Vapaa-ajan toiminta

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää harrastekurssi- ja leiritoiminnan sekä vertaistukitoiminnan lisäksi monenlaista muuta vapaa-ajan toimintaa:

 • Diskoja joka toinen viikko Monitoimitalo 13:ssa
 • Diskoristeily 
 • Ulkomaanmatka lämpimään kohteeseen kerran vuodessa 
 • Tutustumiskäyntejä jäsenistön toivomiin paikkoihin
 • Lukuisia erilaisia varainhankintatapahtumia 

Näistä tapahtumista, retkistä ja matkoista tiedotetaan tällä sivulla.

(Klikkaamalla alla olevaa laatikkoa, saat lisätietoja). 

JELPPISJUHLA - TUKIYHDISTYS 60 VUOTTA

 

Tervetuloa juhlimaan kanssamme

60-vuotista yhdistystä

lauantaina 30.10.2021 klo 17.00–23.00 (ovet auki klo 16.00, ohjelma alkaa klo 17.00)

Tuulensuun Palatsi, Hämeenkatu 30, Tampere

 

Päivitys 20.10.2021: Illalliskorttien tilaus on päättynyt!

Ohjelmassa:

 • Puheenjohtajan tervetuliaissanat ja alkumalja
 • Tampereen kaupungin tervehdys
 • Kehitysvammaisten Tukiliiton tervehdys
 • Kunniamerkit
 • Special Minetit esiintyy
 • Ruokailu (illan menu nähtävillä kotisivuillamme)
 • La Strada
 • Onkiniemi Orkestra
 • Tanssia ja seurustelua
 • Illan juontaa ja hauskuuttaa Juhani Viita

 

Illan menu:

Viherversosalaatti ja puolukkavinegrette

Feta-kasvissalaatti

Punajuuricarpaccio

Palatsin leipävalikoima ja levite

Paahdettu broilerinpaistikas

Smetanassa haudutettu kirjolohi

Tilliperunat

Samettisen pehmeä nokkosrisotto

Syksyn kasvikset

 

Jälkiruokana kinuski-kermakakku ja kahvi, tee tai mehu

 

Ilmoitetut erityisruokavaliotoivomukset sekä allergiat huomioidaan. Illalliskortin hinta sisältää alkoholittoman alkumaljan. Ruokajuomana jäävesi, makuvesi ja mehu.

Muut juomat ovat ostettavissa omakustanteisesti.

Baari on avoinna aulassa tilaisuuden ajan.

Yhdistys tukee kehitysvammaisten henkilöiden osallistumista juhlaan. Illalliskorttien hinnat ovat:

 • lippu kehitysvammaiselle henkilölle 10 €/hlö
 • peruslippu 50 €/ hlö
 • avustajalippu ruokailulla 25 €/hlö (työsuhteessa oleva henkilökohtainen avustaja/ asumisyksikön ohjaaja)
 • avustajalippu, ei ruokailua 10 €/hlö  (työsuhteessa oleva henkilökohtainen avustaja/ asumisyksikön ohjaaja)

Varmista paikkasi tähän yhteiseen, iloiseen juhlaan! Huomioimme koronatilanteen juhlan järjestelyissä, ja osallistujamäärä on rajallinen. Pukukoodi: casual look.

Voit varata illalliskortin toimistolta p. (03) 2140226 tai sähköisellä lomakkeella kotisivuillamme (tämän sivun alaosassa). Varauslomakkeella kirjoita numeroin, kuinka monta lippua haluat. Huomioi, että lipputyyppejä on neljää erilaista, ja niillä on eri hinta.  

Huom! Illalliskorttien varaus on päättynyt 18.10.2021!

Mikäli ilmoittamiisi varaustietoihin tulee muutoksia, ilmoitathan niistä toimistollemme puhelimitse tai sähköpostilla Päivi Kaltio, kaltio@kvtukitampere.fi  

JÄSENPERHEIDEN RETKI EDENIN KYLPYLÄÄN

 

Tervetuloa viettämään iloista kylpyläpäivää tukiyhdistyksen retkelle

Nokian Edeniin lauantaina 13.11.2021!

