Liikuntavälineitä lainaan kirjastosta

18.5.2016

 

Tampereen kaupunki tiedottaa:

liikuntavälineitä lainaan kirjastosta

 

Tampereen kaupunginkirjaston ja Liikkuva Tampere -projektin yhteistyö tuo kirjastokortilla lainattavaksi muun muassa sauvakävelysauvoja, petanque-pelejä, selättimiä ja kahvakuulia.

Liikuntavälineitä on saanut lainata 11.4.2016 alkaen pääkirjasto Metsosta sekä Hervannan, Lielahden, Messukylän ja Sampolan aluekirjastoista. Kokeilu liittyy kaupungin yhteiseen Liikkuva Tampere -projektiin, jonka tarkoituksena on saada tamperelaiset liikkumaan enemmän. Liikuntavälineiden hankinnan kirjastolle koordinoi ja rahoitti Liikkuva Tampere -projekti.

 

– Kirjasto on luonteva yhteistyökumppani huolehtimaan liikuntavälineiden tarjoamisesta kaupunkilaisille. Toivomme, että voimme liikuntavälineitä lainaamalla osaltamme edistää tamperelaisten mahdollisuutta liikkua. On hyvä, että ensin voi lainata vaikkapa tasapainotyynyn tai kahvakuulan kirjastosta kokeiltavaksi ja vasta sen jälkeen päättää, soveltuuko se esimerkiksi omaksi hankittavaksi, kirjastopalvelujohtaja Pirkko Lindberg sanoo.

 

Liikuntavälineiden laina-aika on 4 viikkoa, ja lainaus toimii samalla periaatteella kuin kirjojenkin lainaus. Välineet lainataan kirjastokortilla, niitä voi varata ja ne voi palauttaa mihin tahansa kaupunginkirjaston kirjastoon. Liikuntavälineet jäävät lainattaviksi niihin kirjastoihin, joihin ne palautetaan. Valikoimaan kuuluvia välineitä voi siis jatkossa saada myös muista Tampereen kirjastoista.

 

Liikkuva Tampere ottaa vastaan toiveita lainattavista välineistä osoitteessa liikkuvatampere@tampere.fi.

 

Lisätietoja

Kirjastopalvelujohtaja Pirkko Lindberg puhelin 0400 985 99

Projektipäällikkö Johanna Riippi puhelin 040 806 2736

sähköposti etunimi.sukunimi@tampere.fi