Rongankotikeskus tiedottaa: asumiskokeilu

3.11.2018

RONGANKOTIKESKUKSEN ASUMISKOKEILU

 

Tampereen Kaupunkilähetys Ry:n Rongankotikeskus tarjoaa kehitysvammaisille henkilöille mahdollisuuden kokeilla itsenäistä asumista tuetusti kolmen kuukauden ajan. Asumiskokeilu on toiminut jo vuodesta 2012 lähtien.

Asumiskokeiluasunto on vuokra-asunto Tampereen keskustan tuntumassa. Asunto on kalustettu ja varusteltu.

Asunto ei ole esteetön. Asumiseen voi hakea Kelalta yleistä asumistukea tai eläkkeensaajan asumistukea. Asumiskokeilun ajan ohjaajat tekevät kotikäyntejä arkisin kolme kertaa viikossa. Yksilöllistä ohjausta, tukea ja neuvontaa saa arjen toimintoihin itsenäistä elämää harjoitellessa.

Asumiskokeilujakson aikana arvioidaan ja kartoitetaan tuen tarvetta sekä itsenäisen asumisen taitoja.

Asumiskokeilun alussa asetetaan tavoitteet asumiskokeilulle. Jakson aikana tehdään ASTA™- asumisen toimintojen arviointi, jolla arvioidaan asumismuodon soveltuvuutta ja tuen tarvetta.  Asumiskokeilun aikana tavataan asumiskokeilijan ja hänen läheisensä kanssa sosiaalityöntekijä, jonka kanssa tehdään suunnitelma itsenäistymiselle.

Asumiskokeiluun voi hakea täyttämällä ja lähettämällä hakemuksen, joka löytyy Rongankotikeskuksen tuetun asumisen www-sivuilta (www.tamperecitymission.fi).

Annamme mielellämme lisätietoja asumiskokeilusta. Asumiskokeilun ohjaajat tavoittaa arkisin puhelimitse ja sähköpostilla: 

  • Päivi Nurmi p. 0400969157, paivi.nurmi@tamperecitymission.fi
  • Marjo Parviainen p. 040-645 2813, marjo.parviainen@tamperecitymission.fi