Lähdemme retkelle yhteiskuljetuksella Tampereen Keskustorin Vanhan Kirkon edestä klo 12 ja palaamme päivän päätteeksi samaan paikkaan viimeistään klo 17. Voit myös tulla halutessasi omalla kyydillä, mutta ilmoitathan siitä ennakkoon.  Kylpylässä polskimisen jälkeen nautimme yhdessä päivällistä kylpylähotellin ravintolassa. Retki soveltuu hyvin kaikille, ja mukaan voi lähteä, vaikka koko perheellä. Tukiyhdistyksen ohjaajia on mukana seurana ja avustamassa retkeläisiä.

 

Retki toteutetaan avustusvaroin, ja on suunnattu yhdistyksen jäsenperheille - ensisijaisesti vähävaraisille kehitysvammaisille henkilöille perheineen. Omavastuuhinta osallistujaa kohden on vain 5 euroa, johon sisältyy yhteinen meno-paluukuljetus, kylpyläliput ja päivällinen. Retken matkanjohtajana yhdistykseltä on Minttu Karppinen.

 

Mukaan mahtuu noin 50 ihmistä. Ilmoittautuminen ma 25.10.2021 mennessä toimistolle p. (03) 2140 226 tai sähköisellä lomakkeella tämän sivun alaosassa (lomake näkyvillä hakuaikana).

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä erityisruokavaliosi, yhteystietosi (puhelinnumero sekä laskutusosoite) sekä kaikki retkelle osallistujat. Lämpimästi tervetuloa!

HUOM! Retki on täynnä, ja sen vuoksi ilmoittautumislomake on sulkeutunut!

 

YHDISTYKSEN DISKOT MONITOIMITALOSSA 13         

 

Aika: diskolauantait klo 13-15

Paikka: Monitoimitalo 13, Stage – sali (2. kerros)

Osoite: Satakunnankatu 13, Tampere. Sisäänkäynti tapahtuu Pellavatehtaankadun puolelta.

Sisäänpääsymaksu diskoon on 3 euroa. Avustajille on maksuton sisäänpääsy. Kakkuarpajaiset (1 €/arpa).

Parhaillaan etsimme uutta DJ:tä toimintaamme. Mikäli tiedät sopivan ehdokkaan, olethan yhteydessä toimistollemme. DJ:lle maksetaan harrastekurssiohjaajan tuntipalkka.

 

SYKSYN 2021 DISKOT                                   Päivitetty 23.11.2021

 • JOULUDISKO 4.12.2021 klo 13–15 ON PERUTTU. 

  Koronatilanne Pirkanmaalla on pahentunut, ja rajoitustoimet astuvat voimaan tällä viikolla. Diskotoimintamme luokitellaan ns. korkean riskin toiminnaksi, ja meidän tulisi edellyttää kaikilta diskoon osallistuvilta koronapassit. Tiedämme kuitenkin, että monella jäsenellämme on ollut vaikeuksia saada koronapassia. Tarvitaan lisää aikaa, emmekä halua edellyttää passeja vielä loppuvuoden toiminnassamme. Tämän vuoksi Jouludisko 4.12. on peruttu.

  Toteutamme Jouludiskon tilalla musiikkipitoisen verkkolähetyksen Joulupukin pajalta, siitä lisätietoja pian tapahtumakalenterista. 

KEVÄÄN 2022 DISKOT

Tiedoksenne myös alustavasti kevään 2022 diskoille varatut lauantait: 

29.1.,12.2., 19.2.,12.3., 26.3., 2.4. ja 23.4.2022 klo 13-15.

 • Tarkkailemme koronatilanteen etenemistä. Mikäli tilanne pahenee, voimme joutua perumaan osan tai jopa kaikki diskokerrat.  
 • Mikäli rajoitukset jatkuvat keväällä, tulemme vaatimaan koronapasseja kaikilta diskoon osallistuvilta, myös avustajilta.

  • Seuraathan tiedotusta yhdistyksen nettisivujen tapahtumakalenterista. Päivitämme tiedon diskon mahdollisesta perumisesta tai toiminnan muutoksista viimeistään saman viikon maanantaina. Tiedotamme myös mahdollisuuksien mukaan Facebookissa ja jäsenkirjeissämme. 

