Perhekahvila

Tukiyhdistyksen Perhekahvila on tarkoitettu kaikille erityislasten perheille. Perhekahvila kokoontuu milloin missäkin: välillä seikkailupuistoissa ja välillä esimerkiksi Onkiniemessä tukiyhdistysen kerhotilassa johonkin teemaan liittyen. Yhdistys palkkaa tapaamisiin mukaan lastenhoitajia, jolloin vanhemmat voivat keskustella ja kahvitella keskenään. Tapaamiset ovat hyvin vapaamuotoisia ja rentoja. Sisältöjä tapaamisiin on pyritty järjestää perheiden omien toiveiden ja palautteen pohjalta. Ideoita ja toiveita kevään sisällöstä otetaan mielellään jatkossakin vastaan! Tapaamisiin ei ole ikärajaa; mukana on ollut kaikenikäisiä lapsia vastasyntyneistä yläkouluikäisiin. 

Tapaamisiin ilmoittautuminen 

Lastenhoidon järjestämistä varten ilmoittauduthan viimeistään tapaamisviikon tiistaina Johanna Kantaselle 050–388 6144 tai sähköpostilla kantanen(a)kvtukitampere.fi. Ilmoitathan ilmoittautuessasi nimesi, puhelinnumerosi, hoitoa tarvitsevien lasten määrä, ikä ja erityistarpeet. 

Mikäli et tarvitse lastenhoitoa, voit tulla mukaan ilman ennakkoilmoittautumista. 


PERHEKAHVILAN TAPAAMISET

Kevään tapaamisia:

- torstaina 25.1.2024 klo 17.30–19.30 Partolan Hoplopissa, osoite Saapastie 2, Pirkkala.  Perheet maksavat sisäänpääsyt itse, yhdistys kustantaa lapsille mehua. Myös sisarukset ovat tervetulleita. Yhdistyksen lastenhoitajia on paikalla, mutta riippuen ilmoittautuneiden lasten määrästä lastenhoitajia ei välttämättä riitä jokaiselle lapselle koko ajaksi. 

- torstaina 22.2.2024 klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa (Perhekahvilan ja Leijonaemojen vertaisryhmien yhteinen tapaaminen).  Kaikki erityislasten perheet ovat tervetulleita, eikä tukiyhdistyksen tai Leijonaemojen jäsenyyttä vaadita. Vapaamuotoista keskustelua, kahvittelua ja yhdessäoloa.  Lastenhoito (myös sisaruksille) on mahdollista järjestää, sitä varten ilmoittautumiset viim. ti 20.2. Johanna Kantaselle 050–388 6144 tai kantanen@kvtukitampere.fi. Muutoin osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa erityislasten vanhempien vertaistapaamiseen! 

- torstaina 4.4.2024 klo 18.00–20.00 Onkiniemen kerhotilassa, Onkiniemenkatu 5 B, 33230 Tampere (Perhekahvilan ja Leijonaemojen vertaisryhmien yhteinen tapaaminen).  Tapaamisissa on vapaamuotoista keskustelua, ja tällä kertaa teemana on kommunikaation tukeminen. Keskustelua luotsaamassa puhevammaisten tulkki ja kommunikaatio-ohjaaja opiskelija Mari Syvälä. Mukana myös Leijonaemojen järjestökoordinaattori Iisa Eisala sekä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n toiminnanohjaaja Johanna Kantanen. Kaikki erityislasten ja -nuorten perheet ovat tervetulleita, eikä tukiyhdistyksen tai Leijonaemojen jäsenyyttä vaadita. Kahvitarjoilu. Lastenhoito (myös sisaruksille) on mahdollista järjestää, sitä varten ilmoittautumiset viim. ti 20.2. Johanna Kantaselle 050–388 6144 tai kantanen@kvtukitampere.fi. Muutoin osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa erityislasten ja -nuorten perheiden tapaamiseen! 


Lisätietoja kotisivuiltamme:  

www.kvtukitampere.fi/perheille/vertaistuki/perhekahvila/

Lisätietoja; Johanna Kantanen, toiminnanohjaaja, kantanen@kvtukitampere.fi tai p.050–388 6144.