Tilapäishoito

KUUSLAHDEN VIIKONLOPPULEIRIT :

 

Tukiyhdistys järjestää viikonloppuleirejä omaishoidon tuen vapaiden järjestämiseksi kevät- ja syyskaudella (tammi-toukokuu ja syys-joulukuu). Viikonloppuleirit ovat lyhytaikaista ympärivuorokautista ja leirimuotoista tilapäishoitoa.

Leireille on etusijalla omaishoidon tuen asiakkaat.

Leirit alkavat perjantaina klo 17.00 ja päättyvät sunnuntaina klo 17.00. Leiripaikkana on Kuuslahden leirikeskus Teiskon Kämmenniemessä. Kuljetukset tapahtuvat joko omalla kuljetuspalvelukortilla tai vanhempien saattamana.

 

Leirejä muokataan kouluikäisille tai aikuisille leiriläisille sopivaksi varaustilanteessa. Viikonloppuleirit ovat ryhmäkooltaan pieniä (5-7 leiriläistä). Valitettavasti Kuuslahti paikkana ei mahdollista vaikeasti liikkumisrajoitteisten henkilöiden leirejä, joten viikonloppuleirit on suunnattu käveleville leiriläisille. (Tutustu kuviin Kuuslahdesta)

Osallistumismahdollisuudet viikonloppuleireille tulee neuvotella oman omaishoidontuen palveluohjaajan kanssa. Tukiyhdistyksen toimistolta varatut ajankohdat tulee ilmoittaa itse palveluohjaajalle. Tukiyhdistykselle tulee ilmoittaa palveluohjaajan nimi.

Yksi viikonloppuleiri (pe-su) kuluttaa kaksi lakisääteistä omaishoidon vapaata. Lakisääteisen vapaan käytön ajalta kaupunki lähettää leiriläiselle asiakasmaksun, joka vuonna 2023 on viikonlopulta 23,20 € (11,60 €/vrk). 

 

VIIKONLOPPULEIRIT SYKSYLLÄ 2023

 

​Syksyllä 2023 pyrimme toteuttamaan viikonloppuleirejä seuraavina ajankohtina:

Syyskuu: 22.-24.9., 29.9.-1.10.

Lokakuu: 6.-8.10., 13.-15.10., 20.-22.10., 27.-29.10.,

Marraskuu:3.-5.11., 10.-12.11., 17.-19.11., 24.-26.11. 

Joulukuu: 1.-3.12., 8.-10.12.2023

 

Ajankohtiin voi tulla muutoksia, esim. syyslomaviikon leiri 20.-22.10. järjestetään, mikäli kysyntää on. 

 

Syksyn leirien varaustoiveita toivomme 13.8.2023 mennessä.

Voit ilmoittaa toiveita leirien määrästä ja ajankohdista. Toivomme yhteydenottoja mieluiten sähköpostilla Johannalle kantanen@kvtukitampere.fi. 

Jaamme leiripaikat parhaamme mukaan perheiden toivomuksia huomioiden, ja kuitenkin mahdollisimman tasapuolisesti halukkaiden kesken.

Leiripaikat pyritään vahvistamaan vielä elokuun aikana. Leiritoimintana toteutettava ympärivuorokautinen lyhytaikaishoito on kilpailutettua toimintaa, ja Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n sopimus kaupungin kanssa on voimassa vuoden loppuun. 

Lisätiedot viikonloppuleireihin liittyen:

Johanna Kantanen, kantanen@kvtukitampere.fi, p. 050 388 6144.

 

HYVÄ TIETÄÄ

 

Viikonloppuleirit ovat ryhmäkooltaan pieniä (aina alle 10 hlö). Joistakin korona-ajan toiminnoista on tullut pysyvämpi toimintatapoja, kuten käsihygieniaan ja kosketuspintojen puhtauteen panostaminen, sekä päivittäinen ohjaajien ja leiriläisten lämmön mittaaminen (kosketusvapaa otsamittari). Joitakin ohjeistuksia on myös helpotettu aiempaan verrattuna.

