Retket ja tapahtumat

Järjestämme kehitysvammaisille tai vastaavanlaista tukea tarvitseville henkilöille sekä heidän perheilleen suunnattua virkistystoimintaa, kuten retkiä ja tapahtumia. 

Retket on suunnattu ensisijaisesti yhdistyksen jäsenistölle, mutta riittää että joku seurueen retkelle lähtevistä henkilöistä on yhdistyksen jäsen. 

Retket toteutetaan pääsääntöisesti yksityisten tahojen antamilla lahjoituksilla ja avustuksilla. 

Toiveita retkikohteista voi esittää toimistolle. 


SOMEISKURYHMÄ ALKAA KESÄKUUSSA

 Tukiyhdistyksen uusi Someiskuryhmä etsii vapaaehtoistoimijoita tutustumaan erilaisten sosiaalisen median alustojen käyttöön sekä tuottamaan kulttuuriin ja yhdenvertaiseen harrastamiseen liittyvää sisältöä someen!

Someiskuryhmässä opetellaan sosiaalisen median alustojen käyttöä ja erilaisten some-sisältöjen luomista. Ryhmässä päästään tutustumaan Tampereen alueen mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin, tapahtumiin ja harrastamisen mahdollisuuksiin, joista jaetaan tietoa eteenpäin muille somen kautta. 

Someiskuryhmän tarkoituksena on tuottaa myös informatiivista sisältöä esimerkiksi erilaisten kohteiden esteettömyydestä.

 Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti noin 18–40 v. kehitysvammaiset tai vastaavanlaista tukea tarvitsevat nuoret aikuiset ja aikuiset. Mukaan mahtuu noin 6–8 kurssilaista. 

Ryhmä on osallistujille maksuton, ja se toteutetaan Kehitysvammaisten Tukiliiton myöntämän toimintarahan mahdollistamana vuoden 2024 aikana.

Ryhmän aloituspäivä on ma 10.6. klo 15.30–17.30 Onkiniemen kerhotilalla. HUOM! Tapaamisajankohdat ja ryhmän sisältö suunnitellaan tarkemmin ryhmäläisten toiveiden ja yhteisten aktiviteettien mukaan.

· Ryhmä kokoontuu kesän aikana 6 kertaa noin joka toinen viikko. Syksyllä tapaamisia on 9 kertaa.

· Ryhmä kokoontuu joko Onkiniemen kerhotilalla (Onkiniemenkatu 5 B, 33230 Tampere) tai vierailukohteissa.

 Ilmoittautumiset: viim. 31.5. mennessä sähköisellä lomakkeella (painike alla).

Vahvistamme osallistumisen ryhmään ilmoittautumisajan päätyttyä. Lisätiedot: Johanna Kantanen, p. 050 388 6144, kantanen@kvtukitampere.fi

KESÄINEN BUSSIRETKI PIRKANMAALLA

 

Tervetuloa lauantaina 29.6.2024 klo 9.00–18.30 jäsenistön kesäretkelle, jonka kohteena on Näsijärven kierros ja Killinkoski Juhani Viidan johdolla. 

Lähtö Keskustorin Vanhalta kirkolta klo 9.00 ja paluu klo 18.30. 

Matkan varrella on hienoja pysähdyspaikkoja ja ihailtavia maisemia:

  • Kivityöliike E.Väisänen Kurussa; tutustumme Pirkanmaan maakuntakiveen ja lahjatavaramyymälän tarjontaan.
  • Munkkikahvit Vaskiveden Rasin Tuvassa Virroilla
  • Killinkosken kylätaajamassa Wanhan tehtaan miljöössä seutukunnan teollisuushistoriaa esittelevä museo, valokuvataiteen Into-Keskus ja Suomen suurin kameramuseo. Aikaa on myös ostoksiin nauhatehtaan myymälässä ja kirpputorilla.
  • Virtain Perinnekylä ja maistuva buffet-lounas ravintola Marttisessa
  • Ruoveden keskusta ja Vinhan kirjakauppa
  • Sokerina pohjalla vierailu iloisen palvelun Teiskon Viinissä

Retki toteutetaan avustuksella, joka on suunnattu ensisijaisesti vähävaraisille kehitysvammaisille tai vastaavanlaista tukea tarvitseville henkilöille ja heidän perheilleen. Retken omavastuuhinta on 15 €/ henkilö.

Hinta sisältää bussikuljetuksen, munkkikahvit, buffet-lounaan, Killinkosken museomaksut ja kolme muuta kohdevierailua sekä opastukset ja viihdyttävät tarinat matkanjohtaja Juhani Viidan toimesta.

Ilmoittautumiset 5.6. mennessä sähköisesti kotisivuilla olevalla lomakkeella (painike alla).

Vahvistamme osallistumisen retkelle ilmoittautumisajan päätyttyä. Retkikirjeen mukana on myös lasku omavastuusta. Maksun palautus on mahdollista vain lääkärintodistusta vastaan.

Mukaan retkelle mahtuu 53 henkilöä. Mikäli retkelle on ilmoittautunut määräaikaan mennessä enemmän hakijoita, kuin mitä mukaan mahtuu, etusijalla ovat ne jäsenet, jotka eivät ole osallistuneet edellisille yhdistysretkille. 

Lisätietoja: p. (03) 2140 226 tai toimisto@kvtukitampere.fi

PERHESIRKUKSEN LYHYTKURSSIT ELO-SYYSKUUSSA

Perhesirkuksessa koko perhe sukeltaa yhdessä sirkuksen ihmeelliseen ja värikkääseen maailmaan!

Tukiyhdistys järjestää kaksi perhesirkuksen lyhytkurssia elo-syyskuussa lasten ja nuorten jäsenperheilleen. Lyhytkurssi koostuu viidestä tapaamisesta lauantaisin, yhden tapaamisen kesto on noin 45 minuuttia. Kurssit järjestetään Sorin sirkuksen tiloissa (Ahlmanintie 63) ja vetäjinä toimivat Sorin sirkuksen ammattitaitoiset opettajat.

Kurssipäivät: lauantait 31.8., 7.9., 14.9., 21.9. ja 28.9.2024. Kellonaika varmistuu lähiaikoina; todennäköisesti klo 14–16 välillä.

Perhesirkus soveltuu kaikille, ja mukana voi olla 4kk vauvasta lähtien kaikki perheen jäsenet – myös apuvälineitä liikkumisessa käyttävät henkilöt. Toiminta räätälöidään osallistujien mukaan. Kaksi ryhmää muodostetaan osallistujien iän mukaan: toinen ryhmä on pienempien lasten perheille ja toinen ryhmä isompien lasten perheille. Mukaan mahtuu 5–6 perhettä/ryhmä.

Kurssin (5 krt) omavastuuhinta osallistujille on: 40 €/perhe (1-2hlö), 50 €/perhe (3-4hlö), 60 €/perhe (5-6hlö).

Perhesirkuskurssien järjestämistä tuetaan yksityisen tahon avustuksella. Maksun palautus on mahdollista vain lääkärintodistusta vastaan. Osallistujat eivät kuulu Sorin Sirkuksen tai yhdistyksen vakuutuksen piiriin.

Ilmoittautumiset 5.6. mennessä sähköisesti kotisivuilla olevalla lomakkeella (painike alla).

Vahvistamme osallistumisen ilmoittautumisajan päätyttyä. Mikäli mukaan on ilmoittautunut määräaikaan mennessä enemmän hakijoita, kuin mitä mukaan mahtuu, etusijalla ovat ilmoittautumisjärjestyksessä ne jäsenet, jotka eivät ole osallistuneet edellisille yhdistysretkille/ perhetoimintaan.

Lisätietoja toimistolta: Johanna Kantanen, p. 050 388 6144, kantanen@kvtukitampere.fi  

SOVELTAVAN PARKOURIN LAJIKOKEILU NUORILLE

Tukiyhdistys järjestää soveltavan parkourin lajikokeilupäivän (n. 12–25-vuotiaille) nuorille loppukesästä elo-syyskuussa. Ajankohta varmistuu pian, seuraa tiedotustamme!

Kokeilun tarkoitus on tarjota mielekästä tekemistä liikunnan parissa. Parkour kehittää nuorten luovaa, vapaata liikkumistaitoa ja ryhmässä toimimista sekä yhteistyötaitoja hauskassa ja rennossa hengessä. Lajissa ei pääsääntöisesti kilpailla. Lajikokeilussa nuoret pääsevät kokeilemaan parkourin perustekniikoita ja harjoittelutapoja. Harjoitukset toteutetaan jokaisen toimintarajoitteet ja erityistarpeet huomioiden.

Lisätietoja: Johanna Kantanen, p. 050 388 6144, kantanen@kvtukitampere.fi

Ilmoittautumislomake tulee tälle sivulle, kunhan ajankohta varmistuu!