Kehitysvammaiset osatyökykyiset palkkatyöhön (KOP)-hanke

5.8.2019

KEHITYSVAMMAISET OSATYÖKYKYISET PALKKATYÖHÖN (KOP) -HANKE

Maaliskuun alusta on startannut uusi kolmivuotinen ESR-rahoitteinen KOP-hanke. Hankkeen tavoitteena on lisätä kehitysvammaisten henkilöiden mahdollisuuksia palkkatyöhön ja varmistaa heidän saumaton eteneminen palvelujärjestelmässä. Hanke syventää yhteistyötä mm. TE-toimiston, työllisyyspalvelujen, kuntien, työnantajien ja oppilaitosten kanssa sekä kouluttaa TE-toimiston ja työllisyyspalvelujen asiantuntijoita kehitys-vammaisten henkilöiden kohtaamiseen ja heidän erityistarpeisiin. Hankkeen aikana pyritään myös luomaan Pirkanmaan alueelle yhtenäistä mallia kehitysvammaisten henkilöiden työllistymisen tukemiseksi. Hanketta ovat toteuttamassa Martinus-säätiö, Tampereen kaupunki ja Pirkkalan kunta.

Jos tavoitteenasi on palkkatyö ja haluat tukea työllistyäksesi, ota rohkeasti yhteyttä joko suoraan hanketyöntekijään tai vinkkaa asiasta esimerkiksi läheisellesi, ohjaajallesi tai vammaispalvelujen sosiaalityöntekijälle.

Yhteydenotot: Verkostotyöntekijä/ työhönvalmentaja

Jenni Kujansivu, p. 044 241 7528, www.facebook.fi/KOPhanke

 

TUKIYHDISTYS YHTEISTYÖSSÄ KOP-HANKKEEN KANSSA

Selvittelemme syksyyn mennessä mahdollisuutta osallistua viikon työharjoitteluun Sappeen Ratsutilalla.

Ajatuksena olisi saada samalle ajankohdalle henkilöt kiinteistöhoito-, siivous-, kahvio- sekä hevostalli-harjoitteluihin. Viikon aikana olisi mahdollista saada majoitus ja ruokailut korvausta vastaan. Mikäli tämä kokeilu toteutuisi, KOP-hankkeesta tulisi työhönvalmennus harjoittelijalle.

Viikon aikana voitaisiin toteuttaa myös työkyvyn arviointia.  

Nyt teemme alkukartoitusta asian suhteen:

Jos sinulla olisi mahdollisuutta ja mielenkiintoa osallistua työharjoitteluun, ole yhteydessä

Päivi Kaltio, kaltio@kvtukitampere.fi