Toiminta vanhemmille

JÄSENILTA VERKOSSA: VAIHTOEHDOT OMANNÄKÖISEEN KOULUPOLKUUN TAMPEREELLA

 

keskiviikkona 8.9.2021 klo 17.30-19.00 (Teams)

Perheiden pyynnöstä toteutamme jäsen- ja keskusteluillan kouluteemalla. Pyrimme löytämään vastauksia erityisesti koulutaivaltaan aloittelevien vanhempien mielissä oleviin kysymyksiin, mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet jäsenet voivat ilmoittautua mukaan ja jakaa kokemuksiaan.

Minkälaisia vaihtoehtoja erityisen tuen opetuksessa on Tampereella nykyisin? Tämän hetken koulupoluista ja opetuksen järjestämisen vaihtoehdoista on kertomassa apulaisrehtori Riikka Lahtinen Puistokoulusta.

Kuulemme myös inspiroivan tositarinan perheiden omasta toiminnasta ja uudenlaisten vaihtoehtojen etsimisestä koulupolulle. Raholan koulu oli perustettaessa kouluintegraation ja inklusiivisen opetuksen edelläkävijä, ja se sai alkunsa perheiden ja viranomaisten yhteistyönä. Raholan koulun alkuvaiheissa mukana olleet Irmeli Heiskanen, Anne Myllylä ja Leena Jokipakka kertovat, miten yhteistyöllä saatiin aikaiseksi uudenlaista toimintaa.

Ilmoittautumiset:  sähköisellä lomakkeella sivun alaosassa. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu, voit ilmoittautua mukaan 8.9. klo 16 asti. 

Ilta toteutetaan etänä Teams-verkkosovelluksella. Ilmoittautuneille toimitetaan linkki osallistumiseen edellisen päivän aikana. Tervetuloa mukaan keskustelemaan!

 

JÄSENILTA: VAMMAISOIKEUDEN AJOKORTTI

 

torstaina 7.10.2021 klo 18.00–19.30

• Mistä tiedän, mihin minulla on oikeus?
• Mikä on palvelusuunnitelma?
• Miten tehdään hyvä hakemus?
• Miten voin valittaa?
• Miten jaksaa tässä pykäläviidakossa?

 

Lakitoimisto Kumpuvuori Oy on 10 vuoden aikana hoitanut tuhansia vammaisoikeusasioita, ja nyt haluamme jakaa oppimaamme vammaisoikeuksien arjen puurtajille.

Vammaisoikeuden Ajokortti -koulutuksessa käydään läpi oikeusjärjestyksen perusteet ja keskustellaan ajankohtaisista vammaisoikeudellisista asioista sekä paikallisesta tilanteesta.

Koulutus on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat tai joiden perheessä tai tuttavapiirissä on vammaispalvelujen tai muiden vastaavien palvelujen tarvitsijoita. Tämä ilta toteutetaan yhdistyksen jäsenistölle.

Koulutus on vuorovaikutuksellinen, ja tilaisuudet ovatkin olleet keskustelevia. Koulutuksen kesto on noin 1 tunti, jota toki voidaan jatkaa, jos keskustelua riittää. Koulutuksessa käydään yleisiä keskusteluja, eikä yksittäistapauksiin anneta ohjeita. Kouluttajana toimii lakimies Jukka Kumpuvuori.

Ilmoittautumiset 5.10. mennessä sähköisellä lomakkeella kotisivuillamme (tämän sivun alaosassa). 

Ensisijaisesti jäsenilta toteutetaan etänä Teams-sovelluksen kautta. Osallistumislinkki toimitetaan etukäteen ilmoittautuneille.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua etänä verkossa, voimme järjestää osallistumisen kerhotilassa pienelle rajatulle väkimäärälle turvavälein. Olethan yhteydessä 5.10. mennessä toimistolle p. (03) 2140 226, niin sovitaan asiasta tarkemmin.

SELVIYTYJÄT-RYHMÄT VANHEMMILLE, JOILLA ON ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVA LAPSI TAI NUORI

 

Keväällä 2021 oli tarkoitus järjestää Selviytyjät-ryhmiä, joista toinen on suunnattu pariskunnille ja toinen vanhemmille, jotka huolehtivat lastensa arjesta yksin.

Ryhmät kokoontuvat 6 kertaa klo 17.30–19.30. Kokoontumisaikoja on jouduttu ilmoittautumisen jälkeen muuttamaan koronarajoitusten takia muutaman otteeseen.

 

HUOM! Jouduimme siirtämään ryhmien toteutukset syksylle. Uudet ajankohdat: 

  • keskiviikot 6.10., 13.10., 3.11., 10.11., 24.11. ja 1.12.2021

 

ILMOITTAUTUMINEN

Yhden vanhemman ryhmä on toistaiseksi täynnä, mutta voit ilmoittautua varasijalle, mikäli uudet ajat eivät sovikaan jo ryhmässä valituille.

Parisuhderyhmässä on vielä tilaa, joten voit tiedustella ja ilmoittautua ryhmään.  

Ilmoittautuminen sähköpostilla, kerrothan ilmoittautuessasi:

  • vanhemman/vanhempien nimi ja puhelinnumero
  • osallistujien mahdolliset erityisruokavaliot
  • tiedot lasten ryhmään tai lastenhoitoon osallistuvista lapsista: nimi, ikä, erityisruokavalio, tuen tarve ja muut huomioitavat asiat toimintaa järjestettäessä

Ilmoittautumiset s-postilla:

Olemme puhelimitse yhteydessä ilmoittautuneisiin, ja sen pohjalta muodostetaan lopulliset ryhmät. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Noudatamme ajantasaista ohjeistusta ja suosituksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Pyrimme saamaan ryhmät toimintaan turvaohjeistuksia noudattaen. 

Ryhmät järjestetään yhteistyössä seuraavien tahojen kesken: Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä, Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry, Harjun seurakunta, Tampereen Seudun Omaishoitajat ry ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry.

Vinkkinä; kevään Seurakuntalainen -lehti on julkaissut ryhmistä jutun "Korona-arki on lisännyt kuormitusta erityislapsiperheissä – Selviytyjät-ryhmä auttaa arjessa jaksamiseen", jonka pääset lukemaan tästä linkistä. 

 

Lisätietoa ryhmistä:

  • Pirjo Tuiskunen, p. 0505059073, kehitysvammaistyön pastori, Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä
  • Maarit Räikkä, p. 0408048115, erityisdiakoni, Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymä   
  • Päivi Kaltio, p. 040 522 7831, toiminnanjohtaja, Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry
  • Johanna Kantanen, p. 050 388 6144, toiminnanohjaaja, Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry
  • Sanna Maja, p. 050 573 0891, projektityöntekijä, Tampereen Lastenklinikan Tuki ry
  • Elina Hirvirinne, p. 040 804 8538, lastenohjaaja, Harjun seurakunta 

 

ILMOITTAUTUMISLOMAKE 

Ilmoittautuminen jäseniltaan:

*
*
*
*
*
*

Täyttämällä tämä lomake on annettu suostumus tietojen tallentamiseen yhdistyksen omaan käyttöön. Tietojen tallentajia ja henkilöstöä sitoo salassapitovelvollisuus. Tietoja käsitellään asianmukaisesti eikä niitä luovuteta Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n tai kyseessä olevasta toiminnasta vastaavien henkilöiden ulkopuolelle. Tietoja säilytetään, kunnes tietojen säilyttämiselle ei ole perusteita.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.