Tule meille töihin

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry työllistää vuosittain n. 80 osa-aikaista työntekijää. Pääsääntöisesti työntekijöitä tarvitaan harrastekurssiohjaajiksi sekä leiriohjaajiksi.

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry on paikallinen kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän omaistensa järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää ja valvoa kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja läheistensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua. Samalla yhdistys järjestää mm. vertaistukitoimintaa, harrastekursseja ja leirejä sekä muuta vapaa-ajan toimintaa.

 

LEIRIOHJAAJA

 

Kesäleireille 2022 haetaan ohjaajia! Hakuaika oli käynnissä 10.4.2022 asti. Hakemuslomake on täytettävissä sähköisesti tämän sivun alaosassa

Päivitys 2.6.: Etsimme vielä kahta ohjaajaa Mertiörannan leirillemme ma 18.7.- to 21.7.2022. Mikäli pääsisit leirille ohjaajaksi, olethan rohkeasti yhteydessä! Voit myös täyttää lomakkeen sähköisesti. 

Leiriohjaajat ovat avainasemassa mahdollistamassa mielekästä leirikokemusta osallistujille. Leiritoimintamme tavoitteena on tarjota leiriläisille mahdollisuus ohjattuun lomailuun, virkistäytymiseen ja sosiaalisiin suhteisiin. Toiminta tukee osallistujien sosiaalista kanssakäymistä ja hyvinvointia, ryhmässä toimimista sekä ryhmään kuulumista, toisilta oppimista sekä itsenäistymistä ja elämänhallintaa. Leirillä pyritään vastaamaan leiriläisten ja heidän omaistensa toiveisiin ja tarpeisiin yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. 

Koronatilanne saattaa vaikuttaa leirien aikataulutukseen, valinnoista ilmoittamiseen ja leirien toteutumiseen. Noudatamme toiminnassamme viranomaisten ohjeistuksia.  

 

LEIRIEN AJANKOHDAT, KOHDERYHMÄ JA LEIRIPAIKKA:

Suurin osa kesäleireistä järjestetään Tampereen Teiskossa Kuuslahden leirikeskuksessa. Aikuisille liikkumisrajoitteisille tai vaikeavammaisille henkilöille suunnattu leiri pidetään Mertiörannan kurssikeskuksessa Jämijärvellä. Kuuslahden ja Mertiörannan leireillä ohjaajille on yhteiskuljetus leiriautoilla Onkiniemestä leiripaikkaan ja takaisin. 

Kouluikäisille on tarjolla päiväleiri, joka järjestetään Tampereella Onkiniemen kerhotilassa. Aikuisille suunnattu päiväleiri järjestetään Weturin tiloissa Tampereella. Päiväleireillä ohjaajien päivittäinen työaika on noin klo 8-17, mutta se voi vaihdella leiri- ja päiväkohtaisesti.

 

Leiri 1

ma 6.6.- la 11.6.

kouluikäiset

Kuuslahti, Teisko

Leiri 2

ma 13.6.- la 18.6.

kouluikäiset

Kuuslahti, Teisko

Leiri 3

ma 20.6.- to 23.6.

kouluikäisten päiväleiri

Onkiniemi, Tampere

Leiri 4

ma 27.6.-la 2.7.

(nuoret) aikuiset

Kuuslahti, Teisko

Leiri 5

ma 4.7.-la 9.7.

aikuiset

Kuuslahti, Teisko

Leiri 6

ma 11.7. -la 16.7.

aikuiset

Kuuslahti, Teisko

Leiri 7

ma 18.7.- to 21.7.

vaikeavammaiset/ liikkumisrajoitteiset

Mertiöranta, Jämijärvi

Leiri 8

ma 25.7.- pe 29.7.

aikuisten päiväleiri

Weturi, Tampere

Leiri 9

ma 25.7.- la 30.7.

aikuiset

Kuuslahti, Teisko

Leiri 10

ma 1.8. - ke 3.8.

kouluikäiset

Kuuslahti, Teisko

 

Leiri 11

to 4.8.- la 6.8.

kouluikäiset

Kuuslahti, Teisko

 

Merkitse hakemukseen kaikki leirit, jotka sopivat aikatauluihisi. Voit tarkentaa Lisätietoja-kohdassa, kuinka monella leirillä olisit käytettävissä kesän aikana. 

 

LEIRITYÖ:

Leirillä toimii vastaava ohjaaja, jolla on kokonaisvastuu leirin toiminnasta sekä lääkevastaava, joka huolehtii kaikkien leiriläisten lääkkeiden antamisen. Molemmille kuuluu myös kaikki ohjaajan työt. Ohjaajien määrä leireillä vaihtelee riippuen leiriläisten avun ja tuen tarpeesta. Esimerkiksi Kuuslahden kesäleireillä on yleensä 10-12 leiriläistä ja 5-6 ohjaajaa. 

Ohjaajat vastaavat leiriläisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista koko leirin ajan. Leiriarkeen kuuluvat leiriläisten yksilöllinen ohjaus ja perushoito kaikissa leiriviikon tilanteissa. Jokaisella ohjaajalla on ns. omat leiriläiset (ohjauksen ja avun tarpeesta riippuen 1–6 leiriläistä), joista on ensisijaisesti vastuussa. Leirillä toimitaan usein ohjaajapareina.

Jokainen ohjaaja osallistuu tarvittaessa yhteisten tuokioiden ja viriketoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Leirikohtaisen toimintasisällön suunnittelu tapahtuu jo ennen leiriä, tehtäväjaot sovitaan tarkemmin perehdyttämisillassa. Jokainen ohjaaja voi hyödyntää omaa osaamistaan ohjelman suunnittelussa. Ohjaajan tulee osallistua ennen leirejä pidettävään perehdyttämis- ja tutustumisiltaan sekä lukea huolellisesti perehdyttämisoppaan, ensiapuoppaan ja muut saadut leirimateriaalit.

