Liikuntaryhmät

AJANKOHTAISTA  SYKSY 2019

 

NÄÄSVILLEN VIRKKU-RYHMÄT

 

Nääsville ry:n liikuntaryhmät jatkuvat syyskuun ensimmäisellä viikolla (2.9. - 8.9.):

Tasapainoryhmät:

 • TasapainoVirkut Koskikodin Koskipirtissä tiistaisin klo 9.30–10.45. 
 • IkiVirkut Koskikodin Koskipirtissä tiistaisin klo 11–12.15
 • TasapainoVirkut Salhojankadun kuntosalin alakerrassa keskiviikkoisin klo 13.15–14.30

Kuntosaliryhmä VoimaVeturi Salhojankadun kuntosalilla keskiviikkoisin klo 15.45–17.15

Luovan liikunnan ryhmä Virkkuset Koskikodin Koskipirtissä torstaisin klo 9-10

 

Uusia liikkujia mahtuu ja toivotaan tulevan mukaan! Ryhmämaksu on 5€/kerta, kokeilemaan voi tulla maksutta.

 

Lisätietoja:

Nääsville ry:n fysioterapeutti

Ansku Mansikka, p.050 3423934, ansku.mansikka@naasville.fi

Ryhmämaksu kaikissa ryhmissä on 5 €/kerta (10 kerran jälkeen yksi ilmainen kerta).

 

 

 

NÄÄSVILLEN LIIKUNTARYHMÄT 2019-2020

 

Nääsville ry:n aikuisille ja ikääntyneille kehitysvammaisille henkilöille tarkoitetut Virkku-ryhmät.

 

Ryhmät kokoontuvat:

 

TasapainoVirkut on suunnattu ikääntyville kehitysvammaisille. Ryhmässä harjoittelemme lihasvoimaa, tasapainotaitoja, liikesujuvuutta ja kehonhallintaa erilaisten välineiden avulla. TasapainoVirkut soveltuu hyvin henkilöille, jotka liikkuvat itsenäisesti ilman apuvälineitä tai esim. pikkukepin turvin.

 • tiistaisin klo 9.30–10.45 Koskikotikeskuksen alasalissa, Rongankatu 8, 33100 Tampere
 • keskiviikkoisin klo 13.15–14.30 Salhojansalin alakerrassa, Salhojankatu 27A, 33100 Tampere

kiVirkut on tarkoitettu jo toimintakyvyltään heikentyneille ikääntyville kehitysvammaisille ihmisille, joilla on jo liikkumisen apuvälineitä käytössä. Sisältö on samankaltainen kuin TasapainoVirkuissa.

 • tiistaisin klo 11.00–12.15 Koskikotikeskuksen alasalissa, Rongankatu 8, 33100 Tampere

VoimaVirkuissa harjoittelemme lihasvoimaa kuntosalilaitteilla, pienvälineillä ja hyödyntämällä oman kehon painoa vastuksena. Lisäksi harjoittelemme tasapainon- ja kehonhallintaa erilaisilla pienvälineillä.

 • tiistaisin klo 8-9 Salhojan kuntosalilla, Salhojankatu 27 A

Kuntosaliryhmä VoimaVeturi on samantyyppinen omatoiminen harjoitteluryhmä kuin VoimaVirkut. Ryhmään voi tulla myös yhdessä omaisen tai avustajan kanssa. Ryhmä soveltuu melko omatoimisille ja itsenäisesti harjoitteleville kehitysvammaisille ihmisille.

 • keskiviikkoisin 15.45–17.15 Salhojan kuntosalilla, Salhojankatu 27 A, 33100 Tampere

Virkkuset on luovan liikunnan ryhmä, joka on suunnattu ikääntyville kehitysvammaisille. Ryhmässä harjoittelemme tasapainotaitoja, voimankäyttöä, kehontuntemusta ja -hahmottamista, liikesujuvuutta sekä itseilmaisua. Virkkuset soveltuvat sekä itsenäisesti että apuvälineen kanssa liikkuville ikääntyville kehitysvammaisille. Tavoitteena on vahvistaa ryhmäläisten toimintakyvyn eri osa-alueita jokaisen omasta lähtökohdasta käsin turvallisessa ilmapiirissä.

 • torstaisin klo 9–10 Koskikotikeskuksen alasalissa, Rongankatu 8, 33100 Tampere

Ilmoittautumiset ryhmiin ja lisätietoja:

Nääsville ry:n fysioterapeutit

 • Ansku Mansikka 050 3423 934
 • Piia Tulasalo 050 3399 016
 • Kari Puntila 050 3770 463 (VoimaVeturi)

NÄÄSVILLE RY:N RYHMÄT AIKUISILLE  KEHITYSVAMMAISILLE 

 

TASAPAINOVIRKUT

TasapainoVirkut-ryhmät on suunnattu ikääntyville kehitysvammaisille. Ryhmissä harjoittelemme lihasvoimaa, tasapainotaitoja, liikesujuvuutta ja kehonhallintaa erilaisten välineiden avulla. Ryhmä alkaa yhteisellä alkuverryttelyllä, jonka jälkeen seuraa harjoitusosio joko kiertoharjoitteluna tai yhteisesti ohjattuna. Toimintakauden aikana harjoitusosiossa vaihtelevat eri teemat esim. lihaskuntoharjoittelu, tasapainoharjoittelu, tanssiliikunta, ulkoliikunta, pienpelit ja kehonhallinta. Lopuksi venyttelemme yhteisesti. Harjoittelu kuormittaa monipuolisesti koko kehoa sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä, joten siitä on hyötyä myös painonhallinnassa. Lisäksi harjoittelulla on positiivinen vaikutus sokeriaineenvaihduntaan.

