Lyhytaikaishoito

KUUSLAHDEN VIIKONLOPPULEIRIT TOTEUTUVAT MYÖS SULKUAIKANA

 

PÄIVITYS 10.3.2021: 

Kuuslahden viikonloppuleirit toteutuvat maaliskuussa 2021 ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Tilapäishoidon viikonloppuleirit ovat kuntouttavaa toimintaa, eikä aluehallintoviraston uusin päätös max. 6 hengen osallistujarajoituksista yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa koske tätä toimintaa. 

Omaishoidon vapaiden järjestämiseksi tarkoitetut viikonloppuleirit ovat välttämättömiä perheiden ja omaishoitajien jaksamisen tukemiseksi. Leireillä on yhteensä alle 10 henkeä, ja noudatamme vastuullisesti annettuja suosituksia ja ohjeistuksia leirin toteutuksen aikana. 

KUUSLAHDEN VIIKONLOPPULEIRIT :

 

Tukiyhdistys järjestää viikonloppuleirejä omaishoidon tuen vapaiden järjestämiseksi. Viikonloppuleirit ovat lyhytaikaista ympärivuorokautista ja leirimuotoista tilapäishoitoa. Leireille on etusijalla omaishoidon tuen asiakkaat.

Leirit alkavat perjantaina klo 17.00 ja päättyvät sunnuntaina klo 17.00 (huomioithan muuttuneen lopetusajan). Leiripaikkana on Kuuslahden leirikeskus Teiskon Kämmenniemessä. Kuljetukset tapahtuvat joko omalla kuljetuspalvelukortilla tai vanhempien saattamana.

 

Leirejä muokataan kouluikäisille tai aikuisille leiriläisille sopivaksi varaustilanteessa. Viikonloppuleirit ovat ryhmäkooltaan pieniä (5-7 leiriläistä). Valitettavasti Kuuslahti paikkana ei mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä, joten viikonloppuleirit on suunnattu käveleville leiriläisille.

Osallistumismahdollisuudet viikonloppuleireille tulee neuvotella oman omaishoidontuen palveluohjaajan kanssa. Tukiyhdistyksen toimistolta varatut ajankohdat tulee ilmoittaa itse palveluohjaajalle. Yksi viikonloppuleiri (pe-su) kuluttaa kaksi lakisääteistä omaishoidon vapaata. Lakisääteisen vapaan käytön ajalta kaupunki lähettää leiriläiselle asiakasmaksun, joka on viikonlopulta 22,80 € (11,40 €/vrk).

 

Toteutamme Kuuslahdessa viikonloppuleirejä seuraavina ajankohtina:

Tammikuu: 22.–24.1., 29.–31.1.,

Helmikuu: 5.–7.2., 12.–14.2., 19.–21.2., 26.-28.2.,

Maaliskuu: 12.–14.3., 19.–21.3., 26.–28.3.,

Huhtikuu: 9.–11.4., 16.–18.4., 23.–25.4.,

Toukokuu: 7.–9.5., 14.–16.5.

Tällä hetkellä kevään leirit ovat täynnä, mutta varapaikkoja kannattaa kysellä mahdollisten leiriläisperuutusten vuoksi. 

 

Koronapandemian vaikutus viikonloppuleireihin

 

Viikonloppuleirit ovat ryhmäkooltaan pieniä (aina alle 10 hlö) ja hygieniaohjeistuksia leiritoiminnassa on tiukennettu entisestään. Luettehan leirikirjeen huolella ennen leiriä.

Kevään 2021 aikana vältämme edelleen ylimääräisiä kontakteja, emmekä käy herkkuostoksilla Salessa. Varaattehan siis halutessanne omat mieleiset leiriherkut mukaan.

Leiriläisen on peruttava leiri, mikäli leiriläisellä on mitään infektio-oireita, hän on mahdollisesti altistunut koronavirukselle tai lähipiirissä on tuntematon hengitystieinfektio.

Saatamme joutua perumaan leirin, mikäli henkilökunnan saaminen leirille käy ylitsepääsemättömäksi mahdollisessa ohjaajan sairastumistapauksissa.

Mikäli muutoksia toiminnassa ilmenee, ilmoitamme asiasta suoraan leiriläisten koteihin.

Pyrimme tekemään kaikkemme, jotta vältymme peruuntumisilta, sillä nämä omaishoidon vapaat ovat tärkeitä hengähdystaukoja perheiden jaksamiselle. 

 

Tiedustelut toimistolta puh. (03) 2140 226 tai Johanna Kantaselta, kantanen@kvtukitampere.fi, 050 388 6144

Kuuslahden leiripaikka: Kuusjärventie 151, 34240 Kämmenniemi

 

Viikonloppuleirien lomakkeet

MS Word -tiedostoTietoja leiriläisestä_Kuuslahti.doc (32 kB)
Tietoja leiriläisestä-lomake täytettäväksi leiriläisen mukana leirille. Ohjaajat käyttävät tietoja leirin aikana, ja lomake palautetaan leiriläisen mukana takaisin kotiin.
MS Word -tiedostoVAATELISTA_viikonloput.docx (23 kB)
Vaate- ja tavaraluettelon pohja täytettäväksi leirille (Huom: kappalemäärien merkintä riittää, mutta halutessasi voit täyttää muita yksityiskohtia vaatteiden tunnistamista helpottamaan). Luettelo palautetaan leiriläisen mukana.

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY

Maaliskuussa 2017 teimme asiakastyytyväisyyskyselyn Kuuslahden viikonloppuleireistä. Kysely lähetettiin postitse henkilöille, jotka ovat käyttäneet Kuuslahden viikonloppuleirejä ajanjaksolla tammikuu 2015-helmikuu 2017. 

Toteutimme kyselyn yhteistyötämme kehittääksemme ja asiakkaiden saaman palvelun ja tuen laadun varmistamiseksi. Vastaukset olivat ensiarvoisen tärkeitä tilapäishoidon palvelun kehittämistä ja tulevaisuuden suunnitelmia varten.

Kyselystä kävi ilmi, että Kuuslahden leireissä on parasta maalaismaisema, kodinomainen turvallinen ympäristö sekä yhdessä olo leiriläisten ja ohjaajien kanssa. Vastaajat olivat tyytyväisiä erityisesti leiriläisten yksilölliseen kohtaamiseen ja lämpimään vastaanottoon.  Rento ja mukava leiri tuo vaihtelua arkeen sekä luo sosiaalisia suhteita.

Leiriläisten ja vanhempien kommentteja Kuuslahden viikonlopuista:

”Kuuslahti on niin kuin toinen koti”

”Ohjattuna ihan tavallisia kotitöitä, liikuntaa ja ulkoilua, lautapelejä, karaokea ja tietenkin rentoutumista ja lepoa”

”Sauna, makkaran paisto kodassa, musiikki”

“Rento, mukava, tuttu ilmapiiri, tutut ohjaajat”

“Kiva maalaisympäristö, luonto, rantasauna, aina lämmin vastaanotto”

Kysely toteutettiin opinnäytetyönä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:lle. Opinnäytetyö liittyi sosiaalialan ammattikorkeakoulututkintoon Hämeen ammattikorkeakoulussa ja sen toteutti sosionomiopiskelija Wivi Kaivonen.

Lämpöiset kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille!!