Vapaa-ajan toiminta

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää harrastekurssi- ja leiritoiminnan sekä vertaistukitoiminnan lisäksi monenlaista muuta vapaa-ajan toimintaa:

  • Diskoja joka toinen viikko Monitoimitalo 13:ssa
  • Diskoristeily 
  • Ulkomaanmatka lämpimään kohteeseen kerran vuodessa 
  • Tutustumiskäyntejä jäsenistön toivomiin paikkoihin
  • Lukuisia erilaisia varainhankintatapahtumia 

Näistä tapahtumista, retkistä ja matkoista tiedotetaan tällä sivulla.

YHDISTYKSEN DISKOT MONITOIMITALOSSA 13

 

Kevään 2020 diskot: 

lauantait 11.1., 25.1., 8.2., 15.2. 7.3., (21.3. PERUTTU), 4.4. ja 18.4.2020. 

Päivitys 12.3.2020: Välttääksemme infektiotartuntojen etenemisen, DISKO 21.3. ON PERUTTU. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme lähempänä, mikäli joudumme tekemään muutoksia myös huhtikuun diskojen toteutumiseen. 

 

Aika: Lauantai kello 13-15 yllä mainittuina diskopäivinä

Paikka: Monitoimitalo 13, stage – sali (2. kerros)

Osoite: Satakunnankatu 13, Tampere. Sisäänkäynti tapahtuu Pellavatehtaankadun puolelta (jonne voi tilata myös tarvittaessa taksikuljetukset).

DJ:nä jatkaa Antti Ylinen. Sisäänpääsy on 3 euroa, varaathan myös pääsylipun hinnan mukaan (avustajat maksutta). Maksathan siis pääsymaksun, vaikket tanssisi.

Diskon oma buffetti palvelee. valikoima on monipuolinen ja hinnat edulliset (0,50 -1,50 €/tuote): kahvi, tee, limsapullo, trip-mehu, höyrymakkara, pulla, karkkipatukat, karkkipussi tai sipsipussi.

Syksyn aikana kahvio on siirtynyt pelastusviranomaisten määräysten vuoksi alakertaan sisääntulon ja narikan viereen. Tarkoituksena on jakaa suurta väkimäärää kahteen eri kerrokseen. Alakerran kahviotila itsessään on pieni ja kulkuväylät ovat ahtaat, joten kannattaa odotella maltilla omaa vuoroa. Diskokerroksen (2 krs.) aula on käytettävissä kahvitteluun kuten ennenkin, joten voitte hakea tarjottimilla kahvit diskokerrokseen ja nauttia ne siellä. Myös diskon vapaaehtoisia voi pyytää avustamaan tarjottimien kantamisessa. Kahviotilan siirtämisessä eri kerrokseen on omat haasteensa, mutta koska muitakaan sopivia tiloja ei ole käytettävissä, sopeudumme tähän hyvällä yhteishengellä. Ja hyvänä puolena on ilmennyt se, että hissiruuhkaa ei enää synny diskon lopussa aiemmalla tavalla, kun toimintaa on myös alakerrassa. Joten tanssin ja kohtaamisen iloa jatkossakin! 

Halutessasi voit osallistua kakkuarpajaisiin (1 €/arpa). Kakut arvotaan klo 14 diskosalissa.

TERVETULOA!

 

JÄTTIDISKO: Nokian Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää Jättidiskon Nokialla Hempankaaressa lauantaina 6.6. Huomioithan että päivämäärä on muuttunut aiemmin tiedotetusta!

DISKORISTEILY 2020

 

Diskoristeily on tarkoitettu tukiyhdistyksen diskossa kävijöille perheineen. 

Diskoristeily on 22.-24.8.2020 ja sen myynti alkoi 8.2. diskossa.

Diskoristeily seilataan perinteisesti Viking Gabriellalla, ja sunnuntaina vietetään päivä Tukholmassa. 