Ryhmässä tehdään harjoitteita istuen, pystyasennossa ja makuulla. Ohjaajat avustavat tarvittaessa ja pystyasennossa tehtävissä harjoitteissa on mahdollisuus ottaa myös tukea tasapainolle. TasapainoVirkut soveltuu hyvin henkilöille, jotka liikkuvat itsenäisesti ilman apuvälineitä tai esim. pikkukepin turvin.

 

IKIVIRKUT

TasapainoVirkkujen lisäksi on saman sisältöinen ryhmä IkiVirkut, joka on tarkoitettu jo toimintakyvyltään heikentyneille ikääntyville kehitysvammaisille ihmisille, joilla on jo liikkumisen apuvälineitä käytössä. Harjoitteita tehdään joko istuen, pystyasennossa tai makuulla, harjoittelijoiden toimintakyvyn mukaan. Lisäksi harjoitellaan mm. lantionpohjan lihasten toimintaa, millä voidaan ehkäistä pidätysongelmia. Harjoittelun ohessa ryhmässä annetaan myös terveysliikuntaneuvontaa ja pyritään aktivoimaan kehitysvammaisia ihmisiä arjessa.

 

VIRKKUSET

Virkkuset on luovan liikunnan ryhmä, joka on suunnattu ikääntyville kehitysvammaisille. Ryhmässä harjoittelemme tasapainotaitoja, voimankäyttöä, kehontuntemusta ja –hahmottamista, liikesujuvuutta sekä itseilmaisua. Ryhmä alkaa yhteisellä virittäytymisellä, jonka myötä lämmittelemme kehoa. Harjoitusosio vaihtelee eri teemojen mukaan. Tämä sisältää erilaisia tanssin ja luovan liikunnan menetelmiä mm. rytmittelyä musiikin mukaan, voimansäätelyn harjoituksia, liikeilmaisua, liikkumista tilassa, tunteiden ilmaisua sekä kehonhallinnan, tasapainon ja hengityksen harjoitteita. Yhdessä pyrimme löytämään liikkumisen ilon. Harjoitteita toteutetaan ohjaajajohtoisesti, pienryhmittäin tai pareittain. Liikuntatuokio päättyy rentoutumisosioon.

Ryhmässä tehdään harjoitteita istuen, pystyasennossa ja makuulla. Ohjaajat avustavat tarvittaessa ja pystyasennossa tehtävissä harjoitteissa on mahdollisuus ottaa myös tukea tasapainolle.

Virkkuset soveltuvat sekä itsenäisesti että apuvälineen kanssa liikkuville ikääntyville kehitysvammaisille. Tavoitteena on vahvistaa ryhmäläisten toimintakyvyn eri osa-alueita jokaisen omasta lähtökohdasta käsin turvallisessa ilmapiirissä. Pyrimme löytämään yksilöllisiä liikeilmaisun keinoja sekä nauttimaan liikkumisesta.

 

VOIMAVIRKUT

VoimaVirkuissa harjoittelemme lihasvoimaa kuntosalilaitteilla, pienvälineillä ja hyödyntämällä oman kehon painoa vastuksena. Lisäksi harjoittelemme tasapainon- ja kehonhallintaa erilaisilla pienvälineillä. Ryhmä alkaa yhteisellä alkuverryttelyllä, jonka jälkeen seuraa harjoitusosio kiertoharjoittelutyyppisesti kuntosalilaitteilla ja tasapainopisteissä. Lopuksi venyttelemme yhteisesti. Harjoittelu kuormittaa monipuolisesti koko kehoa sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä, joten siitä on hyötyä myös painonhallinnassa. Lisäksi harjoittelulla on positiivinen vaikutus sokeriaineenvaihduntaan. Ryhmässä tehdään harjoitteita istuen, pystyasennossa ja makuulla. Ohjaaja avustaa tarvittaessa ja pystyasennossa tehtävissä harjoitteissa on mahdollisuus ottaa myös tukea tasapainolle.

 

VOIMAVETURI

VoimaVirkkujen lisäksi on samantyyppinen omatoiminen harjoitteluryhmä VoimaVeturi, johon voi tulla myös yhdessä omaisen tai avustajan kanssa. Ryhmä soveltuu melko omatoimisille ja itsenäisesti harjoitteleville kehitysvammaisille ihmisille.