Vapaa-ajan toiminta

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää harrastekurssi- ja leiritoiminnan sekä vertaistukitoiminnan lisäksi monenlaista muuta vapaa-ajan toimintaa:

  • Diskoja joka toinen viikko Monitoimitalo 13:ssa
  • Diskoristeily 
  • Ulkomaanmatka lämpimään kohteeseen kerran vuodessa 
  • Tutustumiskäyntejä jäsenistön toivomiin paikkoihin
  • Lukuisia erilaisia varainhankintatapahtumia 

Näistä tapahtumista, retkistä ja matkoista tiedotetaan tällä sivulla.

YHDISTYKSEN DISKOT MONITOIMITALOSSA 13

 

HUOMIO! Syksyn ensimmäiset diskot syyskuussa 5.9., 19.9. ja 26.9. sekä lokakuussa 10.10. ja 24.10. on PERUTTU.

 

Mikäli virustilanne sallii, diskot jatkuvat jälleen myöhemmin syksyllä Monitoimitalossa 13. Tarkkailemme tilannetta ja ilmoitamme diskojen toteutumisesta/ perumisesta vähintään viikkoa aiemmin kotisivuillamme ja Facebookissa.

Olemme varanneet diskoille seuraavat lauantaipäivät klo 13–15:

14.11., 28.11. ja jouludisko 12.12.2020.

 

Paikka: Monitoimitalo 13, stage – sali (2. kerros)

Osoite: Satakunnankatu 13, Tampere. Sisäänkäynti tapahtuu Pellavatehtaankadun puolelta (jonne voi tilata myös tarvittaessa taksikuljetukset).

DJ:nä jatkaa Antti Ylinen. Sisäänpääsy on 3 euroa, varaathan myös pääsylipun hinnan mukaan (avustajat maksutta). Maksathan siis pääsymaksun, vaikket tanssisi.

Diskon oma buffetti palvelee. valikoima on monipuolinen ja hinnat edulliset (0,50 -1,50 €/tuote): kahvi, tee, limsapullo, trip-mehu, höyrymakkara, pulla, karkkipatukat, karkkipussi tai sipsipussi.

Kahvio on alakerrassa sisääntulon ja narikan vieressä. Tarkoituksena on jakaa suurta väkimäärää kahteen eri kerrokseen. Alakerran kahviotila itsessään on pieni ja kulkuväylät ovat ahtaat, joten kannattaa odotella maltilla omaa vuoroa. Diskokerroksen (2 krs.) aula on käytettävissä kahvitteluun kuten ennenkin, joten voitte hakea tarjottimilla kahvit diskokerrokseen ja nauttia ne siellä. Myös diskon vapaaehtoisia voi pyytää avustamaan tarjottimien kantamisessa. Kahviotilan siirtämisessä eri kerrokseen on omat haasteensa, mutta koska muitakaan sopivia tiloja ei ole käytettävissä, sopeudumme tähän hyvällä yhteishengellä. Ja hyvänä puolena on ilmennyt se, että hissiruuhkaa ei enää synny diskon lopussa aiemmalla tavalla, kun toimintaa on myös alakerrassa. Joten tanssin ja kohtaamisen iloa jatkossakin! 

Halutessasi voit osallistua kakkuarpajaisiin (1 €/arpa). Kakut arvotaan klo 14 diskosalissa.

TERVETULOA!

Lisätiedot toimistolta p. (03) 2140 226. 

PERUTTU: DISKORISTEILY 2020

 

Diskoristeily on tarkoitettu tukiyhdistyksen diskossa kävijöille perheineen. Diskoristeilyn 22.-24.8.2020 myynti alkoi 8.2. diskossa. Diskoristeily seilataan perinteisesti Viking Gabriellalla, ja sunnuntaina vietetään päivä Tukholmassa. 

HUOM! Diskoristeily 2020 on peruttu koronapandemian vuoksi. Toivottavasti seilaamme jälleen vuonna 2021. 

 

Tiedustelut toimistolta puh. (03) 2140 226

PERUTTU/ SIIRRETÄÄN: JÄSENISTÖN KEVÄTRISTEILY

 

Lähde mukaan yhdistyksen kevätristeilylle nauttimaan iloisesta merellisestä tunnelmasta!

Lähtö tapahtuu lauantaina 25.4.2020 klo 17.30 Keskustorin Vanhalta kirkolta. Risteilyaluksemme M/S Viking Grace lähtee Turun satamasta kohti Tukholmaa illalla klo 20.55.

Laivaan nousun jälkeen syömme Buffet Aurorassa vatsat täyteen, jonka jälkeen ohjelmassa on tanssia, laulua ja naurua. Aamulla nautimme tukevan meriaamiaisen Buffet-ravintolassa. Olemme varanneet sunnuntaille klo 11.00–14.00 (ruotsin aikaa) laivan kokoustilan, jota voimme hyödyntää yhdessäoloon ja seurusteluun. Esiintyjänä laivalla on Vain elämää- ohjelmastakin tuttu Suvi Teräsniska.

Sunnuntaina 26.4. laiva saapuu satamaan klo 19.50, jonka jälkeen välittömästi paluumatka Tampereelle alkaa.

Risteily toteutetaan jäsenperheille lahjoitusvaroin, minkä vuoksi ensisijaisena kohderyhmänä ovat vähävaraiset kehitysvammaiset henkilöt.  Lähtijöillä tulee olla oma avustaja/ perheenjäsen mukana.

Jokaisen matkalle lähtijän omavastuuosuus on 20 euroa, sisältäen risteilyn, ohjelman, lauantain buffet-illallisen, sunnuntain meriaamiaisen sekä menopaluu- kuljetukset Tampereelta Turkuun. Majoitus on Seaside Four-luokan hyteissä, joihin mahtuu 1-4- henkeä. Paluumatkan Buffet- päivällisen (klo 15 kattaukseen) voi ostaa erikseen ennakkoon hintaan: aikuinen 33 € ja lapsi 12-17v 13 €.

50 nopeinta mahtuu mukaan, ja hyttejä on rajoitettu määrä (minkä vuoksi kiintiöstä voidaan antaa yhden hengen hyttejä hyvin vähän).

Ilmoittautuminen on päättynyt ja risteily on loppuunmyyty.  

Valitettavasti jouduimme perumaan jäsenistön kevätristeilyn 25.-26.4.2020. Kaikille ilmoittautuneille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Suunnittelemme uutta korvaavaa risteilyä heti, kun tilanne normalisoituu. On mahdollista, että risteily kokonaan ensi keväälle 2021. Asiasta tiedotetaan asian varmistuttua. 

YHDISTYKSEN ULKOMAANMATKA SIIRTYY VUODELLE 2021

                                             

Perinteinen jäsenistön matka siirtyy syksyltä 2020 vuodella eteenpäin. 

Kohdettakin vaihdettiin muutosten tiimellyksessä ja nyt matka suuntautuukin Kallitheaan Kreikkaan, Rodoksen liepeille. Matkalle on lähdössä 45 henkeä ja ryhmän kokoa emme voi kasvattaa, mutta aina kannattaa ilmoittautua peruutuspaikkoja kärkkymään, jos joku ilmoittautuneista ei pääsekään lähtemään.

Tukiyhdistyksen matkalle lähtijöille järjestetään tärkeistä matkaan liittyvistä asioista orientaatio- ja matkailta elokuussa yhdistyksen kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B. Ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin keväällä jäsenkirjeessämme sekä nettisivuillamme. 

Lisätietoja Päivi Kaltio, kaltio@kvtukitampere.fi