Tule meille töihin

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry on paikallinen kehitysvammaisten tai vastaavanlaista tukea tarvitsevien henkilöiden ja heidän omaistensa järjestö. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää ja valvoa kehitysvammaisten, heidän perheidensä ja läheistensä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja elämänlaatua. Olemme yksi Suomen suurimmista kehitysvammaisten tukiyhdistyksistä. Työllistämme vuosittain osa-aikaisina harrastekurssi- ja leiriohjaajina yli 70 henkeä.

 Vuonna 1961 perustettu yhdistyksemme tarjoaa tietoa, ohjausta ja neuvontaa sekä erilaisia mahdollisuuksia vertaistukeen sekä virkistäytymiseen. Toteutamme yksilöllisiin tarpeisiin perustuvaa leiri- ja harrastekurssitoimintaa sekä muita vapaa-ajan toimintoja. https://www.kvtukitampere.fi/yhdistys/

Yhdistyksen arvot: 

Kohtaamme ihmisen ihmisenä

Erilaisuuden rikkaus- olemme kaikki erilaisia- erilaisuus

Mahdollistamme osallisuuden ja toimijuuden- osallisuus

Edistämme yhdenvertaisuutta- yhdenvertaisuus

Olemme arvostettu ja luotettava toimija- toimijuus

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

”On maailmasi kaunis”  

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠JORMAn laulu kuvastaa yhdistyksen arvoja ja erilaisuuden rikkautta. Tekijä: Jorma Rantalainen

Nykyisen toiminnanjohtajamme jäädessä eläkkeelle haemme yhdistykselle Tampereelle

Toiminnanjohtajaa


Toiminnanjohtajan päätehtävänä on vastata Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n päivittäisestä operatiivisesta toiminnasta ja taloudenhoidosta. Tarjoamme monipuolisen ja itsenäisen työtehtävän, joka on näköalapaikka kehitysvammapuolen kolmannen sektorin toimintaan sekä mahdollisuuden olla vaikuttamassa kehitysvammaisten ihmisten ja heidän perheidensä arjen toimivuuteen.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen vaatii

Ø  Johtamistaitoja: Kykyä motivoida ja johtaa myös vapaaehtoistyönä tehtävää yhdistystoimintaa. Tämä vaatii hyviä vuorovaikutus- ja viestintätaitoja, sekä kykyä aistia jäsenistön tarpeita ja näkökulmia. Toiminnanjohtajalta vaaditaan hyviä erilaisten ihmisten kohtaamistaitoja ja eri tilanteiden vaatimia ongelmanratkaisutaitoja.

Ø  Strategista suunnittelukykyä: Osaamista kehittää ja toteuttaa pitkän aikavälin strategioita ja tavoitteita yhdistyksen toiminnan kehittämiseksi. Tämä tarkoittaa mm. budjetointia, varainhankintaa, eri avustusrahoitusmallien osaamista, raportointia ja resurssien hallintaa. Lisäksi odotamme innovatiivisuutta, kykyä tuoda uusia luovia tapoja yhdistyksen toimintaan.

Ø  Verkostoitumistaitoja: Kykyä rakentaa ja ylläpitää suhteita eri sidosryhmiin. Tämä edellyttää hyviä neuvottelu- ja viestintätaitoja. Toimia vakuuttavasti linkkinä eri rahoituskumppaneille.

Ø  Osaamista yhdistystoiminnasta: Ymmärrystä ja kokemusta yhdistystoiminnan periaatteista ja yhdistyksen hallitustoiminnasta ja kokouskäytännöistä.

Ø  Tulosten saavuttamista: Työssä tarvitaan vahvaa sitoutumista yhdistyksen arvoihin ja missioon, sekä intohimoa ja tunneälyä erilaisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Edellytämme valittavalta henkilöltä soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää suomen kielen taitoa. Arvostamme taloushallinnon ja avustusrahoituksen osaamista, kokemusta kolmannen sektorin järjestötoiminnasta, hyviä vuorovaikutus, -verkostoitumis- ja viestintätaitoja.

 

Toiminnanjohtajan työpaikka/toimisto sijaitsee Onkiniemessä, Tampereella. Tehtävä tulisi ottaa vastaan viimeistään 16.9.2024 tai sopimuksen mukaan.

Tiedustelut ja lisätiedot tehtävästä:

Puhelimitse 21.5–22.5 klo 17–18: Hallituksen puheenjohtaja Leena Jokipakka, 0500 734 186.

