Vapaa-ajan toiminta

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää harrastekurssi- ja leiritoiminnan sekä vertaistukitoiminnan lisäksi monenlaista muuta vapaa-ajan toimintaa:

  • Diskoja joka toinen viikko Monitoimitalo 13:ssa
  • Diskoristeily 
  • Ulkomaanmatka lämpimään kohteeseen kerran vuodessa 
  • Tutustumiskäyntejä jäsenistön toivomiin paikkoihin
  • Lukuisia erilaisia varainhankintatapahtumia 

Näistä tapahtumista, retkistä ja matkoista tiedotetaan tällä sivulla.

KOKO PERHEEN LUONTORETKI SEITSEMISIIN

 

Lähde mukaan nauttimaan hyvästä seurasta ja loppukesän luonnosta Tukiyhdistyksen esteettömälle luontoretkelle Seitsemisen kansallispuistoon lauantaina 31.8.!

Lähdemme retkelle yhteiskuljetuksella Tampereen Keskustorin Vanhan Kirkon edestä klo 8.30, ja palaamme samaan paikkaan noin klo 17.

Retki soveltuu hyvin kaikenikäisille erityistä tukea tarvitseville ihmisille perheenjäsenineen. Retki on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille/ jäsenperheille. Luvassa on monipuolista yhteistä seikkailuohjelmaa, retkieväiden nauttimista erätulilla sekä suoluonnon ihastelua Saari- Soljasen esteettömällä luontopolulla. Päivän päätteeksi tutustumme Koveron perinnetilaan. Tukiyhdistyksen ohjaajia on mukana avustamassa retkeläisiä. Retkikohde on esteetön, joten myös liikkumisrajoitteiset henkilöt ovat erittäin tervetulleita mukaan. Huomioi kuitenkin, että bussi on normibussi, joten retkeläisen tulee pystyä siirtymään ja istumaan tavallisessa penkissä.

 

HINTA

Retken omavastuuhinta on 10 euroa, johon sisältyy muun muassa yhteinen meno-paluukuljetus, retkilounas ja välipalaa paluumatkalle bussiin. Voit myös halutessasi ottaa omia eväitä ja juotavaa mukaan retkelle. 

 

ILMOITTAUTUMINEN 

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella yhdistyksen nettisivuilla (tämän sivun alaosassa) https://www.kvtukitampere.fi/toiminta/vapaa-ajan-toiminta/#token-1509284

Toimiston loman aikana emme voi ottaa vastaan puhelin- tai sähköposti-ilmoittautumisia. Vahvistamme retkelle osallistumisen palattuamme lomalta viikolla 33.

Maanantaista 12.8. alkaen otamme vastaan myös puhelinilmoittautumisia (03) 2140 226. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä kaikki retkelle osallistujat sekä osallistujien erityisruokavaliot, yhteystiedot (puhelinnumero sekä osoite, johon voi laittaa laskun retken omavastuuosuudesta ja tarkempaa tietoa retkestä). Mukaan mahtuu noin 50 ihmistä.

 

LAHJOITUS MAHDOLLISTAA RETKIÄ

Seitsemisen retki mahdollistuu jälleen ulkopuolisen lahjoituksen turvin. Saamallamme lahjoituksella pystymme järjestämään kolme kotimaan retkeä tänäkin vuonna. Kesäkuun retki suuntautui Ähtärin eläinpuistoon, ja luvassa on vielä Seitsemisen retken lisäksi retki tiedekeskus Heurekaan Vantaalle 16.11.2019. Lahjoituksen mahdollistamana pystymme pitämään retkien omakustannehinnat matalina. Nämä retket ovat tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisille kehitysvammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen mahdollistamaan virkistystapahtumiin osallistumista.

RETKI TIEDEKESKUS HEUREKAAN        

 

Vuoden viimeinen jäsenistön koko päivän retki suuntautuu Tiedekeskus Heurekaan Vantaalle lauantaina 16.11.2019.

Syksyllä 2019 Heurekassa on nähtävissä mm. näyttelyt Jättimäiset dinosaurukset ja Aivot narikasta! Lisäksi Heurekassa on päivittäin erilaisia näytöksiä ja planetaarioesityksiä.

Retken omavastuuhinta on 15 euroa/ henkilö, johon sisältyy bussikuljetukset Tampereen Vanhalta kirkolta klo 8.00, lounasruokailu Heurekassa, eväitä paluubussimatkalle sekä pääsyliput Heurekaan. Tarkempi aikataulu tiedotetaan retkeläisille myöhemmin.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan pe 25.10. asti toimistolla puhelimitse (03) 2140 226. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä kaikki retkelle osallistujat sekä osallistujien erityisruokavaliot, yhteystiedot. Mukaan mahtuu noin 50 ihmistä. Mikäli retkelle on ilmoittautunut määräaikaan mennessä enemmän hakijoita, kuin mitä mukaan mahtuu, etusijalla ovat ne jäsenet, jotka eivät ole osallistuneet edellisille yhdistysretkille, kuten Edenin kylpylään tai Ähtäriin.

