EU:n vammaiskortti käyttöön Nysse-liikenteessä 1.1.2020 alkaen

29.12.2019

Tampereen kaupungin tiedote:

EU:n vammaiskortti käyttöön Nysse-liikenteessä

 

”EU:n vammaiskortti tulee käyttöön Nysse-liikenteessä 1.1.2020 alkaen. Vuosi 2020 on siirtymäaikaa, jolloin EU-kortti kelpaa nykyisten saattajakorttien rinnalla.

Tampereen seudun joukkoliikenteessä voivat tällä hetkellä matkustaa maksutta näkövammaisen ja kehitysvammaisen henkilön saattaja, kun saatettavalla on mukanaan Tampereen Seudun Näkövammaiset ry:n näkövammaiskortti tai Kuurosokeiden toimintakeskuksen jäsenkortti tai Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry:n myöntämä saattajakortti.

Joukkoliikennelautakunta päätti ottaa EU:n A-merkityn vammaiskortin käyttöön 1.1.2020 alkaen nykyisen käytännön rinnalle. Nykyiset saattajakortit ovat käytössä vielä vuoden 2020 ajan, ja EU:n vammaiskortti korvaa nykyiset saattajakortit 1.1.2021 alkaen.”

Tiedote on julkaistu 23.12.2019 ja löytyy kokonaisuudessaan Tampereen kaupungin verkkosivuilta: https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2019/12/23122019_1.html

 

Tämä päätös tarkoittaa sitä, että Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry voi myöntää vielä saattajakortteja, joiden voimassaoloaika päättyy 31.12.2020. Mikäli käytössäsi on A-merkinnällä varustettu EU:n vammaiskortti, et tarvitse enää tukiyhdistyksen myöntämää saattajakorttia.

 

MIKÄ ON VAMMAISKORTTI?

EU:n vammaiskortti tuli Suomessa käyttöön kesäkuussa 2018. Vammaiskortti on vapaaehtoinen ja maksullinen kortti, jolla voi helposti osoittaa avun ja tuen tarpeen vapaa-ajan palveluissa. EU:n vammaiskortti haetaan KELAsta ja se myönnetään vammaisille henkilöille etukäteen määrättyjen kriteerien perusteella. Vammaiskortilla vammaiset ihmiset voivat Suomessa ja muissa EU-maissa todentaa vammaisuutensa tai avustajan tarpeensa matkustaessaan esimerkiksi julkisilla kulkuneuvoilla ja osallistuessaan liikunta- ja kulttuuritapahtumiin. Jos kortissa on A-merkintä, henkilöllä on tarve avustajaan. Mikäli Vammaiskortissa ei ole A-merkintää, kortti ei oikeuta ilmaiseen saattajaan esim. TKL:n bussissa.

Lisätietoja nettisivuilta: www.vammaiskortti.fi