Muutos TKL:n saattajakorttiin

22.8.2019

MUUTOS SAATTAJAKORTTIIN

 

Nykyinen yhdistyksen myöntämä saattajakorttikäytäntö korvataan A-merkityllä EU:n vammaiskortilla 1.1.2020 alkaen. Asiasta päätti Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta 19.6.2019.

Huomio! Kaikkien vuonna 2019 myönnettyjen saattajakorttien käyttöoikeus päättyy 31.12.2019, vaikka korttiin olisikin merkitty voimassaolon päättymispäiväksi aika tuon 1.1.2020 jälkeen.

Korttia myönnettäessä ei vielä tiedetty tästä uudesta kaupungin käyttöön ottamasta käytännöstä, eikä ainakaan vielä tähän siirtymäaikaan ole tullut muuta päätöstä. Asiasta on tehty oikaisuvaatimus, ja tiedotamme mikäli asiaan liittyen tehdään uusia päätöksiä.

Vammaiskortin saamisessa kuluu aikaa, joten laita hakemus vetämään viimeistään nyt, näin saat sen bussiin saattajakortiksi vuoden vaihteeseen mennessä. Voit kuitenkin hyödyntää Vammaiskorttia monissa muissakin kohteissa jo tämän vuoden puolella.

 

MIKÄ ON VAMMAISKORTTI?

EU:n vammaiskortti tuli Suomessa käyttöön kesäkuussa 2018. Vammaiskortti on vapaaehtoinen ja maksullinen kortti, jolla voi helposti osoittaa avun ja tuen tarpeen vapaa-ajan palveluissa. EU:n vammaiskortti haetaan KELAsta ja se myönnetään vammaisille henkilöille etukäteen määrättyjen kriteerien perusteella. Vammaiskortilla vammaiset ihmiset voivat Suomessa ja muissa EU-maissa todentaa vammaisuutensa tai avustajan tarpeensa matkustaessaan esimerkiksi julkisilla kulkuneuvoilla ja osallistuessaan liikunta- ja kulttuuritapahtumiin. Jos kortissa on A-merkintä, henkilöllä on tarve avustajaan. Mikäli Vammaiskortissa ei ole A-merkintää, kortti ei oikeuta ilmaiseen saattajaan esim. TKL:n bussissa.

Lisätietoja nettisivuilta: www.vammaiskortti.fi