LÄHTÖ      Vanhalta kirkolta lauantaina 22.8.2020

PALUU       Paluu maanantaina 24.8.2020 Vanhalle kirkolle 

Vielä on tilaa noin 10 hengelle. Tiedustelut toimistolta puh. (03) 2140 226

JÄSENISTÖN KEVÄTRISTEILY

 

Lähde mukaan yhdistyksen kevätristeilylle nauttimaan iloisesta merellisestä tunnelmasta!

Lähtö tapahtuu lauantaina 25.4.2020 klo 17.30 Keskustorin Vanhalta kirkolta. Risteilyaluksemme M/S Viking Grace lähtee Turun satamasta kohti Tukholmaa illalla klo 20.55.

Laivaan nousun jälkeen syömme Buffet Aurorassa vatsat täyteen, jonka jälkeen ohjelmassa on tanssia, laulua ja naurua. Aamulla nautimme tukevan meriaamiaisen Buffet-ravintolassa. Olemme varanneet sunnuntaille klo 11.00–14.00 (ruotsin aikaa) laivan kokoustilan, jota voimme hyödyntää yhdessäoloon ja seurusteluun. Esiintyjänä laivalla on Vain elämää- ohjelmastakin tuttu Suvi Teräsniska.

Sunnuntaina 26.4. laiva saapuu satamaan klo 19.50, jonka jälkeen välittömästi paluumatka Tampereelle alkaa.

Risteily toteutetaan jäsenperheille lahjoitusvaroin, minkä vuoksi ensisijaisena kohderyhmänä ovat vähävaraiset kehitysvammaiset henkilöt.  Lähtijöillä tulee olla oma avustaja/ perheenjäsen mukana.

Jokaisen matkalle lähtijän omavastuuosuus on 20 euroa, sisältäen risteilyn, ohjelman, lauantain buffet-illallisen, sunnuntain meriaamiaisen sekä menopaluu- kuljetukset Tampereelta Turkuun. Majoitus on Seaside Four-luokan hyteissä, joihin mahtuu 1-4- henkeä. Paluumatkan Buffet- päivällisen (klo 15 kattaukseen) voi ostaa erikseen ennakkoon hintaan: aikuinen 33 € ja lapsi 12-17v 13 €.

50 nopeinta mahtuu mukaan, ja hyttejä on rajoitettu määrä (minkä vuoksi kiintiöstä voidaan antaa yhden hengen hyttejä hyvin vähän).

Ilmoittautuminen on päättynyt ja risteily on loppuunmyyty.  

Päivitys 12.3.2020: Todennäköisesti joudumme perumaan jäsenistön kevätristeilyn 25.-26.4. Tarkkailemme tilanteen etenemistä ja vahvistamme päätöksen 20.3. mennessä henkilökohtaisesti kaikille lähtijöille. Suunnittelemme uutta korvaavaa risteilyä heti, kun tilanne normalisoituu. Alustavasti aikavaihtoehtoja ovat kesäkuun alkupuoli tai loka-marraskuu.

YHDISTYKSEN ULKOMAANMATKA VUONNA 2020

                                             

Taas mennään etelän lämpöön! 

Kohde: Kypros, Protaras

Aika:    7.9.-14.9.2020

Matkanjärjestäjä: Tjäreborg

Perinteinen jäsenistön matka on varmistunut 7.9.-14.9.2020 Kyproksen Protarakseen. Yhdistyksen ulkomaanmatkalle ennakkoon ilmoittautuneet joko vahvistavat tai peruvat lähtönsä 19.11.2019 mennessä.  Tämän jälkeen loput paikat vapautuvat myyntiin. Jos olet kiinnostunut, lisätietoja toimistolta puh. (03) 2140226.

Tukiyhdistyksen matkalle lähtijöille järjestetään tärkeistä matkaan liittyvistä asioista orientaatio- ja matkailta elokuussa yhdistyksen kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B. Ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin keväällä jäsenkirjeessämme sekä nettisivuillamme. 

Lisätietoja kaltio@kvtukitampere.fi