Ohjaus ja neuvonta


Yhdistyksen tärkeimpinä tehtävinä pidetään oikeuksienvalvontaa ja tiedon jakamista, ohjausta ja neuvontaa. 

Tukiyhdistys antaa  matalan kynnyksen ohjausta ja neuvontaa. Voit olla yhteydessä toimistolle puhelimitse (03) 2140 226, sähköpostitse toimisto@kvtukitampere.fi tai alla olevan Ota yhteyttä-lomakkeen avulla. 

Ohjausta ja neuvontaa on saatavilla myös vanhempainryhmissä ja muussa toiminnassamme. Voit tutustua vertaistoimintaan Vertaistuki-sivullamme.


Yhdistyksen jäsenkirje on merkittävä väline tiedon välityksessä. Jäsenkirjeessä tiedotetaan myös muiden paikallisten ja valtakunnallisten toimijoiden toiminnasta ja tapahtumista. Se on kattava tietolähde koottuna yksiin kansiin. Jaamme ajankohtaista tietoa myös kotisivujemme ja Facebook-sivujemme kautta, sekä kaikessa toiminnassamme. Lisätietoa Jäsenyys-sivulla.


Hyvä muistaa: 

Ohjausta ja neuvontaa on tarjolla myös muiden tahojen tarjoamana.

  • Kehitysvammaisten Tukiliiton lakineuvontapalvelu antaa tietoa, tukea ja ohjausta kehitysvammaisten ihmisten oikeuksiin ja palveluihin liittyvissä asioissa. Voit olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Kannattaa myös tutustua Tuki ja neuvot-sivuilla olevaan materiaaliin, joita voi hyödyntää esimerkiksi palveluiden suunnittelussa ja hakemisessa sekä niitä koskevassa muutoksenhaussa.  Lisätietoja Tukiliiton verkkosivuilta (avautuu uuteen selaimeen).
  • Pirkanmaan Kotitori tarjoaa maksutonta ja yksilöllistä neuvontaa ja ohjausta ikääntyneille, lapsiperheille ja vammaisille sekä mielenterveys- ja päihdeasioissa tukea tarvitseville henkilöille. Tarvittaessa Kotitorilla teemme kanssasi ensiarviointia tuen tarpeistasi ja ohjaamme sinua sähköisten palvelujen käyttämisessä. Mikäli tilanteesi vaatii tarkempaa palvelutarpeen arviointia, sinut ohjataan kotona asumista tukevien palveluiden asiakasohjaukseen tai vammaispalvelujen työntekijän luo. Tavoitteemme on mahdollistaa Pirkanmaan hyvinvointialueen asukkaille hyvä elämä kotona ja tarjota neuvontaa ja palveluoh­jausta kaikissa arjen asioissa ja auttaa löytämään omia tarpeita vastaavat palvelut. Kotitorilta saat tietoa yksityisistä, julkisista ja kolmannen sektorin palveluista sekä hyvinvointiteknologiasta kotiin arkesi tueksi. Palvelemme puhelimitse, sähköisesti ja Kotitorin palvelupisteellä Tampereen keskustassa. Lisätietoja Pirkanmaan Kotitorin verkkosivuilta (avautuu uuteen selaimeen).


Ota yhteyttä-lomake

Lomakkeella voit jättää yhteydenottosi yhdistyksen toimistolle. 

Yhteydenotto (pakollinen tieto)