Tule mukaan alueelliseen vaikuttamistyöryhmään

19.10.2022

TULE MUKAAN ALUEELLISEEN VAIKUTTAMISTYÖRYHMÄÄN

Hyvinvointialueuudistus tuo tarpeen kehittää jäsenyhdistystemme yhteistä vaikuttamista. Kehitysvammaisten Tukiliitto on tämän vuoden aikana tukenut paikallisyhdistyksiä muodostamaan hyvinvointialueittain yhteisiä vaikuttamistyöryhmiä. Tähän mennessä alueille on muodostettu 11 vaikuttamistyöryhmää. Pirkanmaalla vaikuttamistyöryhmän kokoaminen on vasta käynnistymässä.

Mikäli olet kiinnostunut kehitysvammaisten ihmisten aseman edistämisestä Pirkanmaalla, olisitko käytettävissä Pirkanmaan vaikuttamistyöryhmän jäseneksi?

Vaikuttamistyöryhmä edustaa koko hyvinvointialueen kaikkia tukiyhdistyksiä, jonka takia kaikkien yhdistysten on tärkeä tehdä yhteistyötä työryhmän kokoamisessa. Alueellinen vaikuttaminen ja vaikuttamistyöryhmän työ perustuu vapaaehtoisuuteen. Työryhmien muodostamisessa otetaan huomioon yhdistystoimijoiden lisäksi myös muut kehitysvamma-alan alueelliset vaikuttajat esimerkiksi aluevaltuutetut tai ehdokkaina olleet tai sote-työryhmissä olevat. Työryhmässä ei tarvitse olla kaikkien yhdistysten edustusta, vaan tärkeämpää sen on olla ydinryhmä (esim. 3–5 henkilöä), joka voi toimia ketterästi vaikuttamistyössään. Viestintä ja tiedon kulkeminen eri puolille on tärkeää. Vaikuttamistyöryhmien jäseniltä edellytetään sähköpostin käyttöä ja etäkokoustekniikan hallintaa tai halua sen opetteluun. Lisätietoja vaikuttamistyöryhmistä: https://www.tukiliitto.fi/tukiliitto-ja-yhdistykset/tuemme-yhdistyksia/paikallinen-ja-alueellinen-vaikuttaminen/vaikuttamistyoryhmat/ 

 

Työryhmän nimeää ensisijaisesti alueen tukipiiri. Alueellinen yhteistyö työryhmän ja tukipiirin välillä on tärkeää.

Pirkanmaan Kehitysvammaisten Tukipiiri ry nimeää työryhmän syyskokouksessaan su 30.10.2022 klo 14.

Kokous pidetään Kangasalla Siniwillan tiloissa, Varstakuja 1,

tai siihen voi osallistua Teams-etäyhteydellä.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan vaikuttamistyöryhmässä,

olethan yhteydessä aluekoordinaattori Mari Hakolaan,

mari.hakola@tukiliitto.fi, p. 040 6743 631

 

PIRKANMAAN KEHITYSVAMMAISTEN TUKIPIIRI RY

Oletko kiinnostunut alueellisesta vaikuttamisesta Tukipiirissä?

Tampereen Kehitysvammaisten Tuki ry etsii edustajaa Tukipiirin hallitukseen, myös varaedustajan paikka on auki.

Tukipiirin tarkoituksena on Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistyksenä edistää toimialueellaan kehitysvammaisten ihmisten ja heidän perheidensä yhteiskunnallista yhdenvertaisuutta ja elämänlaatua, sekä toimia pirkanmaalaisten kehitysvammaisten tukiyhdistysten ja muiden vastaavasti toimivien yhdistysten ja muiden yhteistyöelinten alueellisena yhteistyöjärjestönä. Pirkanmaan Tukipiiriin kuuluu yhdeksän tukiyhdistä.  Pirkanmaan Kehitysvammaisten Tukipiiri ry keskittyy alueelliseen edunvalvontaan Pirkanmaan alueella. Valtakunnallinen vaikuttaminen tapahtuu Kehitysvammaisten Tukiliiton kautta, jossa piirillä on edustus liittohallituksessa. Tukipiirejä on Suomessa 14 kappaletta.

Hyvinvointialueelle siirryttäessä on tärkeää olla vaikuttamassa näiden alueellisten foorumien kautta.

Ilmoita kiinnostuksestasi tänne yhdistyksen toimistoon Päivi Kaltiolle, niin esitämme ehdokkuuttasi Pirkanmaan Tukipiirin syyskokoukselle 30.10.2022. Ihan parasta olisi, jos voisit osallistua Tukipiirin syyskokoukseen paikan päällä tai Teamsilla. 

Lisätietoja yhdistyksen toimistolta p. 03 2140226.