PÄIVITETTY TIEDOTE 18.3. YHDISTYKSEN TOIMINNOISTA

18.3.2020

Kevään harrastekurssikausi ja diskokausi ovat päättyneet

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry

 

PÄIVITETTY TIEDOTE KORONAVIRUKSEN VAIKUTUKSISTA TUKIYHDISTYKSEN TOIMINTAAN


Tässä tiedotteessa:

  • Harrastekurssikausi päättyy- loppukevään vuorot peruttu
  • Kevään diskot 21.3., 4.4. ja 18.4. peruttu Monitoimitalossa 13
  • Tilapäishoidon viikonloppuleirejä toteutetaan suunnitellun mukaisesti
  • Vertaistukitapaamiset eivät toteudu keväällä
  • Toimisto palvelee puhelimitse ja sähköpostin välityksellä
  • Jäsenkirjeen 2/2020 ilmestyminen viivästyy
  • Kesäleirihaku on käynnissä 20.3. asti

 

Tiedote 18.3.2020

 

Koronavirukseen liittyvissä varotoimissa noudatetaan yhtenäistä linjaa koko Suomessa. Suomen hallitus on 16.3. todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Päivitetyn linjauksen mukaisesti Tampereen kaupungin johdon määräyksestä useat kaupungin tilat, kuten Monitoimitalo 13, on suljettu ainakin 13.4.2020 saakka. Lisäksi koulujen iltakäyttö on peruttu toukokuun loppuun asti. Harrastava iltapäivä HIP-toiminta on keskeytetty loppukevään ajaksi.

 

Harrastekurssikausi päättyy- loppukevään vuorot peruttu

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry on päättänyt, harrastekurssit eivät kokoonnu enää ollenkaan kevään 2020 aikana. Huolehdittehan, että perutte mahdolliset taksikuljetukset ja avustajavaraukset harrastekurssien osalta.

Kiitämme harrastekurssilaisia ja heidän lähihenkilöitään sekä ohjaajia kuluneesta kaudesta! Toivomme palautetta harrastekursseihin liittyen sekä harrastekurssilaisilta että heidän lähihenkilöiltään. Palautelomake löytyy sähköisesti kotisivuiltamme www.kvtukitampere.fi

Ennakkotietona, että syksyllä alkavalle harrastekurssikaudelle voit hakea elokuussa 12.-28.8.2020. Lisätietoja päivitetään kotisivuillemme.

 

Kevään diskot 21.3., 4.4. ja 18.4. peruttu Monitoimitalossa 13

 

Kiitämme ahkeria diskossa kävijöitä kuluneesta kaudesta! Valitettavasti joudumme perumaan kevään kolme viimeisintä diskoa Monitoimitalo 13:lla. Diskoja ei siis ole lauantaina 21.3., 4.4. eikä 18.4.2020.

Tiedotamme syksyn diskoista heti, kun olemme saaneet tilavaraukset vahvistettua.

Jättidisko toteutettaneen Hempankaaressa la 6.6.2020 Nokian Kehitysvammaisten Tuki ry:n toimesta, mikäli olosuhteet sen sallivat.

 

Tilapäishoidon viikonloppuleirejä toteutetaan suunnitellun mukaisesti

 

Tällä hetkellä tilapäishoidon viikonloppuleirit Kuuslahdessa jatkuvat ennallaan.

Pyrimme tekemään kaikkemme, jotta vältymme peruuntumisilta, sillä nämä omaishoidon vapaat ovat tärkeitä hengähdystaukoja perheiden jaksamiselle.

Leiriläisen on peruttava leiri, mikäli leiriläisellä on mitään infektio-oireita, hän on mahdollisesti altistunut koronavirukselle tai lähipiirissä on tuntematon hengitystieinfektio.

Saatamme joutua perumaan leirin, mikäli henkilökunnan saaminen leirille käy ylitsepääsemättömäksi mahdollisessa ohjaajan sairastumistapauksissa. Hygieniaohjeistuksia leiritoiminnassa on tiukennettu entisestään. Mikäli muutoksia toiminnassa ilmenee, ilmoitamme asiasta suoraan leiriläisten koteihin.

 

Vertaistukitapaamiset eivät toteudu

 

Maalis-huhtikuulle oli suunniteltu useiden vertaistukiryhmien kokoontumisia, jotka nyt on peruttu. Pyrimme toteuttamaan myöhemmin syksyllä nyt perutun (26.3.) Voikukkia-tapaamisen erityisperheiden vanhemmille, joissa lapsi tai nuori on sijoitettu tai huostaanotettu. Samoin 2.4. suunniteltu Verkkotreffit-tapaaminen Läheiset aikuistuvan asioiden hoitamisen tukena Tulppaanitalolla on peruttu. Myös tämä tapaaminen siirretään pidettäväksi myöhempänä ajankohtana (todennäköisesti alkusyksyllä). Perhekahvila ei kokoonnu toistaiseksi, mutta viimeistään syksyllä saadaan tapaamiset jälleen järjestettyä. Lauantaina 21.3. vietetään Kansainvälisen Downin syndrooman päivää etänä - sukat rokatkoon kotosalla!

 

Toimisto palvelee puhelimitse ja sähköpostin välityksellä

 

Toimistolle toivotaan yhteydenottoja joko puhelimitse tai sähköpostilla, sillä toimiston ovet ovat suljettuna kaikenlaisilta asiakaskäynneiltä toistaiseksi. Muutoin toimiston työt jatkuvat kuten ennenkin ja palvelemme teitä parhaamme mukaan.

Jäsenkirjeen 2/2020 oli tarkoitus ilmestyä näinä hetkinä, mutta juuri ennen jäsenkirjeen tulostus- ja postitusvaihetta selvisi, että eri toimijoiden tulee perua tapahtumat koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 

Tällä hetkellä ei siis juuri ole tiedotettavaa, eikä jäsenkirjettä laiteta matkaan. 

Seuraamme tilannetta, ja tiedotamme kunhan tilanne normalisoituu ja on selvillä, milloin mahdollisia korvaavia tapahtumia järjestetään. Myös joitain tukiyhdistyksen tapahtumia siirretään myöhemmäksi ajankohdaksi.

Seuraattehan tällä välin eri palveluntuottajien omia tiedotuskanavia. 

 

Kesäleirihaku on käynnissä 20.3. asti

Toiveikkaana haluamme uskoa, että pystymme toteuttamaan kesäleirit ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Vielä muutaman päivän voi täyttää hakemuksen tukiyhdistyksen kesäleireille. Sähköinen hakulomake löytyy osoitteesta www.kvtukitampere.fi

 

Jaksamista kaikille tässä vaikeassa ajassa! Meihin voi olla yhteydessä, yritetään yhdessä :)

 

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry

www.kvtukitampere.fi

Toimisto puh. (03) 2140 226 

(soitot ohjautuvat kännyköihin klo 8-16 välisenä aikana)

 

Päivi Kaltio                                           Johanna Kantanen

Toiminnanjohtaja                                  Toiminnanohjaaja

p. 040 522 7831                                    p. 050 388 6144

kaltio@kvtukitampere.fi                          kantanen@kvtukitampere.fi