Toiminta vanhemmille

VERKKOLUENTO JA -KESKUSTELU TUKIYHDISTYKSEN JÄSENPERHEILLE: 

VANHEMMAN VOIMAVARAT JA NIIDEN VAHVISTAMINEN ERITYISLASTEN - JA NUORTEN PERHEISSÄ

 

Tiistaina 23.3.2021 klo 17.30–19.30

Kehitysvammaisen lapsen vanhemmat käyvät läpi monenlaisia haasteita, joissa punnitaan sisua. On tärkeää, että he huolehtivat omasta jaksamisestaan. Verkkoluennolla Ulla Anttila kertoo vanhempien jaksamisesta ja keinoista voimavarojen vahvistamiseen nojautuen viime vuonna ilmestyneeseen kirjaansa ”Erityislapsen vanhempana – Voimavaroja hyvään elämään”. Osallistujat voivat esittää kysymyksiä ja kertoa kokemuksistaan keskustelun aikana.


Verkkoluento järjestetään Teams-sovelluksella, ja siihen tulee ilmoittautua etukäteen linkin toimittamista varten. Verkkoluennolle pääsee mukaan 30 ensin ilmoittautunutta. (Jos ilmoittautuneita tulee enemmän, varapaikalla olijat pääsevät jonoon.) Verkkoluennon järjestää Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry, ja se on suunnattu rajoitetun osallistujamäärän vuoksi ensisijaisesti yhdistyksen jäsenperheille. Luento on maksuton.

Ilmoittautuminen 10.3.2021 mennessä sähköisellä lomakkeella sivun alaosassa. 

Viimeistään ilmoittautumisajan päätyttyä (tai luennon täytyttyä) ilmoittautuneille lähetetään vahvistusviesti sekä linkki Teams-tapaamiseen.

Lisätietoja luennosta toimistolta p. (03) 2140 226

SELVIYTYJÄT-RYHMÄT VANHEMMILLE, JOILLA ON ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVA LAPSI TAI NUORI

 

Keväällä järjestetään Selviytyjät-ryhmiä, joista toinen on suunnattu pariskunnille ja toinen vanhemmille, jotka huolehtivat lastensa arjesta yksin.

Ryhmät kokoontuvat keväällä 6 kertaa klo 17.30–19.30. Kokoontumisaikoja on jouduttu ilmoittautumisen jälkeen hieman muuttamaan koronarajoitusten takia. Toivottavasti ryhmä voi kokoontua keväällä seuraavasti:

 • torstait 8.4., 15.4., 22.4., 6.5., tiistai 18.5. ja torstai 27.5. 2021

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen sähköpostilla, kerrothan ilmoittautuessasi:

 • vanhemman/vanhempien nimi ja puhelinnumero
 • osallistujien mahdolliset erityisruokavaliot
 • tiedot lasten ryhmään tai lastenhoitoon osallistuvista lapsista: nimi, ikä, erityisruokavalio, tuen tarve ja muut huomioitavat asiat toimintaa järjestettäessä

Ilmoittautumiset viimeistään 16.2.2021 s-postilla:

Olemme puhelimitse yhteydessä ilmoittautuneisiin, ja sen pohjalta muodostetaan lopulliset ryhmät. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Noudatamme ajantasaista ohjeistusta ja suosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Pyrimme saamaan ryhmät toimintaan turvaohjeistuksia noudattaen, ellei koronatilanne olennaisesti huonone.

Ryhmät järjestetään yhteistyössä seuraavien tahojen kesken: Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä, Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry, Harjun seurakunta, Tampereen Seudun Omaishoitajat ry ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry.

Vinkkinä; uusin Seurakuntalainen -lehti on julkaissut ryhmistä jutun "Korona-arki on lisännyt kuormitusta erityislapsiperheissä – Selviytyjät-ryhmä auttaa arjessa jaksamiseen", jonka pääset lukemaan tästä linkistä. 

 

Lisätietoa ryhmistä:

 • Pirjo Tuiskunen, p. 0505059073, kehitysvammaistyön pastori, Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä
 • Maarit Räikkä, p. 0408048115, erityisdiakoni, Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä   
 • Päivi Kaltio, p. 040 522 7831, toiminnanjohtaja, Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry
 • Johanna Kantanen, p. 050 388 6144, toiminnanohjaaja, Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry
 • Elina Helén, p. 040 3546 176, omaistoiminnan ohjaaja, Tampereen Seudun Omaishoitajat ry
 • Sanna Maja, p. 050 573 0891, projektityöntekijä, Tampereen Lastenklinikan Tuki ry
 • Elina Hirvirinne, p. 040 804 8538, lastenohjaaja, Harjun seurakunta 

 

ILMOITTAUTUMISLOMAKE 

Ilmoittautuminen verkkoluentoon ja -keskusteluun

*
*
*
*
*

Täyttämällä tämä lomake on annettu suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön. Tietojen tallentajia ja henkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus. Tietoja käsitellään asianmukaisesti eikä niitä luovuteta Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n tai kyseessä olevasta toiminnasta vastaavien henkilöiden ulkopuolelle. Tietoja säilytetään, kunnes tietojen säilyttämiselle ei ole perusteita.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.