Tule meille töihin

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry työllistää vuosittain n. 80 osa-aikaista työntekijää. Pääsääntöisesti työntekijöitä tarvitaan harrastekurssiohjaajiksi sekä leiriohjaajiksi.

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry on paikallinen kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän omaistensa järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää ja valvoa kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja läheistensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua. Yhdistys järjestää myös vertaistukitoimintaa, harrastekursseja ja leirejä sekä muuta vapaa-ajan toimintaa.

 

HARRASTEKURSSIOHJAAJA


Päivitys 7.9.2023: Harrastekurssiohjaajat tulevalle kaudelle on nyt valittu, kiitos kaikille hakijoille!

 

HARRASTEKURSSIT

Tukiyhdistys järjestää useita harrastekursseja, jotka ovat hieman erilaisia kestoltaan ja teemaltaan. Pääsääntöisesti harrastekurssit on kohdennettu nuorille aikuisille ja aikuisille. Harrastekursseja järjestetään eri puolella Tamperetta.

Harrastekurssivalikoimaan ja kurssien sisältöön voit tutustua osoitteessa http://www.kvtukitampere.fi/toiminta/harrastekurssit/ 

Harrastekurssiemme tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisuus mielekkääseen ja ohjattuun vapaa-ajan toimintaan. Harrastekurssit tukevat sosiaalista kanssakäymistä ja hyvinvointia, ryhmässä toimimista sekä ryhmään kuulumista, toisilta oppimista sekä itsenäistymistä ja elämänhallintaa. Pyrimme vastaamaan kurssilaisten ja heidän omaistensa toiveisiin ja tarpeisiin yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti.

Harrastekurssi kokontuu samalla ryhmällä koko harrastekurssikauden syksystä kevääseen.Syyskauden kesto on yleensä vko 39-47 ja kevätkauden vko 2-17 (syksyllä 8 ja keväällä 14 kurssikertaa). Keilaus on ainoa kurssi, joka kokoontuu myös syys- ja talvilomaviikoilla.

HARRASTEKURSSIOHJAAJAN TYÖNKUVA

Harrastekurssiohjaaja vastaa harrastekurssin ohjauksesta sekä harrastekurssilaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista kurssin ajan. Pääsääntöisesti kursseilla toimitaan ohjaajapareittain eli 2 ohjaajaa/kurssi.

Jokainen ohjaaja osallistuu toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Työnkuvaan kuuluvat kurssikerran ohjaukseen liittyvät tehtävät: mm. toiminnan suunnittelu, etukäteisvalmistelut, toiminnan ohjaus, kurssilaisten vastaanottaminen ja paluukyyteihin saattaminen, tarvittaessa ulkovaatteiden riisumisessa & pukeutumisessa avustaminen, tarvittaessa vessakäynneillä/ juomisessa/ syömisessä yms. muissa toiminnoissa avustaminen sekä tapaamisen loputtua kurssipaikan siistiminen. Ohjaajan työaika alkaa 15 min ennen harrastekurssin virallista alkamista, ja päättyy 15 min kurssin päättymisestä. Perehdytämme ja opastamme ohjaajia etukäteen kurssilaisten tarpeet huomioiden. 

Olisi toivottavaa, että ohjaajalla on mielenkiintoa, kokemusta ja/ tai ideoita juuri sellaisen kurssin aihepiiristä, jolle hakee. Myös pelkkä halu oppia ja ottaa asioista selvää vie eteenpäin. Kurssisisältö suunnitellaan yhdessä kurssilaisten kanssa ensimmäisellä tapaamiskerralla, joten jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ohjelmaan.

 

TOIVOMUKSIA OHJAAJALLEMME:

Palkkaamme oma-aloitteisia, vastuuntuntoisia, innostavia ja sitoutuneella työotteella työskenteleviä täysi-ikäisiä ohjaajia. Omaathan hyvät pari- ja ryhmätyöskentelytaidot.  

Kokemus erityisryhmien kanssa työskentelystä sekä vaihtoehtoisista kommunikaatiomenetelmistä lasketaan eduksi. Oma henkilökohtainen harrastuneisuus esim. musiikin, liikunnan, askartelun tai taiteen saralla on plussaa.

Tärkeintä kuitenkin on, että olet valmis oppimaan ja opettelemaan uutta; osallistut perehdytykseen ja ohjaajailtoihin.  

Toivomme, että pystyt sitoutumaan työhön koko lukuvuodeksi (syys- ja kevätkausi).

 

HAKEMINEN:

Jos haluat tutustua ihaniin persooniin, oppia uutta ja kartuttaa työkokemustasi, täytä hakulomake tämän sivun alaosassa (näkyvillä vain hakuaikana). Halutessasi voit lähettää lisätietoja tai cv:n osoitteeseen kantanen(a)kvtukitampere.fi. 

Halutessasi voit hakea usealle kurssille ohjaajaksi samanaikaisesti. Muistathan kirjoittaa hakemukseesi, mitkä kurssit olisivat mielekkäitä ja kuinka montaa ryhmää olisit valmis ohjaamaan.

Ohjaajavalinnat tehdään syyskuun alussa. Ilmoitamme valinnoista ainoastaan haastatteluihin kutsuttaville. Lisäksi ilmoitamme nettisivuillamme, kun ohjaajapaikat on täytetty.

 

PEREHDYTYS:

Valituille ohjaajille pidetään palkallinen perehdytys yhdistyksen kerhotilassa Onkiniemenkatu 5 B, Tampere. 

Todennäköinen ajankohta on maanantai 11.9.2023 klo 17.30–20.30 (voit varata perehdytysajankohdan jo alustavasti kalenteriisi).  

 

PALKKAUS:

Harrastekurssiohjaajan tuntipalkka on 12,17 €/ h.

 

LISÄTIETOJA:

Lisätietoja voit kysellä toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh. 050-388 6144 tai kantanen@kvtukitampere.fi. 

KESÄLEIRIOHJAAJA

 

Yhdistyksemme järjestää kesäisin leiritoimintaa kouluikäisille, nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille henkilöille.

Leiriohjaajat ovat avainasemassa mahdollistamassa mielekästä leirikokemusta osallistujille. Leiritoimintamme tavoitteena on tarjota leiriläisille mahdollisuus ohjattuun lomailuun, virkistäytymiseen ja sosiaalisiin suhteisiin. Toiminta tukee osallistujien sosiaalista kanssakäymistä ja hyvinvointia, ryhmässä toimimista sekä ryhmään kuulumista, toisilta oppimista sekä itsenäistymistä ja elämänhallintaa. Leirillä pyritään vastaamaan leiriläisten ja heidän omaistensa toiveisiin ja tarpeisiin yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. 

Kesäleirien ohjaajahaku on käynnissä yleensä maaliskuussa (viimeksi hakuaika oli 1.3.-24.3.2023; vuoden 2024 hakuaika päivitetään myöhemmin).

Hakemuksen voi täyttää sähköisesti näillä sivuilla, hakemuslomake on täytettävissä tämän sivun alaosassa (näkyvillä vain hakuaikana). 

 

 

 

 

 

Leiri- ja harrastekurssitoiminnasta voit kysellä toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh.050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi.

_____________________________________________________________