Pirkanmaan Hetki-ryhmä aloittaa

  • to 5.9.2024 klo 17:3019
  • Teams

 

Kutsumme sinut Pirkanmaan hyvinvointialueella (Pirha) asuva vanhempi mukaan alueelliseen Hetki-ryhmään!

Murrosikäisten (n. 13–25-vuotiaiden) lasten ja nuorten vanhemmat 5.9.–10.10.2024 (6 krt), torstaisin klo 17.30–19.00, verkossa Teams-alustalla.

 

Alueellinen ja osallistujille maksuton Hetki-ryhmä on tarkoitettu Pirhan alueella asuville vanhemmille, jotka kokevat lapsensa käyttäytymisen kuormittavan perhettä. Lapsella on lisäksi tuen tarve, joka johtuu kehitysvammaisuudesta tai autismikirjon piirteistä.  

Ryhmässä autetaan löytämään keinoja myönteiseen vuorovaikutukseen, tunteiden säätelyyn ja rajojen asettamiseen. Voimaantumista tuetaan itsemyötätunnon ja hyvinvoinnin teemojen avulla. Ryhmässä kuullaan ammattilaisten alustuksia teemoihin liittyen ja saadaan tehtäviä pohdittavaksi. Ryhmässä on mahdollisuus myös vertaiskeskusteluun toisten vanhempien kanssa.

Ryhmässä on kuusi kokoontumiskertaa ja toivomme sinun osallistuvan kaikkiin kertoihin. Hetki-ryhmän päätteeksi (6 Teams-ryhmäkerran jälkeen) perhepäivä 26.10.2024 Tulppaanitalolla Tampereella. Kokoonnumme ja vaihdamme ajatuksia ja kuulumisia kasvotusten. 

Hetki-teemat

  1.  Haastava käyttäytyminen 
  2. Tunnetaidot kasvatuksessa 
  3. Lapsen ja vanhemman vuorovaikutussuhde
  4. Oppimisen edellytykset ja rajojen asettaminen
  5. Vanhemman jaksaminen 
  6. Itsemyötätunto ja hyvinvointi 

    + Ryhmään osallistuneiden vanhempien perheille perhepäivä.

Ilmoittautuminen ryhmään päättyy 1,5 viikkoa ennen Hetki-ryhmän alkua tai ryhmän tullessa täyteen. Ilmoittautumislomake ja lisätietoja Tukiliiton kotisivuilta: www.tukiliitto.fi/hetki-ryhma/  

Ryhmän järjestää Kehitysvammaisten Tukiliitto ry. Ryhmä toteutetaan Pirkanmaan hyvinvointialueen kumppanuusavustuksella ja yhteistyössä Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n kanssa.

Hetki-ryhmätoiminnan toteuttamisen ja kehittämisen tukena on järjestötoimijoista ja tutkijoista koostuva taustaryhmä: Vammaisperheyhdistys Jaatinen ry, Lakeuden Omaishoitajat ry, Tampereen Yliopisto ja Helsingin Yliopisto.