Tule meille töihin

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry työllistää vuosittain n. 80 osa-aikaista työntekijää. Pääsääntöisesti työntekijöitä tarvitaan harrastekurssiohjaajiksi sekä leiriohjaajiksi.

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry on paikallinen kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän omaistensa järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää ja valvoa kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja läheistensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua. Samalla yhdistys järjestää mm. vertaistukitoimintaa, harrastekursseja ja leirejä sekä muuta vapaa-ajan toimintaa.

 

HALUAISITKO KESÄLEIRIOHJAAJAKSI? HAKU KÄYNNISSÄ 24.3.2023 ASTI

 

Yhdistyksemme järjestää kesäisin leiritoimintaa kouluikäisille, nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Leiriohjaajat ovat avainasemassa mahdollistamassa mielekästä leirikokemusta osallistujille. Leiritoimintamme tavoitteena on tarjota leiriläisille mahdollisuus ohjattuun lomailuun, virkistäytymiseen ja sosiaalisiin suhteisiin. Toiminta tukee osallistujien sosiaalista kanssakäymistä ja hyvinvointia, ryhmässä toimimista sekä ryhmään kuulumista, toisilta oppimista sekä itsenäistymistä ja elämänhallintaa. Leirillä pyritään vastaamaan leiriläisten ja heidän omaistensa toiveisiin ja tarpeisiin yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. 

Hae mukaan! Kesäleirien ohjaajahaku on käynnissä 1.3.-24.3.2023. 

Hakemuksen voi täyttää sähköisesti näillä sivuilla, hakemuslomake on täytettävissä tämän sivun alaosassa (näkyvillä vain hakuaikana). 

 

LEIRIOHJAAJA

 

Kesäleireille 2023 haetaan ohjaajia 1.3-24.3.2023. Hakemuslomake on täytettävissä sähköisesti tämän sivun alaosassa (näkyvillä vain hakuaikana).

Päivitys:  Kiitos kaikille ohjaajaksi hakeneille! Kesän ohjaajat on nyt tältä erää valittu. Aurinkoista kesää!   

 

LEIRIEN AJANKOHDAT, KOHDERYHMÄ JA LEIRIPAIKKA:

Suurin osa kesäleireistä (Kuuslahti & Vähäjärvi) on yön yli-leirejä, ja leiriläiset sekä ohjaajat ovat paikalla leirin ajan. 

Aikuisille suunnattu päiväleiri järjestetään Weturin tiloissa Tampereella. Päiväleireillä ohjaajien päivittäinen työaika on noin klo 8-17, mutta se voi vaihdella päiväkohtaisesti.

Tutustu leiripaikkoihin ja aikatauluihin yllä olevista kuvista

 

Leiri 1. ma 5.6.- pe 9.6.2023 kouluikäiset, Kuuslahti

Leiri 2. ma 12.6.- pe 16.6.2023 kouluikäiset, Kuuslahti

Leiri 3. ma 19.6.- to 22.6.2023  kouluikäiset, Kuuslahti

Leiri 4. ma 26.6.- pe 30.6.2023 nuoret aikuiset, Kuuslahti

Leiri 5. ma 3.7.- pe 7.7.2023 aikuiset, Kuuslahti

Leiri 6. ma 10.7.- to 13.7.2023 aikuiset, Vähäjärven Lomakoti ja kurssikeskus

Leiri 7. ma 17.7.- pe 21.7.2023 aikuisten päiväleiri, Tukena Weturi

Leiri 8. ma 24.7.-pe 28.7.2023 aikuiset, Kuuslahti

Leiri 9. ma 31.7.- to 3.8.2023 aikuiset seniorit, Kuuslahti

 

Merkitse hakemukseen kaikki leirit, jotka sopivat aikatauluihisi. Voit tarkentaa Lisätietoja-kohdassa, kuinka monella leirillä olisit käytettävissä kesän aikana. 

 

LEIRITYÖ:

Leirillä toimii vastaava ohjaaja, jolla on kokonaisvastuu leirin toiminnasta sekä lääkevastaava, joka huolehtii kaikkien leiriläisten lääkkeiden antamisen. Molemmille kuuluu myös kaikki ohjaajan työt. Ohjaajien määrä leireillä vaihtelee riippuen leiriläisten avun ja tuen tarpeesta. Esimerkiksi Kuuslahden kesäleireillä on yleensä 10-12 leiriläistä ja 5-6 ohjaajaa. 

Ohjaajat vastaavat leiriläisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista koko leirin ajan. Leiriarkeen kuuluvat leiriläisten yksilöllinen ohjaus ja perushoito kaikissa leiriviikon tilanteissa. Jokaisella ohjaajalla on ns. omat leiriläiset (ohjauksen ja avun tarpeesta riippuen 1–6 leiriläistä), joista on ensisijaisesti vastuussa. Leirillä toimitaan usein ohjaajapareina.

Jokainen ohjaaja osallistuu tarvittaessa yhteisten tuokioiden ja viriketoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Leirikohtaisen toimintasisällön suunnittelu tapahtuu jo ennen leiriä, tehtäväjaot sovitaan tarkemmin perehdyttämisillassa. Jokainen ohjaaja voi hyödyntää omaa osaamistaan ohjelman suunnittelussa. Ohjaajan tulee osallistua ennen leirejä pidettävään perehdyttämis- ja tutustumisiltaan sekä lukea huolellisesti perehdyttämisoppaan, ensiapuoppaan ja muut saadut leirimateriaalit.

