Vapaaehtoistoiminta yhdistyksessä

Tukiyhdistyksessä on monenlaisia tekemisen mahdollisuuksia vapaaehtoisille!


Haluatko olla mukana toteuttamassa toimintaa? 

 • DISKOT: Yhdistyksen diskot toteutetaan vapaaehtoisvoimin, ainoastaan diskon DJ on palkattu työntekijä. Jokaisessa diskossa tarvitsemme vapaaehtoisia henkilöitä narikkaan, lipunmyyntiin, ja diskokahvioon myymään tuotteita, tiskaamaan ja pyyhkimään pöytiä. Mukava meininki on taattua!
 • ELÄINVIERAAT: Harrastekurssitoiminnassa, ja välillä leiritoiminnassakin kaivataan eläinvieraita. Mikäli sinulla olisi eläin, joka voisi käydä ilahduttamassa osallistujiamme, löydämme varmasti aikatauluihinne sopivan ajankohdan toiminnasta. 
 • ESIINTYJÄT JA LUENNOITSIJAT: Onko sinulla jokin osaamisala, josta voisit pitää pienen esitelmän tai luennon? Oletko runonlausuja, musisoija tai kenties jonkun maan kulttuurin tuntija? Harrastekursseillamme otamme vieraita mielellämme vastaan. 
 • VERTAISTUKI: Yhdistyksessä toimii useita vanhempainryhmiä, joissa vastuuvetäjinä toimivat vapaaehtoiset vanhemmat. Mikäli olisit valmis vertaistuen mahdollistavan toiminnan toteuttamiseen, saat tukea ja tietoa toimistolta. 
 • Voit myös ilmoittautua toimistolle, mikäli olisit halukas toimimaan ensitietoa antavana vertaisvanhempana. Tarkoituksena on saada koottua listaa vanhemmista, joiden yhteystietoja voi antaa tuoreille vanhemmille esimerkiksi synnytyslaitoksella tai neuvolassa silloin, kun lapsella on todettu kehitysvamma tai erityisen tuen tarvetta. 

Sopiiko sinulle paremmin vapaaehtoistoiminta, joka ei ole sidottu aikatauluihin? 

 • LEIPOMINEN. Kakkujen leipominen ja lahjoittaminen diskojen kakkuarpajaisiin on yksi vaihtoehto. Jokaisessa diskossa pidetään kakkuarpajaiset, joihin diskoisäntä myy arpoja yhden euron kappalehintaan. Kerralla arvotaan onnelliset omistajat 3-4 kuivakakulle, jotka on saatu lahjoituksena. Perinne kakkuarpajaisista juontaa juurensa vuosikymmenten takaa, ja ne on tärkeäksi pidetty osa diskoilua. Kakkuarpajaisten tuotolla katetaan diskotoiminnan järjestämisestä aiheutuneita kustannuksia, kuten tilavuokria. 

Haluatko osallistua yhdistyksen varainhankintaan?

 • TALKOOTYÖ MYYJÄISISSÄ: Yhdistys osallistuu vuosittain joulumyyjäisiin, tai vaihtoehtoisesti järjestää omat joulumyyjäiset yhdistyksen kerhotilassa. Myyjäisten toteuttamiseen (ennakko- ja loppuvalmistelut tavarankuljetuksineen ja esillepanoineen) sekä varsinaisiin myyjäispäiviin kaivataan vapaaehtoisia avuksi. Vapaaehtoinen toimii toimistotyöntekijän kanssa saaden tarvitsemansa ohjeistuksen. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua vain tiettyyn ajanjaksoon, jonka voi sopia toimistotyöntekijän kanssa. 
 • KYNTTILÄMYYNTI: Yhdistys tilaa Finnmarin kynttilöitä syksyisin toimistolle, ja jäsenistö voi osallistua varainhankintaan ottamalla kynttilöitä myyntiin esimerkiksi työpaikalle. 

Kiinnostaako vaikuttamistoiminta? 

 • Yhdistyksen hallitus koostuu vapaaehtoisista jäsenistä. Tällä hetkellä mukana on jäseniä, joiden läheisellä on kehitysvamma tai vastaavanlainen tuen tarve. Hallituksessa on myös kaksi kehitysvammaisten henkilöiden edustajaa. Syyskokouksessa valitaan vuosittain hallituksen jäseniä, joista puolet on erovuoroisia. Hallituskausi kestää kaksi vuotta. 
 • Yhdistyksellä on edustajia eri toimielimissä tai yhdistyksissä, kuten Tampereen Kehitysvammaisten Asuntotukisäätiö, Titry ry, Vatenk, Pirkanmaan Kehitysvammaisten Tukipiiri, vaikuttamistyöryhmä. Näihin nimetään yhdistykseltä edustaja esimerkiksi yksittäiseen kokoukseen (syys- tai kevätkokous) tai pysyväksi edustajaksi tietyksi toimikaudeksi. 

Muu talkootyö

 • Kuuslahden leiripaikan talkoot on järjestetty keväisin, mikäli niille on ollut tarvetta. Tarkoituksena on ollut valmistella leiripaikkaa kesän leirejä varten. Talkoopäivä on sisältänyt esimerkiksi siivousta, pientä korjaustyötä ja nikkarointia, risusavottaa, tavaroiden järjestelyä ja grillausta. 

Ole yhteydessä toimistolle, niin pohditaan yhdessä mikä olisi juuri sinulle sopivin tehtävä.

Voit myös täyttää alla olevan lomakkeen, niin olemme yhteydessä sinuun.  Tervetuloa mukaan!

ILMOITTAUTUMINEN VAPAAEHTOISEKSI

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa mielenkiintosi vapaaehtoistoimintaan yhdistyksessä. Olemme sinuun yhteydessä, ja sovitaan asiasta tarkemmin. 

Minua kiinnostaisi seuraava/seuraavat vapaaehtoistehtävät (pakollinen tieto, voit valita useamman kohdan).