Celiasta voit lainata äänikirjoja helposti ja maksutta

18.12.2015

ONKO LUKEMINEN HANKALAA?

Jos on, voit liittyä Celian äänikirjojen kuuntelijaksi.

 

Saat hetkessä kuunneltavaksesi suosikkikirjojasi kännykällä, tabletilla tai tietokoneella.             

Celia on valtion rahoittama ja ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa – esimerkiksi äänikirjoina, pistekirjoina ja elektronisina kirjoina. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman vuoksi vaikeaa. Lukemiseste voi liittyä esimerkiksi lukivaikeuteen, näkövammaan, vanhuuden heikentyneeseen näköön, lihas- tai nivelsairauteen tai muuhun vastaavaan syyhyn. Kauno- ja tietokirjallisuuden lainaaminen Celiasta on täysin maksutonta. Vuosittain Celia tuottaa saavutettavaan muotoon noin 30 % kaikesta Suomessa julkaistusta kauno- ja tietokirjallisuudesta. Tällä hetkellä valikoimassa on noin 40 000 eri äänikirjaa, joita voi ladata ja kuunnella suoraan verkosta.

Kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi Celia valmistaa ja myy oppikirjoja saavutettavassa muodossa peruskouluun, lukioon ja ammatillisiin opintoihin. Korkeakoulujen kurssikirjallisuus on lainattavissa ilmaiseksi.

Celian tavoitteena on edistää lukemisesteisten tasa-arvoa kirjallisuuden ja tiedon saannissa. Celia toimii myös alansa asiantuntijalaitoksena.

Celialla oli vuonna 2014 noin 25 000 palveluiden käyttäjää, jotka tekivät yhteensä lähes miljoona lainaa ja ostivat yli 8 000 oppikirjaa.

Katsokaa myös celia.fi sivulta palvelut laitoksille.

http://www.celia.fi/palvelut/palvelut-laitoksille/

Siinä kerrotaan, kuinka eri yhteisöillä on mahdollisuus käyttää Celian palveluja.

  

Ulla-Maija Maija Vanha-aho

osastonjohtaja

Hervannan kirjasto

Kirjasto kaikille-projektin vastaava - Celian ja kirjastojen kumppanuusprojekti