Tampereen kaupunki tiedottaa: asumisvalmennus

1.2.2018

TAMPEREEN KAUPUNKI TIEDOTTAA:

ASUMISVALMENNUS

 

Asumisvalmennus on asumisen toimintojen arviointijakso itsenäiseen asumiseen muuttamista harkitsevalle kehitysvammaiselle henkilölle. Jakson aikana arvioidaan asiakkaan arjenhallintataitoja ja kartoitetaan yksilölliset tuen ja avun tarpeet. Asumisvalmennuksessa toteutetaan yksilökeskeisen elämänsuunnittelun ideologiaa. Asumisvalmennuksen kesto on kolme kuukautta.

Asumisvalmennuksen ajan asiakas asuu Puuwillan yhteydessä olevassa asunnossa. Puuwilla on kehitysvammaisten autetun asumisen yksikkö ja sen ohjaajien tukeen asiakas voi tarvittaessa turvautua ympäri vuorokauden.

Jakson alkuvaiheessa asumisvalmennuksen ohjaajat käyvät muutaman kerran viikossa asiakkaan luona arvioimassa asumisen sujumista ja tarjoamassa asiakkaan tarvitsemaa tukea. Pyrkimyksenä on, että jakson loppua kohden ohjaajien käynnit vähenevät ja löydetään ne keinot, joiden avulla asiakkaan asuminen sujuu mahdollisimman itsenäisesti.

Asumisvalmennukseen tulijalla tulisi olla jo valmiiksi taitoja huolehtia itsenäisestä asumisesta. Jos käytössä on esimerkiksi päivittäin otettava lääkitys, tulisi tästä kyetä huolehtimaan itsenäisesti.

Asumisvalmennukseen voi hakeutua lähettämällä hakemuksen seuraavaan osoitteeseen: Laura / Eveliina, Rantaraittikoti, Rantaraitti 3 A, 33100 Tampere.

Hakemuksen voi täyttää myös sähköisesti https://palvelut2.tampere.fi/e3/lomakkeet/13925/lomake.html

Teihin otetaan yhteyttä kun hakemuksenne on käsitelty.

Lisätietoja ja hakemuksen saat oman alueesi sosiaalitoimistosta tai ottamalla yhteyttä asumisvalmennuksen ohjaajiin.

Asumisvalmennuksen ohjaajat

Laura Tikkanen, laura.tikkanen(a)tampere.fi, p. 040 806 3424

Eveliina Heiskanen, eveliina.heiskanen(a)tampere.fi, 0407489823

Sähköpostiosoitteissa korvaa (a)- merkki @-merkillä