Leiritoiminta

KESÄLEIRIT 2023

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjesti kesällä yhdeksän kesäleiriä Tampereen kaupungin Sivistys- ja kulttuurilautakunnan myöntämällä avustuksella. Valitettavasti emme saaneet avustukseen hakemaamme korotusta, joten kustannusten noustua jouduimme karsimaan leirien määrää kesälle. Tänä vuonna 2023 emme toteuttaneet Mertiörannan leiriä emmekä kouluikäisten päiväleiriä. Myös Kuuslahden leirien pituudessa oli muutoksia. Kesäleirien hakuaika oli käynnissä 1.3.-19.3.2023.

 

PÄIVITYS 8.8.2023: Kiitos kesän leireistä niin leiriläisillemme kuin ohjaajillemme! Takana on ilmeisen onnistunut leirikesä, ja tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden leirisuunnittelua. Tarkemmin leirien hakuaikoja ja aikatauluja julkaistaan alkuvuonna 2024. 

  KUKA VOI HAKEA LEIRILLE?

   

  Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi leirit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisille hakijoille, joilla on kehitysvamma tai vastaavanlainen tuen tarve. Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat hakijat. Tamperelaiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita. Tukiyhdistyksen leireihin ei voi myöskään enää hakea Tampereen kaupungilta maksusitoumusta.

  Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille. 

  Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. "Muita tietoja"-kohtaan kannattaa kirjoittaa, mikäli haluaisit jonkun tietyn kaverin kanssa samalle leirille. Leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan. 

  Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, mikäli paikkoja jää. Viime vuosina emme ole pystyneet tarjoamaan leiripaikkoja ulkopaikkakuntalaisille ollenkaan. Mikäli olet ulkopaikkakuntalaisena kiinnostunut jostakin leiristä, voit pyytää lisätietoja maksutavoista ja kustannuslaskelmaa kuntaasi varten toimistolta. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta.

  Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.

  LEIREILLE HAKEMINEN:

   

  Vuoden 2023 kesäleirien hakuaika on käynnissä 1.3.- 19.3.2023. Hakemuksen voi toimittaa myös hakuajan jälkeen, mutta myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa. 

  Leireille hakeminen tapahtuu täyttämällä hakulomake sähköisesti (lomake näkyvillä  hakuaikana tämän sivun alaosassa) tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  

  Paperiset hakulomakkeet toimitetaan Tuomikallion ja Tukena Weturin työ- ja päivätoimintakeskuksiin sekä Puistokoulun Kalevanpuiston toimipisteelle (Vuores), Sammon koulun Sairaalankadun toimipaikkaan ja Raholan koululle.

  Sähköisesti lomakkeet toimitetaan tulostettavaksi hakuajan alussa Nuutisaran toimintakeskukseen, Pappilanpuiston päivätoimintaan, Wärjäämöön, Aktiiviin, Villa Vuohenojaan, Sinikelloon, OmaPolkuun, Toimintakeskus Lyyliin sekä Annalan koululle, Kiipulan ammattiopiston Tampereen yksikköön, Ammattiopisto Luovin Tampereen yksikköön, Treduun ja Aitoon koulutuskeskukseen. Voit kysyä paperista lomaketta myös edellä mainituista paikoista tai suoraan tukiyhdistyksen toimistolta. 

   

  LEIRIHAKEMUKSEN TIEDOT

  Pyydämme leirien hakemuslomakkeissa ennakkotietoa leiriläisestä. Tuon tiedon pohjalta leirille mietitään keskenään sopivat leiriryhmät sekä resursoidaan tarvittava määrä ohjaajia. Valintoja tehdessä huomioidaan muun muassa seuraavat asiat:

  • leiriläisen kotikunta ja asumismuoto (tamperelaiset vanhempien kanssa / tuetusti/ itsenäisesti asuvat erityisen tuen henkilöt ovat etusijalla)
  • leiriläisen soveltuvuus leirille
  • leiripaikka (ja sen soveltuvuus kyseiselle leiriläiselle)
  • huonejaot (paljonko samaa sukupuolta olevia mahtuu yhteen huoneeseen)
  • henkilökemiat leiriläisillä (voiko olla samalla leirillä keskenään tai onko ystävyksiä)
  • leiriläisten ikä
  • ohjaajaresurssi ja ohjaajien ammattitaito

  Mikäli leiriläisen voinnissa tai elämään liittyvissä asioissa tapahtuu muutoksia leirille hakemisen ja leirin välissä, tulee niistä ilmoittaa mahdollisimman pian ennen leirin alkua toimistolle.

   

  LASKUN TOIMITUSTAVAN VALINTA LEIRIHAKEMUKSESSA

  Ensisijaisesti toimitamme laskun leiriläisen osoitteeseen leirikirjeen mukana, tällöin paperinen lasku ei maksa mitään. Toivomme, että tämä tapa sopisi mahdollisimman monelle, ja että samassa taloudessa asuvat vanhemmat eivät pyytäisi erikseen sähköpostilaskua. 

  On kuitenkin leiriläisiä, joiden laskun maksaa eri osoitteessa oleva edunvalvoja. Näitä tapauksia varten olemme lisänneet lomakkeeseen kohdan laskun toimitustavasta. Mikäli leiriläinen asuu eri osoitteessa kuin laskun maksaja, voit valita lomakkeesta laskulle toimitustavan (sähköposti tai paperinen posti). 

   

   

  LEIRIOHJAAJAT:

  Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

   

  Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226 tai suoraan

  toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi