Vapaa-ajan toiminta

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää harrastekurssi- ja leiritoiminnan sekä vertaistukitoiminnan lisäksi monenlaista muuta vapaa-ajan toimintaa:

 • Diskoja joka toinen viikko Monitoimitalo 13:ssa
 • Diskoristeily 
 • Ulkomaanmatka lämpimään kohteeseen kerran vuodessa 
 • Tutustumiskäyntejä jäsenistön toivomiin paikkoihin
 • Lukuisia erilaisia varainhankintatapahtumia 

Näistä tapahtumista, retkistä ja matkoista tiedotetaan tällä sivulla.

JÄSENPERHEIDEN RETKIPÄIVÄ TAIKAPONIT-TALLILLE

 

Sunnuntai 28.6.2020 klo 10-13

Paikkana Taikaponit-talli,

Kärjenniementie 60, 37860 Valkeakoski

 

Kuka haluaisi ratsastaa oikealla yksisarvisella? Haluaisitko tulla katsomaan, kuinka yksisarvisemme tekee taikatemppuja? Olettekos nähneet meidän valtavan suuta pässiä, Viljoa? Myös kuttumme Lyyli käyskentelee pihassa. Toukokuussa meillä on pikkupupuja jo tosi moneen syliin, ehkä yksi vastasyntynyt ponivarsakin, ja paljon piipittäviä tipuja aikuisten kanojen ja ankkojen lisäksi.

 

Tukiyhdistys järjestää lasten ja nuorten perheille suunnatun keväisen retkipäivän luonnon helmaan Taikaponit- talleille Kärjenniemeen Valkeakoskelle. Pihapiirissä ja sen ympäristössä on monenlaisia aktiviteetteja. Kärrytellään pikkuponeilla, ajellaan isoilla juhlallisilla kieseillä ja satuloidaan yksisarvisten ponien lisäksi myös isoja hevosia, jotta äidit ja isitkin pääsevät ratsaille. Nuotiolla makkaratulet rätisee ja nokipannukahvit kiehuu. Paikan päällä paistellaan muurinpohjalettuja ja nautitaan hetki maalaiselämästä.

Retkipäivän omavastuuhinta on 10 € /aikuinen ja 5 €/lapsi tai nuori. Hintaan sisältyy ohjelma paikan päällä sekä nuotioeväät. Mukaan mahtuu 40 nopeinta ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Sitovat ilmoittautumiset 15.6.2020 mennessä toimistolle puh. (03) 2140 226 tai sähköisellä lomakkeella kotisivuillamme (tämän sivun alaosassa). Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä:

 • kaikkien retkelle osallistuvien perheenjäsenten nimet
 • lasten/ nuorten ikä
 • eritysruokavaliot
 • yhteystiedot (puhelinnumero, laskutusosoite)
 • onko tarvetta yhteiskuljetukselle yhdistyksen puolesta
 • onko tarvetta lastenhoitajille (esim. jos yhden vanhemman perheestä osallistuu useita lapsia)

YHDISTYKSEN DISKOT MONITOIMITALOSSA 13

 

Syksyn 2020 diskot: 

Mikäli virustilanne sallii, diskot jatkuvat jälleen syksyllä normaalisti Monitoimitalossa 13. Olemme varanneet diskoille seuraavat lauantaipäivät klo 13-15:

5.9., 19.9., 26.9., 10.10., 24.10., 14.11., 28.11. ja jouludisko 12.12.2020. 


Aika: Lauantai kello 13-15 yllä mainittuina diskopäivinä

Paikka: Monitoimitalo 13, stage – sali (2. kerros)

Osoite: Satakunnankatu 13, Tampere. Sisäänkäynti tapahtuu Pellavatehtaankadun puolelta (jonne voi tilata myös tarvittaessa taksikuljetukset).

DJ:nä jatkaa Antti Ylinen. Sisäänpääsy on 3 euroa, varaathan myös pääsylipun hinnan mukaan (avustajat maksutta). Maksathan siis pääsymaksun, vaikket tanssisi.

Diskon oma buffetti palvelee. valikoima on monipuolinen ja hinnat edulliset (0,50 -1,50 €/tuote): kahvi, tee, limsapullo, trip-mehu, höyrymakkara, pulla, karkkipatukat, karkkipussi tai sipsipussi.

Kahvio on alakerrassa sisääntulon ja narikan vieressä. Tarkoituksena on jakaa suurta väkimäärää kahteen eri kerrokseen. Alakerran kahviotila itsessään on pieni ja kulkuväylät ovat ahtaat, joten kannattaa odotella maltilla omaa vuoroa. Diskokerroksen (2 krs.) aula on käytettävissä kahvitteluun kuten ennenkin, joten voitte hakea tarjottimilla kahvit diskokerrokseen ja nauttia ne siellä. Myös diskon vapaaehtoisia voi pyytää avustamaan tarjottimien kantamisessa. Kahviotilan siirtämisessä eri kerrokseen on omat haasteensa, mutta koska muitakaan sopivia tiloja ei ole käytettävissä, sopeudumme tähän hyvällä yhteishengellä. Ja hyvänä puolena on ilmennyt se, että hissiruuhkaa ei enää synny diskon lopussa aiemmalla tavalla, kun toimintaa on myös alakerrassa. Joten tanssin ja kohtaamisen iloa jatkossakin! 

Halutessasi voit osallistua kakkuarpajaisiin (1 €/arpa). Kakut arvotaan klo 14 diskosalissa.

TERVETULOA!

