TKL:n saattajakortti

MUUTOKSIA SAATTAJAKORTIN MYÖNTÄMISESSÄ  

 

Julkaistu 6.8.2019

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry myöntää loppuvuoden ajan saattajakortteja, jotka ovat voimassa 31.12.2019 asti. Kortti käy vuoden loppuun asti todisteena avustajan/ saattajan tarpeesta, jolloin saattaja saa matkustaa korttia näyttämällä maksutta bussissa.

Jo aiemmin vuoden 2019 aikana myönnetyt kortit ovat voimassa vain vuoden 2019 loppuun asti, vaikka kortteihin on kirjoitettu voimassaoloaikaa vuoden 2020 puolelle. Pahoittelemme, ettemme ole voineet varautua tähän muutokseen aiemmin, sillä olemme saaneet tiedon kesän aikana. 

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on kokouksessaan 19.6.2019 päättänyt, että EU:n vammaiskortti A-merkinnällä otetaan käyttöön ja se korvaa nykyiset saattajakortit henkilön maksuttoman saattajatarpeen toteamisessa 1.1.2020 alkaen.

Lisätietoja joukkoliikennelautakunnan päätöksestä voi tiedustella asian valmistelijalta, joukkoliikenteen asiakaspalvelupäälliköltä Tanja Lehtoselta. Yhteystiedot: puh. 050 564 2706, tanja.lehtonen@tampere.fi

 

TKL:N SAATTAJAKORTTI

 

Kortin tarkoitus

  • Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:llä ja Tampereen kaupungilla on olemassa sopimus saattajakortista. Kortin haltijan SAATTAJALLA on ilmainen matkustusoikeus Tampereen seudun joukkoliikenteen busseissa ja toiminta-alueella. Saatettava maksaa oman matkansa normaalisti.
  • Huomioi, että kortti on saattajakortti busseissa. Se ei ole avustajakortti ja se ei takaa avustajan ilmaista pääsyä esim. elokuviin tai muihin tapahtumiin.
  • Tämä kortti myönnetään tukiyhdistyksen toimistolta.
  • Kortti on voimassa vuoden 2019 loppuun asti.

 

Kortin kustannukset

  • Kortin teosta peritään 5 euron kulukorvaus.
  • Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry myöntää kortin jäsenistölleen maksuttomana jäsenpalveluna.

 

Kortin myöntäminen

  • Korttia hakiessa tarvitaan kehitysvammaisen henkilön kuva, esimerkiksi passikuva tai koulukuvan tarraversio (koko max. 3cm x3 cm).

Kortin hankinta

  1. Mikäli haluat tuoda kuvan toimistolle itse ja saada kortin saman tien mukaan laminoituna, soita toimistolle (03)2140226 ja varmista että toimistolla ollaan paikalla. Voit myös sopia ajan etukäteen.
  2. Voit myös postittaa kehitysvammaisen henkilön kuvan nimellä ja saatekirjeellä varustetussa kuoressa. Saatekirjeessä tulee olla kehitysvammaisen henkilön nimi, osoite sekä itsekirjoitettu selvitys kortin tarpeesta. Postitamme valmiin kortin sekä ei-jäsenille paperilaskun annettuun osoitteeseen.

 

HUOMIOI LOMA-AJAT, JOLLOIN TOIMISTO ON SULJETTUNA! 

 

Lisätiedot:

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry

puh. (03) 2140 226