 

Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen, ansioluettelo sekä linkki enintään kahden minuutin mittaiseen vapaamuotoiseen esittelyvideoon itsestäsi, viimeistään 29.5.2024 mennessä osoitteeseen kvtukitampere.rekry@gmail.com.

Huomioithan, että haastattelemme hakijoita jo hakuajalla, joten älä jätä hakemustasi viime tippaan!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kesäleiriohjaaja

Kesäleirien ohjaajahaku oli käynnissä 28.2.-24.3.2024. 

Päivitys 27.5.: Ohjaajavalinnat on nyt  tehty.  Kiitos kaikille hakemuksen täyttäneille! 

Yhdistyksemme järjestää kesäisin leiritoimintaa kouluikäisille, nuorille ja aikuisille kehitysvammaisille tai vastaavanlaista tukea tarvitseville henkilöille.

Leiriohjaajat ovat avainasemassa mahdollistamassa mielekästä leirikokemusta osallistujille. Ohjaajien ensisijainen tehtävä on leiriläisten ohjaus ja avustaminen yksilöllisten tarpeiden mukaan sekä leiriohjelman järjestäminen.

Leiritoimintamme tavoitteena on tarjota leiriläisille mahdollisuus ohjattuun lomailuun, virkistäytymiseen ja sosiaalisiin suhteisiin. Toiminta tukee osallistujien sosiaalista kanssakäymistä ja hyvinvointia, ryhmässä toimimista sekä ryhmään kuulumista, toisilta oppimista sekä itsenäistymistä ja elämänhallintaa. Leirillä pyritään vastaamaan leiriläisten ja heidän omaistensa toiveisiin ja tarpeisiin yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti. 


LEIRIEN AJANKOHDAT, KOHDERYHMÄ JA LEIRIPAIKKA

 • Leiri 1. ma 3.6.- pe 7.6.2024 kouluikäiset, Kuuslahti
 • Leiri 2. ma 10.6.- pe 14.6.2024 kouluikäiset, Kuuslahti
 • Leiri 3. ma 24.6.- pe 28.6.2024 nuoret/nuoret aikuiset, Kuuslahti
 • Leiri 4. ma 1.7.- pe 5.7.2024 aikuiset, Kuuslahti
 • Leiri 5. ma 8.7.- pe 12.7.2024 aikuiset, Kuuslahti
 • Leiri 6. ma 15.7.- to 18.7.2024 aikuiset, Kuuslahti
 • Leiri 7. ma 15.7.- pe 19.7.2024 aikuisten päiväleiri, Tukena Weturi
 • Leiri 8. ma 22.7.- to 25.7.2024 aikuiset, Mertiöranta Jämijärvi
 • Leiri 9. ma 29.7.- to 1.8.2024 nuoret/ nuoret aikuiset, Kuuslahti

Suurin osa kesäleireistä (Kuuslahti & Mertiöranta) on yön yli-leirejä, jolloin leiriläiset sekä ohjaajat ovat paikalla koko leirin ajan.  

 • Kuuslahdessa pidettävät leirit alkavat leiriläisten osalta maanantaina klo 16 ja päättyvät perjantaina klo 16. Leirit 6 ja 9 ovat lyhyempiä: ma klo 16-to klo 12. Vastaavat ohjaajat lähtevät maanantaina klo 12 Onkiniemestä leiriautolla ruokaostoksille. Muut ohjaajat lähtevät toisella leiriautolla Onkiniemestä klo 13 Kuuslahteen. Perillä puretaan ostokset, pidetään ohjaajapalaveri ja valmistaudutaan leiriläisten saapumiseen. Lähtöpäivänä leiriläisten lähdettyä ohjaajat huolehtivat paikat kuntoon ja lähtevät ajelemaan takaisin Onkiniemeä kohden. Ohjaajien työaika päättyy perjantai-iltana Onkiniemessä noin klo 18. Torstaina päättyvillä leireillä (6 &9) ohjaajien työaika päättyy noin klo 15. 
 • Mertiörannan leirille on leiriläisten ja ohjaajien yhteiskuljetus Tampereen Keskustorilta leirille ja takaisin. Leirille lähtö on maanantaina 22.7.2024 klo 10 ja paluu torstaina 25.7.2024  iltapäivällä (noin klo 14). 1–2 ohjaajista lähtee ma-aamulla aiemmin leiriautolla tavaroiden kanssa ja valmistelemaan paikkoja.

Aikuisille suunnattu päiväleiri järjestetään Weturin tiloissa Tampereella. Päiväleireillä ohjaajien päivittäinen työaika on noin klo 8-17, mutta se voi vaihdella päiväkohtaisesti.

Tutustu leiripaikkoihin ja aikatauluihin verkkosivuillamme  Kesäleirit ja alla olevasta kesäleiriesitteestä.


LEIRITYÖ

Leirillä toimii vastaava ohjaaja, jolla on kokonaisvastuu leirin toiminnasta sekä lääkevastaava, joka huolehtii kaikkien leiriläisten lääkkeiden antamisen. Molemmille vastaaville kuuluvat myös kaikki ohjaajan työt. Ohjaajien määrä leireillä vaihtelee riippuen leiriläisten avun ja tuen tarpeesta. Esimerkiksi Kuuslahden kesäleireillä on yleensä 10–12 leiriläistä ja 5-6 ohjaajaa. 

Ohjaajat vastaavat leiriläisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista koko leirin ajan. Leiriarkeen kuuluvat leiriläisten yksilöllinen ohjaus ja perushoito kaikissa leiriviikon tilanteissa. Jokaisella ohjaajalla on ns. omat leiriläiset (ohjauksen ja avun tarpeesta riippuen 1–6 leiriläistä), joista on ensisijaisesti vastuussa. Leirillä toimitaan usein ohjaajapareina.

Jokainen ohjaaja osallistuu tarvittaessa yhteisten tuokioiden, leiriohjelman ja muun toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Kuuslahdessa leiriarkeen kuuluvat myös ruoanlaitto, saunanlämmitys ja muita käytännön tehtäviä. Leirikohtaisen toimintasisällön suunnittelu tapahtuu jo ennen leiriä, ja tehtäväjakoja sovitaan tarkemmin perehdyttämisillassa. Jokainen ohjaaja voi hyödyntää omaa osaamistaan ohjelman suunnittelussa.

Ohjaajan tulee osallistua ennen leirejä pidettävään perehdyttämis- ja tutustumisiltaan sekä lukea huolellisesti perehdyttämisoppaan, ensiapuoppaan ja muut saadut leirimateriaalit. Perehdytysiltojen aikataulut on jo tiedossa (alempana); varaathan ne kalenteriisi. 


OHJAAJAT

Leiritöihin palkkaamme oma-aloitteisia, vastuuntuntoisia, innostavia ja sitoutuneella työotteella työskenteleviä täysi-ikäisiä ohjaajia.  

Kokemus leirityöstä ja /tai erityisryhmien kanssa työskentelystä sekä vaihtoehtoisista kommunikaatiomenetelmistä lasketaan eduksi. Omaathan hyvät pari- ja ryhmätyöskentelytaidot.  

Valittujen ohjaajien tulee esittää rikostaustaote. 


PALKKAUS

Yön yli-leirit: Leiriohjaajien palkkaus 95 €/vrk + puolet kokopäivärahasta 25,50 € /pv. Vastaava ohjaaja ja lääkevastaava 100 €/vrk + puolet kokopäivärahasta 25,50 € /pv. Lisäksi ohjaajat saavat kuljetuksen leiripaikalle ja takaisin (Kuuslahden leireille yhdistyksen leiriautoilla, Mertiörantaan leiriautolla tai yhteiskuljetuksella). 

Päiväleiri: ohjaajien palkkaus on 90 e/pv ja vastaavan ohjaajan 95 e/pv. 


PEREHDYTYS

Varaathan perehdytysajankohdat kalenteriisi jo tässä vaiheessa.  Valituille ohjaajille pidetään palkalliset perehdytystilaisuudet Tampereella kahdessa osassa:

1) Kaikkien ohjaajien yhteinen perehdytyspalaveri ma 20.5.2024 klo 17.00–20.30 Onkiniemen kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B, Tampere. 

2) Lisäksi on leiripaikoittain olevat perehdytykset:

- Kuuslahden leirien ohjaajille ti 21.5.2024 klo noin klo 17–20 Kuuslahdessa (yhteiskuljetus leiriautoilla mahdollinen edestakaisin Onkiniemestä, sovitaan tarkemmin ohjaajien kesken). 

- Weturin päiväleirin ja Mertiörannan leirien osalta leirikohtainen perehdytys- ja suunnittelupalaveri sovitaan leirin ohjaajien kesken aikatauluihin sopivaksi (yleensä lähempänä leiriajankohtaa). 


HAKEMINEN

Haku leireillemme tapahtuu hakuaikana ensisijaisesti kotisivuilla olevalla lomakkeella.  Voit lähettää hakemuksen ja CV:n myös sähköpostitse osoitteeseen kantanen@kvtukitampere.fi. Hakuaika päättyy 24.3.2024. 

Merkitse hakemukseen kaikki leirit, jotka sopivat aikatauluihisi. Voit tarkentaa lomakkeeseen, kuinka monella leirillä olisit käytettävissä kesän aikana. Yleensä yksi ohjaaja tekee 1-4 leiriä kesän aikana.

Haastattelut pyritään tekemään viikoilla 13–16. Ohjaajavalinnat tehdään huhtikuun lopulla tai viimeistään toukokuun alussa. Ensin hakuajan päätyttyä valitaan kesäleiriläiset, ja vasta tämän jälkeen tiedetään miten leirit toteutuvat ja kuinka monta ohjaajaa leireille tarvitaan.

Ilmoitamme valinnoista ainoastaan haastatteluihin kutsuttaville. Lisäksi ilmoitamme nettisivuillamme, kun ohjaajapaikat on täytetty.


Ohjaajapalautteita kesältä 2023

 Vastauksia kysymykseen ”yhteishenki ohjaajien kanssa”

 • Ohjaajien kanssa työskentely sujui ongelmitta. Yhteishenki oli erinomainen ja kaikki teki oman osuutensa hommissa. Tuettiin toisiamme <3
 • Hommat hoitu mutkattomasti, apuja sai aina ja läppä lensi!
 • Toimiva porukka, jossa hyvä fiilis ja tekemisen meininki.

Minkä numeron antaisit kokonaisarvosanaksi leirin onnistumisesta?

(asteikko 0-4: erinomainen 4, hyvä 3, kohtalainen 2, epäonnistuminen 1, en osaa sanoa 0)

 • 4: Tämän kesän leirit on mennyt kokonaisuudessaan todella hyvin. Ohjaajat ja leiriporukka on ollut huippua ja kiireiden keskellä ohjaajanakin on pystynyt nauttimaan kesästä ja leireilystä. Kuuslahti on vaan upea paikka!
 • 4: Huipputyyppejä, mukavaa ohjelmaa, ei isoja ongelmia ja leiriläiset tykkäsivät.
 • 4: Mielestäni leiri sujui kokonaisuudessaan hyvin ja vaikutti siltä, että leiriläisilläkin oli mukavaa ja mieluisaa tekemistä.
 • Kokonaisarvosana 3,71 leirien onnistumisesta (kaikkien ohjaajapalautteiden keskiarvo)

Harrastekurssiohjaaja


Seuraavan kerran haemme harrastekurssiohjaajia elokuussa 2024: hakuaika ohjaajille on käynnissä 8.8.-25.8.2024, ja tuolloin hakemuksen voi täyttää näillä sivuilla. Harrastekurssit  kaudelle syksy 2024-kevät 2025 varmistuvat vasta elokuussa ennen hakuajan alkua, ja tiedot päivitetään tuolloin kotisivuillemme. 

Harrastekurssiohjaaja vastaa harrastekurssin ohjauksesta sekä harrastekurssilaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista kurssin ajan. Pääsääntöisesti kursseilla toimitaan ohjaajapareittain eli 2 ohjaajaa/kurssi. Jokainen ohjaaja osallistuu toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. 

Tukiyhdistys järjestää useita harrastekursseja, jotka ovat hieman erilaisia kestoltaan ja teemaltaan. Pääsääntöisesti harrastekurssit on kohdennettu nuorille aikuisille ja aikuisille. Harrastekursseja järjestetään eri puolella Tamperetta.

Tämän kauden harrastekurssivalikoimaan ja kurssien sisältöön voit tutustua osoitteessa http://www.kvtukitampere.fi/toiminta/harrastekurssit/ 

Harrastekurssiemme tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisuus mielekkääseen ja ohjattuun vapaa-ajan toimintaan. Harrastekurssit tukevat sosiaalista kanssakäymistä ja hyvinvointia, ryhmässä toimimista sekä ryhmään kuulumista, toisilta oppimista sekä itsenäistymistä ja elämänhallintaa. Pyrimme vastaamaan kurssilaisten ja heidän omaistensa toiveisiin ja tarpeisiin yksilöllisesti ja asiakaslähtöisesti.

Harrastekurssi kokontuu samalla ryhmällä koko harrastekurssikauden syksystä kevääseen.Syyskauden kesto on yleensä vko 39-47 ja kevätkauden vko 2-17 (syksyllä 8 ja keväällä 14 kurssikertaa). Keilaus on ainoa kurssi, joka kokoontuu myös syys- ja talvilomaviikoilla.


Lisätietoja harrastekurssi- ja leiritoiminnasta

Johanna Kantanen, toiminnanohjaaja, puh. 050 388 6144 tai sähköpostilla kantanen@kvtukitampere.fi