Vapaa-ajan toimintaa

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää monenlaista vapaa-ajan toimintaa kehitysvammaisille tai vastaavanlaista tukea tarvitseville henkilöille.


Kesäleirejä kesä-elokuussa kouluikäisille, nuorille ja aikuisille henkilöille, ensisijaisesti tamperelaisille. Hakuaika kesäleireille oli 1.3.-17.3.2024. 

 

Alkaa kesällä 2024: someiskuryhmä

Someiskuryhmässä opetellaan sosiaalisen median alustojen käyttöä ja erilaisten some-sisältöjen luomista. Ryhmässä päästään tutustumaan Tampereen alueen mielenkiintoisiin kulttuurikohteisiin, tapahtumiin ja harrastamisen mahdollisuuksiin, joista jaetaan tietoa eteenpäin muille somen kautta. Kohderyhmänä ovat ensisijaisesti  kehitysvammaiset tai vastaavanlaista tukea tarvitsevat nuoret aikuiset ja aikuiset. 

Soveltavan parkourin lajikokeilu nuorille elokuussa 2024

Tukiyhdistys järjestää maksuttoman soveltavan parkourin lajikokeilun (n. 12–25-vuotiaille) kehitysvammaisille tai vastaavanlaista tukea tarvitseville nuorille elokuussa yhteistyössä Suomen Parkouryhdistyksen ja Tampereen Parkour Akatemian kanssa. Lajikokeilu koostuu kolmesta tapaamisesta: torstait 8.8., 15.8., ja 22.8. klo 17–18.

Päiväretkiä jäsenistölle erilaisiin kohteisiin: kylpyläretkiä, Pirkanmaan kierroksia, eläinpuistoja ja muita toiveiden mukaisia kohteita. 

Harrastekurssitoimintaa nuorille ja aikuisille henkilöille, ensisijaisesti tamperelaisille. Harrastekursseille on haku elokuussa ja ne kokoontuvat samoilla ryhmillä syys-kevätkauden. 

 

Diskoja Monitoimitalo 13:lla, kaikki ovat tervetulleita. Sisäänpääsy 4 euroa, avustajat maksutta. Diskon kahvibuffetti palvelee. Vain käteismaksu, joten varaathan käteistä mukaasi. 

Meidän Jamit Tulppaanitalolla kerran kuukaudessa. Luvassa mukavaa yhdessäoloa, teeman mukaista ohjelmaa ja pientä ostettavaa. Osallistuminen on maksutonta. Ei ennakkoilmoittautumista - tervetuloa mukaan! Meidän Jamit järjestetään yhteistyössä Tukena-säätiön kanssa. 

Jäsenistön ulkomaanmatka kerran vuodessa lämpimään kohteeseen. Yleensä matka ajoittuu syyskuun alkupuolelle. 

Risteilyjä jäsenistölle: kevätristeily huhtikuussa (1 vrk) ja diskoristeily kesäaikaan (päivä Tukholmassa-risteily).