Leiritoiminta

TUKIYHDISTYKSEN LEIRIT:

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää Tampereen kaupungin avustuksella leiritoimintaa kesä- ja talvileirien muodossa.

 • Vuonna 2019 ei valitettavasti toteuteta yhtään talvileiriä hiihtolomaviikolla. Yritämme panostaa kesäleireihin ja lisätä leirimahdollisuuksia kesälle 2019.
 • Kesällä 2019 järjestämme useita kesäleirejä niin kouluikäisille kuin aikuisille leiriläisille. Kesäleirien aikataulut vahvistuvat alkuvuoden 2019 aikana, mutta leirit ajoittuvat kesä-heinäkuulle.  Leirejä tulee olemaan täysihoitona Kuuslahdessa (ma-la) sekä päiväleireinä (ma-pe) mm. Onkiniemessä. Vaikeavammaisille ja liikkumisrajoitteisille henkilöille on tarjolla leiri Mertiörannassa Jämijärvellä. 
 • Kesäleirien hakuaika on 1.3.–15.3.2019

Tällä sivulla kerromme tarkempia tietoja leiritoiminnastamme: aikataulut, hakuohjeet, hinnat, leiripaikat ja ohjelmasisällöstä leireillä.

Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226, Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi

Seuraavat leirit järjestetään kesällä 2019,  ja hakuaika niihin on käynnissä maaliskuussa. Kesän 2019 leiritiedot päivitetään alkuvuodesta (rahoituksen varmistuttua), joten huomioithan että alla olevat tiedot ovat vanhoja! 

 

KESÄLEIRIT 2018

 

LEIRIEN AJANKOHDAT, KOHDERYHMÄ JA LEIRIPAIKKA:

1. leiri          ma 4.6.- la 9.6.2018           kouluikäisten leiri, Kuuslahti

2. leiri          ma 11.6.- la 16.6.2018       kouluikäisten leiri, Kuuslahti

3. leiri          ma 18.6.- to 21.6.2018       kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi (tarvittaessa)

4. leiri          ma 25.6.- la 30.6.2018       kouluikäisten leiri, Kuuslahti

5. leiri          ma 2.7.- pe 6.7.2018          kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi (tarvittaessa)

6. leiri          ma 2.7.- la 7.7.2018           aikuisten leiri, Kuuslahti (kohderyhmä valikoitui kysynnän mukaan)

7. leiri          ma 9.7.- pe 13.7.2018        kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi (tarvittaessa)

8. leiri          ma 9.7.- la 14.7.2018         aikuisten leiri, Kuuslahti

9. leiri          ma 16.7.- pe 20.7.2018      aikuisten päiväleiri, M-Epilän toimintakeskus 

10. leiri         ma 16.7.- la 21.7.2018      aikuisten leiri, Kuuslahti

11. leiri         ma 23.7.- pe 27.7.2018     aikuisten päiväleiri, M-Epilän toimintakeskus

12. leiri         ma 23.7.- la 28.7.2018      aikuisten leiri, Kuuslahti

13.leiri         ma 30.7.- to 2.8.2018         aikuisten liikkumisrajoitteisten ja vaikeavammaisten henkilöiden leiri, Mertiöranta

 

Kouluikäisten leirien alaikäraja on 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille.

Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. Myös leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan.

Kouluikäisten päiväleirit järjestetään Onkiniemen kerhotiloista käsin. 

Uutena kokeiluna kesällä 2018 tarjotaan kahta päiväleiriä aikuisille henkilöille M-Epilän tiloissa. Leirit soveltuvat kaikille aikuisille, myös liikkumisrajoitteisille henkilöille.

Päiväleirit toteutetaan, mikäli niille on riittävästi kysyntää.

 

LEIREILLE HAKEMINEN:

 

Leireille hakeminen tapahtuu hakuaikana täyttämällä hakulomake sähköisesti (hakulomake näkyvillä tämän sivun alaosassa hakuaikana)tai palauttamalla paperinen hakulomake toimistollemme (Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere).  Paperiset hakulomakkeet toimitetaan hakuajan alussa useimpiin työ- ja päivätoimintakeskuksiin, Puistokoulun Kalevanpuiston toimipisteelle sekä Raholan koululle.

Myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa.

Leiriläisvalinnoista tiedotetaan kaikille hakeneille kirjeitse viimeistään huhtikuun puoliväliin mennessä (viikko 16), myös varasijoille jääneille.

Leirille hyväksytyille lähetetään leirikirje, jossa on mukana mm. varusteluettelo tavaroista joita kannattaa ottaa mukaan, tarkat meno- ja paluuajat, yhteystiedot leirille, lasku sekä tietolomake täytettäväksi leiriläisestä.

MITÄ LEIREILLÄ TEHDÄÄN?

 

Leireillä tehdään yhdessä kivoja asioita: pelataan, musisoidaan, tutustutaan uusiin ihmisiin, ollaan yhdessä ja nautitaan kesästä. Kaikilla leireillä pyritään mahdollisuuksien mukaan täyttämään leiriläisten toiveita ohjelman suhteen.