 

OHJAAJAT:

Leiritöihin palkkaamme oma-aloitteisia, vastuuntuntoisia, innostavia ja sitoutuneella työotteella työskenteleviä täysi-ikäisiä ohjaajia.

Kokemus leirityöstä ja /tai erityisryhmien kanssa työskentelystä sekä vaihtoehtoisista kommunikaatiomenetelmistä lasketaan eduksi.

Valittujen ohjaajien tulee esittää rikostaustaote. 

 

PALKKAUS:

Yön yli-leirit: Leiriohjaajien palkkaus 95 €/vrk + puolet kokopäivärahasta 24,00 €/pv. Vastaava ohjaaja ja lääkevastaava 100 €/vrk + puolet kokopäivärahasta 24,00 €/pv. Lisäksi ohjaajat saavat kuljetuksen leiripaikalle ja takaisin (Kuuslahden leireille yhdistyksen leiriautoilla, Vähäjärvelle leiriautolla tai yhteiskuljetuksella). 

Päiväleiri: ohjaajien palkkaus on 85 e/pv ja vastaavan ohjaajan 90 e/pv. 

 

HAKEMINEN:

Haku leireillemme tapahtuu hakuaikana ensisijaisesti tämän sivun alaosassa olevalla lomakkeella (näkyvillä vain hakuaikana). 

Voit myös lähettää hakemuksen osoitteeseen kantanen(a)kvtukitampere.fi.

Ohjaajavalinnat tehdään toukokuun alussa, tai mahdollisuuksien mukaan jo aiemmin. Ensin hakuajan päätyttyä valitaan kesäleiriläiset, ja vasta tämän jälkeen tiedetään miten leirit toteutuvat, ja mikä on niillä tarvittava ohjaajamäärä. 

Ilmoitamme valinnoista ainoastaan haastatteluihin kutsuttaville. Lisäksi ilmoitamme nettisivuillamme, kun ohjaajapaikat on täytetty.

Väliaikatietona 3.5.2023: Ohjaajavalinnat ovat vielä osittain kesken. 

 

PEREHDYTYS:

Valituille ohjaajille pidetään palkalliset perehdytystilaisuudet Tampereella kahdessa osassa:

1) Kaikkien ohjaajien yhteinen perehdytyspalaveri ma 22.5.2023 klo 17.00-20.30 Onkiniemen kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B, Tampere. 

2) Lisäksi on leiripaikoittain olevat perehdytykset:

- Kuuslahden leirien ohjaajille keskiviikkona 24.5.2023 noin klo 17-20 Kuuslahdessa (yhteiskuljetus leiriautoilla mahdollinen edestakaisin Onkiniemestä, sovitaan tarkemmin ohjaajien kesken). 

- Weturin päiväleirin osalta ja Vähäjärven lomakodin leirien osalta leirikohtainen perehdytys- ja suunnittelupalaveri sovitaan leirin ohjaajien kesken aikatauluihin sopivaksi (yleensä lähempänä leiriajankohtaa). 

Varaa perehdytysajankohdat kalenteriisi jo tässä vaiheessa. 

 

LISÄTIETOJA:

  Leiri-infoa saat osoitteesta http://www.kvtukitampere.fi/toiminta/leiritoiminta/  

  HARRASTEKURSSIOHJAAJA


  Seuraava ohjaajahaku harrastekursseille on käynnissä elokuussa kurssikaudelle syksy 2023-kevät 2024. Lisätietoja päivitetään tälle sivulle lähempänä. 

   

  HARRASTEKURSSITYÖ

  Tukiyhdistys järjestää useita harrastekursseja, jotka ovat hieman erilaisia kestoltaan, teemaltaan ja ne voi olla myös eri ikäryhmille suunnattuja. Harrastekursseja järjestetään eri puolella Tamperetta. Harrastekurssi kokontuu samalla ryhmällä koko harrastekurssikauden syksystä kevääseen.

  Harrastekurssivalikoimaan voit tutustua osoitteessa http://www.kvtukitampere.fi/toiminta/harrastekurssit/ 

  Harrastekurssiemme tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisuus mielekkääseen ja ohjattuun vapaa-ajan toimintaan. Harrastekurssit tukevat kehitysvammaisen ihmisen sosiaalista kanssakäymistä ja hyvinvointia, ryhmässä toimimista sekä ryhmään kuulumista, toisilta oppimista sekä itsenäistymistä ja elämänhallintaa. Pyrimme vastaamaan kurssilaisten ja heidän omaistensa toiveisiin ja tarpeisiin yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti.

  Harrastekurssiohjaaja vastaa harrastekurssin ohjauksesta sekä harrastekurssilaisten turvallisuudesta kurssin ajan. Pääsääntöisesti kursseilla toimitaan ohjaajapareittain eli 2 ohjaajaa/kurssi.

  Syyskauden kesto on yleensä vko 39-47 ja kevätkauden vko 2-17. 

  Tulevan kauden harrastekurssivalikoima ja kurssipaikat varmistuvat kesän 2023 aikana. 

   

   

   

   

  Leiri- ja harrastekurssitoiminnasta voit kysellä toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh.050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi.

  _____________________________________________________________