 

OHJAAJAT:

Leiritöihin palkkaamme oma-aloitteisia, vastuuntuntoisia, innostavia ja sitoutuneella työotteella työskenteleviä täysi-ikäisiä ohjaajia.

Kokemus leirityöstä ja /tai erityisryhmien kanssa työskentelystä sekä vaihtoehtoisista kommunikaatiomenetelmistä lasketaan eduksi.

Valittujen ohjaajien tulee esittää rikostaustaote. 

Vuoden 2022 alussa voimaan tulleen väliaikaisen tartuntatautilain muutoksen johdosta ohjaajalla tulee olla riittävä ja tarpeellinen suoja covid-19-tautia vastaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ohjaajalla tulee olla  täydet rokotussarjat otettuna (riippuu henkilöstä, onko kyse 2 vai 3 rokotteesta) tai enintään kuusi kuukautta aikaisemmin sairastetun laboratoriovarmistetun taudin antama suoja covid-19-tautia vastaan. 

 

PALKKAUS:

Kuuslahden ja Mertiörannan leirit: Leiriohjaajien palkkaus 90 €/vrk + puolipäiväraha 22,50 €/pv. Vastaava ohjaaja ja lääkevastaava 100 €/vrk + puolipvraha 22,50 €/pv. Lisäksi ohjaajat saavat kuljetuksen leiripaikalle ja takaisin. Kuuslahden ja Mertiörannan leireille sekä takaisin ohjaajat kulkevat yhdistyksen leiriautoilla. 

Päiväleirit: ohjaajien palkkaus on 80 e/pv ja vastaavan ohjaajan 85 e/pv.

 

HAKEMINEN:

Haku leireillemme tapahtuu hakuaikana ensisijaisesti tämän sivun alaosassa olevalla lomakkeella (näkyvillä vain hakuaikana). 

Voit myös lähettää hakemuksen osoitteeseen kantanen(a)kvtukitampere.fi.

Ohjaajavalinnat tehdään huhtikuun lopussa-toukokuun alussa. Ensin hakuajan päätyttyä valitaan kesäleiriläiset, ja vasta tämän jälkeen tiedetään miten leirit toteutuvat, ja mikä on niillä tarvittava ohjaajamäärä. Huomioithan, että koronatilanne saattaa vaikuttaa leiriläis- ja ohjaajavalintojen viivästymiseen. 

Ilmoitamme valinnoista ainoastaan haastatteluihin kutsuttaville. Lisäksi ilmoitamme nettisivuillamme, kun ohjaajapaikat on täytetty.

Valituille ohjaajille pidetään palkalliset perehdytystilaisuudet toukokuussa 2022 Tampereella kahdessa osassa: 

 • Kuuslahden leireille tulevien ohjaajien perehdytystilaisuus lauantaina 28.5. klo 10 alkaen Kuuslahden leirikeskuksessa. Ohjaajille yhteiskuljetusmahdollisuus Onkiniemestä. 
 • Onkiniemen, Weturin ja Mertiörannan leireille tulevien ohjaajien perehdytys maanantaina 30.5. klo 17 alkaen, paikkana Onkiniemen kerhotila.

  LISÄTIETOJA:

  Leiri-infoa saat osoitteesta http://www.kvtukitampere.fi/toiminta/leiritoiminta/  

  HARRASTEKURSSIOHJAAJA


  Haemme seuraavan kerran harrastekurssiohjaajia elokuussa kaudelle syksy 2022-kevät 2023. Lisätietoja päivitetään tälle sivulle lähempänä. 

   

  HARRASTEKURSSITYÖ

  Tukiyhdistys järjestää useita harrastekursseja, jotka ovat hieman erilaisia kestoltaan, teemaltaan ja ne voi olla myös eri ikäryhmille suunnattuja. Harrastekursseja järjestetään eri puolella Tamperetta. Harrastekurssi kokontuu samalla ryhmällä koko harrastekurssikauden syksystä kevääseen.

  Harrastekurssivalikoimaan voit tutustua osoitteessa http://www.kvtukitampere.fi/toiminta/harrastekurssit/ 

  Harrastekurssiemme tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisuus mielekkääseen ja ohjattuun vapaa-ajan toimintaan. Harrastekurssit tukevat kehitysvammaisen ihmisen sosiaalista kanssakäymistä ja hyvinvointia, ryhmässä toimimista sekä ryhmään kuulumista, toisilta oppimista sekä itsenäistymistä ja elämänhallintaa. Pyrimme vastaamaan kurssilaisten ja heidän omaistensa toiveisiin ja tarpeisiin yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti.

  Harrastekurssiohjaaja vastaa harrastekurssin ohjauksesta sekä harrastekurssilaisten turvallisuudesta kurssin ajan. Pääsääntöisesti kursseilla toimitaan ohjaajapareittain eli 2 ohjaajaa/kurssi, Hupituvassa on kolme ohjaajaa.

  Tulevan kauden harrastekurssivalikoima ja kurssipaikat varmistuvat kesän 2022 aikana. 

   

   

  OHJAAJAHAKEMUS KESÄLEIREILLE 2022

  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *
  *

  * Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

   

   

   

  Kun olet lähettänyt hakemuksen onnistuneesti, näytölle ilmestyy teksti "TYÖHAKEMUKSESI ON NYT LÄHETETTY! Kiitos hakemuksestasi!"

  Leiri- ja harrastekurssitoiminnasta voit kysellä toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh.050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi.

  _____________________________________________________________