Toiminta erityislasten sisaruksille

TUTUSTU ERITYISEEN SISARUUTEEN

 

Verkkosivuilta https://www.erityinensisaruus.fi/etusivu löydät tietoa pitkäaikaissairaan tai vammaisen lapsen sisarusten tukemiseen. Sivusto on suunnattu aikuisille, muun muassa sisarusten läheisille ja ammattilaisille. Sivuilla oleva tieto pohjautuu sekä kirjallisuuteen että kokemustietoon. Sivusto on toteutettu osana Erityinen sisaruus-hanketta. Hanketta toteuttivat yhteistyössä Rinnekoti-Säätiön Norio-keskusKehitysvammaisten Tukiliitto rySylva ry ja TATU ry. Hankkeen rahoitti Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

 

Vertaistukiryhmätoiminta Tampereella

Syksyllä 2019 toteutettiin yhteistyössä eri tahojen kanssa vertaistukiryhmä 8-11-vuotiaille erityislasten ja nuorten sisaruksille. Ryhmän pohjalta toteutettiin videoita, joissa vertaissisarukset ja ryhmän ohjaajat Fanny ja Aino pohtivat sisaruutta.

Voit tutustua videoihin osoitteessa: https://www.tukiliitto.fi/toiminta/perheet-ja-vertaistuki/sisaruus/

SISARUSTEN YHTEINEN LEIRI 

 

Leiri toteutui suunnitelmien mukaisesti. Kiitos kaikille mukana olleille ihanasta viikonlopusta! 

------------------------------------------------------------

 

Viikonloppuleiri pe 30.10.-su 1.11.2020 Nuorisokeskus Marttisessa Virroilla

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää viikonlopun mittaisen leirin kouluikäisille kehitysvammaisille / erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä heidän 8–15- vuotiaille sisaruksille. Tapaaminen on vain kouluikäisille lapsille/ nuorille, ilman vanhempia ja alle kouluikäisiä sisaruksia.

Leiri järjestetään Nuorisokeskus Marttisissa Virroilla. Leirille on yhteiskuljetus Tampereen Keskustorilta, lähtö perjantaina 30.10. klo 16 ja paluu sunnuntaina 1.11. klo 15.30. Toivomme kaikkien lähtijöiden osallistuvan yhteiskuljetukseen, mutta tarvittaessa leiriläiset voivat saapua myös omalla kyydillä.

Leirillä on sekä yhteistä että eriytettyä ohjelmaa sisaruksille, ja toimintaa jaetaan myös osallistujien iän ja mielenkiinnon mukaan. Yhdessä tekemällä tutustutaan ja saadaan uusia kavereita, kokemuksia ja elämyksiä. Ohjelmassa on mukavaa yhteistä tekemistä, pelejä, leikkejä, ulkoilua, saunomista ja hauskanpitoa Halloween-teemalla. Leirillä keskustellaan sisaruudesta sekä rohkaistaan sisaruksia yhteiseen toimintaan ja vuorovaikutukseen. Tavoitteena on vertaistuen saaminen, sisarusten yhteinen aika ja omien kokemusten sanoittaminen. Leirillä on mukana ohjaajia, joilla itsellään on kokemusta erityisestä sisaruudesta.

 

Leirin hinta ja leirille hakeminen:

Mukaan voidaan valita rajallinen määrä osallistujia. Etusijalla ovat yhdistyksen jäsenperheiden lapset. Leirille haetaan alla olevalla sähköisellä lomakkeella. 

Täytättehän hakulomakkeeseen mahdollisimman tarkasti kaikista hakijoista sellaiset asiat, jotka tulee ottaa huomioon leiriä suunniteltaessa ja toteutettaessa.  

Leiri järjestetään Laine & Barkov Charityn lahjoituksen turvin. Leirin omavastuuhinta on 10 e/ lapsi.

Kaikille hakeneille ilmoitetaan leirille pääsystä tai varasijasta syyskuun aikana (hakuajan päättymisen jälkeen). Hyväksytyille lähetetään erillinen leirikirje ja omavastuulasku.

 

Muuta huomioitavaa:

Noudatamme leiritoiminnassa hyvää hygieniaa ja turvavälejä. Leirin käyttöön on varattu omat majoitusrakennukset, ja saman perheen sisarukset nukkuvat keskenään omassa yhteisessä huoneessa. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Leirillä ei ole valvovaa yökköä, mutta ohjaajat majoittuvat samoissa rakennuksissa. Marttisen puolesta ruokailuita on eriytetty eri käyttäjäryhmien kesken, joten meidän leirimme saa ruokailla rauhassa ilman muita ryhmiä.

Leirille ei voi osallistua, mikäli lieviäkin flunssan oireita ilmaantuu. Pyrimme järjestämään leirin, mikäli se on koronapandemiatilanne huomioiden turvallista. Leirin peruminen saattaa olla mahdollista hyvinkin viime tipassa, mikäli toimintaa koskevia rajoituksia joudutaan asettamaan. Kaikkia ilmoittautuneita informoidaan mahdollisista muutoksista välittömästi.

 

Lisätietoja leiristä: Johanna Kantaselta, p. 050 388 6144 tai kantanen@kvtukitampere.fi