YHDISTYKSEN DISKOT MONITOIMITALOSSA 13

 

Syksyllä 2019 diskot jatkavat lauantaisin:

7.9., 21.9., 5.10., 19.10., 9.11., 16.11 ja jouludisko 7.12.2019

Paikka: Monitoimitalo 13, stage – sali (2. kerros)

Osoite: Satakunnankatu 13, Tampere. Sisäänkäynti tapahtuu Pellavatehtaankadun puolelta (jonne voi tilata myös tarvittaessa taksikuljetukset).

DJ:nä jatkaa Antti Ylinen. Sisäänpääsy on 3 euroa, varaathan myös pääsylipun hinnan mukaan (avustajat maksutta).Sisäänpääsyyn kuuluu sekä tanssipuoli että diskon oma buffettikahvio. Maksathan siis pääsymaksun, vaikket tanssisi.

Diskon oma buffetti palvelee. valikoima on monipuolinen ja hinnat edulliset (0,50 -1,50 €/tuote): kahvi, tee, limsapullo, trip-mehu, höyrymakkara, pulla, karkkipatukat, karkkipussi tai sipsipussi.

Halutessasi voit osallistua kakkuarpajaisiin (1 €/arpa). Kakut arvotaan klo 14.

TERVETULOA!

YHDISTYKSEN ULKOMAANMATKA VUONNA 2019

                                             

Taas mennään etelän lämpöön! Yhdistyksen jäsenistölle suunnattu perinteinen matka on loppuunmyyty. 

Kohde: Espanja, Menorca, Cala’n Bosch

Hotelli: Huoneistohotelli Blue Star Tamariscos TTTT

Aika:    5.9. - 12.9.2019

Matkanjärjestäjä: Tui

 

Tukiyhdistyksen Menorcan matkalle lähtijöille järjestetään tärkeistä matkaan liittyvistä asioista orientaatio- ja matkailta ke 21.8. klo 18 yhdistyksen kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B. Tervetuloa!

Muista tarkistaa passisi voimassaolo, nyt vielä ehtii hyvin uusia sen jos se on vanhenemassa. Mikäli et pääse tuohon info-iltaan ole yhteydessä Päivi Kaltioon, niin saat bussiaikataulut ym. matkaan liittyvät asiat tietoosi.

Lisätietoja kaltio@kvtukitampere.fi 

 

YHDISTYKSEN ULKOMAANMATKA VUONNA 2020

Syksyllä 2019 alkaa seuraavan vuoden ulkomaanmatkan kohteen miettiminen.

Mikäli olet kiinnostunut lähtemään mukaan seuraavalle mukavalle seuramatkallemme, joka tehdään syksyllä 2020,  ilmoittaudu jo jonoon tukiyhdistyksen toimistolle (03) 2140 226 tai Päivi Kaltiolle kaltio(a)kvtukitampere.fi. Matkavaraus on tässä kohtaa alustava, mutta näin varmistat paikkasi jos mielit matkalle mukaan.

Kun saamme tietoa syksyn 2020 matkakohteesta, ajankohdasta ja hinnoista, otamme ensin yhteyttä matkasta kiinnostuneisiin jäseniimme. Tiedotamme matkasta myös jäsenkirjeessämme. Vasta tietojen selvittyä voit päättää sitoudutko matkaan. 

Samalla kun ilmoittaudut jonoon, ilmoita mahdollinen matkakohdetoiveesi. Pyydämme tarjouksia näistä toivekohteista ja katsotaan sen jälkeen, mikä matkakohdetoive voidaan toteuttaa. Matkan hankintaan vaikuttaa monta asiaa, kuten ryhmän koko, pyörätuolien määrä, toiveet merestä ja uima-altaasta, hotellin tyyppi (hotellihuone vai apartamentos), huoneen koko, joten sopivan paikan löytyminen vie aikaa.

Kysy rohkeasti lisätietoja toimistolta! :)

 

ILMOITTAUTUMISLOMAKE

Ilmoittautuminen Seitsemisen retkelle


1. RETKELÄISEN TIEDOT

*
*
*
*

2. RETKELÄISEN TIEDOT


3. RETKELÄISEN TIEDOT


4. RETKELÄISEN TIEDOT


5. RETKELÄISEN TIEDOT


LISÄTIEDOT/ MUUTA HUOMIOITAVAA

*
*

OSOITETIEDOT, JOHON RETKIKIRJE JA LASKU LÄHETETÄÄN

*
*
*

Täyttämällä tämä hakemus on annettu suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön ja luovuttamiseen ohjaushenkilöstön käyttöön. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.