Kesäleirit

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää kesällä 2024 yhdeksän kesäleiriä Tampereen kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan myöntämällä avustuksella. 

Kesäleirien hakuaika oli käynnissä 1.3.-17.3.2024. Hakemuksen voi täyttää myös hakuajan päätyttyä. Myöhästyneet hakemukset huomioidaan, mikäli leirillä on tilaa.  Voit täyttää hakemuksen sähköisesti tällä sivulla.

Ajankohtaista

Päivitys 29.4.2024:  Kesäleiriläisten valinnat on saatu valmiiksi, ja kirjeet on toimitettu eteenpäin 18.4.2024.  Kaikille hakuaikana hakeneille on toimitettu tieto, myös mahdollisesti varasijoille jääneille. 

Mikäli et ole saanut kirjettä, voit tiedustella sitä toiminnanohjaaja Johannalta p. 050 388 6144 tai sähköpostitse kantanen@kvtukitampere.fi. 

Jos saamasi leiri ei sovi sinulle, peruthan paikkasi mahdollisimman pian. Lisätietoa leirin peruuttamisesta

Lomakkeet sähköisesti: 

Leirikirjeen mukana lähetetään tietolomake ja vaate-ja tavaralista. Mikäli haluat täyttää leirille tullessasi tietolomakkeen tai vaate- ja tavaraluettelon sähköisesti, voit ladata ne tältä sivulta koneellesi.


Tutustu kesän leiritarjontaan!

 • Kesän 2024 leiriesitteestä löydät tietoa leirille hakemisesta, leiripaikoista, leirien ajankohdista ja hinnoista


Kenelle leirit on tarkoitettu?

Kesäleirit toteutetaan Tampereen kaupungin avustuksella, ja tämän vuoksi leirit tarjotaan ensisijaisesti tamperelaisille hakijoille, joilla on kehitysvamma tai vastaavanlainen tuen tarve (ei tarvitse olla kehitysvammadiagnoosia). Etusijalla ovat itsenäisesti tai vanhempien kanssa asuvat hakijat. Tamperelaiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita tai maksusitoumusta. 

Kouluikäisten leireille voi hakea sinä vuonna, kun leiriläinen täyttää 8 vuotta. Aikuisten leirit on suunnattu yli 18-vuotiaille. 

Mahdollisuuksien mukaan leireille yritetään valita samanikäisiä leiriläisryhmiä, jotta ikähajonta leireillä ei olisi kovin suuri ja kavereita löytyisi helpommin. Leirihakuvaiheessa kannattaa siis laittaa vaihtoehdoiksi mahdollisimman monta ajankohtaa, jotka sopivat aikatauluihin. "Muita tietoja"-kohtaan kannattaa kirjoittaa, mikäli haluaisit jonkun tietyn kaverin kanssa samalle leirille. Leiriohjelma muotoutuu leiriläisten mukaan. 

Leireille pääsevät mukaan myös ulkopaikkakuntalaiset henkilöt, mikäli paikkoja jää. Viime vuosina emme ole pystyneet tarjoamaan leiripaikkoja ulkopaikkakuntalaisille. Mikäli olet ulkopaikkakuntalaisena kiinnostunut jostakin leiristä, voit pyytää lisätietoja maksutavoista ja kustannuslaskelmaa kuntaasi varten toimistolta. Ulkopaikkakuntalaisten kohdalla leirin todellinen hinta laskutetaan ko. kunnalta tai leiriläiseltä itseltään.

Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.


Kesäleirien hinnat

Kouluikäisten leirihinnat perustuvat ylläpitomaksuihin (alle 16-vuotiailta 30€/vrk ja 16–17-vuotiailta 40€/vrk). Aikuisten leiriltä peritään leirimaksu, joka vaihtelee leiripaikan ja leirin pituuden mukaan. Leirikohtaiset hinnat löydät leiriesitteestä. 

Leirilasku lähetetään leirikirjeen mukana. Laskun maksamatta jättäminen ei ole leiripaikan peruutus, vaan mahdollinen peruutus on tehtävä erikseen.

Tamperelaiset eivät voi hyödyntää tukiyhdistyksen kesäleireissä omaishoidon vapaita tai hakea maksusitoumusta. 

Ulkopaikkakuntalaisten leirihinta määräytyy todellisten kustannusten mukaan; leirikohtaista hinta-arviota voi pyytää toimistolta.

Leirihinta sisältää:

 • Kuuslahden ja Mertiörannan leireillä: täysihoidon, monipuolisen leiriohjelman ohjauksen ja huolenpidon. Leirillä ei ole yövalvontaa, mutta öisin ohjaajat nukkuvat samoissa tiloissa, ja ovat tarvittaessa käytettävissä. Mertiörannan leiriin kuuluu myös yhteiskuljetus bussilla.
 • Aikuisten päiväleirillä: ohjelman, lounaan, välipalan sekä ohjauksen ja huolenpidon.
 • Huomioithan: Yhdistyksellä on tapaturmavakuutus leiriläisille leirin ajaksi. Muut vakuutukset jokaisen on huolehdittava itse.


Leirille hakeminen

Vuoden 2024 kesäleirien hakuaika on käynnissä 1.3.- 17.3.2024. Hakemuksen voi toimittaa myös hakuajan jälkeen, mutta myöhästyneet hakemukset huomioidaan vain, jos leireillä on tilaa. 

Leireille hakeminen tapahtuu täyttämällä hakulomake sähköisesti (lomake aukeaa hakuajan alkaessa). 

Jos et voi täyttää hakemusta sähköisenä, voit pyytää paperisen lomakkeen toimistolta tai tulostaa sen kotisivuiltamme. Paperinen lomake tulee täyttää käsin ja toimittaa yhdistyksen toimistolle: Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry, Onkiniemenkatu 3 D 33, 33230 Tampere.

Huomioithan, että leirihakemus on sitova.  Kaikki leirille hakeneet saavat leirivalinnasta kirjeen; joko leirikirjeen laskuineen tai ilmoituksen varasijasta. Pyrimme toimittamaan kirjeet viikolla 16 tai heti kun se on mahdollista. Mikäli et saa kirjettä, olethan yhteydessä toimistolle. Päivitämme tiedon myös kotisivuillemme, kun leirikirjeet on lähetetty. Päivitys: leirikirjeet on lähetetty/ postitettu eteenpäin 18.4.2024. 

Jos et halua vastaanottaa leiripaikkaa, peruutathan sen heti, jotta saamme  paikkoja riittämään mahdollisimman monelle halukkaalle. Peruutus on tehtävä viimeistään 2 vko ennen leirin aloituspäivää. Tämän jälkeen leirin voi peruuttaa maksutta ainoastaan lääkärintodistuksella.


Sähköinen hakemus 

Täytä hakemus sähköisenä kotisivuillamme.  Lomake aukeaa näkyville hakuajan alkaessa. 


Paperinen hakemus

Mikäli et halua täyttää hakemusta sähköisesti, voit tulostaa alla olevan pdf-lomakkeen, täyttää tiedot käsin ja palauttaa toimistolle paperisena. Huomioithan, että PDF-lomaketta ei voi täyttää sähköisesti koneella. Voit myös pyytää paperista lomaketta toimistoltamme, niin lähetämme sen postitse. 

 

Leirikirje

Leirikirjeen mukana toimitetaan täytettäväksi tietolomake, johon voi kirjoittaa asioita ohjaajien toiminnan tueksi. Leirikirjeen mukana on myös mm. varusteluettelo tavaroista joita kannattaa ottaa mukaan, tarkat meno- ja paluuajat, yhteystiedot leirille, lasku sekä vaate- ja tavaraluettelo täytettäväksi.  Lomakkeet lisätään näkyville tähän kohtaan leirikirjeiden lähettämisen jälkeen, jolloin voit halutessasi ladata ne koneellesi ja tulostaa mukaan leirille. 

Leirilasku lähetetään leirikirjeen mukana. Laskun maksamatta jättäminen ei ole leiripaikan peruutus, vaan mahdollinen peruutus on tehtävä erikseen.

 

Laskun toimitustavan valinta leirihakemuksessa

Ensisijaisesti toimitamme laskun leiriläisen osoitteeseen leirikirjeen mukana, tällöin paperinen lasku ei maksa mitään. Toivomme, että tämä tapa sopisi mahdollisimman monelle, ja että samassa taloudessa asuvat vanhemmat eivät pyytäisi erikseen sähköpostilaskua. 

On kuitenkin leiriläisiä, joiden laskun maksaa eri osoitteessa oleva edunvalvoja. Näitä tapauksia varten olemme lisänneet lomakkeeseen kohdan laskun toimitustavasta. Mikäli leiriläinen asuu eri osoitteessa kuin laskun maksaja, voit valita lomakkeesta laskulle toimitustavan (sähköposti tai paperinen posti). 

 

Leirihakemuksen tiedot

Pyydämme leirien hakemuslomakkeissa ennakkotietoa leiriläisestä. Tuon tiedon pohjalta leirille mietitään keskenään sopivat leiriryhmät sekä resursoidaan tarvittava määrä ohjaajia. Valintoja tehdessä huomioidaan muun muassa seuraavat asiat:

 • leiriläisen kotikunta ja asumismuoto (tamperelaiset vanhempien kanssa / tuetusti/ itsenäisesti asuvat erityisen tuen henkilöt ovat etusijalla)
 • leiriläisen soveltuvuus leirille
 • leiripaikka (ja sen soveltuvuus kyseiselle leiriläiselle)
 • huonejaot (paljonko samaa sukupuolta olevia mahtuu yhteen huoneeseen)
 • henkilökemiat leiriläisillä (voiko olla samalla leirillä keskenään tai onko ystävyksiä)
 • leiriläisten ikä
 • ohjaajaresurssi ja ohjaajien ammattitaito

Mikäli leiriläisen voinnissa tai elämään liittyvissä asioissa tapahtuu muutoksia leirille hakemisen ja leirin välissä, tulee niistä ilmoittaa mahdollisimman pian ennen leirin alkua toimistolle.

 

Lomakkeet sähköisesti: 

Leirikirjeen mukana lähetetään tietolomake ja vaate-ja tavaralista. Mikäli haluat täyttää leirille tullessasi tietolomakkeen tai vaate- ja tavaraluettelon sähköisesti, voit ladata ne tältä sivulta koneellesi. Lomakkeet lisätään näkyville tähän kohtaan leirikirjeiden lähettämisen jälkeen. 

Täytä lomakkeet koneella, tulosta ja tuo tullessasi leirille (lomakkeita ei voi toimittaa ennakkoon sähköisesti). Tieto- sekä vaate- ja tavaralomakkeet toimitetaan leiriläisen mukana leirille ja leirin päätyttyä takaisin kotiin. 


Leiriohjaajat

Haemme leireillemme ohjaajia samana hakuaikana kuin leiriläisiäkin. Ohjaajien hakukaavake on täytettävänä nettisivuillamme kohdassa "Tule meille töihin".


Lisätietoja kesäleireistä

Johanna Kantanen, toiminnanohjaaja, puh. 050 388 6144 tai sähköpostilla kantanen@kvtukitampere.fi

Kuuslahti
Mertiöranta