Vertaistuki

Tällä sivulla on esitelty tukiyhdistyksen vertaistukiryhmiä. Tervetuloa mukaan tapaamisiin ja toimintaan!


Down-lasten tapaamiset

Tammikuussa 2024 alkoi uusi ryhmä Down-lasten perheille. Toiveiden mukaisesti tapaamisille tulee jatkoa! Vapaamuotoiset tapaamiset on suunnattu perheille, joissa on vauva tai taaperoikäinen lapsi, jolla on Downin oireyhtymä. Tervetulleita ovat myös muun ikäisten lasten perheet sekä perheet, joiden syntyväksi odotetulla lapsella on Downin oireyhtymä. Tapaamisia luotsaavat vertaisäidit Nina ja Sallamaari. 

Perhekahvila

Tukiyhdistyksen Perhekahvila on tarkoitettu kaikille erityislasten perheille. Tapaamisiin ei ole ikärajaa; mukana on ollut kaikenikäisiä lapsia vastasyntyneistä yläkouluikäisiin.  Perhekahvila kokoontuu milloin missäkin: välillä seikkailupuistoissa ja välillä esimerkiksi Onkiniemessä tukiyhdistysen kerhotilassa johonkin teemaan liittyen. Yhdistys palkkaa tapaamisiin mukaan lastenhoitajia, jolloin vanhemmat voivat keskustella ja kahvitella keskenään. Tapaamiset ovat hyvin vapaamuotoisia ja rentoja. Vetäjänä toimii yhdistyksen toiminnanohjaaja Johanna. 

Itsenäistymisvaiheessa olevien tai itsenäistymistä pohtivien läheisille

Ryhmässä käsitellään erityisnuoren itsenäistymisvaiheeseen liittyviä asioita, kuten asumisen vaihtoehtoja ja vanhemmuutta.  

Ryhmä on suunnattu niin itsenäistymistä pohtivien kuin itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille ja läheisille. Ryhmää luotsaavat vertaisäidit Sinikka ja Anneli.

Leijonaemojen vertaisryhmä erityislasten vanhemmille

Ryhmä kokoontuu  Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n kerhotilassa. Vertaisryhmään ovat tervetulleita kaikki erityislasten vanhemmat eikä Leijonaemot ry:n (tai tukiyhdistyksen) jäsenyyttä vaadita. Osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoitusta. Lastenhoito on mahdollista järjestää.  Ryhmän vertaisohjaajana vapaaehtoinen Leijonaemo Sanna.