Tule meille töihin

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry työllistää vuosittain n. 80 osa-aikaista työntekijää. Pääsääntöisesti työntekijöitä tarvitaan harrastekurssiohjaajiksi sekä leiriohjaajiksi.

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry on paikallinen kehitysvammaisten henkilöiden ja heidän omaistensa järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää ja valvoa kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja läheistensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua. Samalla yhdistys järjestää mm. vertaistukitoimintaa, harrastekursseja ja leirejä sekä muuta vapaa-ajan toimintaa.

 

 

LEIRIOHJAAJA

 

Tilanne 17.5.: Ohjaajat kesäleireillemme on nyt valittu. Kiitos kaikista hakemuksista - niitä tuli todella runsaasti ja paljon hyviä hakijoita jäi ilman ohjaajan paikkaa. Aurinkoista kesää kaikille! 

 

Leiritöihin palkkaamme oma-aloitteisia, vastuuntuntoisia, innostavia ja sitoutuneella työotteella työskenteleviä täysi-ikäisiä ohjaajia. Kokemus leirityöstä ja /tai erityisryhmien kanssa työskentelystä lasketaan eduksi.

Suurin osa kesäleireistä järjestetään Tampereen Teiskossa Kuuslahden leirikeskuksessa. Aikuisille liikkumisrajoitteisille tai vaikeavammaisille henkilöille suunnattu leiri pidetään Mertiörannan kurssikeskuksessa Jämijärvellä. Kouluikäisille on tarjolla kolme päiväleiriä, jotka järjestetään Tampereella Onkiniemen kerhotilassa. Uutena kokeiluna kesällä 2018 tarjotaan kahta päiväleiriä aikuisille henkilöille M-Epilän tiloissa.

 

Alla on kesäleirien aikataulu:

1. leiri           ma 4.6. - la 9.6.2018          kouluikäisten leiri, Kuuslahti

2. leiri           ma 11.6. - la 16.6.2018      kouluikäisten leiri, Kuuslahti

3. leiri           ma 18.6. - to 21.6.2018      kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi 

4. leiri           ma 25.6. - la 30.6.2018      kouluikäisten leiri, Kuuslahti

5. leiri           ma 2.7. - pe 6.7.2018         kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi 

6. leiri           ma 2.7. - la 7.7.2018          aikuisten leiri, Kuuslahti 

7. leiri           ma 9.7. - pe 13.7.2018       kouluikäisten päiväleiri, Onkiniemi            

8. leiri           ma 9.7. - la 14.7.2018        aikuisten leiri, Kuuslahti

9. leiri           ma 16.7. - pe 20.7.2018     aikuisten päiväleiri, M-Epilän toimintakeskus 

10. leiri         ma 16.7. - la 21.7.2018      aikuisten leiri, Kuuslahti

11. leiri         ma 23.7. - pe 27.7.2018     aikuisten päiväleiri, M-Epilän toimintakeskus 

12. leiri         ma 23.7. - la 28.7.2018      aikuisten leiri, Kuuslahti

13. leiri         ma 30.7. - to 2.8.2018        aikuisten liikkumisrajoitteisten ja   vaikeavammaisten henkilöiden leiri, Mertiöranta

 

Yleensä Kuuslahden kesäleireillä on 10-12 leiriläistä ja 5 ohjaajaa. Vaikeavammaisille ja liikkumisrajoitteisille henkilöille suunnatulla kesäleirillä on ollut 15-16 leiriläistä ja n. 10 ohjaajaa.

Kouluikäisten päiväleirit toteutetaan Onkiniemen kerhotilasta käsin ma-pe klo 9-16 välisenä aikana, mikäli niille on tarvetta. Tarkemmat määrät leiriläisten ja ohjaajien suhteen katsotaan leirikohtaisesti tarpeen mukaan. 

Merkitse hakemukseen kaikki leirit, jotka sopivat aikatauluihisi. Voit tarkentaa Lisätietoja-kohdassa, kuinka monella leirillä olisit käytettävissä kesän aikana. 

 

LEIRITYÖ

Leirillä toimii vastaava ohjaaja, jolla on kokonaisvastuu leirin toiminnasta sekä lääkevastaava, joka huolehtii kaikkien leiriläisten lääkkeiden antamisen. Molemmille kuuluu myös kaikki ohjaajan työt. Ohjaajien määrä leireillä vaihtelee riippuen leiriläisten avun ja tuen tarpeesta.

Ohjaajat vastaavat leiriläisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista koko leirin ajan. Jokaisella ohjaajalla on ns. omat leiriläiset (ohjauksen ja avun tarpeesta riippuen 1–6 leiriläistä), joista on ensisijaisesti vastuussa. Leirillä toimitaan usein ohjaajapareina.

Jokainen ohjaaja osallistuu tarvittaessa yhteisten tuokioiden ja viriketoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Leirikohtaisen toimintasisällön suunnittelu tapahtuu jo ennen leiriä, tehtäväjaot sovitaan tarkemmin perehdyttämisillassa. Jokainen ohjaaja voi hyödyntää omaa osaamistaan ohjelman suunnittelussa. Ohjaajan on hyvä osallistua ennen leirejä pidettävään perehdyttämis- ja tutustumisiltaan sekä lukea huolellisesti perehdyttämisoppaan, ensiapuoppaan ja muut saadut leirimateriaalit.