Oleellista on, että leireille osallistutaan vain täysin terveinä. Mikäli leirin aikana leiriläinen sairastuu, on leiri keskeytettävä ja siirryttävä sairastamaan kotiin.​ 

Saatamme joutua perumaan leirin, mikäli henkilökunnan saaminen leirille käy ylitsepääsemättömäksi mahdollisessa ohjaajan sairastumistapauksissa.

Pyrimme tekemään kaikkemme, jotta vältymme peruuntumisilta, sillä nämä omaishoidon vapaat ovat tärkeitä hengähdystaukoja perheiden jaksamiselle. 

 

 

Tiedustelut toimistolta puh. (03) 2140 226 tai Johanna Kantaselta, kantanen@kvtukitampere.fi, 050 388 6144

Kuuslahden leiripaikka: Kuusjärventie 151, 34240 Kämmenniemi

 

Päivitetty 27.4.2023

Viikonloppuleirien lomakkeet

MS Word -tiedostoTietoja leiriläisestä_Kuuslahti.doc (32 kB)
Tietoja leiriläisestä-lomake. Tallenna lomakepohja koneellesi, täytä tiedot ja tulosta leiriläisen mukaan leirille. Ohjaajat käyttävät tietoja leirin aikana, ja lomake palautetaan leiriläisen mukana takaisin kotiin.
MS Word -tiedostoVAATELISTA_viikonloppuleiri 2022.docx (26 kB)
Vaate- ja tavaraluettelo. Tallenna lomakepohja koneellesi, täytä tiedot ja tulosta leiriläisen mukaan leirille. Voit myös tulostaa lomakkeen, ja täyttää tiedot käsin. (Huom: kappalemäärien merkintä riittää, mutta halutessasi voit täyttää muita yksityiskohtia vaatteiden tunnistamista helpottamaan). Luettelo palautetaan leiriläisen mukana.

ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELY

Maaliskuussa 2017 teimme asiakastyytyväisyyskyselyn Kuuslahden viikonloppuleireistä. Kysely lähetettiin postitse henkilöille, jotka ovat käyttäneet Kuuslahden viikonloppuleirejä ajanjaksolla tammikuu 2015-helmikuu 2017. 

Toteutimme kyselyn yhteistyötämme kehittääksemme ja asiakkaiden saaman palvelun ja tuen laadun varmistamiseksi. Vastaukset olivat ensiarvoisen tärkeitä tilapäishoidon palvelun kehittämistä ja tulevaisuuden suunnitelmia varten.

Kyselystä kävi ilmi, että Kuuslahden leireissä on parasta maalaismaisema, kodinomainen turvallinen ympäristö sekä yhdessä olo leiriläisten ja ohjaajien kanssa. Vastaajat olivat tyytyväisiä erityisesti leiriläisten yksilölliseen kohtaamiseen ja lämpimään vastaanottoon.  Rento ja mukava leiri tuo vaihtelua arkeen sekä luo sosiaalisia suhteita.

Leiriläisten ja vanhempien kommentteja Kuuslahden viikonlopuista:

”Kuuslahti on niin kuin toinen koti”

”Ohjattuna ihan tavallisia kotitöitä, liikuntaa ja ulkoilua, lautapelejä, karaokea ja tietenkin rentoutumista ja lepoa”

”Sauna, makkaran paisto kodassa, musiikki”

“Rento, mukava, tuttu ilmapiiri, tutut ohjaajat”

“Kiva maalaisympäristö, luonto, rantasauna, aina lämmin vastaanotto”

Kysely toteutettiin opinnäytetyönä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:lle. Opinnäytetyö liittyi sosiaalialan ammattikorkeakoulututkintoon Hämeen ammattikorkeakoulussa ja sen toteutti sosionomiopiskelija Wivi Kaivonen.

Lämpöiset kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille!!