Kuuslahdessa ja Mertiörannassa leiriohjelmassa suosittuja ovat olleet uiminen, saunominen, karaoke, pihapelit ja -leikit, askartelu, soutuveneily, leipominen, mustikanpoimiminen tai makkaranpaisto. Kuuslahden leireiltä tehdään usein joku retki, esim. ratsastustilalle, kesäteatteriin tai Teiskon museoon.

Toiminnallisilla päiväleireillä hyödynnämme Onkiniemen ja lähialueiden palveluita, kuten uimarantaa, puistoja ja kaupungin tapahtumia.

M-Epilän päiväleireillä  esteettömät ja monipuoliset tilat patioineen antavat mahdollisuuksia mukavaan kesätekemiseen. Suunnittelemme ja toteutamme päiväleirit yhdessä M-Epilän kanssa.

Kuuslahti
Mertiöranta

LEIRIPAIKAT JA MUUTA INFOA:

 

Kuuslahden kesäkoti sijaitsee Teiskossa Näsijärven rannalla, keskellä kaunista luontoa tarjoten puitteet mielekkäiden leiripäivien viettämiseen maalaismaisemassa. Kuuslahti sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan, sillä Kuuslahti sijaitsee Tampereen alueella. Kuuslahdessa pidettävät leirit alkavat maanantaina klo 17 ja päättyvät lauantaina klo 12. Kuuslahti leiripaikkana ei valitettavasti mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä.

Mertiöranta on Jämijärvellä sijaitseva esteetön leiripaikka. Myös Mertiöranta sijaitsee järven läheisyydessä tarjoten hyvät ja toimivat tilat leiriaktiviteetteihin sisällä ja ulkona. Mertiörantaan ei ole yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan kuntien rajalle asti (lisätietoja toimistolta). Leiri alkaa maanantaina klo 11.30 ja päättyy torstaina klo 13 lounaan jälkeen.

Kouluikäisten ja nuorten toiminnallisilla päiväleireillä Onkiniemessä hyödynnetään paljon loistavaa sijaintia - kerhotilasta on lyhyt matka uimarannalle, leikkipuistoihin tai kaupungin palveluihin. Päiväleirit järjestetään ma - pe klo 9-16 välisenä aikana. Juhannusviikolla leiri on neljän päivän mittainen ma - to klo 9-16.  Päiväleirit toteutetaan, mikäli niille on tarpeeksi kysyntää. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

M-Epilän toimintakeskus: uutena kokeiluna järjestämme kaksi päiväleiriä M-Epilän toimintakeskuksessa. Leirit soveltuvat kaikille aikuisille, myös liikkumisrajoitteisille tai enemmän tukea tarvitseville henkilöille. Esteettömät ja monipuoliset tilat patioineen antavat mahdollisuuksia mukavaan kesätekemiseen. Suunnittelemme ja toteutamme päiväleirit yhdessä M-Epilän kanssa. Leirit toteutuvat, mikäli niille on kysyntää. Leiriläisen tulee huolehtia kuljetukset itse.

LEIRIHINNAT 2018:

 

Kesäleirin hintaan sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). Yhdistys myös tapaturmavakuuttaa leiriläiset leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse. Kesäleireille ei järjestetä yhteiskuljetusta.

 • Kouluikäisten Kuuslahden leireiltä (5 vrk) peritään ylläpitomaksu, joka vuonna 2018 on          
  • alle 16-vuotiailta 22 €/ vrk, jolloin leirihinta yht. 110 euroa
  • 16–17-vuotiailta 32 €/vrk, jolloin leirihinta yht. 160 euroa
 • Kouluikäisten päiväleirin hinta (ma-pe klo 9-16) on 75,00 €/hlö (sis. lounas, välipalat ja ohjaajien palvelut). Juhannusviikolla ma-to leirihinta on 60,00 €/hlö.

   

 • Aikuisten (yli 18-v.) leirihinta on 350 €/ hlö / leiri Kuuslahdessa tai Mertiörannassa.

   

 • Aikuisten päiväleirin (ma-pe) hinta on 200 €/ hlö/ leiri (sis. lounas,välipalat ja ohjaajien palvelut). Leiri järjestetään M-Epilän toimintakeskuksessa.

 • Kesäleirin hintaan Kuuslahdessa ja Mertiörannassa sisältyy täysihoito, monipuolinen leiriohjelma sekä ohjaajien palvelut (tarvittaessa yövalvonta). Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ja matkojen ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.

 • Leireille ei järjestetä yhteiskuljetusta. Vanhemmat kuljettavat leiriläiset tai vaihtoehtoisesti leiriläinen voi käyttää omaa kuljetuspalveluoikeuttaan.

 • Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta. Tamperelaiset eivät voi hyödyntää leireissä omaishoidon vapaita.

 

LEIRIOHJAAJAT:

Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".

 

Lisätietoja voit kysellä toimistolta puh. (03) 2140 226 tai suoraan

toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi