Tilapäishoito Kuuslahdessa on päättynyt

14.12.2023

Tukiyhdistys on järjestänyt noin 22 vuoden ajan viikonloppuleirejä omaishoidon tuen vapaiden järjestämiseksi kevät- ja syyskaudella (tammi-toukokuu ja syys-joulukuu). Kaikkina näinä vuosina olemme tuottaneet ympärivuorokautista leirimuotoista tilapäishoitoa satoja viikonloppuja omaishoidon tuen vapaapäivien onnistumiseksi ja perheiden jaksamisen tueksi.

8.-10.12.2023 vietettiin viimeistä tilapäishoidon viikonloppuleiriä, eikä toimintaa jatketa enää vuonna 2024. Tilapäishoidon tuottaminen on muodostunut varsin haasteelliseksi ja niinpä meidän oli puntaroitava prioriteetteja ja otettava aikaa nyt muuhun toimintaan. Yhdistys on kaikin puolin siinä tilanteessa, ettei meillä ole mahdollisuuksia järjestää lyhytaikaishoitoa ja osallistua uuteen kilpailutukseen.

Haluamme kiittää kaikkia niitä leiriläisiä, vanhempia, omaishoidontuen palveluohjaajia ja leirien ohjaajia, jotka ovat näiden 22 vuoden aikana yhteistyötä kanssamme tehneet.

Kuuslahti säilyy ainakin vielä yhdistyksen omistuksessa, ja siellä järjestetään ainakin ensi vuoden (kesä 2024) kesäleirejä. Se on myös jäsenistölle vapaasti vuokrattavissa, jos haluatte siellä vaikka viikonloppuja viettää. Vuokraus tapahtuu tukiyhdistyksen toimistolta.  

Oikeuksienvalvonnan yhdistyksenä pyrimme vaikuttamaan siihen, että tarjolla olisi erilaisiin tilapäishoidon tarpeisiin vastaavia paikkoja, jotta omaishoitajilla olisi mahdollisuus pitää lakisääteiset vapaat. Tilapäishoitopaikkojen lisäksi on mahdollisuus hyödyntää palveluseteleitä, ja viime vuosien aikana myös perhehoito on yleistynyt. Uusia tilapäishoidon paikkojakin on tullut vuosien varrella, viimeisimpänä on aloittanut Lasten tilapäishoidon yksikkö Tuomikallion tiloissa.

Pirkanmaan omais- ja perhehoidon sekä henkilökohtaisen avun keskus ohjaa ja neuvoo henkilökohtaisen avun, perhehoidon ja omaishoidon tuen järjestämisessä.

Voit olla yhteydessä omaishoidon tuen yksikköön puhelimitse p. 040 504 5134 tai sähköpostitse pirkanmaanomaishoito@pirha.fi

Lisätietoa keskuksen toiminnasta Pirhan sivuilta (aukeaa uuteen välilehteen): https://pirha.fi/toimipisteet/toimipistehakemisto/pirkanmaan-omais-ja-perhehoidon-seka-henkilokohtaisen-avun-keskus 

Voit myös olla yhteydessä omaan omaishoidon asiakasohjaajaasi.


PS. Kesäleirit jatkuvat yhdistyksen toimintana, eli kokonaisuudessaan leiritoimintaa ei olla lopettamassa – ainoastaan tämä kilpailutettu ympärivuorokautinen leirimuotoinen lyhytaikaishoito eli ”viikonloppuleirit” päättyvät.

Tulevan leirikesän suunnitelmat selviävät myöhemmin vuoden 2024 alussa rahoituksen varmistuttua, ja niistä tiedotetaan lisää silloin.


Tiedustelut toimistolta puh. (03) 2140 226, toimisto@kvtukitampere.fi