 

PALKKAUS:

Kuuslahden ja Mertiörannan leirit: Leiriohjaajien palkkaus 80 €/vrk + puolipäiväraha 21 €/pv. Vastaava ohjaaja ja lääkevastaava 90 €/vrk + puolipvraha 21 €/pv. Lisäksi ohjaajat saavat kuljetuksen leiripaikalle ja takaisin sekä tietysti myös majoituksen ja ruokailut.

Päiväleirit: ohjaajien palkkaus on 75 e/pv ja vastaavan ohjaajan 80 e/pv. Päiväleirin ohjaajat saavat lisäksi ruokailut päivän aikana (lounas ja välipalat).

 

HAKEMINEN:

Haku leireillemme tapahtuu hakuaikana ensisijaisesti tämän sivun alaosassa olevalla lomakkeella (näkyvillä vain hakuaikana). 

Voit myös lähettää hakemuksen osoitteeseen kantanen(a)kvtukitampere.fi tai postitse Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry, Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere.

Ohjaajavalinnat tehdään huhtikuun lopussa-toukokuun alussa. Ensin hakuajan päätyttyä valitaan kesäleiriläiset, ja vasta tämän jälkeen tiedetään mitkä leirit toteutuvat, ja mikä on niillä tarvittava ohjaajamäärä. 

Ilmoitamme valinnoista ainoastaan haastatteluihin kutsuttaville. Lisäksi ilmoitamme nettisivuillamme, kun ohjaajapaikat on täytetty.

Valituille ohjaajille pidetään perehdytystilaisuus viikon 21 arki-iltana Tampereella. 

 

LISÄTIETOJA:

Leiri-infoa saat osoitteesta http://www.kvtukitampere.fi/toiminta/leiritoiminta/  

 

HARRASTEKURSSIOHJAAJA

 

Seuraavan kerran haemme harrastekurssiohjaajia tulevalle kaudelle syksy 2018-kevät 2019. Hakuaika on käynnissä tällä sivulla elokuussa 2018. 

 

HARRASTEKURSSITYÖ

Harrastekurssiohjaaja vastaa harrastekurssin ohjauksesta sekä harrastekurssilaisten turvallisuudesta kurssin ajan. Pääsääntöisesti kursseilla toimitaan ohjaajapareittain eli 2 ohjaajaa/kurssi. Tukiyhdistyksellä on useita harrastekursseja, jotka ovat hieman erilaisia kestoltaan, teemaltaan ja ne voi olla myös eri ikäryhmille suunnattuja. Harrastekurssivalikoimaan voit tutustua osoitteessa http://www.kvtukitampere.fi/toiminta/harrastekurssit/ 

Halutessasi voit hakea usealle kurssille ohjaajaksi samanaikaisesti. Muistathan kirjoittaa hakemukseesi, mitkä kurssit olisivat mielekkäitä ja kuinka montaa ryhmää olisit valmis ohjaamaan. 

Olisi toivottavaa, että ohjaajalla on mielenkiintoa/kokemusta/ideoita juuri sellaisen kurssin aihepiiristä, jolle hakee. Mutta myös pelkkä halu oppia ja ottaa asioista selvää vie eteenpäin. Kurssisisältö suunnitellaan yhdessä kurssilaisten kanssa ensimmäisellä tapaamiskerralla, joten jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa aiheisiin.

Tässä muita toivomuksia ohjaajallemme:
- olet positiivinen, vastuuntuntoinen ja oma-aloitteinen
- pystyt sitoutumaan työhösi koko lukuvuodeksi
- kokemus erityisryhmien kanssa toimimisesta katsotaan eduksi
- oma henkilökohtainen harrastuneisuus esim. musiikin, keilauksen, elokuvien, askartelun, liikunnan, ruoanlaiton tai taiteen saralla on plussaa
- 18 vuoden ikä
 

AIKATAULUT

Harrastekurssit ovat aloittaneet näillä ryhmillä toimintansa viime syksynä viikolla 39. Joulutauon jälkeen kevätkausi alkoi viikolla 3. Keväällä on 14 kurssikertaa, ja kausi päättyy viimeistään viikolla 18. Syyslomalla ja hiihtolomalla ei pääsääntöisesti ole kokoontumisia - keilaus on ainoa lomaviikoilla kokoontuva ryhmä. 

 

PALKKAUS

Harrastekurssiohjaajien palkkaus on 9,00 euroa/ tunti. Harrastekurssiohjaajan työtä kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan esim. opiskeluissa. 

 

HAKEMINEN:

Jos haluat saada hyvää työkokemusta kehitysvammakentältä, täytä hakulomake tämän sivun alaosassa (näkyvillä vain hakuaikana). Vaihtoehtoisesti voit lähettää vapaamuotoisen hakemuksesi osoitteeseen kantanen(a)kvtukitampere.fi. 

 

 

Leiri- ja harrastekurssitoiminnasta voit kysellä toiminnanohjaaja Johanna Kantaselta puh.050 388 6144 tai kantanen(a)kvtukitampere.fi.

_____________________________________________________________