 

JÄTTIDISKO: Nokian Kehitysvammaisten Tuki ry ei koronapandemian vuoksi järjestä Jättidiskoa Nokialla Hempankaaressa lauantaina 6.6.2020. (päivitetty tieto 21.4.2020).  

PERUTTU: DISKORISTEILY 2020

 

Diskoristeily on tarkoitettu tukiyhdistyksen diskossa kävijöille perheineen. Diskoristeilyn 22.-24.8.2020 myynti alkoi 8.2. diskossa. Diskoristeily seilataan perinteisesti Viking Gabriellalla, ja sunnuntaina vietetään päivä Tukholmassa. 

HUOM! Diskoristeily 2020 on peruttu koronapandemian vuoksi. Toivottavasti seilaamme jälleen vuonna 2021. 

 

Tiedustelut toimistolta puh. (03) 2140 226

PERUTTU/ SIIRRETÄÄN: JÄSENISTÖN KEVÄTRISTEILY

 

Lähde mukaan yhdistyksen kevätristeilylle nauttimaan iloisesta merellisestä tunnelmasta!

Lähtö tapahtuu lauantaina 25.4.2020 klo 17.30 Keskustorin Vanhalta kirkolta. Risteilyaluksemme M/S Viking Grace lähtee Turun satamasta kohti Tukholmaa illalla klo 20.55.

Laivaan nousun jälkeen syömme Buffet Aurorassa vatsat täyteen, jonka jälkeen ohjelmassa on tanssia, laulua ja naurua. Aamulla nautimme tukevan meriaamiaisen Buffet-ravintolassa. Olemme varanneet sunnuntaille klo 11.00–14.00 (ruotsin aikaa) laivan kokoustilan, jota voimme hyödyntää yhdessäoloon ja seurusteluun. Esiintyjänä laivalla on Vain elämää- ohjelmastakin tuttu Suvi Teräsniska.

Sunnuntaina 26.4. laiva saapuu satamaan klo 19.50, jonka jälkeen välittömästi paluumatka Tampereelle alkaa.

Risteily toteutetaan jäsenperheille lahjoitusvaroin, minkä vuoksi ensisijaisena kohderyhmänä ovat vähävaraiset kehitysvammaiset henkilöt.  Lähtijöillä tulee olla oma avustaja/ perheenjäsen mukana.

Jokaisen matkalle lähtijän omavastuuosuus on 20 euroa, sisältäen risteilyn, ohjelman, lauantain buffet-illallisen, sunnuntain meriaamiaisen sekä menopaluu- kuljetukset Tampereelta Turkuun. Majoitus on Seaside Four-luokan hyteissä, joihin mahtuu 1-4- henkeä. Paluumatkan Buffet- päivällisen (klo 15 kattaukseen) voi ostaa erikseen ennakkoon hintaan: aikuinen 33 € ja lapsi 12-17v 13 €.

50 nopeinta mahtuu mukaan, ja hyttejä on rajoitettu määrä (minkä vuoksi kiintiöstä voidaan antaa yhden hengen hyttejä hyvin vähän).

Ilmoittautuminen on päättynyt ja risteily on loppuunmyyty.  

Valitettavasti jouduimme perumaan jäsenistön kevätristeilyn 25.-26.4. Kaikille ilmoittautuneille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Suunnittelemme uutta korvaavaa risteilyä heti, kun tilanne normalisoituu. Alustavasti aikavaihtoehtoja ovat loka-marraskuu. On myös mahdollista, että risteily kokonaan ensi keväälle. Asiasta tiedotetaan asian varmistuttua. 

YHDISTYKSEN ULKOMAANMATKA VUONNA 2020

                                             

Taas mennään etelän lämpöön! 

Kohde: Kypros, Protaras

Aika:    7.9.-14.9.2020

Matkanjärjestäjä: Tjäreborg

Perinteinen jäsenistön matka on varmistunut 7.9.-14.9.2020 Kyproksen Protarakseen. Yhdistyksen ulkomaanmatkalle ennakkoon ilmoittautuneet joko vahvistavat tai peruvat lähtönsä 19.11.2019 mennessä.  Tämän jälkeen loput paikat vapautuvat myyntiin. Jos olet kiinnostunut, lisätietoja toimistolta puh. (03) 2140226.

Tukiyhdistyksen matkalle lähtijöille järjestetään tärkeistä matkaan liittyvistä asioista orientaatio- ja matkailta elokuussa yhdistyksen kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B. Ajankohdasta tiedotetaan tarkemmin keväällä jäsenkirjeessämme sekä nettisivuillamme. 

HUOM! Seuraamme koronapandemian vaikutusta ulkomaanmatkan toteutumiseen ja tiedotamme matkalle ilmoittautuneita, kun saamme lisätietoja. 

Lisätietoja kaltio@kvtukitampere.fi 

 

ILMOITTAUTUMISLOMAKE TAIKAPONIT-TALLILLE

Ilmoittautuminen Taikaponit-tallille


1. RETKELÄISEN TIEDOT

*
*
*
*

2. RETKELÄISEN TIEDOT


3. RETKELÄISEN TIEDOT


4. RETKELÄISEN TIEDOT


5. RETKELÄISEN TIEDOT


LISÄTIEDOT/ MUUTA HUOMIOITAVAA

*
*

OSOITETIEDOT, JOHON RETKIKIRJE JA LASKU LÄHETETÄÄN

*
*
*

Täyttämällä tämä hakemus on annettu suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön ja luovuttamiseen ohjaushenkilöstön käyttöön. Tietojen tallentajia ja ohjaushenkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.