  Lisätiedot toimistolta p. (03) 2140 226. 

  DISKORISTEILY 2022 (siirretty elokuulta 2020)

   

  Tulossa on kovasti odotettu 35. diskoristeily, joka on siirtynyt koronan vuoksi kaksi kertaa. Jo vuosikymmenten ajan diskoväki on lähtenyt kerran vuodessa joukolla risteilylle diskoilemaan ja viettämään päivää Tukholmassa. Diskoristeilyä tuetaan diskon pääsymaksutuloista. Viime vuosina suosittu ohjelmanumero on ollut omalle väelle ostettu vip-karaoke. Diskoristeily on tarkoitettu tukiyhdistyksen diskossa kävijöille perheineen. 

  Nyt muutetaankin aikatauluja siten, että diskoristeily järjestetään pe 20.5.-su 22.5.2022 (päivä Tukholmassa) Viking Gabriellalla. Risteily siirretään syksystä kevääseen, jotta odotusaika hieman lyhenisi. Syksylle on niin paljon ohjelmaa, että tasataan tapahtumia hieman ympäri vuotta.

  Myös diskoristeilylle on ilmoittautumiset otettu jo helmikuussa 2020, joten nyt teidän tulee vahvistaa tai perua lähtönne. Paikkoja riittää vielä vahvistustenkin jälkeen myyntiin.

  Tiedustelut toimistolta puh. (03) 2140 226

  JÄSENISTÖN KEVÄTRISTEILY 2022 (siirretty keväältä 2020) 

   

  Lähde mukaan yhdistyksen kevätristeilylle nauttimaan iloisesta merellisestä tunnelmasta!

  Risteily toteutetaan jäsenperheille lahjoitusvaroin, minkä vuoksi ensisijaisena kohderyhmänä ovat vähävaraiset kehitysvammaiset henkilöt.  Lähtijöillä tulee olla oma avustaja/ perheenjäsen mukana.

  Ilmoittautuminen on päättynyt ja risteily on loppuunmyyty. Risteilyä on jouduttu siirtämään koronan vuoksi vuodelle 2022. Nyt meillä on tiedossa uusi ajankohta!

   

  KEVÄTRISTEILY toteutetaan la 9.4.-su 10.4.2022 Viking Gracella. Kevätristeilylle 2020 oli ilmoittautunut 54 henkeä. Osalla onkin jo maksu maksettuna, osa taas halusi rahat takaisin risteilyn peruuntuessa, mutta kaikki ovat silti lähtijälistalla.

  Pyydämme nyt teitä, jotka tiedätte olevanne listalla, ilmoittamaan, oletteko edelleen lähdössä ja näin vahvistamaan osallistumisenne.

  Jos peruutuksia tulee, laitetaan paikat myyntiin.

  Voitte kysellä mahdollisia vapautuvia paikkoja toimistolta p. (03) 2140 226.

  PERUTTU YHDISTYKSEN ULKOMAANMATKA 2020 -> SIIRTYY VUODELLE 2022

                                               

  Perinteinen jäsenistön matka siirtyy syksyltä 2020 kahdella vuodella eteenpäin. 

   

  Matkatoimisto ehdotti nyt keväällä 2021 yhdistyksen Kreikanmatkan siirtoa ensi vuodelle ja olemme olleet yhteydessä matkalaisiin. Kaikki olivat valmiita siirtämään osallistumisensa seuraavalle matkalle, täten myytäviä paikkoja ei nyt ole. Jonoon peruutuspaikoille voi halukkuutensa ilmoittaa. Matkaan on toista vuotta, siihen mennessä voi tapahtua paljonkin muutoksia ja tuon taudin kulustakaan ei ole mitään ennustetta.

  Tukiyhdistyksen matkalle lähtijöille järjestetään tärkeistä matkaan liittyvistä asioista orientaatio- ja matkailta elokuussa yhdistyksen kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B. Ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin keväällä jäsenkirjeessämme sekä nettisivuillamme. 

  Lisätietoja Päivi Kaltio, kaltio@kvtukitampere.fi