Virikevilma ja Virikeville

KORONAEPIDEMIAN VAIKUTUS VIRIKEVILMAN JA -VILLEN TOIMINTAAN

 

Päivitetty 3.4.2020

Vallitseva tilanne on aiheuttanut muutoksia myös Virikevilman ja Virikevillen toimintaan. Virikevillen ja Virikevilman asiakastyö on ollut keskeytyksissä Nääsvillen yhteisen linjauksen mukaisesti. Linjaus on voimassa pääsiäiseen  asti, ja parhaillaan pohdimme uusia työmuotoja loppukeväälle.  

 

VirikeVille Kai Pihlajamaa on tavoitettavissa heti pääsiäisen jälkeen 14.4. alkaen. Tarvitsetko juttukaveria, kauppa-apua tai vaikkapa kävelyseuraa? Ole yhteydessä Virikevilleen, niin pohditaan yhdessä, miten hän voisi tukea sinua ja arkeasi tässä tilanteessa. Virikeville eli Kai Pihlajamaa ottaa omiin ja Vilman asiakkaisiin yhteyttä ja kertoo mahdollisuuksista järjestää kauppa-apua, lenkkiseuraa, puhelinkeskusteluja sekä kuulumisten kuulemista puhelimitse. Asiakkaiden tulee olla ehdottoman terveitä, pienikin nuha estää tapaamiset, mutta puhelimitse yhteyksiä voidaan hoitaa. Virikeville laajentaa tässä poikkeustilanteessa myös kaupungin ja Tampere Mission tukiasunnoissa (ja mahdolliset muut) oleviin henkilöihin tätä palvelua, joten ottakaa reippaasti yhteyttä suoraan Virikevilleen jos tarvitsette vaikka keskustelu-apua.

Huomioithan, että palvelua voivat käyttää kaikki tamperelaiset vanhempiensa luona tai itsenäisesti asuvat henkilöt.  Palvelulle ei ole ikärajaa. Palvelumaksu on 2€/tunti, mikä laskutetaan toimistolta kuukausittain. Virikevillen tavoitat numerosta 040 353 9716. Muistathan, että jättäessäsi viestin sanele vastaajaan asiasi ja numero mihin Virikeville voi soittaa takaisin. 

 

VirikeVilman sijainen Oili Kuukasjärvi lopetti tuntityöt maaliskuussa 2020. Kiitämme Oilia luovasta ja idearikkaasta Vilmailusta! Minttu Roivaisen ollessa vanhempainvapaalla, tilalle ei toistaiseksi palkata sijaista.

 AJANKOHTAISTA 17.1.2020

Tukiyhdistys on saanut Nääsville ry:n kautta toimintaan Stea -rahoitusta sekä siihen osoitettua kaupungin avustusta. Stea on kuitenkin nyt ilmoittanut, ettei se enää hyväksy delegoitua avustusta Nääsvilleltä meidän yhdistyksellemme. Siksi meidän on säästettävä Virikehenkilöiden kuluista, joten Minttu Roivaisen ollessa vanhempainvapaalla, voi hänen sijaisensa Oili Kuukasjärvi jatkaa tuntitöinä vain tämän kevään ajan.

Virikeville jatkaa normaalisti koko vuoden.

Pyrimme tekemään kaikkemme, jotta tämä hyvä ja kehitysvammaisia henkilöitä ja perheitä auttava toiminta ei lakkaisi. Yhdessä Nääsville ry:n kanssa suunnittelemme jatkotoimia. Kevään aikana teemme Virikehenkilötoiminnasta Villen ja Vilman asiakkaille vaikuttavuuskyselyn ja pyrimme näyttämään toteen palvelun merkittävyyden asiakkaille.

Kai ja Minttu odottelevat soittojanne

VIRIKEVILMA JA VIRIKEVILLE-TOIMINTA

Virikevilma ja Virikeville ovat henkilöitä, jotka pyrkivät lisäämään kehitysvammaisen tai erityistä tukea tarvitsevan ihmisen omaa aktiivisuutta opettamalla mm. asioimaan, liikkumaan ja harrastamaan itsenäisesti ja tukemaan näin itsenäistymistä.

He auttavat etsimään harrastuksia ja virikkeitä yhdessä asiakkaan kanssa ja mahdollistavat osallistumisen erilaisiin tapahtumiin, kuten kerhoihin, retkille, diskoon, uimaan ym.
 

KENELLE?

Virikevilman- ja Villen palveluja voívat käyttää kaikki tamperelaiset vanhempiensa luona tai itsenäisesti asuvat henkilöt, joilla on kehitysvamma tai erityisen tuen tarve liittyen ymmärtämiseen, oppimiseen tai arjen toimintoihin. Palvelulle ei ole ikärajaa.

 

MITÄ MAKSAA?

Palvelun hinta on 2 euroa/ tunti ja max.työaika 5 tuntia/asiakas/päivä. Laskutus tapahtuu kuun lopussa tukiyhdistyksen toimistolta lähetettävällä laskulla.
 

MITEN VOIN VARATA PALVELUN?

Virikevilmaa ja Virikevilleä voi tilata suoraan heidän numeroistaan.

Muistakaa, että jättäessänne viestin Villelle tai Vilmalle sanelkaa vastaajaan asianne ja numero mihin he voivat soittaa takaisin.

Villen numero on 040-353 9716. VirikeVillenä toimii Kai Pihlajamaa

Vilman numero ei ole nyt käytettävissä. Virikevilman sijaisena toiminut Oili Kuukasjärvi lopetti työt maaliskuun lopulla. Koronaepidemian aikana, ja ennen kuin toiminnan jatko on varmistunut, emme palkkaa uuttaa Virikevilmaa. VirikeVilma Minttu Roivainen (os. Karppinen) on aloittanut vanhempainvapaan heinäkuussa 2019. 

 

 

Lisätietoja Virikevilleltä, Virikevilmalta ja yhdistyksen toimistolta (03) 2140 226.