavaraluettelon täyttämisen.
  MS Word -tiedostoTietoja leiriläisestä_Mertiöranta_kesä.docx (18 kB)
  Tietolomake Mertiörannan kesäleirille, toimitetaan täytettynä leiriläisen mukana leirille. Muistathan myös vaate- ja tavaraluettelon täyttämisen.
  MS Word -tiedostoTietoja leiriläisestä_päiväleiri.docx (18 kB)
  Tietolomake päiväleirille, toimitetaan täytettynä leiriläisen mukana leirille (kouluikäisten leirit Onkiniemessä ja aikuisten päiväleiri Tuomikalliossa).
  MS Word -tiedostoVAATELISTA_kesäleirit.docx (25 kB)
  Vaatelista / luettelo leiriläisen mukana olevista tarvikkeista täytetään mukaan Kuuslahden ja Mertiörannan leireille.

  MITÄ LEIREILLÄ TEHDÄÄN?

   

  Kaikilla leireillä pyritään mahdollisuuksien mukaan täyttämään leiriläisten toiveita ohjelman suhteen. Leireillä tehdään mukavia asioita: pelataan, musisoidaan, tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä.

  Kuuslahdessa ja Mertiörannassa suosittuja ohjelmanumeroita ovat olleet uiminen, saunominen, karaoke, pihapelit ja -leikit, askartelu, soutuveneily, leipominen tai makkaranpaisto. Kuuslahden leireiltä tehdään usein joku retki, esim. ratsastustallille, kesäteatteriin tai muihin lähellä oleviin kiinnostaviin kohteisiin.

  Toiminnallisella kouluikäisten päiväleirillä hyödynnämme Onkiniemen ja lähialueiden palveluita, kuten uimarantaa, puistoja ja kaupungin tapahtumia.

  Tukena Weturin toimintakeskuksen esteettömät tilat sijaitsevat keskeisellä paikalla mahdollistaen monipuolisen ohjelman ja mukavaa kesätekemistä niin sisällä kuin ulkona. 

   

  Kuuslahti
  Mertiöranta

   

   

  LEIRIOHJAAJAT:

  Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

   

  Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226 tai suoraan

  toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi

   

  KESÄLEIRIHAKEMUS 2022

  Valitse alla olevista haluamasi leiri, jolle haet. Jos useampi ajankohta käy, merkitse kaikki ne. 

  *

   HAKIJAN YHTEYSTIEDOT

  *
  *

  Kirjoitithan vain hakijan syntymäajan ilman henkilötunnuksen loppuosaa! 

  *
  *
  *
  *
  *

  YHTEYSHENKILÖN YHTEYSTIEDOT

  *
  *

  LASKUTUSTIEDOT

  Ensisijaisesti toimitamme laskun leiriläisen osoitteeseen leirikirjeen mukana, tällöin paperinen lasku ei maksa mitään. Mikäli leiriläinen asuu eri osoitteessa kuin laskun maksaja, voit valita alta sopivan toimitustavan laskulle.  

  *

  TIETOJA LEIRILÄISESTÄ

  Täytäthän alle mahdollisimman ajantasaiset ja kattavat tiedot leiriläisestä.

  Hakemuksen tietoja tarvitaan leiriläisvalintojen tekemissä ja leirin ennakkosuunnittelussa, kuten ohjaajaresursoinnissa. Mikäli leiriläisen voinnissa tai elämään liittyvissä asioissa tapahtuu muutoksia leirille hakemisen ja leirin välissä, tulee niistä ilmoittaa mahdollisimman pian ennen leirin alkua toimistolle. Leirikirjeen mukana toimitetaan täytettäväksi tietolomake, johon voi kirjoittaa asioita ohjaajien toiminnan tueksi.

  *
  *
  *
  *
  *

  KUUSLAHDEN LEIRIT

  Vastaathan tähän kysymykseen, mikäli haet Kuuslahden leirille. Mikäli haet vain muualla pidettäville leireille, voit jättää tämän kohdan tyhjäksi.


  LEIREILLE HAKEMINEN

  *
  *

  Mikäli olet hakenut myös muiden palventuottajien kesäleireille, vastaa kahteen alla olevaan kysymykseen.


  ALLEKIRJOITUS

  *

  Hakemuksen tiedot tallennetaan yhdistyksen omaan käyttöön ja niitä hyödynnetään leirien järjestämisessä. Tietoja luovutetaan ainoastaan ohjaushenkilöstön käyttöön. Tiedot hävitetään asianmukaisesti. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus. 

  * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

   

  Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "KESÄLEIRIHAKEMUS ON NYT LÄHETETTY! Kiitos hakemuksestasi kesäleirille!" Mikäli kyseistä viestiä näytölle ei ilmesty, kannattaa lähettää hakemus uudelleen tai varmistaa Johannalta, että hakemus on varmasti saapunut perille.