Lyhytaikaishoito

KUUSLAHDEN VIIKONLOPPULEIRIT :

 

Tukiyhdistys järjestää viikonloppuleirejä omaishoidon tuen vapaiden järjestämiseksi kevät- ja syyskaudella (tammi-toukokuu ja syys-joulukuu). Viikonloppuleirit ovat lyhytaikaista ympärivuorokautista ja leirimuotoista tilapäishoitoa.

Leireille on etusijalla omaishoidon tuen asiakkaat.

Leirit alkavat perjantaina klo 17.00 ja päättyvät sunnuntaina klo 17.00. Leiripaikkana on Kuuslahden leirikeskus Teiskon Kämmenniemessä. Kuljetukset tapahtuvat joko omalla kuljetuspalvelukortilla tai vanhempien saattamana.

 

Leirejä muokataan kouluikäisille tai aikuisille leiriläisille sopivaksi varaustilanteessa. Viikonloppuleirit ovat ryhmäkooltaan pieniä (5-7 leiriläistä). Valitettavasti Kuuslahti paikkana ei mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä, joten viikonloppuleirit on suunnattu käveleville leiriläisille. 

Osallistumismahdollisuudet viikonloppuleireille tulee neuvotella oman omaishoidontuen palveluohjaajan kanssa. Tukiyhdistyksen toimistolta varatut ajankohdat tulee ilmoittaa itse palveluohjaajalle. Yksi viikonloppuleiri (pe-su) kuluttaa kaksi lakisääteistä omaishoidon vapaata. Lakisääteisen vapaan käytön ajalta kaupunki lähettää leiriläiselle asiakasmaksun, joka on viikonlopulta 22,80 € (11,40 €/vrk). 

 

Syksyn 2021 viikonloppuleirit on nyt varattu. Voit tiedustella vapaita aikoja toimistolta. 

Viikonloppuleirejä järjestetään seuraavina ajankohtina syksyllä 2021:

17.–19.9., 24.–26.9.,

1.–3.10., 8.–10.10., 15.–17.10., (ei vko 42), 29.–31.10.,

5.–7.11., (ei vko 45), 19.–21.11., 26.–28.11.,

3.–5.12., 10.–12.12.

Leirien varaustoiveita leirien määrästä ja ajankohdista on voinut ilmoittaa 6.8.2021 asti.

 

Leiritoimintana toteutettava ympärivuorokautinen lyhytaikaishoito on kilpailutettua toimintaa. Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n sopimus kaupungin kanssa on voimassa vuoden 2021 loppuun asti. Toistaiseksi jatkosta vuonna 2022 tai mahdollisesta kilpailutuksesta ei ole tietoa.

 

Koronaepidemian vaikutus viikonloppuleireihin  (päivitetty 8.9.2021)

 

Viikonloppuleirit ovat ryhmäkooltaan pieniä (aina alle 10 hlö) ja entistä tiukempia hygieniaohjeistuksia leiritoiminnassa on noudatettu keväästä 2020 lähtien. Luettehan leirikirjeen huolella ennen leiriä.

Mikäli syksyn aikana koronarajoituksia poistetaan julkisuudessa esiteltyjen suunnitelmien mukaan, voimme myös leireillä tehdä muutoksia toimintaan. Toistaiseksi noudatamme vielä alla olevia ohjeistuksia. Mikäli muutoksia toiminnassa ilmenee, ilmoitamme asiasta suoraan leiriläisten koteihin.

  • Oleellista on, että leireille osallistutaan vain täysin terveinä. Leiriläisen on peruttava leiri, mikäli leiriläisellä on mitään infektio-oireita, hän on mahdollisesti altistunut koronavirukselle tai hänellä on karanteenipäätös.
  • Vältämme leirien aikana ylimääräisiä kontakteja, emmekä käy herkkuostoksilla Salessa. Varaattehan siis halutessanne omat mieleiset leiriherkut mukaan. Leiriretket kohdistuvat sopiviin luonto- ja ulkokohteisiin.
  • Leiripaikassa noudatamme tutuksi tulleita toimintatapoja hygienian suhteen. Käsihygieniaan panostetaan. Pintojen pyyhinnästä (mm. ovenkahvat) ja muusta leiripaikan siivouksesta huolehditaan tarkasti.
  • Sisätiloissa ja silloin kun turvaväliä ei ole mahdollista pitää, ohjaajamme suojautuvat kasvomaskeilla. Leiriläiset (yli 12-vuotiaat) saavat käyttää maskia halutessaan, mutta se ei ole pakollista. Leiriläisellä tulee olla tällöin omat maskit mukana.

