Toiminta sisaruksille

Sisarusten yhteinen leiri


Viikonloppuleiri pe 12.4.-su 14.4.2024 Nuorisokeskus Marttisessa Virroilla

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää viikonlopun mittaisen leirin jäsenperheiden kouluikäisille kehitysvammaisille / erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille sekä heidän noin 8–16- vuotiaille sisaruksille. Tapaaminen on vain kouluikäisille lapsille/ nuorille, ilman vanhempia ja alle kouluikäisiä sisaruksia.

Leiri järjestetään Nuorisokeskus Marttisissa Virroilla. Leirille on yhteiskuljetus Tampereen Keskustorilta, lähtö perjantaina klo 16 ja paluu sunnuntaina klo 15.30. Toivomme kaikkien lähtijöiden osallistuvan yhteiskuljetukseen, mutta tarvittaessa leiriläiset voivat saapua myös omalla kyydillä.

Leirillä on sekä yhteistä että eriytettyä ohjelmaa sisaruksille, ja toimintaa jaetaan myös osallistujien iän ja mielenkiinnon mukaan. Yhdessä tekemällä tutustutaan ja saadaan uusia kavereita, kokemuksia ja elämyksiä. Ohjelmassa on mukavaa yhteistä tekemistä, pelejä, leikkejä, ulkoilua ja saunomista. Leirillä keskustellaan sisaruudesta sekä rohkaistaan sisaruksia yhteiseen toimintaan ja vuorovaikutukseen. Tavoitteena on vertaistuen saaminen, sisarusten yhteinen aika ja omien kokemusten sanoittaminen. 

Hinta: Leiri järjestetään Laine & Barkov Charityn lahjoituksen turvin. Leirin omavastuuhinta on 10 e/ lapsi.

Leirille hakeminen: 

Leirille haetaan 9.2.2024 mennessä sähköisesti kotisivuillamme olevalla lomakkeella (näkyvissä vain hakuaikana). Täytättehän hakulomakkeeseen mahdollisimman tarkasti kaikista hakijoista sellaiset asiat, jotka tulee ottaa huomioon leiriä suunniteltaessa ja toteutettaessa. Osallistujista ei täytetä enää erillistä tietolomaketta.

Mukaan voidaan valita rajallinen määrä osallistujia. Kaikille hakeneille ilmoitetaan leirille pääsystä tai varasijasta hakuajan päättymisen jälkeen. Hyväksytyille lähetetään erillinen leirikirje ja omavastuulasku.

Muuta huomioitavaa:

Leirin käyttöön on varattu omat majoitusrakennukset, ja saman perheen sisarukset nukkuvat keskenään omassa yhteisessä huoneessa. Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Leirillä ei ole valvovaa yökköä, mutta ohjaajat majoittuvat samoissa rakennuksissa.


Lisätietoja leiristä: Johanna Kantaselta, p. 050 388 6144 tai kantanen@kvtukitampere.fi