Saatamme joutua perumaan leirin, mikäli henkilökunnan saaminen leirille käy ylitsepääsemättömäksi mahdollisessa ohjaajan sairastumistapauksissa.

Pyrimme tekemään kaikkemme, jotta vältymme peruuntumisilta, sillä nämä omaishoidon vapaat ovat tärkeitä hengähdystaukoja perheiden jaksamiselle. Viikonloppuleiritoiminta on kuntouttavaa toimintaa, jolloin mahdolliset yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset eivät koske leiritoimintaa. 

 

 

Tiedustelut toimistolta puh. (03) 2140 226 tai Johanna Kantaselta, kantanen@kvtukitampere.fi, 050 388 6144

Kuuslahden leiripaikka: Kuusjärventie 151, 34240 Kämmenniemi

 

Päivitetty 8.9.2021

Viikonloppuleirien lomakkeet

MS Word -tiedostoTietoja leiriläisestä_Kuuslahti.doc (32 kB)
Tietoja leiriläisestä-lomake täytettäväksi leiriläisen mukana leirille. Ohjaajat käyttävät tietoja leirin aikana, ja lomake palautetaan leiriläisen mukana takaisin kotiin.
MS Word -tiedostoVAATELISTA_viikonloput syksy 2021.docx (26 kB)
Vaate- ja tavaraluettelon pohja täytettäväksi leirille (Huom: kappalemäärien merkintä riittää, mutta halutessasi voit täyttää muita yksityiskohtia vaatteiden tunnistamista helpottamaan). Luettelo palautetaan leiriläisen mukana.

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY

Maaliskuussa 2017 teimme asiakastyytyväisyyskyselyn Kuuslahden viikonloppuleireistä. Kysely lähetettiin postitse henkilöille, jotka ovat käyttäneet Kuuslahden viikonloppuleirejä ajanjaksolla tammikuu 2015-helmikuu 2017. 

Toteutimme kyselyn yhteistyötämme kehittääksemme ja asiakkaiden saaman palvelun ja tuen laadun varmistamiseksi. Vastaukset olivat ensiarvoisen tärkeitä tilapäishoidon palvelun kehittämistä ja tulevaisuuden suunnitelmia varten.

Kyselystä kävi ilmi, että Kuuslahden leireissä on parasta maalaismaisema, kodinomainen turvallinen ympäristö sekä yhdessä olo leiriläisten ja ohjaajien kanssa. Vastaajat olivat tyytyväisiä erityisesti leiriläisten yksilölliseen kohtaamiseen ja lämpimään vastaanottoon.  Rento ja mukava leiri tuo vaihtelua arkeen sekä luo sosiaalisia suhteita.

Leiriläisten ja vanhempien kommentteja Kuuslahden viikonlopuista:

”Kuuslahti on niin kuin toinen koti”

”Ohjattuna ihan tavallisia kotitöitä, liikuntaa ja ulkoilua, lautapelejä, karaokea ja tietenkin rentoutumista ja lepoa”

”Sauna, makkaran paisto kodassa, musiikki”

“Rento, mukava, tuttu ilmapiiri, tutut ohjaajat”

“Kiva maalaisympäristö, luonto, rantasauna, aina lämmin vastaanotto”

Kysely toteutettiin opinnäytetyönä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:lle. Opinnäytetyö liittyi sosiaalialan ammattikorkeakoulututkintoon Hämeen ammattikorkeakoulussa ja sen toteutti sosionomiopiskelija Wivi Kaivonen.

Lämpöiset kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille!!